Dodaj do ulubionych

Do warszawianek

24.01.23, 17:41
Dziewczyny, czy znacie w Warszawie firmę, która zajęłaby się wymianą w kuchni sprzętu agd? Czyli kupiła, przywiozła, zamontowała, wymontowała i wywiozła stary? Żeby ktoś się tym zajął całościowo?
Na pewno piekarnik elektryczny i zmywarkę, możliwe, że coś jeszcze.
Jeśli tak to bardzo proszę o namiary.
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Do warszawianek 24.01.23, 17:55
      ale w sensie ze dajesz klucze i juz ci nic ma nie obchodzic?
      Bo jak ma kto otworzyc drzwi i pobyc w mieszkaniu na czas montazu to w zasadzie kazda firma typu euro sie tym zajmie, a zakupic mozesz w necie.
      • panna.nasturcja Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:29
        Nie. W sensie, że oni przyjadą, wymierzą, wybiorą (ja powiem jakie mam warunki brzegowe i zaakceptuję wybór), wymontują stare, zamontują nowe.
        Euro się tym nie zajmie.
        Sama muszę pojechać, wybrać modele, obejrzeć, wyliczyć czy się zmieszczą. Nie wymontują mi starej zmywarki. Jak coś będzie nie tak to zostawią sprzęt i pójdą, bo to nie ich problem.
        Dlatego szukam firmy, która załatwi to kompleksowo.
        Jak robiłam kiedyś kuchnię to firma od kuchni zakupiła i zamontowała też całe agd, w ogóle mnie to nie obchodziło.
        I teraz bym chciała by na podobnej zasadzie ktoś je wymienił.
        • mikams75 Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:39
          jak masz standardowe wymiary starych sprzetow to raczej bedzie wszystko pasowac. Jak robilam kuchnie to podalam tylko dokladnie jakie modele sprzetu wlasnie zamawiam i tez wystarczylo, ale wybieralam wszystko w standardowych wymiarach.
          Akurat ze zmywarka to nie wiem ale inne sprzety np. kuchenke gazowa stara wymontowali, podlaczyli nowa i to jeszcze przez kogos z uprawnieniami, a nie zwykly monter. A jak cos nie pasowalo i jakas zlaczka byla potrzebna, to sie umowili na kolejny termin bez problemu. Podobnie bylo z pralka - dwa razy musieli przyjechac, bo cos tam nie pasowalo. Szczegolow nie pamietam, bo zalatwialam zakupy zdalnie a na miejscu byl ktos do odbioru i umawiania sie na montaze.
          • mia_mia Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:43
            Ja się przejechałam z lodówką, byłam pewna, że jak wezmę z tej samej firmy, taki sam wymiar to nie będzie problemu z niczym. Niestety, drzwi od zamrażarki są wyższe niż w starej i w efekcie jak otwieram zamrażarkę otwierają mi się drzwi od lodówki, ale machnęłam na to ręką, aż tak często tam nie zaglądam.
          • panna.nasturcja Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:52
            Tu bez gazu, piekarnik jest na prad, to łatwiej.
            Tylko płyta kuchenna jest gazowa a jej nie chcę wymieniać.
          • escott Re: Do warszawianek 25.01.23, 10:37
            ja właśnie miałam kłopot ze zmywarką, bo okazuje się, że meble z Ikei są niestandardowe... i zwykłe zmywarki nie pasują, tzn na szerokość OK, ale potrzebne są specjalne szyny do frontów. Szlag mnie trafił jasny.
            • mikams75 Re: Do warszawianek 25.01.23, 15:34
              akurat ikea jest znana z tego, ze tak projektuje, zeby zawsze wszystko u nich kupowac.
              • ginger.ale Re: Do warszawianek 25.01.23, 15:39
                Nie wszystko, tylko zmywarki.
                • panna.nasturcja Re: Do warszawianek 25.01.23, 16:17
                  Wszystko, bawet pościel mieli latami nietypową, jak kupiłaś jedno, musiałaś i kolejne, bo nic innego nie pasowało.
                  • mikams75 Re: Do warszawianek 25.01.23, 16:25
                    a teraz zmienili wymiary poscieli? dawno nie sprawdzalam
                    • taje Re: Do warszawianek 25.01.23, 22:50
                      Ikea ma różne wymiary pościeli w zalezności od kraju. Na przykład najwiekszy rozmiar Polsce to chyba 200x200, w Belgii czy Francji takiego nie ma i najbliższy rozmiarem, ile sie nie mylę, to 220x240. Tak więc skoro mam kołdrę z Polski, nie jestem w Belgii ani we Francji kupić pościeli.
                  • ginger.ale Re: Do warszawianek 25.01.23, 20:38
                    Mam w 3 mieszkaniach kuchnie z Ikei i zapewniam, że tylko zmywarki są w nich ikeowe. Da się to zresztą obejść kupując szynę. Reszta różnie, Bosch, Samsung pasują bez problemu czy to mikrofalówka, piekarnik, płyta czy okap. Ostatnio lokatorom zmienialiśmy lodówkę - ikeowska szafka na lodówkę do zabudowy, szybki pomiar i lodówka z zamrażarką Samsung pasuje jak ta lala.
                • kurt.wallander Re: Do warszawianek 25.01.23, 21:52
                  Nawet nie, ja mam akurat zmywarkę spoza IKEA.
                  • ginger.ale Re: Do warszawianek 25.01.23, 22:41
                    kurt.wallander napisała:

> Nawet nie, ja mam akurat zmywarkę spoza IKEA.

Oczywiście, można spoza I, ale tylko zmywarka wymaga szyny/adaptera, jeśli dobrze kojarzę za parę stów. Reszta sprzętów bez problemu i dodatkowych kosztów może być inna.
            • panna.nasturcja Re: Do warszawianek 25.01.23, 16:19
              Escott no właśnie o to mi chodzi żeb6 ktoś to całościowo ogarnął. A panowie ze sklepu z agd podjadą, wyjdzie coś niestandardowego to mnie zostawią z piekarnikiem albo zmywarką na środku kuchni, bo to nie ich problem.
              • mikams75 Re: Do warszawianek 25.01.23, 16:25
                no wlasnie mnie nie zostawiali z problemem
        • mia_mia Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:39
          To zgłoś się do tej firmy albo do innego producenta mebli na wymiar, za odpowiednią opłatą, raczej wysoką, bo usługa jest niestandardowa zrobią ci to, mają też zwykle swoje ekipy montażowe albo jakiś początkujący architekt wnętrz.
          • hugo43 Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:47
            Kiedyś w ch Land był taki mały sklepik AGD,oni mieli sprzęt taniej niż s sieciówkach,sprowadzali wszelkie modele z fabryk.myśle ,ze i Montaz by ogarneli
            • panna.nasturcja Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:51
              O dzięki, poszukam.
    • mia_mia Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:36
      Oprócz kupienia każdy sklep z AGD robi to wszystko, dobiorą też tylko musisz podać wymiary i budżet, ale szczerze mówiąc to dość ryzykowne, przecież to ma pasować do kuchni i podobać się Tobie.
    • annaboleyn Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:43
      Montaż i wywiezienie starego sprzętu zapewni Ci, o ile kojarzę, 90% sklepów z AGD. Ale usługi wybrania z podanymi przez Ciebie i potwierdzania u Ciebie wyboru - to mi się wydaje mało, niestety, realne sad Chyba, że elektryk (czy tam spec od przyłączania do gazu) za dodatkową opłatą na to pójdzie.
      • panna.nasturcja Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:50
        No właśnie miałam nadzieję, że robią to firmy urządzające kuchnie, bo kiedyś przecież dokładnie taka firma mi to zrobiła, tyle, że wtedy robili też meble a teraz meble mam. Wtedy sami wybrali agd, zamontowali i już, akceptowałam tylko cenę całości. Teraz bym miała niewielkie wymagania wobec piekarnika reszta standardowa.
        Ale chcę by to firma odpowiadała za wymierzenie tego i wymianę.
        Myślałam, że może jakaś ematka zna taką firmę.
        • annaboleyn Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:52
          To może zerknij na fixly? Może będzie taka usługa?
          • panna.nasturcja Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:53
            A co to jest fixly? (wstydzi się w kaciku)
            • annaboleyn Re: Do warszawianek 24.01.23, 18:55
              Fixly.pl takie... allegro z usługami na cito. Wiele razy załatwiłam tam sobie awaryjne naprawy, 99% z dobrym skutkiem. I parę razy inne usługi, typu przeprowadzka dla kogoś, transport, no najróżniejsze. Intuicyjne okreslanie potrzeb, calkiem spoko napisany serwis, zerknij.
              • panna.nasturcja Re: Do warszawianek 24.01.23, 19:05
                Dzięki wielkie, idę googlać. Ja jestem jednak nieźle zacofana w takich usługach.
                • annaboleyn Re: Do warszawianek 24.01.23, 19:36
                  Oj, daj spokój smile
                  • panna.nasturcja Re: Do warszawianek 25.01.23, 03:47
                    Wiesz, w domu chłop spec od internetu to człowiek uważa na każdą aplikację, platformę, na której się loguje. To potem nie wie z czym się ten świat je.
    • mandre_polo Re: Do warszawianek 24.01.23, 19:04
      naprawapralekursynow.pl/

Pan Parol zajmuje się pralkami ale też zaglądał do zmywarki, podesłał na maila które kupić i zamówił dostawę, wymontował i podłączył nową. Myślę że można też pytać też o piekarnik. Kontaktowy człowiek
      • panna.nasturcja Re: Do warszawianek 24.01.23, 19:05
        Dziękuję pięknie.
        • sol_13 Re: Do warszawianek 24.01.23, 20:11
          Też polecam tego Pana, naprawiał mi pralkę u najemców, bardzo kulturalny i profesjonalny.
    • kasandra33 Re: Do warszawianek 25.01.23, 06:38
      RTV Euro montuje wszystko, ale pytanie jakie kwalifikacje ma kierowca, który przywiezie sprzęt, do jego montażu? Musi znać się na hydraulice, elektryce i mieć uprawnienia do podłączenia indukcji.
      • panna.nasturcja Re: Do warszawianek 25.01.23, 14:14
        Nie o taką usługę pytam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka