Dodaj do ulubionych

Zadbany wyglad

14.01.23, 15:32
W czym tkwi sekret zadbanego wygladu?
Zawsze myslalam, ze to kwestia pieniedzy. Ale zaczelam lepiej zarabiac i dalej wygladam na byle jak ubrana, jakby mi kompketnie nie zalezalo, mimo ze nic tylko kupuje i kupuje te ciuchy, czesto drogie.Wiecznie robie te paznokcie i co chwila sie okazuje ze juz trzeba znowu, bo stare wygladaja juz slabo. I przez tydzien/dwa chodze z bylejakimi. Mam wrazenie ze nic tylko sie kapie, pilinguje, cuduje (wydaje tone kasy na kosmetyki) a zdarza mi sie isc do pracy z tlustymi wlosami bo wieczorem nie mam sily a rano zaspie (musze myc codziennie).
Niektore dziewczyny z pracy wygladaja zawsze super, sa swietnie ubrane, a wiem ze zarabiaja 2-3 razy mniej ode mnie…
W czym tkwi sekret?
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:34
      w chudości.
      • jankasia13 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:35
        Jestem szczupla i zawsze bylam.
        • 21mada Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:48
          Jak podkeślasz ten atut strojem? Jeśli nosisz "modne" oversizowe worki to strzelasz sobie w kolano, bo to ubrania dla kobiet które chcą zatuszować wałki tłuszczu.
          • aandzia43 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:02
            Szczupła nie znaczy zgrabna, wtedy nadmiar materiału tu i ówdzie przydaje się wink
      • apallosa Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:42
        Oj.. niekoniecznie.
        Obstawilabym trzy rzeczy- dobre geny,czyli zawsze świetne włosy( nawet trzy dni nie myte) , mocne paznokcie bez zadziorów, również mocne zęby bez kamienia i przebarwień. Są takie osoby,które do dentysty chodzą raz na kilka lat,a zębiska jak z reklamy. Nie to,co u mnie- co trzy, cztery miesiące skalowanie, piaskowanie, czyszczenie z kamienia, bo inaczej jest nie za świeżo .
        Po drugie- ubranie ,,dobrze noszące się" , nie za ciasne,nie za luźne, z dobrej jakości materiałów, ,,pierne" w pralce, a mimo to wyglądające porządnie.
        A po trzecie - posiadanie tego ,, czegoś " w kobiecie,że nawet skromnie ubrana wygląda ciekawie, z klasą . Ten chód,błysk w oku, takie ,,niby nic,a całość prześliczna ".
        • jankasia13 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:44
          Czyli nie ma ratunku.
        • auksencja15 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:55
          Stawiam na zęby. Z wiekiem szarzeją/żółkną, odsłaniają się szyjki, okrutnie to postarza
          • jankasia13 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:02
            Nie to ciuchy.
            Ja jestem ubrana jak kloszard (mimo drogich ciuchow), a one jak damy.
            • magdallenac Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:17
              Opisz mniej więcej jak się ubierasz. Bo mnie też bliżej stylistycznie do kloszarda, niż do damy, a mimo to wyglądam na zadbaną.
              • jankasia13 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:04
                Lubie dopasowane w tylku spodnie + koszula albo podkoszulek a na to kardigan. Welniane kurtki z kapturem ( bo nie cierpie czapek)
                LAtem sukienki (krotkie) i sandaly.
                • kot_filemon88 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:10
                  Wklej zdjęcia przykładowego zestawu przy okazji. Tu są dobre kobiety, coś ci podpowiedzą.
                • fogito Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 09:09
                  Kupuj ubrania z naturalnych tkanin. Welna bawelna jedwab. W niezbyt krzykliwej kolorystyce. Na zasadzie im mniej tym wiecej. Dbaj o wlosy i zeby i cwicz trochę przynajmniej. Nie przesadzaj z makijażem. I powinno byc dobrze.
            • mikams75 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 22:42
              moze jestes zbyt krytyczna wobec siebie?
            • agniesia331 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:53
              Piszesz, Twoje słowa że jesteś jak kloszard, drogo ubrana a one jak damy. Mam koleżankę zawsze wydziwia,kupuje drogie rzeczy w stylu emerytów jakieś kolory,dziwna biżuteria. Kolorowe kurtki ozdobne,wygląda to okropnie.
              • anka_z_daleka_1 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:54
                Z ciekawości - jaki to styl emerytów? Niejedna emerytka wygląda cudnie i jest zadbana.
              • mikams75 Re: Zadbany wyglad 16.01.23, 14:26
                > Kolorowe kurtki ozdobne,wygląda to okropnie.

jak wygladaja takie kurtki?
          • mava1 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:43
            >Z wiekiem szarzeją/żółkną, odsłaniają się szyjki, okrutnie to postarza

ale to pod warunkiem, że ma sie usta od ucha do ucha. Ja np. mam małe usta i moich zębów niemal nie widać a żeby zobaczyć szyjki to muszę odgiąc wargi.
            Miałam taką koleżanke, z ktorą pracowałam pewnie ze 20 lat i ja nigdy nie widziałam jej zębów. Nawet jak sie uśmiechała to z zacisniętymi wargami.
            • auksencja15 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:11
              no, ale małe wąskie usta tez postarzają. Nie bez
              powodu ten szał na powiększanie i nawilżanie (nie chodzi mi o karpia.
              Szeroki zadbany uśmiech odejmuje lat, daje taki efekt glow
              • mava1 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 15:08
                mam małe usta od urodzenia, ktore pasuja do mojej twarzy. Nie są wąskie, są normalne (naturalne).
                Zbyt duże/szerokie usta, z perłowym błyskiem zeń, wcale nie odejmuja lat. Mój mąż ma takie szerokie usta i jakos nie widzę efektu. Moze dlatego, ze przy okazji nie botoksuje sie, nie robi wypchanych polików, ust, itp zabiegów.
                Przez dziesiątki lat istnienia medycyny estetycznej, jakos nie było pędu na powiększanie ust...teraz przyszła tak moda, podobnie jak na powiększanie tyłków. Nie rozumiem w czym doopa w rozmiarze XXL, u kobiety w rozmiarze S (czy nawet M), ma być atrakcyjna? czekam, kiedy zacznie sie powiekszac wargi sromowe....a nie! ich nie widac więc nie maja działania przyciagajacego samca...
                • primula.alpicola Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 20:32
                  Mylisz się. Niektóre panie kupują na alliexpress sztuczne camel toes i instalują je sobie na c.ipce.
                  Sorry że zniszczyłam Ci świat😁
                  • mava1 Re: Zadbany wyglad 16.01.23, 09:44
                    no...jednak sztuczne to nie zbotoksowane i zasilikonowane swoje (swoja).
                    Wkładki do biustonosza, czy chocby push upy, to całkiem cos innego niz np. silikony w cyckach.
                    Sztuczne camel...mozna uzywac tylko w konkretnych łóżkowych sytuacjach a nie, że wypychają leginsy, ukazujac wielkość ("atrakcyjnośc") kobiecosci.
                    Nie stawiałabym tu znaku równosci.
                    • primula.alpicola Re: Zadbany wyglad 16.01.23, 15:43
                      Nie w łóżkowych, chodzą tak po świecie, w legginsach, cały camel toe "na wieszku".
                      • magdallenac Re: Zadbany wyglad 16.01.23, 15:48
                        Nie rozumiem. Ten camel toe, to one specjalnie eksponują??
                      • mava1 Re: Zadbany wyglad 17.01.23, 08:23
                        > Nie w łóżkowych, chodzą tak po świecie, w legginsach, cały camel toe "na wieszku".

to ze chodza to chodza, moze nie wiedza (nie chca wiedzieć), jakie jest ich przeznaczenie?
                        Kiedys musiałam robic okłady okluzyjne na stopy. Uzywałam folii spożywczej i było to dosyc upierdliwe. Wymyśłam sobie, ze moze są/kupie sobie, jakies skarpetki silkonowe czy tp, które będą wygodniejsze w codziennym uzywaniu. I zaczęłam wgłębiac sie w temat. W guglach wyskakiwały mi skarpetki hmmm...uzywane w specyficznych sytuacjach i "konkretnych" strojach...A przy okazji całe inne oprzyrzadowanie, w tym owo "camel"...jako zywo jest to przeznaczone i uzywane tylko w konkretnych sytuacjach. To ze jakies kobiety uzywaja tego na co dzień to juz inna sprawa. Jednak przeznaczenie jest raczej inne niz codzienne.
                        ps. w końcu kupiłam skarpetki basenowe.
                  • homohominilupus Re: Zadbany wyglad 16.01.23, 10:44
                    Że kur*a co????
                • auksencja15 Re: Zadbany wyglad 16.01.23, 20:50
                  Tylko ze to co napisałam nie jest o Tobie tylko generalnie. Nie bez przyczyny powszechnie za seksowne są uznawane pełne duże usta, a usta wąskie kojarzą się ze starsza panią, albo z osoba zacięta. Jak człowiek robi minę w stylu zaciśnięte usta, trzymanie wąsko warg to tez nie jest oznaka pozytywnych emocji. Plus z wiekiem usta „wysychają”, traca jędrność, nadają smutny i zły wyraz twarzy tak samo jak lwia zmarszczka.

Brak zęba albo widoczny kamień czy prochnica niestety dodają lat, tak samo zęby ciemne czy mocno żółte. sama nie jestem do końca zadowolona ze swojego koloru zębów i będę robić najprawdopodobniej licówki, ale nie udowadniam wszystkim, ze takie jak moje są najlepsze.

z tyłkami to tez nie do końca prawda, w wielu społecznościach (np Sahary Zachodniej) to kobiety duże, pulchne są symbolem seksu i są najbardziej pożądane za żony. Co do kobiety w rozmiarze s z dupa xxl…nie rusza mnie to zupełnie, tak samo jak są filigranowe babeczki z biustem naturalnym xxxxxl. Niech każdy wyglada jak chce i mu pasuje.

a co do warg.. oczywiście, ze można powiększyć wargi sromowe, a raczej nadać im kształt, nawilżyć i wypełnić i jest to usługa dość popularna wśród kobiet starszych, niezawodolonych z wyglądu swoich warg i wciąż aktywnych seksualnie (tu tak jak z ustami, z wiekiem skóra wysycha, jest mniej nawilżona i jędrna, zmniejsza się objętość) oraz kobiety po traumatycznych porodach, z bliznami, rozczarowane asymetria iitp. Normalny zabieg.
                  • mava1 Re: Zadbany wyglad 17.01.23, 08:57
                    podsumuje tylko tak - głupoty gadasz.
                    to, ze gdzieś w afryce grube babska sa symbolem seksu to nie znaczy, ze u nas, Europejek czy szerzej (bo na innych kontynentach też) tak jest. Zreszta w Afryce nie sa symbolem seksu a raczej maja swiadczyc o statusie materialnym kobiety, szczególnie "panny na wydaniu" i tego, ze jest z bogatej rodziny (która stac na obfite żarcie). To dlatego przyszłe panny młode są wręcz tuczone przed zamążpójsciem. A gruba Afrynka - meżatka, swiadczy o statusie matrialnym meża. Masz blade pojecie w temacie.
                    "Seksowne duze usta" to jakos wkroczyły do naszego świata z kilkanaście, czy 20 kilka, lat temu. Wczesniej, przez dziesieciolecia, nie było takiej potrzeby (mody) choc dzietnosc była zdecydowanie wieksza (a wiec atrakcyjnośc seksualna nie była mniejsza, co najmniej).
                    Braki w uzebieniu i widoczna próchnica, w ogóle nie nadaje sie do komentowania, w temacie wątku, bo jest to zwykłe zaniedbanie. Podobnie jak żółte zęby tp, które nigdy nie widziały czyszczenia w gabinecie stomatologicznym.
                    To że "można powiększyć wargi sromowe, a raczej nadać im kształt" to juz sama piszesz, ze chodzi o "nadanie kształtu".. Cokolwiek to znaczy bo nie poznałam zadnego faceta, który jakos specjalnie przygladałby sie moim wargom sromowym. No ale moze mało widziałam...
                    I nie znam zadnej :starszej kobiety", która była niezadowolona z wyglądu swoich "warg sromowych" i, w zwiazku z tym, poddała sie ich "upiekszaniu".
                    Pomijam jakies szczególne sytuacje zwiazane z porodami. Choc sama też rodziłam (a ty?), w dodatku w szpitalu państwowym a nie prywatnym (w ktorym zapewne dbano by o moje wargi sromowe).
                    Posługujesz sie stereotypami, wyczytanymi gdzies na portalach tzw. kobiecych
                    • mandre_polo Re: Zadbany wyglad 17.01.23, 11:44
                      Opis powyższej nijak się ma do wyglądu atrakcyjnej kobiety z Francji która stawia na naturalny wygląd, zachowanie, wolność
                    • auksencja15 Re: Zadbany wyglad 17.01.23, 20:25
                      Stereotyp to jest to pierdololo o Afryce, zwłaszcza, ze wspomniałam o Saharze Zachodniej. Polecam doczytać jaki status ma kobieta w tamtym społeczeństwie i się nie błaźnić.

Dyskutujesz dla samej dyskusji. Duże pełne usta (najlepiej zaczerwienione) są symbolem seksu obecnie i tyle. To jest fakt. Brigitte Bardot to są lata 50/60, a nie „kilkanaście lat temu” 😂😂😂

Niestety znowu uznajesz, ze jak Ty czegoś nie wiesz albo nie znasz to to nie istnieje. No niestety nie, moja przyjaciółka jest ginem i zajmuje się również (a nawet głownie) ginekologia estetyczna, to bardzo popularne zabiegi i klientki to głównie kobiety po menopauzie oraz kobiety z kroczem zmasakrowanym porodem naturalnym. Powtarzam, to ze Ty nie znasz takiej kobiety to żaden argument. Ludzie się tym nie chwała bo to intymne sprawy plus znając Twoje poglądy na ten temat raczej koleżanki by się nie zwierzały ze swoich problemów.
        • mikams75 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 22:41
          > Nie to,co u mnie- co trzy, cztery miesiące skalowanie, piaskowanie, czyszczenie z kamienia, bo inaczej jest nie za świeżo .

proponuje zmienic gabinet i pisze to na serio; podejrzewam, ze niektorzy dentysci celowo nie poleruja perfekcyjnie uzebienia, zeby sie kamien szybciej odkladal i wmawiaja, ze to taka specyfika zebow. Po zmianie gabinetu okazalo sie, ze da sie inaczej.
      • angazetka Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:04
        Chudość to zadbanie?
        • kozica111 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:08
          tak, nie płacz.
          • angazetka Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:13
            A ze śmiechu mogę?
      • marzeka11 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:11
        kozica111 napisała:

> w chudości.

Serio? Co zadbanego widzisz w tej Polce, której udało się złapać milionera? www.pudelek.pl/tak-mieszka-julia-dybowska-w-londynskiej-willi-za-100-milionow-zlotych-zloto-marmury-dziela-sztuki-zdjecia-6855147120790432g
        • georgia.guidestones Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:48
          Ale dlaczego podajesz przyklad odklepanego lvl milion nastarania, jesli dyskusja jest o byciu zadbaną?
        • panna.nasturcja Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:30
          Rety, tego się nie da odzobaczyć, powinnaś ostrzegać.
          • thank_you Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:33
            Nie widziałaś na żywo, a ja owszem. wink
          • marzeka11 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:41
            panna.nasturcja napisała:

> Rety, tego się nie da odzobaczyć, powinnaś ostrzegać.

A dlaczego tylko ja mam cierpieć smile wizualny koszmar, a pewnie ma się za piękna kobietę,
        • gaga-sie Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:57
          Straszne. Jak oskrobana porcja rosołowa.
        • mayaalex Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 19:29
          ojej, ta dziewczyna naprawde strasznie wyglada. Troche jak Michael Jackson.
        • liliawodna222 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 23:24
          Jezus Maria... Zobaczyłam...
        • purchawka2020 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 08:31
          Co to za kukła?
    • iwoniaw Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:38
      W opisanej sytuacji? To chyba sekret tkwi w niebyciu fleją. Jednak nawyk mycia się niezależnie od poziomu zmęczenia, zmywania lakieru (nawet jeśli nie ma czasu/mozliwości położenia nowego) gdy się podniszczył, uzywania grzebienia, żelazka i szczotki do ubrań/butów powinien być zinternalizowany, bo jest to podstawa sine qua non, a kupowanie ubrań, kosmetyków i tzw. stylizacja to dopiero kolejny krok.
      • thank_you Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:35
        O nie, nie słyszałaś o tych specjalnych technikach strzepywania i odpowiedniego wieszania, dzięki czemu ubrania wyglądają na wyprasowane?

Serio, ludzie naprawdę tak myślą. big_grin
        • iwoniaw Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:06
          thank_you napisała:

> O nie, nie słyszałaś o tych specjalnych technikach strzepywania i odpowiedniego
          > wieszania, dzięki czemu ubrania wyglądają na wyprasowane?
          >
          > Serio, ludzie naprawdę tak myślą. big_grin

No więc w przypadku "jedwabnych bluzek" to się nie może udać 😉
        • black_magic_women Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 21:18
          Nawet na ematce było o "magic" żelazku w płynie!
          • thank_you Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 22:38
            Nie wiem co to, ale za każdym razem, gdy w rozmowie padało takie stwierdzenie, to robiłam „uhm”, No bo przecież nie będę komuś sprawiała przykrości takim bzdetem. Niech sobie noszą na zdrowie, mnie nic od tego nie ubywa. wink
          • magdallenac Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 00:28
            Ja używam żelazka w płynie, działa super!
            • thank_you Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 07:12
              To w takim razie muszę kupić. Które najlepsze?
      • agniesia331 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:16
        U mnie mus to lakier co 4 dni.wlosy co 3 dni. Rzęsy,kreska lub cień. Brwi zrobiłam permamentne pół roku temu i super to wygląda. Ciuchy mam w dużej ilości, klasyka z tzw nutka słodyczy typu różowy niebieski sweterek kaszmirowy,szale koszula w kratke kolorowa. Nie używam hybrydy.bo mnie po 2,5 tyg wkurzała odrostem. Wolę te 80 zł co 4 tyg wydać na bilet lotniczy. Pilnuje więc lakieru, ale to taki zwykły jasny pudrowy róż lub beż. W lato u stop ciemny kolor. Może trochę przesadzam z odrostem u wlosow co 2,5 miesiqca , ale mam szaro bury blond i siwe tylko ociupine w nich widać. Na twarz co 3,4 dni samopalacz,bo lepiej mi jako szaroburej blondynce jak mam lekki połysk opalenizny.
        Jestem kolorystycznie latem i dużo kolorów mi pasuje. Ale w kolorach dla lata typu ciemniejszy pudrowy róż,szaroniebieski,przytłumiony fiolet, brąz wyglądam szlachetnie i eterycznie. Na twoim miejscu zaintersowalabym Sue tym,zamiast wydawać dużo kasy na zakupy
        • simply_z Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 16:02
          gdzie kupujesz bilety za 80 zl?
          • mgla_jedwabna Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 20:03
            Sądzę, że chodzi o skrót myślowy: zamiast wydawać co 4 tygodnie po 80 zł, Agniesia woli polecieć gdzieś raz na kilka miesięcy za kilkaset złotych.
    • alicia033 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:39
      Im się chce a tobie nie.
    • abecadlowa1 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:41
      jankasia13 napisała:

> W czym tkwi sekret?

Nie chodzą z tłustymi włosami?
    • 21mada Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:47
      Spieszę z poradą. Im więcej sztuczności, tym więcej czasu musisz poświęcać na dbanie o wygląd, a efekt i tak jest gorszy od naturalności - zwłaszcza odrosty na włosach od razu sprawiają, że wygląda się flejowato, bez względu na resztę. Podobnie odrośnięte tipsy. Ja mam naturalne włosy, więc zawsze wyglądają na zadbane bo są lśniące i gładkie, niesplątane. Chodzę tylko w sukienkach i spódnicach, co dla wielu jest już oznaką nastarania, chociaż włożenie sukienki zajmuje mniej czasu niż włożenie spodni i bluzki. Kluczem jest tu szczupła figura - od razu masz +10 punktów do ogólnego zadbania i to w sumie najważniejszy aspekt. Pieniądze nie mają tu nic do rzeczy. Ja kupuję ubrania kiedy jest mi coś potrzebne albo coś ładnego wpadnie mi w oko. Nigdy zaś nie kupuję "bo jest wyprzedaż", bo to oznacza nakupienie wielu ciuchów od sasa do lasa, w ktrych wygląda się właśnie nijak i flejowato, bo nie są przemyślane.
      • simply_z Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:02
        O jezu laska,ciagle piszesz o naturalnych wlosach. Pogadamy jak posiwiejesz, bo nie ma bata, ze bedziesz staruszka z naturalba czupryna.
        • zaczarowanyogrod Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:04
          Znam takie osoby co jak posiwialy zostały przy naturalnym kolorze i wyglądają ładnie i ludzie nawet pytają gdzie malowały. Bo z twarzy wyglądają młodo.
          • simply_z Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:26
            Takich osób jest niewiele. W mojej rodzinie nie siwiejemy jak gołąbki, raczej są to pojedyncze pasma, co przy szarym blondzie, wyglądało tak sobie. Teraz zafarbowuję odrosty, resztę zostawiając, czasem dodam lekkie refleksy i wygląda to ok. Farby wegańskie, na bazie ziół, więc nie niszczą.
            • zaczarowanyogrod Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 12:33
              simply_z napisała:

> Takich osób jest niewiele. W mojej rodzinie nie siwiejemy jak gołąbki, raczej s
              > ą to pojedyncze pasma, co przy szarym blondzie, wyglądało tak sobie. Teraz zafa
              > rbowuję odrosty, resztę zostawiając, czasem dodam lekkie refleksy i wygląda to
              > ok. Farby wegańskie, na bazie ziół, więc nie niszczą.
              To ta osoba o której pisałam była brunetka, na początku wyglądało jakby miała pasemka, ale niektórzy specjalnie tak malują, a potem siwiała od góry na dół, teraz ma całkiem siwe.
          • memphis90 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:27
            Moja babcia w wielu 93 lat miała ciemne włosy… Zupełnie bez siwych. Niestety u mnie siwe od 20.
          • mava1 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:48
            >Znam takie osoby co jak posiwialy zostały przy naturalnym kolorze i wyglądają ładnie

a ja znam taka jedną kobietę, ktora miała farbowane włosy i wygladała, jak wygladała. Ale że miała córki, chyba w Norwegii, to kiedy pojechała tam w czasie przerwy światecznej, to włosy farbować przestała bo tam jest trend, że wszystko naturalne, w sensie urody. I wróciła z tej Norwegii całkowicie siwa. Wygladała co najmniej 10 lat starzej.
            • kamin Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:06
              W czasie przerwy świątecznej odrosły jej włosy na całkiem siwe? Ile trwała ta przerwa?
              • kk345 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 01:28
                kamin napisał(a):

> W czasie przerwy świątecznej odrosły jej włosy na całkiem siwe? Ile trwała ta p
                > rzerwa?
                No wiesz, nic polarna, ciemno to i człowiek nie zauważy ze pół roku minęło 😳😂
              • mava1 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 15:23
                >W czasie przerwy świątecznej odrosły jej włosy na całkiem siwe? Ile trwała ta przerwa?

czepiasz sie słowek zamiast skupic na meritum...No dobra, to jak krowie na rowie wyjaśnię szczegółowo, skoro ciekawośc cię zżera (oczywiscie w trosce o ciebie, żeby nie zeżarła cie do końca).
                Pani pojechała w czasie świąt do córek i wtedy nabrała odpowiedniej "wiedzy", i przestała włosy farbować.
                Ja spotykałam ją wcześniej, często i dłuższy czas (brałam udział w kursie, gdzie była wykładowczynia) a potem, po czasie wystarczającym do odrosniecia włosów, zobaczyłam juz siwą. Pani wyjaśniła dlaczego "posiwiała" i była zresztą bardzo zadowolona, że jest "w zgodzie z naturą". I twierdziła, tez pewnie pod wpływem "norweskich" corek, ze to tylko te "głupie kobiety ze wschodu Europy" farbuja włosy i ze "wygladaja bardzo nienaturalnie i sztucznie" i to jest be..
                Niemniej wygladała duzo starzej.
                A ja sama farbuje włosy
            • simply_z Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:13
              Skandynawki często mają taką stylówkę.
      • 7katipo Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 10:35
        Mada w formie.
        Streszczę:
        "Nigdy nie będziesz wyglądać NAPRAWDĘ dobrze.
        Albowiem nie jesteś MNĄ".
    • zaczarowanyogrod Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:48
      Może w tym że one się tak tym nie przejmują.
      Dla mnie ktoś zadbany to umyty i w czystym ubraniu. Jak nie zrobisz paznokci to lakier nie odpadnie i paznokcie będą dalej ładne. Wystarczy obciąć, spiłować. Nie trzeba pieniędzy. Ubrania nie muszą być drogie. Ja się na tym nie znam, ale wydaje mi się że do czarnego wszystko pasuje. A włosy mogą im się tak szybko nie przetłuszczać. Ja tak mam mogę myć raz na tydzień i dalej nie są tłuste, jak już muszę myć częściej to latem bo się zakurze czy spocę.
      A nawet jeśli coś robią, to może mają na to czas lub paznokcie zrobi im koleżanka za darmo, ubrania wynajdą w ciuchlandzie, albo od kogoś kupią taniej. Znam takie osoby.
      Do tego może się źle oceniasz.
      • 21mada Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:52
        >wydaje mi się że do czarnego wszystko pasuje.
        Do czarnego NIC nie pasuje. W czarnym 99% Polek wygląda brzydko, nudno i flejowato. To kolor dla tych które nie potrafią dobierać kolorów, więc wiecznie chodzą w czerni, granacie i szarościach. Spójrzcie na bogate, zadbane celebrytki - biel, beż i ładne czyste jasne kolory.
        • zaczarowanyogrod Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:54
          No ja nie umiem dobierać kolorów. Nie chodzę cała na czarno, ale jak mam kolorowe spodnie to biorę czarna bluzkę i na odwrót.
          • zaczarowanyogrod Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:55
            Chociaż zdarza mi się ubrać całkiem wszystko w innym kolorze i wzorze lub cała na różowo, ale to raczej na codzień. To wtedy czasem mi ktoś powie ze się dziwnie ubrałam.
            • 21mada Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:00
              Nie chodzi o to żeby mieszać jaskarawe wzory i kolory ale np. szara spódniczka i różowa bluzka lub beżowa spódniczka i niebieska bluzka wyglądają o wiele lepiej niż czarne spodnie i granatowy sweter.
              • agniesia331 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:39
                21mada. Nieprawda. Czarne spodnie i granatowy swter wyglądają na mnie zabojczo. Mam urodę do tych kolorów, długie włosy i szczupła sylwetkę. Nie pisz bzdur,bo np moje koleżanki z nadwagą 20 kg i w kolorowych sukienkach wyglądają okropnie. Tyle wielki jak szafa i te trzęsące się pośladki w kolorze. Ważna jest sylwetka, młodzieńczy krok,to coś co kojarzy się z energia, czysta cera ,ładne włosy.makijaz lekki
          • anka_z_daleka_1 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:31
            Czarny jest złym kolorem. Podkreśla zmęczenie, niewyspanie, zmarszczki, defekty urody. Postarza. Jeśli już musisz, a czasem człowiek musi, to zmień czarny na odcienie szarości, połacz beż z granatem, dodaj coś co pasuje do Twojej urody - nie wiem czy jesteś zimnym czy ciepłym typem kolorystycznym. Jak już koniecznie, ale to koniecznie czerń to czymś ja złam.
            • zaczarowanyogrod Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:48
              To mnie nie postarza, albo mam jeszcze czas. W tym roku 30, a ludzie mi mówią że 20. Mi się wydaje że czarny mi pasuje. Bardziej widać moje piwne oczy, mam długie rzęsy może dlatego. Skóre mam taką nie ciemną, nie jasną tak po środku, trochę czerwoną. Jak założę malinowy sweter to wtedy widać policzki i usta i tak też się ubieram do czarnej bluzki. W białym ubraniu za to jestem jakaś taka blada, chora. Włosy mam mix różnych odcieni brązu. Naturalne. Szare ubrania noszę ale sukienki i spodnie.
              • anka_z_daleka_1 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:52
                Jestem trochę starsza, mam podobny typ urody tyle, e ciemną karnację. I jak mam na sobie czarne ubranie robię wrażenie starszej, zmęczonej czy wręcz chorej.
                • simply_z Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:11
                  zamiast czarnego można nosić np. granatowy lub gratifowy, co jednak robi różnicę.
                  • simply_z Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:12
                    grafitowy*
                    • anka_z_daleka_1 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:15
                      albo szary w róznych odcieniach.
              • ichi51e Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 15:18
                poczekaj 10 lat 🤣🤣🤣 w wieku lat 30 to raczej normalnie cię biorą za młodsza...
            • shellyanna Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 19:21
              Mnie postarza szary. Nie pasuje do mojego koloru włosów i odcienia skory.
              Czarny czarnemu nierówny.
              • angazetka Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 19:31
                Szary też ma milion odcieni...
        • aandzia43 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:22
          "Do czarnego NIC nie pasuje. W czarnym 99% Polek wygląda brzydko, nudno i flejowato."

Do czarnego pasuje masa kolorów, dodatków i biżuterii, a kilkadziesiąt procent Polek może nosić czarny bez uszczerbku na urodzie (w różnych konfiguracjach, natężeniu i odcieniach).

"Spójrzcie na bogate, zadbane celebrytki - biel, beż i ładne czyste jasne kolory."

O bogatych się nie wypowiem, ale z tego co widzę zadbane kobiety noszą kolory które im pasują, czasem czarny czasem beż. Co do beżu - w klasycznym ciepłym większość Polek wygląda jak kupa jeża, bo większość ma chłodną kolorystykę.
        • anka_z_daleka_1 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:25
          Prócz tego czarny dramatycznie postarza.
          • fogito Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 09:19
            Eee. Mam 50 lat i mnóstwo czarnych sukienek i spódnic. Chyba raczej nie postarza skoro ludzie myślą ze 40 lat nie skonczylam. Ja sie nie maluje i wyglądam przez to młodziej zapewne. A czerń uwielbiam.
            • anka_z_daleka_1 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 10:09
              De gustibus ..... ja w czerni źle się czuję i źle wyglądam. I w dalszym ciągu jestem zdania, że czerń postarza, ale jak ktoś uważa, że jest mu w tym dobrze świetnie. Na szczęście jest wolność słowa i nie ma obowiązkowych czarnych lub nieczarnych mundurków.
              • magdallenac Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:28
                Chyba w żadnym kolorze nie wyglądam tak dobrze jak w czarnym, najbardziej lubię takie monochromatyczne zestawienia, plus czerwona, lub fuksjowa szminka. Kompletnie mnie też nie interesuje, czy takie zestawienie mnie postarza, czy odmładza, grunt, to dobrze i pewnie się czuć.
                • anka_z_daleka_1 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:38
                  To super. Masz się dobrze czuć i już. Ty.
                  • magdallenac Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:40
                    Tak, ale przypominam, że autorce nie chodziło o to, jak się odmłodzić, a o to jak się ogarnąć, aby nie wyglądać flejowato.
                    • anka_z_daleka_1 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:45
                      Tak. I każda z nas napisała co JEJ zdaniem powinna zrobić. Ty jesteś orędowniczką czerni i ostrej czerwonej szminki. Możesz, wolno Ci, mniemam, że wyglądasz w tym zabójczo. Ja nie. Dla MNIE to okropne zestawienie, wyglądam wulgarnie a czerń mnie postarza i uwypukla wszelkie niedoskonałości. Miałam , niestety, w krótkim czasie pogrzeby dwóch bardzo bliskich mi osób. Na pierwszym w czerni wyglądałam strasznie, na drugim ubrana na granatowo nieźle.
                      • magdallenac Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 14:05
                        No to Anko pisz o sobie, a nie generalizuj, wtedy nikt nie będzie się z Tobą kłócił. Ty napisałaś:

Czerń postarza, obrysowuje kontury , podkreśla defekty urody i upływu czasu. Zmczenie. Ale jeśli komuś z tym dobrze to czemu nie?

Mnie nie postarza, nie podkreśla zmęczenia, nie podkreśla defektów, upływu czasu.
                        • anka_z_daleka_1 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 14:08
                          To super. Nadzwyczajnie. Piszę to co uważam i , chyba, mam do tego prawo. I to nie ja generalizuję tylko wypowiadam swoje zdanie a to róznica. Zgoda?
                          • magdallenac Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 14:20
                            Nie generalizowałabyś, gdybyś napisała:

Mnie Czerń postarza, obrysowuje kontury , podkreśla defekty urody i upływu czasu. Zmczenie.
                        • snakelilith Re: Zadbany wyglad 16.01.23, 01:27
                          magdallenac napisała:

>Mnie nie postarza, nie podkreśla zmęczenia, nie podkreśla defektów, upływu czasu.

No i co z tego? Ale większość kobiet (zwłaszcza te z jasnym, mało kontrastowym typem urody) będzie w czarnym wyglądać źle, bo to kolor, który pasuje tylko bardzo ograniczonej grupie i do tego tylko do pewnego wieku. Ty ze swoją ledwo 40 tką, to jesteś jeszcze za przeproszeniem "siksa", poczekaj jeszcze z 5 lat, gdy rysy twarzy zrobią się bardziej surowe i może też zmienisz o czarnym zdanie. A nawet jak nie, to cóż, ja wyglądam dla przykładu rewelacyjnie w żółtym, choć zdaję sobie sprawę, że to trudny kolor i większość kobiet woli unikać.

• runny.babbit Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 14:17
                      Przede wszystkim nie wiemy, o co tak naprawdę chodzi autorce. Czy rzeczywiście jest niechlujna i wygląda tak źle? Czy po prostu jest starsza i mniej atrakcyjna niż koleżanki? A może nie spełnia wyśrubowanych norm rodem z insta? Osobiście mam przeczucie, że po prostu ma kompleksy i niską samoocenę.
            • mia_mia Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 10:14
              Wielu osobom czerń dodaje lat, ale są też takie, którym pasuje i ważne jest jak się ją nosi, ja noszę duże dekolty, bo lubię, więc czarny nie podchodzi do twarzy, w innym wydaniu byłoby gorzej. Większość kobiet po 40 musi poratować się makijażem, radzenie, żeby się nie malować osobie, która chce wyglądać na zadbaną, bo samemu jest się (lub wydaje się komuś, że jest wyjątkiem), który brak makijażu odejmuje lat jest nierozsądne.
              • mandre_polo Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 14:19
                Dokładnie, nie ma tak że założy się ubranie w danym kolorze i już jest efekt. Dekolt odsuwa kolor od twarzy. Identycznie jak z kolorem czarnym jest z żółtym - to nie jest kolor który dobrze mieć blisko twarzy nawet w dobrym makijażu.
                Są różne sztuczki, zasady np dot podciągania rękawów w swetrze, sukience, odsłaniania kostek w spodniach czy modelowania, częściowego wkładania swetra do spodni by sylwetka nabrała proporcji
        • mikams75 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 22:49
          > Spójrzcie na bogate, zadbane celebrytki - biel, beż i ładne czyste jasne kolory.

w bezu to ja wygladam jak w scierce, w innych jasnych kolorach niewiele lepiej a w bialym moja twarz nabiera dziwnego koloru.
          • 7katipo Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 10:37
            Nie kumam fenomenu beżu.
            • simply_z Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 10:59
              Ja wyglądam w nim dobrze,
              • magdallenac Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:37
                Ja za to o ile wyglądam Ok w takim ciepłym camelowym, to kupiłam sobie golf w odcieniu zimnego beżu. Na zdjęciu wyglądał dobrze, na żywo kolor burej pończochy zza czasów PRL, kiedy założyłam, to byłam w szoku jak bardzo kolor swetra może mieć wpływ na kolor twarzy- wyglądałam jak ciężko chora. Chyba w żadnym kolorze nie jest mi tak źle. A myślałam, że nie ma dla mnie gorszego koloru niż musztardowy żółć.
                • anka_z_daleka_1 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:40
                  A ja wyglądam dobrze w beżach zwłaszcza połaczonych z granatem. Fatalnie w czerni.
        • fogito Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 09:16
          Aha i dlatego wszyscy artyści w czerni od gory do dolu. Tylko odcienie i faktura sie znieniaja.
          • mia_mia Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 10:17
            Ale tym artystom nie chodzi, żeby wyglądać świeżo i zadbanie, a autorce chodzi o to.
            • magdallenac Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:38
              Co Wy z tą świeżością i zadbaniem? Naprawdę istnieją typy urody, które w czerni wyglądają świeżo i zadbanie.
              • agniesia331 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:44
                Tak. Czerni to mój kolor. Mam ciemne blond włosy, brzoskwiniowa cerę i wyglądam w czerni fajnie. Jeśli ktoś ma ciemne włosy i cerę o niekorzystnych kolorycie wyglada srednio
                Ktoś z trądzikiem lub zaczerwienieniem też. Ale jasne czustr blondynki,rudzielce o porcelanowej cerze czy smagłe czarnule mogą wyglądać zabójczo całe w czerni. Jeszcze dodać do tego np kilka złotych delikatnych łańcuszków pasek zczy apaszkę cz biała lub we wzorki i jest cudnie
                • anka_z_daleka_1 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 13:48
                  W takim razie ja jestem zaprzeczeniem tego co piszesz. Mam ciemne włosy, ciemną karnację wspomaganą stała ekspozycją na słońce i w czerni wyglądam źle.
            • mgla_jedwabna Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 20:10
              Ci artyści mają na ogół do tego ciężki makijaż sceniczny, który wygląda fatalnie oglądany z odległości mniej niż 1,5 metra.
              • fogito Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 23:17
                Nie piszę o aktorach na scenie.
            • fogito Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 23:16
              Serio. W czerni nie można wyglądać swiezo i zadbanie? No to malo widziałas w zyciu.
              • nuta15 Re: Zadbany wyglad 16.01.23, 09:45
                Niestety, w czarnych ubraniach można wyglądać interesująco i elegancko, ale też smętnie i zaniedbanie. Dużo zależy od materiału, fasonu, odcienia czerni.Niektóre matowe zwłaszcza zestawione z bardziej nasyconą połyskującą czernią wyglądają na sprane i znoszone.
        • mia_mia Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 10:27
          Są różne typy urody i różnym osobom pasują inne kolory, ja o niebo lepiej wyglądam w brudnym różu czy toupe niż w beżu, w ciemnoszarych rzeczach też wyglądam źle, ale zimny jasny szary już jest ok.
          Nawet jeśli chodzi o biały, który teoretycznie wszystkim pasuje i wszystkich odmładza są wyjątki, nielicznym kobietom bardziej pasuje jasny kremowy niż czysta biel.
          • milva24 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 21:54
            Ja w czystej bieli wyglądam bardzo słabo, w różnych kremach, mlekach itp. dobrze.
    • larix_decidua77 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:54
      Włosy muszę myć codziennie. Sekretem jest budzik, jak zadzwoni, to wstaję. Nie wiem czy raz w życiu zaspałam do pracy. Jeżeli chodzisz na paznokcie to normą jest ustalony termin kolejny wizyty max 3 tyg poźniej. Jeżeli naturalny kolor włosow jest inny niż kolor farby, to też farbowanie max co 3 tyg. Ubrania się pierze po 1-2 założeniach i prasuje.
      • auksencja15 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:58
        Hybryda po 2 tyg tez już zwykle odrośnie i wyglada paskudnie. Mnie to irytuje.
        • larix_decidua77 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:04
          Zależy od człowieka. Mi rosną wolno paznokcie, a pani mocno wciska się pod skorki. Po 2 tyg moje paznokcie wyglądają jakbym je zrobiła wczoraj. Dopiero po 3 mam odrost.
          • auksencja15 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:13
            To nadal jeden tydzień odrostu za dużo big_grin
            Najgorzej, ze samemu ciężko coś z tym zrobić przy zachowaniu estetyki
            • larix_decidua77 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:42
              Dla mnie taki odrost jest do zaakceptowania. Nie widać go dopóki ktoś się naprawdę nie przyjrzy z bliska. Co 2 tyg nie chce mi się chodzić.
    • angazetka Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 15:56
      W myciu się, kurde. Od tego warto zacząć. SYtuacja, w której pilingujesz się i cudujesz, a nie masz czasu czy siły umyć włosów czy ogarnąć odpryśnietego lakieru, jest kuriozalna. W dodatku to zupełnie nie zależy od kasy.
      • homohominilupus Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:44
        No właśnie.
        Nieumyte włosy, fuj.
    • marinella Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:01
      Nie ma sprawiedliwości.

Jedna wstanie, otrzepie się, przemyje twarz i łyknie kawę i wyglada nieźle, druga się nastara mało nie pęknie, nasmaruj cud mazidlami i będzie wyglądać srednio.
    • niemcyy Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:09
      Tipsy ani hybryda nie pomogą, jeśli będziesz nadal chodzić z tłustymi włosami. Przestaw priotytety: najpierw mycie, potem reszta.
    • kot_filemon88 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:15
      A te drogie ciuchy to po ile przykładowo?
      • jankasia13 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:29
        Np. ostatni koszula jedwabna za ponad 600 zl, kurtka za 1400 zl - inne rzeczy tansze, ale tez nie mango czy zara tylko niby lepsze.
        I nic nie pomoglo, dalej wygladam jak lump.
        Nie sadze zeby znajome z pracy kupowaly drozej, a niektore wygladaja jak z zurnala.
        • angazetka Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:40
          Serio wierzyłaś, że droższe ubrania dadzą efekt zadbania?
          • jankasia13 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:42
            Tak, ze beda lepszej jakosci, wiec bez wysilku bedzie sie wygladac lepiej.
            • jankasia13 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:46
              Ze rano w biegu sie zalozy jedwabna droga bluzke, dopasowane spodnie czy spodnice, na to jakis plaszczyk 100% welny i juz.
              A tu zonk.
              Inne dalej wygladaja na lepiej ubrane, zrobione, a ja jak kloszard.
              • anka_z_daleka_1 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:24
                Jak mam dostęp do Zary to kupuję tam niejedną rzecz i nie narzekam. Jedwab jedwabiowi nie równy. Ja na co dzień noszę bluzki bawełniane ( z dobrej gatunkowo bawełny), ale mój tryb życia na to pozwala.
                Jak masz tłuste włosy to nie pomoże najlepszy jedwab.
            • niemcyy Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 16:47
              Jeśli umycie włosów uważasz za wysiłek to nie ma ratunku.
              • panna.nasturcja Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 17:35
                Dokładnie. Żadna jedwabna bluzka nie pomoże jak włosy są tłuste a lakier z paznokci odpada.
              • sol_13 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:11
                A to nie jest wysiłek? Może dla osób z krótkimi/cienkimi włosami. U mnie samo suszenie to pół godziny.
                • zaczarowanyogrod Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:18
                  Tak gęste, długie włosy to nie mycie na rano. Ja musze wieczorem, bo nawet jak susze pół godziny suszarka to i tak są mokre. Tyle że woda z nich nie kąpię. A przez noc same wysychają.
                • niemcyy Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:19
                  Na takiej zasadzie to i założenie jednakowych skarpetek jest wysiłkiem.
                  • simply_z Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:28
                    Nie, po prostu niektóre części ciała hmm (?) u niektórych osób są mniej bezproblemowe. Przykładowo paznokcie, ktoś może mieć mocne, fajne paznokcie o ładnym kształcie, wystarczy opiłować, czasem nałożyć lakier i już jest. Inni mają paznokcie łamliwe, kruche, bywa, że nawet hybryda się na nich nie trzyma, i efekt mimo włożonego wysiłku jest niewspółmierny. Włosy? moja współlokatorka Hiszpanka, miała bardzo gęste, proste, lśniące włosy. Wystarczyło, że je umyła, wysuszyła, zakręciła lok, lub wyprostowała i już. Moje się puszą itd itp.
                  • sol_13 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:29
                    Tak, to idealne porównanie🙄
                    • niemcyy Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:40
                      Jeśli ktoś nie jest chory czy niesprawny z powodu wieku, wysiłkiem w kontekście włosów może być to, co jest opisywane w wątkach włosingowych czy inne zabiegi w celu ukrycia puszenia się, ale nie umycie, żeby nie świeciły przetłuszczeniem jak u autorki wątku.
                      • simply_z Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 18:42
                        może szybko się przetłuszczają.
                      • sol_13 Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 19:48
                        Wątków wlosingowych to nawet nie czytam bo to co tam jest mnie przeraża 😆
                        Mnie przerasta nawet położenie i zmycie odżywki, na szczęście włosy mam niewymagające.
                  • 7katipo Re: Zadbany wyglad 14.01.23, 20:32
                    Dlatego ja zakładam różne. Jak się trafi. 🤭
                    A poza tym mam duszę dziada. Jak jest dziura w jednej skarpetce, nie wyrzucam całej pary. Całą zostawiam i z uzbieranych do tej pory samotniczek dobieram parę. Mniej więcej 🤗
                    • chatgris01 Re: Zadbany wyglad 18.01.23, 22:50
                      7katipo napisała:

> Dlatego ja zakładam różne. Jak się trafi. 🤭

A ja od lat kupije tuziny identycznych i nie ma problemu z ich parowaniem tongue_out
                • kk345 Re: Zadbany wyglad 15.01.23, 01:33