Dodaj do ulubionych

Mam za swoje 😡

11.10.22, 23:08
Miałam już kiedyś postanowienie, żeby nigdy, pod żadnym pozorem nie zamawiać nic przez paczkomat DPD. No i głupia połakomiłam się na przesyłkę za złotówkę na vinted i mam za swoje, ta cudowna aplikacja nie widzi paczki, na infolinii nie potrafia mi pomóc, a przekierowanie paczki wyświetla komunikat że UPS, nie udało się tego zrobić.
Ojojajcie mnie 🙄
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: Mam za swoje 😡 11.10.22, 23:52
      Lepiej mieć za swoje niż za czyjeś wink taki stary tekst z jakiegoś kabaretu.
      Ojojam, choć pomóc nie potrafię.
      • biala_ladecka Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 06:35
        Dwie paczki z weekendu doszly, ale wzielam do punktu.
      • kornelia_sowa1 Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 21:45
        Bohdan Smoleń -kabaret wink
    • daniela34 Re: Mam za swoje 😡 11.10.22, 23:54
      Weź mnie nie strasz, bo zaczynam się obawiać, że ten sam los spotka moją spódnicę.
      • daniela34 Re: Mam za swoje 😡 11.10.22, 23:57
        Aaa, nie. Dobra. Jest w punkcie odbioru. Tylko zapomnieli mnie o tym poinformować przez sms. Wysłali tylko maila.
    • kropkaa Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 00:08
      A propos Vinted. Po wątku Danieli poszukającej sukienki dla zmarzlucha, w którym to padło wiele słów, jakie to cuda można znaleźć na Vinted, skusiłam się (po raz pierwszy w życiu) na zakup tamże. Przyszła sukienka z charakterystycznym zapachem lumpa, który to po dwóch praniach i banicji na balkonie wywietrzeć nie zdołał. Nie wiem, co mam dalej z tym fantem zrobić. Prać dalej? Mrozić, gdy przyjdzie zapowiadana ostra zima? Oddać za darmo z zaznaczeniem, że śmiedzi lumpem? Nigdy więcej się nie nabiorę na takie okazje.
      • triismegistos Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 05:14
        Ja akurat mam bardzo dobre doświadczenia z vinted, właściwie jedyny problem jaki miałam to paczkomat DPD 🙄
      • lea_233 Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 08:16
        Na kilkudniową krioterapię do zamrażarki. Zawiń w folię. Bardzo często działa.
        • kropkaa Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 17:59
          Dzięki, najwyżej jedwab się rozpadnie 😁
      • arthwen Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 21:28
        Oddaj do pralni, dadzą radę wink
    • chebellacosa92 Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 06:08
      Nigdy nie miałam problemów z paczkami zamawianymi przez paczkomat. A prawie wszystko kupuję przez internet. Pecha macie czy co?
      • triismegistos Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 06:26
        Paczkomat DPD. Z InPost Ziobro problemów
        • nuclearwinter Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 07:16
          Ja z DPD zawsze mam problemy. A to paczka idzie tydzień bo się gdzieś zawieruszy, a to kurier się nie pojawia i zmienia termin na kolejny dzień, a to nie można kartą czy Blikiem zapłacić, albo paczka rozerwana, jakby ktoś po niej skakał... Długo by wymieniaćwink DPD biorę w ostateczności, gdy nie ma innych opcji. Zamawiam niemal wszystko przez net, więc doświadczenie mam duże i takie problemy tylko z tą firmą. InPost też bez zarzutu, uwielbiam.
          • triismegistos Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 07:56
            Kurier to pół biedy, co prawda udaje że nie ma nas w domu , ale jak się dotrze do tego ich punktu przynajmniej wydają paczki bez gadania. Ale jak paczkomat ma awarię nie ma zmiłuj.
            • nuclearwinter Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 08:06
              Tak, jak uda się przekierować do punktu to też jestem zwykle zadowolona, mam świetny punkt i blisko. Tylko kartą nie można płacić 🙄 No ale to już przeboleję. Ale apka ma jakieś problemy z aktualizowaniem danych, bo wiele razy mi się zdarzało, że paczka niby przekierowana a tu kurier u bram! Albo - niby można przekierować, ale ups! Jednak nie można.

Kurierzy też udają że nas nie ma big_grin I nie noszą terminali albo mają popsute. Ich paczkomatu jeszcze nie próbowałam, ale trochę strachwink
              • triismegistos Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 08:14
                Powiem tylko, że jeśli kiedyś będziesz chciała zaobserwować normalnych ludzi bluzgających w przestrzeni publicznej to ich paczkomat jest dobrym miejscem.
                • nuclearwinter Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 08:20
                  😂
                • trampkoss1 Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 08:52
                  Taaa, np. mnie.
                  Można było ostatnio zaobserwować.
                  Bluzgałam pod paczkomatem DPD - to ujostwo nie ma ekraniku, można odbierać tylko przez apkę, a apka, no cóż, nie widzi paczkomatu albo się crashuje. (sprawdzone na dwóch telefonach - uprzedzając uwagi, że pewnie wina telefonu). Po interwencji telefonicznej na infolinii przekierowali do punktu odbioru. 2 dni dłużej jedynie smile))
          • panna.nasturcja Re: Mam za swoje 😡 13.10.22, 14:00
            Ich kurierzy zawsze dzwonią telefonem i jak nie odbiorę to uznają, że nie ma mnie w domu. Oni nawet nie wysiadają z samochodu tylko z góry zakładają, że mnie nie ma. A jak potem twierdzę, że byłam to mówią, że domofon nie działał. Dziwny mam domofon, bo nie działa tylko kurierom tej jednej firmy, wszystkim innym działa, taki fanaberyjny.
            To już kolejny ich kurier, więc mam wrażeńie, że ich tak szkolą żeby czas oszczędzić.
    • zwyczajnamatka Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 07:20
      Współczuję, nie pomogę, bo się nie znam. DPD to najgorsza firma kurierska, omijam ich szerokim łukiem.
      • irma223 Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 07:34
        No nie wiem, ja zawsze korzystam z DPD i zawsze bez problemów.
        • nuclearwinter Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 07:57
          Dużo też zależy od tego końcowego etapu, czyli kurierów w danym mieście/rejonie. U mnie lata mijają, kurierzy się zmieniają ale szału ciągle nie ma. Słabym punktem jest też aplikacja i bardzo częste np. problemy z przekierowaniem paczki albo ustaleniem, gdzie ona się tak właściwie znajduje. Z DHL czy InPostem tego problemu nie ma, aplikacje są dużo lepsze.

Jedno co w DPD mogę serdecznie pochwalić, to świetny punkt odbioru niedaleko mojego domu - super miła, pomocna, serdeczna obsługa. Przekierowuję tam zawsze paczkę, żeby sobie samodzielnie odebrać - o ile aplikacja pozwoli i mi się to uda wink
        • lauren6 Re: Mam za swoje 😡 13.10.22, 16:13
          Co innego kurier DPD, co innego paczkomaty. Z kuriera korzystam regularnie, paczkomaty to tragedia.
      • barattolina Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 07:59
        Chyba żartujesz. DPD to jedna z lepszych. Przynajmniej infolinia działa.
        DHL też obleci, chociaż mają swoje wtopy.
        • triismegistos Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 08:06
          Wczoraj miałam okazję przekonać się jak cudownie działa 🙄
    • irma223 Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 07:32
      Nie rozumiem.
      UPS miało dostarczyć paczkę do paczkomatu DPD? Oni mają jakąś umowę o współpracy? Bo nie słyszałam, by firma kurierska dostarczała/odbierała paczki do/z nie-swojego paczkomatu.
      • 1.wetta.1 Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 07:55
        To UPS w znaczeniu, o kurczę blade😃
      • alicia033 Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 07:55
        irma223 napisała:

> Nie rozumiem.

Oops! you did it again!

Tak, chochole, wiemy, że masz problem z językiem polskim. Ale miłosiernie ci dziś pomogę.
        Otóż chodzi tu o to pierwsze znaczenie "ups": sjp.pl/ups a nie o firmę kurierską United Parcel Service of America

www.youtube.com/watch?v=CduA0TULnow
    • iwles Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 08:18

O kurcze, często korzystam z DPD, tylko że z punktów odbioru, nie paczkomatow.
      Nigdy nie miałam problemu z przekierowaniem przesyłki.
    • triismegistos Re: Mam za swoje 😡 12.10.22, 15:59
      Nic dziwnego że nie udało się odebrać paczek, wylądowały w jakimś innym punkcie 😁🍷🍷🍷 dowiedziałem się po zaledwie 35 minutach wiszenia na infolinii 🍷🍷🍷 tak że potwierdzam, infolinia działa 😁
    • carriemat Re: Mam za swoje 😡 13.10.22, 14:05
      Potwierdzam. Paczkomat dpd są do dupy. Nigdy nie dostałam paczki do zamówionego Paczkomatu. Zawsze muszę dygać do jakiś sklepów +/- 3km dalej.
    • lauren6 Re: Mam za swoje 😡 13.10.22, 16:16
      W okolicy mam jeden paczkomat DPD wiecznie przepełniony. Raz zamówiłam coś na Vinted do paczkomatu DPD to później musiałam jeździć kilka km dalej do magazynu, gdzie przesyłka trafiła.
      Nadawanie paczki to też dramat. Zapomniałam wyłączyć opcję wysyłki DPD na Vinted i niestety jedna kupująca wybrała taką formę przesyłki. Robiłam 4 podejścia do paczkomatu, aż w końcu zwolniła się jakaś skrytka i mogłam nadać przesyłkę.
    • jowita771 Re: Mam za swoje 😡 13.10.22, 17:23
      Paczkomaty DPD są do bani. Mężowi kiedyś rano nie chciało otworzyć, poszedł do pracy, wieczorem znowu podchodzi poczkomat, a tam paczka odebrana o 13. Najpierw w DPD twierdzili, że mąż odebrał o 13 i może zapomniał. Mąż na to, że nawet go nie było w mieście cały dzień, więc niemożliwe. Okazało się, że odebrał jakiś koleś, który odbierał swoją paczkę. Kurier go jakoś namierzył i paczkę dostarczył.
    • simply_z Re: Mam za swoje 😡 13.10.22, 17:39
      o tak..zamowilam kiedys buty, ktore kurier z DPD porzucil w jakims innym miejscu. Pozniej buty zwrocono do sklepu, ja dostalam kase, a buty zniknely calkowicie ze strony..
    • bambzgrozja Re: Mam za swoje 😡 13.10.22, 17:44
      Mam podobnie.Zwrot zamówienia. Dostałam etykietę zwrotną i nie chcą mi przyjąć paczki w punkcie DPD (byłam w trzech), bo coś nie tak z tą etykietą, nie wczytuje się. Zaraz mi minie termin zwrotu...masakra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka