pawlici778899
15.10.22, 12:07
Na co wydajecie pieniądze jako kobiety? Bo ja chyba coś przegapiłam ☹️
Mieszkam sama, mam 40 lat, moje zarobki to 2500 zł, pracuję na pół etatu, czasem mniej.
Nie chodzę do kosmetyczki, nie farbuję włosów. Ciuchy kupuję rzadko, w Pepco lub Zarze. Szampon mam 2 litrowy. Kremy typu NIVEA idą szybko. Wyjeżdżam raz w miesiącu PKP Intercity, czasem rzadziej, pozwiedzać inne miasto. Moje zakupy żywności to 🍞, 🍅🍅, 🍚, 🍫, cytryny, kluski, sosy inne owoce. Obiady jem u ojca lub nie jem wcale. Ojciec opłaca neta z telefonem.
Mój czynsz to ok. 400 zł. Prąd jakieś 50 zł. Mam pełną szafę ubrań, których nie noszę, bo kupiłam je z myślą o pracy do której rzadko chodzę i są nieużywane. Idą za to duże ilości rzeczy z Pepco, bo są beznadziejnej jakości idealnej do domu i na wyjście z Rokim. Mam problem z bielizną- kupuję sportową, bo jest wygodna. Majtki rozwalają się po 2 praniach.
Nie czuję się kobieca. Czuję się ciągle dzieckiem, teraz starym. Mam 1 tusz, cienie, ale tego nie używam. U mnie tylko krem wchodzi w grę. Zużywam sporo.
Czuję sie ciągle jak 13 latka. Nie mam potrzeb, jakie bym chciała mieć. Lubię biżuterię, ale nie noszę. Zbieram i zalega. Nie mam się dla kogo stroić. Mój marynarz widzi mnie rzadko...
Noszę kurtki z dehatlonu, bo wychodzę z psem i wkładam szerokie spodnie, bo są wygodne.
Co robić? Jak wy macie?