borsuczyca.klusek 26.10.22, 12:23 Właśnie puścili w radiu 🤢🤢🤢🤮 Q*wa nawet Halloween jeszcze nie było 😭 Nawet jeszcze nie było pytań kiedy pierniczki nastawić 😒 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Last Christmas 26.10.22, 12:25 Ciesz się, że jeszcze lulajży nie puszczajo. 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Last Christmas 26.10.22, 12:31 No jak to triss pisala, jedzmy szybciej bo sie sciemnia, czy jakos tak. Trzeba brac wszystko l, co dobre a nie wybrzydzac na chronologie. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Last Christmas 26.10.22, 12:48 Ale ja jeszcze dyni nie przełknęłam 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
dvdva Re: Last Christmas 26.10.22, 12:33 Świąteczne czekoladki widziałam w sklepie już pod koniec sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Last Christmas 26.10.22, 12:37 To chyba jakaś partia z zeszłego roku, której kończyła się ważnośc Odpowiedz Link Zgłoś
tilijka123 Re: Last Christmas 26.10.22, 12:47 manon.lescaut4 napisał(a): > To chyba jakaś partia z zeszłego roku, której kończyła się ważnośc W lidlu słodycze bożonarodzeniowe regularnie pojawiały się we wrześniu, a ostatnio to już nawet w wakacje były. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Last Christmas 26.10.22, 12:51 W TKMaxie, ktory w Polsce jest po prostu lumpeksem upychaja czesto stare slodycze,ktore im nie zeszly z UK. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Last Christmas 26.10.22, 12:35 Ze dwa tygodnie temu podałam sąsiadowi paczkę, otwiera żona, w dali iluminacje bożonarodzeniowe. Nie widziałam wprawdzie choinki, ale jakoś tak ogólnie nie halloweenowo, nie jesiennie, tylko merryxmas Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Last Christmas 26.10.22, 14:49 Łańcuch lampek może zużyć mniej światła niż żarówka 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Last Christmas 26.10.22, 12:36 Tak, też słyszałam. Sezon przedświąteczny niniejszym należy uznać za otwarty Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Last Christmas 26.10.22, 12:46 W pepco już z tydzień temu otworzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Last Christmas 26.10.22, 12:49 Jak dobrze, ze nie mam radia ani tv...🙏🙏🙏 Żyję w innym wymiarze czasowym 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Last Christmas 26.10.22, 12:57 beata985 napisała: > Żyję w innym wymiarze czasowym 😂 I nie masz jeszcze ubranej choinkiiii!!!? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Last Christmas 26.10.22, 13:04 😳A powinnam..? Bo ja dopiero co z wakacji wróciłam...jeszcze walizki nie rizpakowałam całej...😂 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Last Christmas 26.10.22, 13:05 Ps...8 jakoś nie dochodzi do mnie że za kilka dni wszystkich świętych...😳🤦♀️ O oknach nie wspomnę 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Last Christmas 26.10.22, 15:32 beata985 napisała: > Ps...8 jakoś nie dochodzi do mnie że za kilka dni wszystkich świętych...😳🤦♀️ > O oknach nie wspomnę 😂 No tak, nie umyłaś, to przez nie nie widzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Last Christmas 26.10.22, 12:55 Pamiętam, jak parę lat temu "Last Christmas" puściła radiowa Trójka w lipcu, stwierdzając, że w tym roku na pewno są pierwsi Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Last Christmas 26.10.22, 15:16 maslova napisała: > Pamiętam, jak parę lat temu "Last Christmas" puściła radiowa Trójka w lipcu, st > wierdzając, że w tym roku na pewno są pierwsi To samo miałam przywołać Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Last Christmas 26.10.22, 13:07 borsuczyca.klusek napisała: > Właśnie puścili w radiu 🤢🤢🤢🤮 > > Q*wa nawet Halloween jeszcze nie było 😭 > > Nawet jeszcze nie było pytań kiedy pierniczki nastawić 😒 > > Ok to kiedy nastawić pierniczki?😃 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Last Christmas 26.10.22, 14:57 berdebul napisała: > Już. ..powinny być upieczone... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Last Christmas 26.10.22, 15:00 Może by tak zrobić w tym roku 🤔 Bardzo to upierdliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Last Christmas 26.10.22, 13:11 W święta przyjeżdża moja córka, której nie widziałam od czerwca, więc nie mogę się już doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Last Christmas 26.10.22, 13:20 Netflix podpowiada mi świąteczny film już od tygodnia... Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Last Christmas 26.10.22, 13:23 Jakiś nowy tegoroczny? Czy staroć z zeszłego roku? 😄 To skandal, jeszcze nawet nowego The Crown nie było, a to zawsze jest hit jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Last Christmas 26.10.22, 15:03 Staroć, ale chyba nie było wcześniej na N. Też czekam na The Crown Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Last Christmas 26.10.22, 13:32 Take it easy - Halloween costumes byly w Costco juz w czerwcu, a od sierpnia sa Christmas decorations Nihil novi Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Last Christmas 26.10.22, 14:43 Eeee, cieniasy, z czym do ludzi. Rozenki były pierwsze! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Last Christmas 26.10.22, 14:55 Niektórzy są już po świątecznej sesji Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Last Christmas 26.10.22, 15:18 Raczej kontraktow reklamowych ma tyle ze juz teraz musi zaczac bo sie do swiat nie wyrobi Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Last Christmas 26.10.22, 17:20 Ale to reklamowa sesja, a nie prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Last Christmas 26.10.22, 14:59 Eee,w Niemczech widziałam tradycyjne Kuchen, pierniczki i marcepany już z 2 -3 tyg.temu 😂 Ale kolęd jeszcze nie a może szkoda, bo byłoby weselnej a nie ponuro. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Last Christmas 26.10.22, 15:00 Jessu zaczyna się znowu ten horror z tymi Niesmacznymi piernikami No nic Trzeba patrzeć pozytywnie miałyśmy przynajmniej 10 miesięcy spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Last Christmas 26.10.22, 15:01 Robiłaś, że wiesz ze niedobre? 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Last Christmas 26.10.22, 15:09 No Sterroryzowana na innym forum poświęciłam raz miesiącami lodówkę na te wspaniałość Smaku innego niż z ciasteczek zrobionych tego samego dnia nie zauważyłam Czy któraś jeszcze tak jak ja ma odwagę wyłamać się i przyznać głośno prawde ze piernik lezakujacy jest bez sensu ? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Last Christmas 26.10.22, 15:12 Dałaś się sterroryzować piernikowemu lobby? Jakoś ciężko uwierzyć 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Last Christmas 26.10.22, 15:14 Jest z sensem, o ile robisz go w starożytny sposób ze starożytnej książki kucharskiej, czyli zaczynasz pół roku przed, fermentujesz i znów zagniatasz, dodajesz ogromnych ilości miodu itd. 😆 Tzn.smak jest inny i nie są twarde, ale wątpię czy ktokolwiek chciałby je robić ,bo są też dość kosztowne ( nie tylko czasowo). Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ma_niebieskich Re: Last Christmas 26.10.22, 16:25 Najbardziej lubię pierniki toruńskie, konkretnie serca w lukrze, ale inne też 😊 Nigdy nie jadłam domowych, które by je przebiły (dla mnie) choć każda serwująca takowe była z siebie bardzo dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Last Christmas 26.10.22, 23:57 Ja nie twierdzę że te leżakujące je przebijają, bo też nie przepadam. A ja lubię "Katarzynki" choć są gumowate ale to smak z dzieciństwa. I takie na opłatku. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Last Christmas 26.10.22, 15:16 borsuczyca.klusek napisała: > Robiłaś, że wiesz ze niedobre? 🙄 > Ja raz robiłam, naczytałam się tu o nich cudów. Takiese. Pitolenia masę, whuk kasy na składniki, a efekt mocno przeciętny. To już wolę kupić paczkę w Lidlu Odpowiedz Link Zgłoś
chebellacosa92 Re: Last Christmas 26.10.22, 16:51 mid.week napisała: > Ja raz robiłam, naczytałam się tu o nich cudów. Takiese. Pitolenia masę, whuk k > asy na składniki, a efekt mocno przeciętny. To już wolę kupić paczkę w Lidlu Ojeżiustrzępiasty, a myślałam, że tylko mi nie smakują. Narobił się człowiek jak niemądry, miodu zużył a nikt nie chciał jeść tego cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Last Christmas 26.10.22, 17:00 Tego miodu to mi było najbardziej żal Tego samego roku robiłam takie z proszku (Gellwe albo Oetker) do wieszania na choince - były zbyt podobne w smaku żebym miała kiedykolwiek powtórzyć babranie się wg starodawnych przepisów pełnych magii i czaru świąt Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Last Christmas 26.10.22, 21:41 Hahahaha No dokładnie, z normalnego przepisu smakuje identycznie Jak ktoś może społeczeństwo w ten sposób omamiać i manipulować to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Last Christmas 26.10.22, 21:51 krolewska.asma napisała: > Jak ktoś może społeczeństwo w ten sposób omamiać i manipulować to nie wiem > Skandal! 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Last Christmas 26.10.22, 23:09 tez kiedys zrobilam, jeszcze przed szałem na forum kuchnia, nieee, bessensu, zdecydowanie wole lebkuchen Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Last Christmas 26.10.22, 17:08 borsuczyca.klusek napisała: > Robiłaś, że wiesz ze niedobre? 🙄 > Ja robiłam. Przerost formy nad treścią, moje pierniki lepsze i szybsze. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Last Christmas 26.10.22, 15:00 I bardzo dobrze! Niech grają. Co ci przeszkadza? 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Last Christmas 26.10.22, 16:16 Nie lubię, nie lubię. Marudo, podejdź do tego jakby to miał być performance. U mnie też nie lubili, a teraz proszzz: uczą się od lipca chwytów gitarowych do pieśni religijnych. Co prawda, póki co, w repertuarze kiedy ranne wstają zorze i anielski orszak no ale dobre i to 😇 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Last Christmas 26.10.22, 16:18 To przestań obchodzić. Może nawet wtedy przestaniesz ich nielubić Odpowiedz Link Zgłoś
ge-ox Re: Last Christmas 26.10.22, 15:01 eeee tam, mój sąsiad nie ściąga z balkonu świątecznej iluminacji przez cały rok, co więcej świeci nią chyba już od czerwca, więc spoko z tym last christmas, w sama porę puścili, już czas Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Last Christmas 26.10.22, 15:06 Ja mam cały rok światełka pod dachem przyczepione, ale świecą tylko w grudniu ☺️ nie ma siły ani jelenia który wieszałby to co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Last Christmas 26.10.22, 15:32 Halloween?! Jak możesz TAKIE słowa?! youtu.be/kZ3NzL3rEFo Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Last Christmas 26.10.22, 16:01 a ja dopiero dziś kupiłam dynię, żeby zrobić mordę... (i zupę). Odpowiedz Link Zgłoś
koralinaxxxx Re: Last Christmas 26.10.22, 16:21 Cudownie, jestem totalną świętoholiczką, kocham!!! Nie ma czegoś takiego, jak za wcześnie na Święta Już jestem znudzona Pumpkin Spice Latte w Starbucksie i czekam na ofertę świąteczną. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Last Christmas 26.10.22, 17:11 Wczoraj zaliczyłam cmentarz wyjazdowo, zupę dyniową zjadłam, borowikową też, dyniowe dekoracje widziałam i jestem gotowa na święta. W tym roku NIC nie robię. Męczące bardzo dwa ostatnie miesiące były i wystarczy. Cmentarze też ograniczyłam do jednego. To będą mega spokojne święta, planuję zwiedzanie ze trzech kościołów plus śpiewanie kolęd jak na mszę trafię bo muzea i inne atrakcje, tam gdzie chcę na trzy dni jechać, pozamykane będą. Książka herbata, czekolady kawałek i małżonek. W ramach przygotowań do świąt wystarczą mi wątki na ematce. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Last Christmas 26.10.22, 17:15 Do przedwczesnych akcentów świątecznych mam stosunek obojętny. Mogą być. Może ich nie być. Wątki świąteczne na ematce ok. Nic innego oprócz naczyń wczoraj w sklepie w temacie BN nie widziałam i nie słyszałam jeszcze. Teściowa znicze kupowała, ja kupiłam talerzyk w kształcie choinki. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Last Christmas 26.10.22, 18:09 Nie znoszę piosenek świątecznych i kolęd. To najgorszy element świąt. Już wolę karpia. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Last Christmas 27.10.22, 00:57 No akurat kolędy to najlepszy ze wszystkich obrzedów katolickich. Te piosnki, to im się udały. Lubię bardzo, i odpalam się przy tych śpiewach. Może zacznij łagodnie, od klasyka 😏 youtu.be/SXm0U_VYNmU Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Last Christmas 27.10.22, 01:00 Jesze raz Wśród nocnej ciszy Odpowiedz Link Zgłoś