Dodaj do ulubionych

Polska, Grecja czy

06.01.23, 13:59
Wyspy Kanaryjskie końcem czerwca? Co poleca ematka na wakacje. Wakacje z bp raczej.
Obserwuj wątek
    • la_mujer75 Re: Polska, Grecja czy 06.01.23, 14:00
      Ja kocham Grecję, więc nie będę obiektywna smile
      • rijada Re: Polska, Grecja czy 06.01.23, 14:10
        Która wyspa?
        • la_mujer75 Re: Polska, Grecja czy 07.01.23, 10:14
          Kreta.
          My co prawda od kilku lat jeżdzimy na Korfu, bo mamy tam super miejscówkę. Nie jeździmy przez żadne biuro, tylko sami sobie organizujemy.
          Pewno jeszcze i w tym roku wyskoczymy na Korfu, ale marzy mi się Zakintos.
    • triss_merigold6 Re: Polska, Grecja czy 06.01.23, 14:05
      Nie będę obiektywna - Wyspy.
    • jkl13 Re: Polska, Grecja czy 06.01.23, 14:22
      Polska, koniecznie z biurem podróży wink
      A tak w ogóle to ciekawa jestem, czy ktokolwiek mieszkający w Polsce wykupuje wakacje w Polsce z biurem podróży. Znacie takie osoby? W mojej bańce nie ma nikogo, kto spędzałby wakacje w Polsce z biurem podróży.
      • rijada Re: Polska, Grecja czy 06.01.23, 14:24
        W Polsce oczywiście nie z bp.
      • trampki_w_kwiatki Re: Polska, Grecja czy 07.01.23, 00:23
        Moja mama.
      • biala_ladecka Re: Polska, Grecja czy 07.01.23, 11:42
        Znam, starsze małżeństwo. Lubią mieć wszystko zorganizowane. Lubią, jak przewodnik opowiada o tym, co zwiedzają. Zjeździli kawał świata, byli nawet w nieatrakcyjnych turystycznie krajach, zawsze z BP.
    • krwawy.lolo Re: Polska, Grecja czy 06.01.23, 21:40
      Egipt, ewentualnie Turcja, allexcuseme (tylko i wyłącznie, najlepiej ultra all inclusive). Jeśli z dziećmi, to ze zjeżdżalniami i animacją.
      • kamin Re: Polska, Grecja czy 06.01.23, 22:20
        W czerwcu? Egipt jest najlepszy w październiku, e czerwcu to sport ekstremalny nawet dla mnie.
    • kaki11 Re: Polska, Grecja czy 06.01.23, 21:53
      Ja bym wybrała Grecję, ale tylko dlatego, że jakoś Polski nie brałabym pod uwagę, bo wybieram ją raczej do odwiedzania bliskich lub na krótsze wypady, a jakoś jestem bardziej ciekawa nieznanych mi miejsc w Grecji niż na Wyspach Kanaryjskich smile
      A jednocześnie gdybym miała porównywać swoje doświadczenia z tych miejsc, to pomiędzy Korfu a Lanzarote z wycieczką na Fuerteventurę (lub odwrotnie) wybrałabym właśnie Kanry smile
    • sandy_cheeks Re: Polska, Grecja czy 06.01.23, 22:31
      Pod koniec czerwca chyba brałabym Grecję, bo w sierpniu tam jest już zdecydowanie za gorąco i wtedy Kanary.
      Z Grecji polecam Zakhyntos, 2h lotu z Warszawy, gwarantowane ciepło i jest tam trochę do zwiedzania w okolicy…
    • nangaparbat3 Re: Polska, Grecja czy 06.01.23, 22:32
      Grecja zawsze. Ostatnio nabieram coraz większej ochoty na powrót do Epiru, góry, wąwozy, muzułmańskie kamienne mosty, bajka.
    • bywalec2023 Re: Polska, Grecja czy 06.01.23, 23:29
      w Polsce końcem czerwca morze czy jeziora mogą być jeszcze zimne, wiec Grecja a na Kanarach nie byłem ale to chyba blisko równika i na brak słońca nie można narzekać?
    • trampki_w_kwiatki Re: Polska, Grecja czy 07.01.23, 00:28
      Bier Grecję.
    • zwyczajnamatka Re: Polska, Grecja czy 07.01.23, 01:13
      Grecja, albo Polska, kanary nie, nie w czerwcu.
      • rijada Re: Polska, Grecja czy 07.01.23, 10:54
        Nie byłam w Grecji, jaka wyspa żeby pozwiedzać? Kreta najbardziej imprezowa?
        • simply_z Re: Polska, Grecja czy 07.01.23, 11:37
          Kreta jest super i maa bardzo dużo atrakcji.
        • trampki_w_kwiatki Re: Polska, Grecja czy 07.01.23, 23:37
          Kreta jest imprezowa po prawej stronie mapy, po lewej jest spokojnie i sielsko.
          Można pokręcić się po wyspie, co nieco pozwiedzać. Dla mnie istotne jest to, że jest na każdą kieszeń. Są noclegi za 15 euro i są takie za miliony monet. To samo z jedzeniem.
        • trampki_w_kwiatki Re: Polska, Grecja czy 07.01.23, 23:40
          No i na Kretę nie potrzebujesz BP, są bezpośrednie loty z Polski do Chanii oraz Larnaki, booking aż kipi od ofert hoteli, akurat na ten okres mnóstwo jest jeszcze wolnych miejsc.
          Zresztą tak samo jest z Korfu czy Cyprem. Kupujesz Rajana czy innego Wizera i lecisz, wciąż jest masa noclegowni do wyboru na greckich wyspach.
          • mdro Re: Polska, Grecja czy 07.01.23, 23:45
            Lepiej byłoby, gdyby nie kupowała lotu do Larnaki, jeśli zabukuje nocleg na Krecie big_grin.
            • kanna Re: Polska, Grecja czy 08.01.23, 00:20
              Na pewno na miejscu będzie transport na Kretę big_grin
              A Lamaka super, i ma M@S wink

Ja sobie jeżdżę w czerwcu na Hel. Pusto, dużo miejsca, a że zabieram psa, więc Lamaka nie za bardzo wink
            • trampki_w_kwiatki Re: Polska, Grecja czy 08.01.23, 00:33
              mdro napisała:

> Lepiej byłoby, gdyby nie kupowała lotu do Larnaki, jeśli zabukuje nocleg na Kre
              > cie big_grin.
              >

No fakt, na jednym tchu pisałam, to pobiegłam naprzód i dobiegłam do Cypru 😂
      • una_mujer Re: Polska, Grecja czy 08.01.23, 00:16
        Kanary, w szczególności Teneryfa, są super cały rok ..

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka