Dodaj do ulubionych

Polskie filmy

06.01.23, 22:07
Mam jakąś awersję do polskich filmów i prawie żadnego nie mogę obejrzec do końca. Dziś obejrzałam Każdy wie lepiej- nie zachwycił mnie, ale wytrwałam do końca, a potem natrafiłam na Teściów i ten mi się bardzo spodobał.
Może możecie polecić coś, co Wam się spodobało czy zapadło w pamięć?
Dziękuję z góry
Obserwuj wątek
    • bazia_morska Re: Polskie filmy 06.01.23, 23:57
      Z seriali podobał mi się Kruk, pozostałe ulubione to starocie ("Ostatni prom", "Przesłuchanie").
      • danka88 Re: Polskie filmy 07.01.23, 00:07
        Ile waży koń trojański
        • ajaksiowa Re: Polskie filmy 07.01.23, 09:22
          Mbie się podobał i zapadł w pamięć,,Wyjazd Integracyjny,,oraz oczywiście,,Teściowie,,😆😆😆
    • danaide2.0 Re: Polskie filmy 07.01.23, 10:30
      W pamięć w ostatnich latach zapadła mi scena samobójstwa z "Idy" (polski film?) albo Dorociński szamocący się z parasolem w "Moje córki krowy". Próbuję oglądać polskie filmy, ale trochę męczy mnie pato (Tereski, Galerianki, młode matki), a jeszcze bardziej świat facebookowy (do Insta chyba jeszcze trochę brakuje). Na polskie seriale nie mam siły/czasu, choć mam na liście "Wielką wodę". Polecę zatem: "Niewinnych czarodziejów", "Małżeństwo z rozsądku", "Lekarstwo na miłość" (ten ostatni spodobał się też dziecku).
    • krwawy.lolo Re: Polskie filmy 07.01.23, 10:49
      W tych Teściach gra Ostaszewska. W taki razie włączę i zobaczę, czy wytrwam.
    • runny.babbit Re: Polskie filmy 07.01.23, 10:57
      Nie podałaś ram czasowych. Polskie kino to przecież prawie 100 lat niedługo 😉 i jaki gatunek lubisz. Tak pierwsze co mi przychodzi do głowy to Wesele ( to nowsze ), klasyk. Boże ciało było fajne. Bogowie. Mnóstwo seriali.
      • przepio Re: Polskie filmy 07.01.23, 13:57
        Tak, sorry. Chodziło mi o w miarę nowe filmy. Te polecane przez Ciebie oglądałam, są super. Nie chcę seriali, bo mi szkoda czasu. Próbuję coś obejrzeć, ale albo głupie, albo przekleństw mnie odstraszają, albo drewniana gra aktorska.
        • runny.babbit Re: Polskie filmy 07.01.23, 15:07
          "Śubuk" podobno dobry, choć ciężki temat.
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Polskie filmy 07.01.23, 13:55
      m.youtube.com/watch?v=qySm1vVVF-k
      Ostatnio z przyjemnością obejrzałam na yt krótki polski film 'Zaręczyny'. Grają m. in. Stenka i Zamachowski.
      • przepio Re: Polskie filmy 07.01.23, 13:58
        bylam.stara.mostowiakowa napisała:

> m.youtube.com/watch?v=qySm1vVVF-k
        > Ostatnio z przyjemnością obejrzałam na yt krótki polski film 'Zaręczyny'. Grają
        > m. in. Stenka i Zamachowski.

O, dzięki.
        Wszystkim dziękuję
    • annaboleyn Re: Polskie filmy 07.01.23, 14:25
      Uwielbiam "Teściów", obejrzałam chyba cztery razy, nie dla fabuły, tylko dla koncertu, jaki daje główna czwórka smile Ostatnie miłe zaskoczenie to był, co prawda, serial - "Minuta ciszy", jak to jest doskonale zrobione i zagrane! Z jaką dbałością o szczegóły! (Mówię o tych "pozabranżowych", te branżowe były dla mnie aż za bardzo dopracowane suspicious) A tak jak na "Teściach" dobrze bawiłam się, bo ja wiem, może dekady temu na "Vincim"? Ale to było dekady temu wink A propos Więckiewicza, "Ziarno prawdy" z nim oglądałam z przyjemnością. Też stare wink No i ja jestem groupie "Zimnej wojny".
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Polskie filmy 07.01.23, 16:32
        A i jeszcze z Gajosem 'Żółty szalik'. I lubię 'Dzień swira'.
        • bylam.stara.mostowiakowa Re: Polskie filmy 07.01.23, 16:33
          Chociaż one nowe to nie są. Ale może ktoś nie zna.
          • annaboleyn Re: Polskie filmy 07.01.23, 17:00
            "Żółty szalik" to milosc foreva, choc smutna.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka