pure_cashmere 18.12.22, 21:11 wierzycie w to, że kamienie, minerały mają jakąś moc? np. opal, agat, jaspis, kwarc itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aandzia43 Re: moc kamieni 18.12.22, 21:14 Nie wierzymy, ale kamienie lubimy, jak to sroki. Odpowiedz Link Zgłoś
ita.11 Re: moc kamieni 18.12.22, 21:15 Nie. Noszę te, które podobają mi się, nie sądzę aby jakoś chroniły przed chorobami, bo w jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: moc kamieni 19.12.22, 10:35 😂😂😂 Kamienie działają mniej więcej tak ,jak te wróżki w TVN, co to idąc po rozum do głowy ,w końcu je wywalili. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: moc kamieni 18.12.22, 21:20 Tak: diamenty np. mają dużą moc. Sprawczą. Platyna też nie jest zła. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: moc kamieni 18.12.22, 21:23 Ale tylko w postaci kryształowej czaszki 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: moc kamieni 18.12.22, 21:27 Brylanty mają moc. Erotyczną. No chyba że kobieta woli rubiny. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: moc kamieni 19.12.22, 00:30 Są jeszcze zwolenniczki choćby szmaragdów czy tam innych akwamarynów. Nie bardzo wiem jak to na sex rzutuje. Objaśnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: moc kamieni 19.12.22, 00:35 Bo diamenty można kupić kartą kredytową. A jak z sąsiedniego wątku wiadomo tylko prawdziwie atrakcyjny mężczyzna ma działającą kartę. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: moc kamieni 19.12.22, 00:57 I dlatego jesteś sam. Nie, nie dlatego, że nie jesteś bogaty. Tylko z powodu tego jak postrzegasz kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: moc kamieni 19.12.22, 13:05 To jest akurat najmniejszy z jego problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: moc kamieni 19.12.22, 10:14 Zapisz sobie ten post, żebyś sobie mógł wyświetlić na drugi raz, jak się będziesz zastanawiał, jakie są twoje seksistowskie posty. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: moc kamieni 18.12.22, 21:52 Tak, np kwarc jest piezoelektrykiem, turmalin piroelektrykiem a mitscherlichit ferroelastoelektrykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
migafka357 Re: moc kamieni 18.12.22, 22:08 O proszę, jak to się można czegoś nowego nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: moc kamieni 19.12.22, 09:23 To ostatnie to jakiś kamień czy nazwa niemieckiego pocisku???😳 Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: moc kamieni 19.12.22, 22:57 To mój ulubieniec! To K2CuCl4.2H2O. Jest traktowany jako typowo włoski minerał bo znaleziono go do tej pory jedynie w formie stalaktytu na dnie Wezuwiusza. Nazwany na cześć niemieckiego chemika Eilharda Mitscherlicha. Jak chcecie to chętnie poszukam dla was jakiegoś pięknego zdjęcia w swoich archiwach bo w necie nic interesującego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: moc kamieni 21.12.22, 02:06 livia.kalina napisała: > Jak chcecie to chętnie poszukam dla was jakiegoś pięknego zdjęcia w swoich > archiwach bo w necie nic interesującego nie ma. > Tak, ja też poproszę. Zaciekawiłaś mnie okrutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: moc kamieni 25.05.24, 07:14 2 lata i zdjęcia jak nie było- tak nie ma… Moje zaufanie do ludzi legło w gruzach… Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: moc kamieni 18.12.22, 22:02 oczywiście, że mają. moc drenażu portfela właścicielki, albo złapania jakiejś bezrobotnej kobieciny przez nadzianego faceta na darmową służbę, wikt i opierunek sorry, ale mamy 2022 rok, rozwiniętą fizykę, chemię, biologię, astronomię i... szamaństwo w pełnym rozkwicie Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: moc kamieni 18.12.22, 22:13 Oczywiście. Im większy tym większa moc. Jak odpowiednio duży i rzucony trafi do celu, to nawet zabić może. Ale małe też są ok. Muchy można nimi zabijać. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: moc kamieni 19.12.22, 00:30 Ale te czakry to już na wieki wieków? Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: moc kamieni 18.12.22, 22:17 Tak, wierzę, że opal rozpala namiętność, agat leczy nerki i pęcherz, a jaspis zamyka czakry. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: moc kamieni 19.12.22, 00:36 Nie no to Morawiecki dla dobra przywrocenia rownowagi rynkowej powinien caly budynek gieldy w Polsce oraz sejm z kwarcu zrobic ( i cytryn, konieczny dla kondycji spolecznej) a juz na pewno ministerstwo finansow powinno byc kwarcowe. Jaspis to wszyscy zamiast biletow na pociag powinni okazywac konduktorom. Topaz bym podrzucila Kaczynskiemu a takze Putinowi. Najbardziej zafascynowaly mnie te terodonty jednak. To jakas alternatywa dla implantow? 😮 Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: moc kamieni 19.12.22, 23:09 Teriodonty, wyguglałam to - jak na załączonym obrazu. Nie wiem, jakie duże to jest i czy gryzie, ale na wszelki wypadek noszę onyks. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: moc kamieni 19.12.22, 00:32 Tak, kamienie maja moc ozdobna i uwodzicielska- naciagajaca na ich zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: moc kamieni 19.12.22, 09:21 Poczytaj o tym kto (niewolnicy, w tym dzieci) i jakim kosztem (dla zdrowia i dla srodowiska) te kamienie łupie i powiedz mi, jakim cudem, cos okupione takim kosztem może mieć w sobie cos dobrego (oprócz kasy zarabianej przez ludzi, którzy wciskają kity białym 'uduchowionym' naiwniaczkom. Odpowiedz Link Zgłoś
pure_cashmere Re: moc kamieni 19.12.22, 11:23 dzięki za tą odpowiedź, już mi się odechciało zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: moc kamieni 19.12.22, 10:08 Moc odbijania lub załamywania światła mają. A także moc koloru. I za to je bardzo lubię.. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: moc kamieni 19.12.22, 10:37 pewnie wlasciwosci maja, tak jak sol np.wydziela promieniowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: moc kamieni 19.12.22, 10:47 sol kuchenna czyli zwykly chlorek sodu? Chyba ze go zdomieszkujesz jakims promieniotworczym izotopem. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: moc kamieni 19.12.22, 12:22 "Halit – minerał z gromady halogenków. Nazwa pochodzi od greckich słów ἅλς hals – sól, oraz λίθος lithos – kamień" nadal w postaci czystej to NaCl Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: moc kamieni 20.12.22, 21:26 No tak gwoli ścisłości to wszystkie substancje w jakiś sposób promieniują. Np elektromagnetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: moc kamieni 21.12.22, 02:16 A jak już się chcemy nakręcać: np. banany są radioaktywne. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: moc kamieni 21.12.22, 08:42 Jaki miałby być tego mechanizm tego promieniowania elektromagnetycznego wszystkich substancji? Nie, ciało elektrycznie obojętne nie tworzy pola elektrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: moc kamieni 21.12.22, 14:16 Z samej natury substancji? Pod promieniowanie elektromagnetyczne podpada bardzo dużo rodzajów promieniowania - ty też je wydzielasz, np w postaci ciepła (promieniowanie podczerwone), w ogóle każde ciało fizyczne o temperaturze wyższej od zera bezwględnego emituje jakieś promieniowanie cieplne, a to jest rodzajem promieniowania elektromagnetycznego, więc q.e.d. Do tego zupełnie dodatkowo niektóre substancje mogą promieniować na parę sposobów Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: moc kamieni 21.12.22, 15:23 Masz racje nie pomyślałam ze może chodzić o promieniowanie plankowskie i jego „moc” lawa to dopiero ma moc! Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: moc kamieni 19.12.22, 11:36 Jestem kamieniarą. Kolekcjonuję minerały, zwożę do domu kamienie z plaż i lasów. Dzisiaj mam na sobie ametyst z kamieniem księżycowym. Lubię nosić jakis zgrabny otoczak w płaszczu, tak do trzymania. Dla mnie kamienie zdecydowanie mają moc, ale w zasady typu "ten przyciąga pieniądze, a ten nos na miłość" nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: moc kamieni 19.12.22, 11:56 Bardzo wierzę! Brylanty, szafiry, rubiny, topazy mają wielką moc poprawiania mi samopoczucia i zaspokajania potrzeby piękna Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: moc kamieni 19.12.22, 12:02 Mnie potrzebę zaspokajania piękna często realizują kamienie znalezione nad rzeką, jeziorem, albo na plaży. A niekiedy nawet takie leżące sobie w kupie piachu lub żwiru przy budowie I tam bywają skarby Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: moc kamieni 19.12.22, 12:30 A, to też. Dużo jest piękna, każdy znajdzie swoje Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: moc kamieni 19.12.22, 23:47 Nie. Ale moja córka tak. Kolekcjonuje minerały, wierzy w ich moc ale na szczęście w nieszkodliwym zakresie, po prostu "podtrzymują ją na duchu", zawsze jakieś nosi ze sobą. O każdym kamieniu może trajkotać godzinami, gdzie się wydobywa, jaki jest najwiekszy na świecie, w którym roku wykopany, jakie właściwości, do jakiego znaku zodiaku przypisany, do jakiej liczby itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: moc kamieni 25.05.24, 09:43 Oczywiście. Dla mnie najwiekszą moc ma taznanit. Uwielbiam za ten rozwodniony ale intensywny błękit. Odpowiedz Link Zgłoś