Dodaj do ulubionych

Nagrody Darwina

15.01.23, 14:32
No ma człowiek wybór w wielu sprawach, także jedzeniu niezdrowych rzeczy, ale umrzeć na zawał m.in. z tego powodu, to stanięcie po medal i otrzymanie Nagrody Darwina- kolejny przykład patocelebryctwa- zbudować swoją "sławę" wokół jedzenia śmieciowego żarcia na Tik-toku.
Obserwuj wątek
    • jammer1974 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 15:06
      Byl bardzo chorym czlowiek. Nagroda Darwina jest zdajsie dla glupcow a nie dla chorych.
      • marzeka11 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 15:07
        jammer1974 napisała:

> Byl bardzo chorym czlowiek. Nagroda Darwina jest zdajsie dla glupcow a nie dla
        > chorych.

Śmieciowe jedzenie z czasem zabija; jedzenie może też pomóc zdrowieć. Jak mozna promowac takie śmieciowe żarcie.
        • taje Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 15:09
          Trzeba być głupcem - wszystko się zgadza, nagroda się należy.
        • jammer1974 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 21:53
          marzeka11 napisała:

> Śmieciowe jedzenie z czasem zabija; jedzenie może też pomóc zdrowieć.

Dlatego mowie ze byl chory. Jadl to co go zabija i nie mogl tego przerywac. To oznaka choroby otylosciowej. Niewielu sie potrafi samo wyleczyc ze swoich roznych chorob.
          Czlowiek ten wymagal leczenia medycznego.

Jesli to wiedzial i mial mozliwosc skorzystania z pomocy medycznej a nie skorzystal to nagroda Darwina sie nalezy.
          Jesli nie wiedzial (co nie byloby dziwne bo wiekszosc zwyklego ludu nie ma o tym pojecia) to nalezy sie wspolczucie.

• littlesquirrel Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 15:14
        Jedzenie Maca nie sprzyja zdrowiu, zwłaszcza tym, którzy mają z nim problem. Duża nadwaga, zapewne brak ruchu to już był czerwony dzwonek, aby zmienić styl życia.
        • marzeka11 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 15:35
          littlesquirrel napisała:

> Jedzenie Maca nie sprzyja zdrowiu, zwłaszcza tym, którzy mają z nim problem. Du
          > ża nadwaga, zapewne brak ruchu to już był czerwony dzwonek, aby zmienić styl ży
          > cia.

Dlatego jak kiedyś będą badać upadek zachodniej cywilizacji, będą badac lata 1992-2022
          • littlesquirrel Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 15:38
            big_grin
          • taje Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 15:42
            Tu znalazłam tę parę. Że niby pani nosi 38 i ma w pasie 77 a w biodrach 92? Nie uwierzę. www.aplmodels.com/bappie-jamilla
            • magdallenac Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 15:47
              Niemożliwe.
            • marzeka11 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 16:01
              big_grin 77 cm w pasie? To wg nich rozmiar 38?
              Przecież takie promowanie unika mówienie, że np. smieciowe żarcie zabija, że strona czysto estetyczna to druga strona, dla wielu nieważna, ale zdrowie?
              • daszka_staszka Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 14:36
                No ja mam tyle w pasie i noszę rozmiar 38, w biodrach 97 i jestem w dolnej tracimy BMI
            • triss_merigold6 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 16:22
              Pani kłamie. Po prostu. Ma rozmiar ze 46, a nie 38.
              • kurt.wallander Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 17:06
                triss_merigold6 napisała:

> Pani kłamie. Po prostu. Ma rozmiar ze 46, a nie 38.

Bez przesady. Kobieta jest niska, ma 158 cm wzrostu. Patrząc na jej figurę, to faktycznie może nosić duże 38, lub 40. Max. 42.
                • triss_merigold6 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 18:53
                  Hello, ja mam 160 cm i uwierz, że odróżniam rozmiary.
              • bajgla Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 17:07
                To 38 to może dżinsowy rozmiar.
            • kamin Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 16:24
              Tylko jeśli ma 130 cm wzrostu.
              • taje Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 16:43
                Ma 158.
                • ichi51e Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 18:49
                  no właśnie to jest możliwe - oni są niscy - proporcje są zaburzone
                  • ichi51e Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 18:51
                    tu widać
                    • marzeka11 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 18:54
                      Jakie 38 rozmiar?
                      Mam 160 cm, 38 rozmiar, nie, tak nie wygląda rozmiar 38
                    • triss_merigold6 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 19:07
                      No widać, że się grubasom pomyliły cale z centymetrami.
                  • triss_merigold6 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 18:53
                    Nie aż tak. Ja jestem niska, mam 160 cm i zapewniam Cię, że te dwa wieloryby nie mają po 77 cm w talii ani nawet po 87 cm.
                    • trzykroc_przedziwna [...] 15.01.23, 19:53
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • taje Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 20:02
                        O lala, jaki tu wersal mamy.
                      • 7katipo Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 20:23
                        A to co za wykwit znowu?
                        Toto było tu wcześniej? 🙄
                      • 7katipo Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 22:28
                        Moderacja śpi?
                        Długo jeszcze ten syf będzie tu wisiał? 🤢😡
                        • taje Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 22:29
                          ja już dawno temu zgłosiłam i nic
                          • dr.amy.farrah.fowler Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 11:03
                            Ja też.
                        • evening.vibes Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 08:38
                          7katipo napisała:
                          > Moderacja śpi?
                          > Długo jeszcze ten syf będzie tu wisiał? 🤢😡

Rozumiem, że chodzi i o wpisy Triss o 'wielorybach', 'spaślakach' itd?
                          • 7katipo Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 11:07
                            Z ciekawości, ile masz wzrostu? 😠
                    • ichi51e Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 20:17
                      najlepsze ze ona ma 38 a on 52. A ze zdjęć wynika ze spokojnie mogliby się ciuchami wymieniać.
                      • ichi51e Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 20:18
                        może w sumie tam jest literówka i ona ma 48?
                        • jednoraz0w0 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 20:24
                          To już prędzej. Przecież 38 to jest rozmiar S-M. To jeśli ona jest małe M to jak wygląda osoba L, XL czy XXL?
                      • taje Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 20:31
                        Nawet biustonosz/top ten sam noszą.
            • jednoraz0w0 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 17:29
              taje napisała:

> Tu znalazłam tę parę. Że niby pani nosi 38 i ma w pasie 77 a w biodrach 92? Nie uwierzę.

Może to w calach jest.
            • ichi51e Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 18:48
              kolej nie ma nawet 160 wiec może perspektywa?
              • ichi51e Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 18:48
                *koles
              • jednoraz0w0 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 20:18
                Nie ma bola. Ja jestem wzrostu tej pani, to nie jest ani 38 ani 40. Wygląda na co najmniej 44, ponieważ kamera dodaje kilogramów to moooze w realu to jest 42.
            • bei Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 08:27
              Wyraźnie widać, ze w brzuszku ma więcej, niż w biodrach
            • dr.amy.farrah.fowler Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 11:01
              Fizycznie niemożliwe. Pani na zdjęciu ma rozmiar 44 albo i 46.
            • primula.alpicola Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 13:28
              taje napisała:

> Tu znalazłam tę parę. Że niby pani nosi 38 i ma w pasie 77 a w biodrach 92? Nie uwierzę. www.aplmodels.com/bappie-jamilla

Bitch please, co za bajka.
          • trzykroc_przedziwna [...] 15.01.23, 16:53
            • marzeka11 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 16:57
              Pogarda? Zwrócenie uwagi na to, że promowanie śmieciowego żarcia sprawia, że ludzie przedwcześnie umierają- umiera się w powodów róznych, na niektóre nie ma się wpływu- na jedzenie na co dzień, tak, ma.
              • trzykroc_przedziwna Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 17:17
                Hejtujesz tych ludzi ze zdjęcia tylko za to, że istnieją. Uważasz, że tacy jak oni są dowodem na upadek cywilizacji zachodu.
                • tapatik Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 20:20
                  trzykroc_przedziwna napisała:

> Hejtujesz tych ludzi ze zdjęcia tylko za to, że istnieją.

Krytykuje ich za spasiony wygląd, nie za istnienie.

> Uważasz, że tacy jak oni są dowodem na upadek cywilizacji zachodu.

Blisko, blisko...
              • evening.vibes Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 08:35
                marzeka11 napisała:
                > promowanie śmieciowego żarcia

A ty chcesz w zamian promocji wychudzonej heroinistki.

• memphis90 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 17:19
            O tak, doskonale pamietam, ze w 92 wszyscy wyglądaliśmy jak Marky Mark i Kate Moss…
          • czerwonylucjan Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 17:34
            Ta pani niemusi byc utyta od smieciowego zarcia, do tego wystarczy nadwyzka kaloryczna.
          • turzyca Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 18:41
            Lansowanie na plakatach heroinistki i rasistowskiego przestępcy z próbą zabójstwa na koncie to ten szczyt cywilizacji zachodniej?
            • triss_merigold6 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 18:55
              Wtedy byli młodzi i piękni, a bieliznę/ciuchy pokazywano na pięknych modelach.
            • mid.week Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 20:30
              Heroinisci przynajmniej nie sa grubi, lepiej na nich ciuchy leżą
          • evening.vibes Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 08:34
            marzeka11 napisała:
            > Dlatego jak kiedyś będą badać upadek zachodniej cywilizacji, będą badac lata 19
            > 92-2022

Upadek cywilizacji bo w reklamach zaczęli pokazywać przeciętnego człowieka? Marzeczce się wydaje, że w 1992 ona i każda inna kobieta wyglądała jak Kate Moss??? 🤣🤣🤣
            • 1matka-polka [...] 16.01.23, 12:34
              • 1matka-polka Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 12:35
                Ci ludzie na zdjeciu na 99% mają zaburzenia odzywiania i zamiast ćpać to żrą, to jest ta nowa normalność?
            • taje Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 12:39
              Heroin chic Kate Moss był swego czasu mocno krytykowany. A reklama z 2022 nie ma nic wspólnego z pokazywaniem przeciętnego człowieka ani z promowaniem ciałopozytywności - to jest estetyka cyrku osobliwości, nie wiem kto miałby się z tym identyfikować. Przecietny mężczyzna nie ma 158 cm i nie nosi stanika. Ta reklama ma wyłącznie na celu wzbudzenie kontrowersji, żeby sprzedać produkt, tak jak kiedyś robił to Benetton wykorzystując chorych na AIDS czy motyw pocałunku ksiedza i zakonnicy. Żadne progresywne idee za tym nie stoją.

A całkiem znamienne jest to, że modelka, która ma reprezentować ciałopozytywność jednocześnie udaje, że nosi rozmiar 38 i ma 92 cm w biodrach. Tak jakby przyznanie się, że nosi 46 miało być obraźliwe - ewidentnie ma problem z akceptacją samej siebie i innych osób noszących to 46 więc gdzie ta ciałopozytywność?
              • evening.vibes Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 13:33
                taje napisała:
                > jednocześnie udaje, że nosi rozmiar 38 i ma 92 cm w biodrach

A to ona robi stronę internetową CK i zamieściła takie informacje?
                • taje Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 13:39
                  To jest info z jej strony w agencji modelingowej, linkowałam u góry.
                  • evening.vibes Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 13:41
                    taje napisała:
                    > To jest info z jej strony w agencji modelingowej, linkowałam u góry.

To jest zdjęcie dwóch modeli zamieszczone przez agencję. Na jakiej podstawie przypisujesz JEJ cokolwiek?
                    • taje Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 13:53
                      Wkleję bo wyraźnie masz problem ze znalezieniem informacji:

BAPPIE & JAMILLA
                      HEIGHT 158 / 158 CM
                      CHEST / BUST 104 / 94 CM
                      WAIST 102 / 77 CM
                      HIPS 109 / 92 CM
                      SUIT / DRESS 52 / 38
                      SHOE 41 EU / 38 EU
                      HAIR BLACK / DARK BROWN
                      EYES BROWN
                      • evening.vibes Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 13:55
                        taje napisała:
                        > Wkleję bo wyraźnie masz problem ze znalezieniem informacji:

Nie - to ty masz problem z czytaniem. Ja się pytam na jakiej podstawie twierdzisz, że ONA takie informacje tam zamieściła. ONA - nie ktoś z agencji?
                        • taje Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 14:04
                          Jeśli według niej są nieprawdziwe, zawsze może sprostować, w końcu to jej wizytówka, podobnie jak dla nie-modeli bio na Linkedinie.
                          • evening.vibes Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 14:07
                            taje napisała:
                            > Jeśli według niej są nieprawdziwe, zawsze może sprostować,

A ty przeglądasz całego neta w poszukiwaniu sprostowania informacji o sobie? big_grin

> w końcu to jej wizytówka, podobnie jak dla nie-modeli bio na Linkedinie.

Wizytówki modeli na tej stronie są tu - po kliknięciu na zdjęcie:
                            www.aplmodels.com/women
                            Sprawdź co jest u niej smile
                            • taje Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 14:26
                              No właśnie w zakładce women o niej nic nie ma, tzn. jest tylko zdjęcie... Jej wymiary znajdują się wyłącznie na stronie, którą linkowałam (z zakładki duo) bo ona pracuje jako modelka tylko w tandemie ze swoim partnerem.

A gdyby mój pracodawca albo agencja, która mnie reprezentuje zamieściła nieprawdziwe informacje, to owszem, poprosiłabym o sprostowanie, nie wiem co w tym dziwnego.
                              • evening.vibes Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 14:31
                                taje napisała:
                                > No właśnie w zakładce women o niej nic nie ma

No więc podane dane są prawdopodobnie zwykłą pomyłką. Przypisywanie intencji jest w tym wypadku czystą złośliwością.
                                • taje Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 14:41
                                  Zdążyłam już zauważyć, że jak coś nie pasuje do Twojej wizji rzeczywistości to na pewno rozmówca jest złośliwy albo głupi albo reprezentuje najbardziej przez Ciebie nielubiane poglady polityczne. Jak tam wolisz. EOT z mojej strony.
                                  • evening.vibes Re: Nagrody Darwina 16.01.23, 14:44
                                    taje napisała:
                                    > Zdążyłam już zauważyć, że jak coś nie pasuje do Twojej wizji rzeczywistości

W tym przypadku akurat ty masz wizję tongue_out
    • kropkacom Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 17:26
      Ironia losu trochę. Swoją drogą, na jakim portalu wyciągasz takie informacje?
      • marzeka11 Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 17:27
        Po zmianie na TT, gdy przejął ją pan od tesli, zaczęły mi różne rzeczy na TT wyskakiwać smile
        • kropkacom Re: Nagrody Darwina 15.01.23, 17:30
          Ciekawie cię podsumował algorytm.
          • trzykroc_przedziwna [...] 15.01.23, 17:34

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka