Dodaj do ulubionych

Panszówki w święta

26.12.22, 00:17
Gramy w domówkę. Podoba nam się. A Wy?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Panszówki w święta 26.12.22, 00:26
      A my nie.
    • manala Re: Panszówki w święta 26.12.22, 01:07
      Zrobiliśmy dziś podejście do Munchkin. Nikt nic nie kuma, ale graliśmy wink
      • tymianek21 Re: Panszówki w święta 26.12.22, 08:06
        Munchkin dla mnie to gra typu: bez instrukcji nie da się grać. Nie cierpię ale mój syn z kuzynami grali bardzo często!
      • myszu13 Re: Panszówki w święta 26.12.22, 19:59
        Munchkin jest fajny. Tylko długo się trwa rozgrywka.
    • jammer1974 Re: Panszówki w święta 26.12.22, 02:15
      Nigdy nie gramy. Dla mnie to niebywale nudne zajecie. Tak jak puzle. Czasem na wakacjach w karty gram z tesciami.
      • bominka Re: Panszówki w święta 26.12.22, 06:01
        Gramy w święta w różne planszowki. To jest świetne zajecie, łączy wszystkich przycstole😃
    • alfa36 Re: Panszówki w święta 26.12.22, 08:09
      Podpowiedzcie jakies nowości... Znam zaledwie 5 sekund, domówkę. Ja nie przepadam, ale jak zaczynam grać, to mnie wciąga. I tak, to świetny sposób na bycie razem (jak napisał ktoś w sąsiednim wątku).
      • slonko1335 Re: Panszówki w święta 26.12.22, 08:11
        Jak znasz tylko 5 sekund to sprawdź klasyki zanim wypróbujesz nowości. W jakim składzie (ilość i wiek) najczęściej będziesz grać?
        • alfa36 Re: Panszówki w święta 26.12.22, 08:24
          Od 15 po 83. Oczywiście scrabble i coś w podobie domówki (nie pamiętam nazwy, ale to popularne kilka lat temu było na forum).
          • slonko1335 Re: Panszówki w święta 26.12.22, 08:29
            A ile osób?
            • alfa36 Re: Panszówki w święta 26.12.22, 08:32
              Minimum 3, max 8.
              • slonko1335 Re: Panszówki w święta 26.12.22, 08:42
                U nas najlepiej sprawdzają się imprezowki w takim gronie: Jednym słowem, sushi go party, dixit, tajniacy, party time, times'up, decrypto, tabu. W domu w mniejszym gronie najczęściej gramy w sagrade, rummikuba, 7 cudow swiata, Carcassonne, splendora.
              • mdro Re: Panszówki w święta 26.12.22, 09:49
                Do 5 osób mogę polecić Terraformację Marsa, wbrew pozorom nie jest bardzo skomplikowana (poznanie współdziałania kart to kwestia kilku gier) i jest dość dobrze regrywalna.
    • slonko1335 Re: Panszówki w święta 26.12.22, 08:10
      My wczoraj graliśmy w Magic Maze, Tajniaków, Jednym Słowem i Paranormalnych Detektywów. Było fajnie.
    • princy-mincy Re: Panszówki w święta 26.12.22, 08:37
      My gramy nie tylko w święta.
      Wczoraj graliśmy w monopol, jak to wtedy bylo, w super farmera, trival oraz w karty.
    • mama-ola Re: Panszówki w święta 26.12.22, 08:42
      Graliśmy rodzinnie w 5 sekund, byłam beznadziejna smile Proste pytania "3 rzeczy w piwnicy", a ja: ee yyy. Jakoś wybitnie mi nie szło. Potem rummikub, a wieczorem partyjka scrabble już tylko z mężem.
      Lubimy pograć, ale nie w gry z rozbudowaną instrukcją.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Panszówki w święta 26.12.22, 08:58
      Mam tak, że planszówki bardzo mi się podobają, mamy kilka bardzo fajnych.
      Po czym zasiadamy i po rozgrywce mamy dość, na miesiąc.
      Jedyne gry jakie toleruję i mogę grać dłużej to triomino i scrabble.
      Mogę się dołączyć do gry, nawet skomplikowanej, bo łatwo ogarniam zasady i jestem dobrym graczem, nawet zaliczyłam kilka nocek grajac ze znajomimi ale to nie jest moja bajka.
      Lubię grać na kompie w minecraft - uwielbiam, nie buduję, przemierzam biomy, nocując po wioskach, chodzę po jaskiniach. Lubię simsy gralam w 1,2 a teraz mam 4 i czasem gram.
      Na mikolaja kupilam synowi planszówkę minecrafi i tylko rozłożylismy, zeby poznać zasady, jeszcze nie graliśmy.
      Syna też nie ciagnie do planszówek.
    • anorektycznazdzira Re: Panszówki w święta 26.12.22, 09:10
      Uno i Wybuchające kotki
      nie planszówki (nie lubię) tylko karcianki
    • fogito Re: Panszówki w święta 26.12.22, 10:46
      Tylko szachy i zawsze szachy.
    • kurt.wallander Re: Panszówki w święta 26.12.22, 19:17
      U mnie w tym roku były gry: Tajniacy, Talisman, i Fauna. W Tajniaków wczesniej nie grałam, całkiem fajna.
      • agaros26 Re: Panszówki w święta 26.12.22, 20:35
        Latające burrito jako nowość. Poza tym rumikub cyfrowy a ostatnio słowny. Wybuchające kotki, bobasy i niedzwiedzie, sen, smoki, koty. Gramy z dziecmi na co dzień i w święta. Lubimy.
    • m_incubo Re: Panszówki w święta 26.12.22, 20:43
      My w kości gramy, planszówki tak se.
    • ga-ti Re: Panszówki w święta 26.12.22, 20:54
      Ja nie lubię, nudzą mnie, te wszystkie strategiczne, z instrukcją długą jak książka wink to nie dla mnie. Ale mąż dawniej grał nałogowo w fabularne, rpg, więc chętnie grywa z dziećmi w planszówki.
      Ja mogę w dobble, państwa-miasta, Piotrusia, warcaby, prosty monopol, czy w farmera wink
    • myszu13 Re: Panszówki w święta 26.12.22, 21:36
      My od lat grywamy w planszówki -z dziećmi lub znajomymi . W czasie pandemii córa zamęczała nas wielogodzinnymi rozgrywkami Dungeons & Dragons. Przygotowywała wszystko od scenariusza po stroje (wcielaliśmy się w bohaterówsmile)) Teraz dajemy się namówić tylko na gry szybkogrywalne (Wirus, Tajniacy, Rummikub, Uno, Azul)
    • bywalec2023 Re: Panszówki w święta 27.12.22, 00:03
      dopiero rozgrywał temat panszówek wink
    • szmytka1 Re: Panszówki w święta 27.12.22, 13:50
      Dla mnie to zajęcie typu za karę. Zmuszam się tylko z moimi dziećmi, do.prostych dziecinnych gier.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka