Dodaj do ulubionych

Zazdrosna o młode kobiety

25.01.23, 15:52
Nick tymczasowy, forum podczytuję od lat, mało się udzialałam.
Muszę gdzieś to wylać z siebie, a w życiu realnym się wstydzę.

Zawsze byłam nieskromnie mówiąc pięknością. Dalej jestem bardzo ładna, atrakcyjna ( mam ponad 40 lat), ale w młodości to był jakiś szał. Późne lata nastoletnie, kiedy "rozkwitłam", okres gdy byłam dwudziestolatką- byłam autentycznie zachwycająca. Faceci, rówiesnicy, starsi, padali mi do stóp, niezliczona ilość adoratorów się przewineła, kiedykolwiek wchodziłam w nową grupę pojawiali się kolejni. Złamane serca, legendy krążące w rodzinie o moim powodzeniu, zaczepki na ulicy, w komunikacji miejskiej, morze komplementów od obu płci.
Karierę też zawdzięczam po części swojej prezencji, bo zaczynałam w mediach, teraz po części też mam kontakt z środowiskiem.
Obecnie jestem szczęśliwą, kochającą i kochaną meżatką z dwójką dzieci, w tym z nastoletnią córką.
I widzę, że zaczynam zamieniać się w macochę kopciuszka mentalnie, przeraża mnie to.
Kiedy do mojej córki przychodzą koleżanki lub gdy jesteśmy gdzieś razem na mieście, łapię się na nieprzyjemnych uczuciach.
Zwyczajnie zazdroszczę młodym kobietom. Zazdroszczę im świeżości i młodości. Tego uroku, naturalności.
Tak jak pisałam wciąż jestem piękna, od wielu tych młodych kobiet obiektywnie atrakcyjniejsza, już nie porównując do czasów mojej świetnosci, jaką żyletą byłam w ich wieku. Ale to one mają młodość, ja co najwyżej mogę być świetnie wyglądającą kobietą "jak na swój wiek"
W pracy nie przepadam za towarzystwem młodych lasek, zaczynam się porównywać, źle to znoszę.
Może to próżne, ale boli mnie fakt, że już żaden młody chłopak nie będzie mnie podrywał w taki sposób w jaki podrywa się młodą dziewczynę. Mogę być "seksowną mamuską", ale nie sliczną dziewczyną.
Mam kochającego męża, czuję się dla niego najpiękniejsza na świecie, inni meżczźni równiez mnie adoruja, o co mi chodzi?
Obserwuj wątek
    • martishia7 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 15:56
      O to że zbudowałaś całe swoje poczucie własnej wartości na dość ulotnym fundamencie.
      • mamkotanagoracymdachu Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:22
        martishia7 napisała:

> O to że zbudowałaś całe swoje poczucie własnej wartości na dość ulotnym fundame
        > ncie.

100/10
        Wiem, bo sama z tym walczę.
      • anorektycznazdzira Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 18:26
        Pozwól, że się podpiszę,
        w samo sedno.
      • kk345 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 21:01
        W dodatku na fundamencie, którego się samemu nie stworzyło, tylko spadł z nieba bez udziału osoby obdarowanej. To się nigdy dobrze nie kończy...
      • niebieskie_korale Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 14:42
        Sama bym lepiej nie napisala.
        Dodam tylko, ze na twoim miejscu skupilabym sie na tu i teraz bo masz tylko 40+ i pewnie za kilkanascie lat bedziesz zalowac ze nie wykorzystalas tego bo w wieku 60+ bedzie juz tylko...jakby to rzec w twoim przypadku.... tylko gorzej.
        Ja nigdy zadna pieknoscia nie bylam i raczej juz nie zostane. Nie zazdrosze mlodym dziewczynom, a wrecz przeciwnie ciagnie mnie do mlodszych kolezanek, zawsze mialam duzo mlodsze grono znajomych. Lubie ich energie, bo jest taka "zdrowsza" bardziej "pobudzajaca".
        Zycze kochana abys odnalazla siebie poki masz jeszcze na to czas
    • primula.alpicola Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 15:56
      Chodzi Ci o przemijanie. No niestety, zestarzejesz się i umrzesz, jak my wszyscy. Tzn. nie wszyscy zdążą się zestarzeć.
      Mam nadzieję, że córce i jej koleżankom tej zazdrości nie okazujesz?
    • 35wcieniu Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 15:57
      Masz ujowy całun do czołgania się w stronę cmentarza. Skołuj sobie odpowiedni, są tu specjalistki, które dobiorą ci go nawet do koloru plamki w tęczówce lewego oka i popylaj ze smakiem, myśląc o tych nieszczesnikach którzy padli (do stóp) i czolgają się od tamtej pory.
      • daniela34 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 17:04
        Ja sobie właśnie dobrałam cudne prześcieradło w kolorze oliwkowej zieleni, żebym ładnie wyglądała w trakcie czołgania. Pasuje mi do oczu i podbija rudawe przebłyski w moich włosach.
        • stephanie.plum Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 18:33
          siwa będziesz, więc szukaj w odcieniach mgły, ja już mam!
          • daniela34 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 18:40
            W odcieniach śnieżnej bieli (bo będę rzecz jasna miała włosy białe jak snieg) to na razie zakupiłam 30 sztuk wydmuszek z jaj gęsich. Wygrały w kategorii "najbardziej abstrakcyjny przedmiot w paczkomacie."
            • rosapulchra-0 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 22:51
              A po co ci te wydmuszki, jeśli wolno spytać?
              • daniela34 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 22:54
                Mnie to po nic. Jestem natomiast osobą wspierającą nałóg mojej matki. Malować będzie.
                • shellyanna Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 22:58
                  Sciany czy obrazy?
                  • daniela34 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 23:04
                    Rzeczone wydmuszki
        • gr.ruuu Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 23:35
          daniela34 napisała:

> Ja sobie właśnie dobrałam cudne prześcieradło w kolorze oliwkowej zieleni, żeby
          > m ładnie wyglądała w trakcie czołgania. Pasuje mi do oczu i podbija rudawe prze
          > błyski w moich włosach.
    • 21mada Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 15:57
      >Muszę gdzieś to wylać z siebie
      Znalazłaś najlepsze miejsce! 👏🏻

Cóż ci poradzić… Zawsze możesz być Mrs Robinson 😎
      • marta.graca Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 18:46
        Ewentualnie Mamą Stiflera smile
    • imponderabilia22 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 15:58
      Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale wiedz, że nie tylko Ty jedna z każdą minutą stajesz się coraz starsza.
    • magdallenac Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:02
      Ja miałam cichą nadzieję, że to miss Piggy wróciła…Pierwsza część postu pasuje idealnie - wszyscy padali jak muchy, kiedy ona się pojawiała😀
      • primula.alpicola Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:03
        Bezdzietna ponoć była Chyba że córki pojawiły się dla zmylenia e-matki.
        • pomelogirl Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:16
          primula.alpicola napisała:

> Bezdzietna ponoć była Chyba że córki pojawiły się dla zmylenia e-matki.

Mnie to się kojarzy z pewną moją znajomą z reala. Też dwie córki, też zaczynała w mediach, medycyna estetyczna na maxa, że zaczyna przypominać Racewicz czy Minge i podobne opowieści.
          Wariatka.
          • jowita771 Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 15:27
            Ja byłam kiedyś na niewielkim przyjęciu weselnym i była ciotka pana młodego, rzeczywiście piękna kobieta. Przez kilka godzin opowiadała historie o swoim powodzeniu, jak to mężczyźni padali jej do stóp. Reszta gości z młodymi włącznie potakiwała "tak, tak, jesteś wyjątkową pięknością". I tak w kółko, pani włączała jeszcze swoją matkę, siostrę i męża, którzy musieli potwierdzać te różne historie. Po jakimś czasie to było męczące i o ile na początku myślałam o niej "piękna kobieta", topos koniec już tylko "puste babsko".
            • triss_merigold6 Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 15:34
              Zaszczypalo z zażenowania.
            • yadaxad Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 15:45
              By być absolutnie pięknym, należało by być kameleonem, przystosowującym się do spojrzenia patrzącego. Uroda, którą ktoś się chwali, była zbyt mała, by przyniosła realny ciężar reakcji na nią. Atrakcyjność, która działa bezwzględnie na płeć przeciwną, przynosi problemy, które uczą dystansu. I absolutnie nie wywołuje potrzeby podkreślania własnymi słowami.
            • primula.alpicola Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 16:06
              jowita771 napisał:

> Ja byłam kiedyś na niewielkim przyjęciu weselnym i była ciotka pana młodego, rz
              > eczywiście piękna kobieta. Przez kilka godzin opowiadała historie o swoim powod
              > zeniu, jak to mężczyźni padali jej do stóp. Reszta gości z młodymi włącznie pot
              > akiwała "tak, tak, jesteś wyjątkową pięknością". I tak w kółko, pani włączała j
              > eszcze swoją matkę, siostrę i męża, którzy musieli potwierdzać te różne histori

O boszz, jakie to żenujące. Czy wyskoczyła na środek sali łapać welon?
              Byłam świadkiem czegoś takiego, ciotka w tym typie rzuciła się łapać welon...i złapała.
              • yadaxad Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 16:15
                Potwierdzanie się nie jest efektem autentycznego przeżycia swojej atrakcyjności.
        • annaboleyn Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:18
          Moim zdaniem to kolejne wcielenie damywkapeluszu vel damyzperłami. Zgadnijcie, po czym poznałam wink
          • primula.alpicola Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:22
            Że z 15 razy użyła słowa "piękna"?
          • pomelogirl Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:23
            annaboleyn napisała:

> Moim zdaniem to kolejne wcielenie damywkapeluszu vel damyzperłami. Zgadnijcie,
            > po czym poznałam wink

To nie ona. Dama inaczej pisze i ma nieco inną tematykę. Zauważ, że ona w kółko pisze o szukaniu jakiś facetów czy randkach i konsekwetnie podaje, że jest samotna i nie ma dzieci ani męża. Nie te klimaty.
            • annaboleyn Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:38
              A ja nie o tematyce akurat wink Ani nie o ozdobnikach, w rodzaju dzieci i męża wink
      • jednoraz0w0 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 18:28
        magdallenac napisała:

> Ja miałam cichą nadzieję, że to miss Piggy wróciła…Pierwsza część postu pasuje
        > idealnie - wszyscy padali jak muchy, kiedy ona się pojawiała😀

Ja też! Dalsza część, w której pisze, że potem dalej było fajnie ale już czuła, ze to nie to co kiedyś, też pasuje!
      • gaskama Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 21:40
        A ja myślałam, że to Berga, która se starszego syna na córkę wymieniła w tej rzewnej opowieści.
    • marzeka11 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:02
      Tyle że każda młodość jest chwilowa i przejściowa. No tak jest.
      U ciebie przeminęła, u mnie też. U nich będzie podobnie.
      Uświadomienie sobie tego i przyjęcie- mnie uspokoiło.
      • shellyanna Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 17:00
        Młodość jest przereklamowana
      • niemcyy Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 21:09
        Ale cały czas w ich miejsce będą pojawiać się nowe młode, świeże i ładne :p
    • majenkirr Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:08
      beledezur napisała:
      > Kiedy do mojej córki przychodzą koleżanki lub gdy jesteśmy gdzieś razem na mieście, łapię się na nieprzyjemnych uczuciach.

To pomysł sobie na pociechę, ze one tez będą kiedyś stare wink.
    • terazkasia Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:08
      Współczuję, dla mnie z tego postu wylewa się morze głupoty (i samozachwytu).
      Jak dojdziesz do 50-tki, to chyba będzie wypadało strzelić sobie w łeb, no nie? big_grin
    • aqua48 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:25
      beledezur napisała:

> boli mnie fakt, że już żaden młody chłopak nie będzie mnie
      > podrywał w taki sposób w jaki podrywa się młodą dziewczynę.

Pocieszę Cię, że ci młodzi chłopcy którzy tak Cię adorowali jako dziewczynę tez się starzeją i już nie są ani tacy młodzi, ani tak bardzo atrakcyjni.
      • danka88 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:31
        Takim młodym i świeżym jest się może przez około 15 lat , licząc wiek 18- 33 lata , później człowiek zaczyna się starzeć . Jak masz dobre geny i wyglądasz dobrze to sie ciesz . Niestety taka kolej życia , może zajmij się swoim wnętrzem , będzie ci lepiej
        • gr.ruuu Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:48
          Człowiek starzeje się od kiedy osiągnie dojrzalość, czyli mniej więcej od 20 roku życia
        • hanusinamama Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 20:59
          Ja wiem czy niestety. W tym roku koncze 40 i widzę ze mam na wiele tematów dosłownie wyjebane, w młodości bardzo się przejmowałam. No nie mam tej świeżości 19 latki ( od 20 lat juz nie mam) ale za to mam większy dystans do siebie, do świata, do otoczenia. Jakoś mi tak lżej.
      • beataj1 Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 09:02
        Jak to mawia mój znajomy: studentki drugiego roku się nigdy nie starzeją
        • majenkirr Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:04
          Dziewczyny L.DiCaprio tez nie wink.
          • beataj1 Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:18
            o dokładnie smile
    • geez_louise Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:36
      Nie marudź, my wszystkie tak mamy, choć niektóre jeszcze dwa razy bardziej. Taki nasz los, zawsze przepiękne, najpiękniejsze w całym domu starców i nawet w zakładzie pogrzebowym będą nad nami cmoknąć z niedowierzaniem i zadać dowodu osobistego 🤷‍♀️
      • motyllica Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:57
        Oj nie chciałabym, żeby ktoś cmokał nad moimi zwłokami, jakoś to tak nekrofilnie

Nie żeby mi to wtedy przeszkadzało
      • stephanie.plum Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 18:37
        geez, kocham Cię!
    • krwawy.lolo Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:53
      Wyjątkowo wpiszę się w takim wątku bo ksywkę uważam za alegorię kreatywności Podlasiem natchnionej. smile

• krwawy.lolo Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:56
        Dla młodszej eMatki, oto beledeżur.
        • krwawy.lolo Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:57
          I tu ...
          • snakelilith Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 22:09
            Biała bielizna pod beżowę kiecką, to słabe było trochę, ale ja zazdrościłam jej za to kultowych butów. : -D
            • rosapulchra-0 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 22:54
              A ta dziura w skarpecie, to czyja?
              • snakelilith Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 23:04
                Od tego badboya, klienta w burdelu, w którm pracowała bourgeois belle i który miał u niej za darmo. big_grin
                • majenkirr Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:07
                  🥵☺️
                • rosapulchra-0 Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 21:56
                  Muszę obejrzeć ten film.
            • frytulek Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 16:12
              snakelilith napisała:

> Biała bielizna pod beżowę kiecką, to słabe było trochę, ale ja zazdrościłam j
              > ej za to kultowych butów. : -D

O kurcze, mam takie. Nie wiedzialam, ze kultowe
          • memphis90 Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 18:45
            Matkobosko, łono niewydepilowane!
    • shellyanna Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 16:55
      Zdecydowanie nie ja smile
      Każdy kto mnie zna, wie ze ja wręcz lgnę do młodych i pięknych kobiet.
      Generalnie lubię ładne kobiety.
      Ale tez nie odczuwam jakoś specjalnie tego przemijania urody, bo w swoim zakompleksieniu zawsze uważałam, ze jestem raczej przeciętna - chyba, ze się odpicuję.
      • anorektycznazdzira Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 18:28
        Shellerka nie Shellyanna
        • shellyanna Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 18:31
          A to tym bardziej 🙃
    • tanebo001 Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 17:18
      Ty nie masz jeszcze tak źle www.youtube.com/watch?v=1XPT2GvZelM
    • wapaha Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 17:40
      umieramy w chwili narodzin suspicious
    • zona_glusia Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 17:41
      >o co mi chodzi?
      O poczucie straty.
    • koralinaxxxx Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 18:36
      Trochę Cię nie rozumiem, bo skoro jesteś tak atrakcyjna, to w każdym wieku będziesz dla innego targetu. Naprawdę chciałabyś by podrywali Cię dwudziestolatkowie? Bo ja mam 37 lat i chyba bym padła ze śmiechu. Panowie 40+ czy 50+ nadal na pewno będą Cię adorować smile Obce mi jest Twoje podejście, ale może dlatego, że w rodzinie miałam kilka przykładów kobiet, które 30-40 lat temu układały sobie na nowo życie po 50tce i na brak powodzenia nie narzekały. Polecam psychoterapię, bo myślę, że za tym kryje się jakiś strach przed przemijaniem, w takim stanie jesteś też narażona na ewentualny romans i zdradę męża, a szkoda rodzinę niszczyć przez własne kompleksy (mimo zniewalającej urody). Ja żyję patrząc w przyszłość, nie chcę mieć ponownie 20 lat, nie mogę się doczekać 40stki, liczę, że 50tka i 60tka będą piękne smile
      • alessa28 Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 09:13
        koralinaxxxx napisała:

> Trochę Cię nie rozumiem, bo skoro jesteś tak atrakcyjna, to w każdym wieku będz
        > iesz dla innego targetu. Naprawdę chciałabyś by podrywali Cię dwudziestolatkowi
        > e? Bo ja mam 37 lat i chyba bym padła ze śmiechu. Panowie 40+ czy 50+ nadal na
        > pewno będą Cię adorować smile Obce mi jest Twoje podejście, ale może dlatego, że w
        > rodzinie miałam kilka przykładów kobiet, które 30-40 lat temu układały sobie n
        > a nowo życie po 50tce i na brak powodzenia nie narzekały. Polecam psychoterapię
        > , bo myślę, że za tym kryje się jakiś strach przed przemijaniem, w takim stanie
        > jesteś też narażona na ewentualny romans i zdradę męża, a szkoda rodzinę niszc
        > zyć przez własne kompleksy (mimo zniewalającej urody). Ja żyję patrząc w przysz
        > łość, nie chcę mieć ponownie 20 lat, nie mogę się doczekać 40stki, liczę, że 50
        > tka i 60tka będą piękne smile

no wlasnie.
        osobiscie nie cierpie byc podrywana przez mlodszych,zawsze szukalam facetow starszych ewentualnie rowiesnikow -nie kumam wiec rozpaczy ze kogos nie podrywa 18 latek.

Kobieta seksowna bedzie taka do smierci,zmienia sie tylko target ,tak jak wyzej napisano.
      • kira02 Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 09:21
        Jej nie chodzi tyle o adoratorów, co o to, ze zawsze byla najpiękniejszą. A tu nagle pojawily się młódki, krolewny śnieżki, mlodziutkie, świeże jak pączek i zdetronizowały królową.
    • teodor-k Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 18:40
      "Zawsze byłam nieskromnie mówiąc pięknością. Dalej jestem bardzo ładna, atrakcyjna ( mam ponad 40 lat), ale w młodości to był jakiś szał" .Jak nie stracisz formy to po 50 będziesz szał .Powiem Ci w sekrecie że faceci lubią kobiety dojrzałe i nie w sensie wieku tylko we emocjonalnym poziomie + co siedzi w głowie .
    • simply_z Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 18:58
      To jest ta od opowiastek dziwnej tresciwink..kiedys pisala o 27 letnim kochanku itp. ma smieszny styl, cos jak wypracowanko o Ani z Zilelonego wzgorza. Niepodrabialny
      • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 19:51
        Trolololo, ale warto wspomnieć że prawdziwe panie z podobnymi rozkminami lecą w cichutkie walenie wieczornych drinoli. Z czasem coraz mocniejszych.
        • simply_z Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 20:55
          🤡
          • thank_you Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 22:33
            Riki pisze z doświadczenia domowego - wszak jego żona była naj naj naj.
            • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 22:46
              Ekhem, zdaje się jednakowoż, że to właśnie Ty, thank_you, byłaś naj naj naj.

Co prawda złapanie w wieku znacznie powyżej stadium dzierlatki ultra szmalcownego męża podnosi samoocenę i odmładza per se, ale problem Cię i tak dopadnie (ofc nie mówię o alkoholu, tylko o starzeniu).

To co napisałem, bazuje na zachowaniu tych kobietek, opierających całe swoje życie na atrakcyjnym wyglądzie, które w momencie łapania przezroczystości dla mężczyzn akurat nie siedzą okopane na tłustej grzędzie.
              • thank_you Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 22:52
                Nie narzekam na swoj wyglad ale nie uchowalam sie pod kamieniem i wiem, czym jest przemijanie, nie mam z tym żadnego problemu. Jesli jest mi czegoś zal, to tylko tego, ze kiedyś trzeba bedzie umrzec.

Sorry, Riki, nie wszystkie atrakcyjne kobiety budowały swoje życie/samopoczucie/pewność siebie na zgrabnej d... i ładnej twarzy.
                • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 25.01.23, 23:21
                  thank_you napisała:

> Sorry, Riki, nie wszystkie atrakcyjne kobiety budowały swoje życie/samopoczucie
                  > /pewność siebie na zgrabnej d... i ładnej twarzy.

Źle to ujęłaś. Nie wszystkie atrakcyjne kobiety kupczyły dupą. To jest prawidłowe postawienie tematu.

No bo męskie oko dostrzeże atrakcyjną kobietę zawsze, nawet jeśli będzie przyodziana w wór pokutny (jedną z czołowych niegdyś modelek poznałem na ostrym dyżurze w liszajowatym szpitalu, gdzie ją przywieźli całą w błocie, krwi i z rozwaloną twarzą, bo spadła z konia na planie reklamówki. Na izbie przyjęć byłem akurat z moją matką, która złamała nogę).
                  • thank_you Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 10:03
                    Nie, to jest prawidłowe postawienie tematu wg mizoginow takich jak ty. Owszem, są ludzie, którzy poczucie swojej wartości budują na swoje atrakcyjności, ale nie jest to nic zdrowego ani dobrego na przyszłość dla tych ludzi. Są tez tacy, dla których ich atrakcyjność jest jak ręka czy noga - No, po prostu jest i juz, o rece i nodze nie rozmyśla sie na co Dzien, o atrakcyjności tez nie. I wtedy temat przemijania świeżości czy młodości jest lzej strawny, bo i człowiek
                    Ma do tego zdrowy stosunek, o ile nie uchował sie pod kamieniem, to obserwuje starzenie sie od dziecka.
                    Chyba bym na rozum upadła, gdybym miała rozpaczać z tego powodu, ze nie jestem juz świeża jak 20-latka; doskonale przecież wiem, ze każdy wiek ma swoje prawa a czasu nie da sie oszukac.

Wiec nie, mnie to nie dotyczy i dotyczyć nie będzie, niezależnie od tych tłustych kotów; byłam w zyciu sama i uwierz mi, to my wam jestesmy potrzebne a nie wy nam. Mam świetne koleżanki, mamy taki plan, jak nam mężowie juz poumierają (oby żyli jak najdłużej), to założymy wspólna komunę i zamieszkamy razem. A Ty jaki masz plan, gdyby żona odeszła? Viagra na tony i dymanie za kasę 20-latek?
                    • riki_i [...] 26.01.23, 10:20
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • gr.ruuu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 10:56
                        Że uroda pomaga to banał. Ale od kobiety zależy, na co w życiu stawia. Moja koleżanka z liceum chodziła na wybiegach, miała sesje zdjęciowe. Mogła iść w modeling, ale rzuciła to w wakacje po maturze, poszła na medycynę. Dzisiaj jako czterdziestolatka miałaby dawno po karierze, bo jednak Anja to jest tylko jedna. A jako dentystka to ona ma wygodne życie, jest niezależna, ma kasę. Z tego co mi minęło na zdjęciach nadal jest bardzo atrakcyjną kobietą. Ale uroda na pewno niczego jej w życiu nie rozstrzygnęła, zdecydowanie większy wpływ miało to, że jest zamożna z domu i zdolna. Co najwyżej męża jej to mogło przyciągnąć, ale w końcu nie tylko piękne kobiety są w związkach.
                      • thank_you Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 11:00
                        To dość zabawne, bo piszesz do kobiety, która była i jest samowystarczalna finansowo, niezależnie od koniunktury. Przypomnę Ci, rikus, ze byłam samodzielną matką, która nie wystąpiła nawet o alimenty i utrzymywałam siebie i dziecko na dobrym poziomie. Oczywiście nijak to nie pasuje do twoich wyobrażeń o „bogatych paniusiach na grzędzie”, ale przypominam ci o tym po prostu dla porządku.

Nie krytykuję ludzi, którzy poczucie własnej wartości budują na czymś ulotnym. Nie od dzis wiadomo, że człowiek omylny jest i czasami postępuje głupio - a tymże jest stawianie zamków na piasku. Można, ale po co?

O tym, ze lepiej jest byc pięknym, zdrowym i bogatym wiadomo nie od dziś. Niestety często jest to brzemię (szczególnie to pierwsze i ostatnie), gdy występuje razem, bo bez rozumu i mocnego osadzenia w rzeczywistości - doprowadza do rożnych tragedii (vide twoje historie o kolegach bez nogi).

• gr.ruuu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 11:03
                          Rikiemu się w głowie nie mieści, że kobieta 1. Ma do zaoferowania coś poza dupą 2. Ma własne pieniądze niezależne od dupy
                          • marta.graca Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 11:24
                            Każdy ma taką bańkę, na jaką sobie zasłużyłsmile
                          • thank_you Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 12:01
                            A niby nie siedzi pod kamieniem - skąd u niego takie wąskie horyzonty?
                        • annaboleyn Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 11:17
                          Daj spokój, Thankyou, nie powiesz mi, że elukubracje Rikiego jesteś w stanie potraktować inaczej niż bieda-fanfiki na kanwie Pudelka. Nie odmawiam żadnej z nas uciechy z tej brzydkiej rozrywki, ale też nie ma sensu brać tego serio, weśśśś.
                          • thank_you Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 11:29
                            W sumie to niespecjalnie udzielam się w jego wątkach, na szczęście sygnaturki obfitują w jego wypowiedzi świadczące dość mocno o oderwaniu od rzeczywistości i przyspawaniu do mentalnej patologii. Coś, co on uważa za śmieszne i normalne, u przeciętnego człowieka powoduje chęć puszczenia pawia. Podejrzewam, że obracając się w takim zgredziałym towarzystwie powtarza piąte przez dziesiąte co usłyszał, dorabiając do tego oczywiście odpowiednie uzasadnienie („bo to zła kobieta była”).

• annaboleyn Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 11:38
                              Myślę, że tam rzeczywiście słabo z otoczeniem od wielu lat, więc próbuje to usprawiedliwić na melodię "wszystkie elyty tak mają". Nic nowego, znany mechanizm, aspiracje odwrotnie proporcjonalne do możliwości, ziew, bylo.
                        • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 11:40
                          thank_you napisała:

> To dość zabawne, bo piszesz do kobiety, która była i jest samowystarczalna fina
                          > nsowo, niezależnie od koniunktury. Przypomnę Ci, rikus, ze byłam samodzielną ma
                          > tką, która nie wystąpiła nawet o alimenty i utrzymywałam siebie i dziecko na do
                          > brym poziomie. Oczywiście nijak to nie pasuje do twoich wyobrażeń o „bogatych p
                          > aniusiach na grzędzie”, ale przypominam ci o tym po prostu dla porządku.

Ale weksle od aktualnego wzięłaś i trzymasz.

> O tym, ze lepiej jest byc pięknym, zdrowym i bogatym wiadomo nie od dziś. Niest
                          > ety często jest to brzemię (szczególnie to pierwsze i ostatnie), gdy występuje
                          > razem, bo bez rozumu i mocnego osadzenia w rzeczywistości - doprowadza do rożny
                          > ch tragedii (vide twoje historie o kolegach bez nogi).

Mężczyźni często zachłystują się życiowym powodzeniem i postawą "mogę wszystko". A potem trafia kosa na kamień, fortuna się odwraca i jest pozamiatane.
                          • marta.graca Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 11:44
                            Te weksle thank_you chyba masz nad łóżkiem powieszone, bo jej je przy każdej okazji wypominasz smile
                            • annaboleyn Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 11:46
                              marta.graca napisała:

> Te weksle thank_you chyba masz nad łóżkiem powieszone, bo jej je przy każdej ok
                              > azji wypominasz smile

>Mężczyźni często zachłystują się życiowym powodzeniem i postawą "mogę wszystko". A potem trafia kosa na kamień, fortuna się odwraca i jest pozamiatane.

Może się, biedak, zachłysnął wink
                              >
                              • thank_you Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 11:55
                                Bardzo, bardzo sie zachłysnął, zamiast 20-latka to przechodzona samodzielna matka po - tfuj - 30 r.ż.

Żaden zamożny i szanujący sie facet z towarzystwa rikiego by tak nie postąpił. Woleli by dać uciąć sobie noge niż związać sie z 30-latka...

A, nie, Oh, wait... 😂
                                • annaboleyn Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 12:10
                                  thank_you napisała:

>
                                  > Żaden zamożny i szanujący sie facet z towarzystwa rikiego by tak nie postąpił.
                                  > Woleli by dać uciąć sobie noge niż związać sie z 30-latka...
                                  >
                                  > A, nie, Oh, wait... 😂

Płaku! big_grin
                                • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 12:50
                                  thank_you napisała:

> Żaden zamożny i szanujący sie facet z towarzystwa rikiego by tak nie postąpił.
                                  > Woleli by dać uciąć sobie noge niż związać sie z 30-latka...

Czas nie stoi w miejscu. Moje towarzystwo to już 50+ i dla nich 30latka jest atrakcyjna.

Ps. Oczywiście desant z Ukrainy nadal działa, więc pani 20 dla zamożnego pana 55 jest dziś też powszechnie dostępna.
                                  • mamkotanagoracymdachu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:14
                                    riki_i napisał:

> thank_you napisała:
                                    >
                                    > > Żaden zamożny i szanujący sie facet z towarzystwa rikiego by tak nie post
                                    > ąpił.
                                    > > Woleli by dać uciąć sobie noge niż związać sie z 30-latka...
                                    >
                                    > Czas nie stoi w miejscu. Moje towarzystwo to już 50+ i dla nich 30latka jest at
                                    > rakcyjna.
                                    >
                                    > Ps. Oczywiście desant z Ukrainy nadal działa, więc pani 20 dla zamożnego pana 5
                                    > 5 jest dziś też powszechnie dostępna.

Nie znam żadnego inteligentnego faceta 30+, który wolałby związać się związać z 20-latką, niż z 30-latką. Serio. Ale może w Twoim otoczeniu ludzie ze sobą nie rozmawiają?
                                    • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:16
                                      Nie bój, nie bój, dwudziestolatka z Bachmutu po przebywaniu w linii frontu ma mentalność przeżytej czterdziestki. Coś o tym wiem.
                                      • mamkotanagoracymdachu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:19
                                        riki_i napisał:

> Nie bój, nie bój, dwudziestolatka z Bachmutu po przebywaniu w linii frontu ma m
                                        > entalność przeżytej czterdziestki. Coś o tym wiem.

Ale mnie nie o mentalność chodzi, ale o wykształcenie, oczytanie, doświadczenia życiowe, ambicje, preferowany sposób spędzania czasu wolnego, hobby, gust muzyczny, filmowy, poczucie humoru, podejście do rodziny i takie tam. Pewnie dla Ciebie zupełnie nieistotne w procesie wyboru partnerki, ale nie dla każdego.
                                        • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:23
                                          wykształcenie, oczytanie, doświadczenia życiowe, ambicje, preferowany sposób spędzania czasu wolnego, hobby, gust muzyczny, filmowy, poczucie humoru, podejście do rodziny i takie tam. kształtuje się przy facecie, młodą dziewczynę można sobie ulepić

ps. nie popieram takiego postępowania , stwierdzam fakt
                                          • mamkotanagoracymdachu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:27
                                            riki_i napisał:

> wykształcenie, oczytanie, doświadczenia życiowe, ambicje, preferowany sposób
                                            > spędzania czasu wolnego, hobby, gust muzyczny, filmowy, poczucie humoru, podej
                                            > ście do rodziny i takie tam.
                                            kształtuje się przy facecie, młodą dziewczynę
                                            > można sobie ulepić
                                            >

No jeśli lubią mieć dziecko do wychowania zamiast PARTNERKI, to luz, niech sobie "lepią".
                                          • marta.graca Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 17:03
                                            Wydaje mi się, że sporo z tych rzeczy kształtowało się u mnie w okolicy podstawówki. Czyli jak miałam pierwszego faceta, to już mnie nie miał szans kształtować.
                                    • gr.ruuu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:16
                                      Z dwudziestoletnią inteligentną kobietą można rozmawiać, a jak jest idiotką to w wieku 40 lat nadal będzie
                                      • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:24
                                        gr.ruuu napisała:

> Z dwudziestoletnią inteligentną kobietą można rozmawiać, a jak jest idiotką to
                                        > w wieku 40 lat nadal będzie

O to to!
                          • thank_you Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 11:53
                            Ojesu, widzę, ze „thankyou” w twoich wypowiedziach nierozerwalnie łączy sie z wyrazem „weksle”. A ja tylko podpowiedzialam jedno z rozwiązań, gdy forum twierdziło, ze nie można zabezpieczyć drugiej strony. Można.

Nie, nie trafia kosa na kamień, twoi koledzy nie potrafili utrzymać fiuta w spodniach za to było przekonani, ze z kolei utrzymanie dwoch rodzin to betka. A życie jest smutne - jak sie nie ma miedzi, to sie na dupie siedzi. smile
                            • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 12:43
                              thank_you napisała:

> twoi koledzy nie potrafili utrzymać fiuta w spo
                              > dniach za to było przekonani, ze z kolei utrzymanie dwoch rodzin to betka. A ży
                              > cie jest smutne - jak sie nie ma miedzi, to sie na dupie siedzi. smile

W zasadzie żaden facet posiadający rodzinę i rozpoczynający skok w bok nie myśli o katastrofie finansowej jaka długofalowo może z tego wyniknąć.
                              • marta.graca Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 12:51
                                Ładną laurkę wystawiasz po raz kolejny przedstawicielom swojej płci, bezmyślni troglodyci sterowani penisem.
                                • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 12:57
                                  Pani Marto, a za to kobiety to CZASAMI jest chodzący kalkulatorek i myślenie typu "co mi opłaca".
                                  • marta.graca Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:04
                                    Cóż, punkt dla nich za to, że przynajmniej myślą.
                                  • snakelilith Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:05
                                    riki_i napisał:

> Pani Marto, a za to kobiety to CZASAMI jest chodzący kalkulatorek i myślenie ty
                                    > pu "co mi opłaca".

Taaaa, za to 55 latek preferujący do seksu młody desant z Ukrainy zamiast "podstarzałych" rówieśniczek, to robi to z czystego altruizmu. big_grin
                                    • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:10
                                      snakelilith napisała:

> riki_i napisał:
                                      >
                                      > > Pani Marto, a za to kobiety to CZASAMI jest chodzący kalkulatorek i myśle
                                      > nie ty
                                      > > pu "co mi opłaca".

>
                                      >
                                      > Taaaa, za to 55 latek preferujący do seksu młody desant z Ukrainy zamiast "pods
                                      > tarzałych" rówieśniczek, to robi to z czystego altruizmu. big_grin

Robi to dla zaspokojenia popędu seksualnego. Popęd to nie jest wyrachowanie. Popęd w ogóle nie da się ogarnąć rozumowo (vide pedofile, którzy mimo świadomości konsekwencji spędzenia reszty życia w pierdlu, kompulsywnie startują do dzieci).
                                      • tanebo001 Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:15

> Robi to dla zaspokojenia popędu seksualnego. Popęd to nie jest wyrachowanie. Po
                                        > pęd w ogóle nie da się ogarnąć rozumowo (vide pedofile, którzy mimo świadomości
                                        > konsekwencji spędzenia reszty życia w pierdlu, kompulsywnie startują do dzieci
                                        > ).
                                        Da się. Wiem z doświadczenia.
                                        • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:17
                                          Ty jesteś "One in a Million" big_grin
                                        • primula.alpicola Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:19
                                          tanebo001 napisał:

>
                                          > > Robi to dla zaspokojenia popędu seksualnego. Popęd to nie jest wyrachowan
                                          > ie. Po
                                          > > pęd w ogóle nie da się ogarnąć rozumowo (vide pedofile, którzy mimo świad
                                          > omości
                                          > > konsekwencji spędzenia reszty życia w pierdlu, kompulsywnie startują do
                                          > dzieci
                                          > > ).
                                          > Da się. Wiem z doświadczenia.
                                          >
                                          >
                                          >
                                          Tanebo, jesteś pedofilem?!
                                          • tanebo001 Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:20

> tanebo001 napisał:
                                            >
                                            > >
                                            > > > Robi to dla zaspokojenia popędu seksualnego. Popęd to nie jest wyra
                                            > chowan
                                            > > ie. Po
                                            > > > pęd w ogóle nie da się ogarnąć rozumowo (vide pedofile, którzy mimo
                                            > świad
                                            > > omości
                                            > > > konsekwencji spędzenia reszty życia w pierdlu, kompulsywnie startu
                                            > ją do
                                            > > dzieci
                                            > > > ).
                                            > > Da się. Wiem z doświadczenia.
                                            > >
                                            > >
                                            > >
                                            > Tanebo, jesteś pedofilem?!

A czy ja tak napisałem? Odnoszę się do popędu do kobiet. Pełnoletnich!
                                          • magdallenac Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 14:35

> tanebo001 napisał:
                                            > . Po
                                            > > > pęd w ogóle nie da się ogarnąć rozumowo (vide pedofile, którzy mimo
                                            > świad
                                            > > omości
                                            > > > konsekwencji spędzenia reszty życia w pierdlu, kompulsywnie startu
                                            > ją do
                                            > > dzieci
                                            > > > ).
                                            > > Da się. Wiem z doświadczenia.
                                            > >
                                            > >
                                            > >
                                            > Tanebo, jesteś pedofilem?!

Wyszło tak pięknie i niefortunnie, że dostałam ataku śmiechu🤣🤣🤣
                                      • snakelilith Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:19
                                        riki_i napisał:

> Robi to dla zaspokojenia popędu seksualnego.

A kobiety wybierające dobrze rokującego społecznie partnera robią to dla zaspokojenia potrzeby bezpieczeństwa, dla siebie i potencjalnego potomstwa. Potrzeba bezpieczeństwa to nie wyrachowanie, biedaku z nieopanowanym popędem.
                                        • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:20
                                          Z punktu widzenia mężczyzn, to co nazywasz "potrzebą bezpieczeństwa" jest wyrachowaniem.
                                          • mamkotanagoracymdachu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:22
                                            riki_i napisał:

> Z punktu widzenia mężczyzn, to co nazywasz "potrzebą bezpieczeństwa" jest wyrac
                                            > howaniem.

A z punktu widzenia kobiet, to co nazywasz "popedem" jest myśleniem ch*jem.

• riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:28
                                              No ale to każda kobieta wie doskonale. Faceci myślą ch*jem. Jak mi studentka call girl najwyższej klasy (własny szofer, luksusowa garsoniera na Mokotowie) dała gratisowo zakosztować swego ciała, to nie myślałem 24h na dobę o niczym innym, niż tylko żeby za wszelką cenę znów się z nią spotkać. Co rozumowo nie tylko nie miało jakiegokolwiek sensu, ale jeszcze było potencjalnie bardzo niebezpieczne. Ale ch*j rządzi i tyle. Coś jak narkoman na głodzie.
                                              • mamkotanagoracymdachu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:30
                                                riki_i napisał:

> No ale to każda kobieta wie doskonale. Faceci myślą ch*jem.

Riki, mam dla Ciebie szokujące wiadomości - nie wszyscy. Tylko ci z deficytami.
                                                • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:33
                                                  Pierniczenie. Zawsze to mówię jak pada tekst, że "mój misio to na żadną młodą Claudię Schiffer by nie poleciał, nawet mu się nigdy podobała". Postawmy tego misia, obok młodą panią Schiffer i zróbmy tak, żeby ona była kusząca i chętna. Tiaa. wink
                                                • geez_louise Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:38
                                                  Z forum znamy takich, co ch… zużywają do myślenia, i potem z kobietą są w stanie tylko „kocurkować”. I stąd się biorą lata frustracji wylewanych na forum.
                                              • geez_louise Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:32
                                                Widzę, że ciagle starasz się przebić karła w liberii, ale chyba jednak nie powtórzysz sukcesu.
                                              • tanebo001 Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:35
                                                riki_i napisał:

> No ale to każda kobieta wie doskonale. Faceci myślą ch*jem. Jak mi studentka ca
                                                > ll girl najwyższej klasy (własny szofer, luksusowa garsoniera na Mokotowie) dał
                                                > a gratisowo zakosztować swego ciała, to nie myślałem 24h na dobę o niczym innym
                                                > , niż tylko żeby za wszelką cenę znów się z nią spotkać. Co rozumowo nie tylko
                                                > nie miało jakiegokolwiek sensu, ale jeszcze było potencjalnie bardzo niebezpiec
                                                > zne. Ale ch*j rządzi i tyle. Coś jak narkoman na głodzie.
                                                nie kontrolowany popęd może być objawem psychiatrycznym
                                              • gr.ruuu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:37
                                                A propos muz - po xuj być muzą dla faceta, który na darmową qrwe reaguje jak jak motłoch na darmoszke na festynie? Jaki sens obdarzyć takiego faceta jakimkolwiek uczuciem? Zabawić się, skorzystać, ok, ale nic więcej. A potem narzekasz, że kobiety są interesowne. A co bezinteresownego można z qrwiarzem?Trzeba by być kompletną frajerką
                                                • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:40
                                                  Może jak będziesz dobrą muzą, to nie poleci na qrwę.

Jeremi Przybora po szalonych akcjach z Osiecką znalazł swoją ostatnią żonę, której był wierny i z którą był bardzo szczęśliwy przez kilka dekad.
                                                  • gr.ruuu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 13:42
                                                    No przecież dowodzisz, że każdy poleci bo każdy myśli członkiem i jak będzie dobra okazja to skorzysta
                                                  • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 14:12
                                                    gr.ruuu napisała:

> No przecież dowodzisz, że każdy poleci bo każdy myśli członkiem i jak będzie do
                                                    > bra okazja to skorzysta

Nie ma okazji. Siedzi w domu przy żonie, jak Przybora w swoim urokliwym siedlisku na prowincji.
                                                  • gr.ruuu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 14:26
                                                    I kobieta powinna się cieszyć, że facet jest wierny, bo qrew za darmo brak? big_grin
                                                  • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 14:27
                                                    Okazja czyni złodzieja.
                                                  • gr.ruuu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 14:53
                                                    Dlatego ze złodzieja nie robi się wspólnika w firmie... Ani nie idzie na imprezę, bo potem wstyd, jak komuś portfel zasunie, bo była okazja.

Pomysł logicznie, jeśli prawdą jest to, co piszesz o facetach: każdy facet myśli xujem, każdy będzie zdradzał, jak będzie okazja (a okazja zawsze się znajdzie), a w ogóle najchętniej wymieni na młodszą, to jaki sens ma moje podejście do relacji bazujące na uczuciach, zaufaniu i szacunku? Przecież to jest kompletne frajerstwo.
                                                    Na szczęście wygląda na to, że jednak da się trafić na facetów, którzy potrafią to docenić.
                                                  • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 17:26
                                                    gr.ruuu napisała:

> Dlatego ze złodzieja nie robi się wspólnika w firmie... Ani nie idzie na imprez
                                                    > ę, bo potem wstyd, jak komuś portfel zasunie, bo była okazja.

Tak, a złodziej ma wypisane na czole "złodziej".

> Pomysł logicznie, jeśli prawdą jest to, co piszesz o facetach: każdy facet myśl
                                                    > i xujem, każdy będzie zdradzał, jak będzie okazja (a okazja zawsze się znajdzie
                                                    > ), a w ogóle najchętniej wymieni na młodszą, to jaki sens ma moje podejście do
                                                    > relacji bazujące na uczuciach, zaufaniu i szacunku? Przecież to jest kompletne
                                                    > frajerstwo.

Po pierwsze, zdrady były, są i będą, i nikt nie daje gwarancji wierności. Natomiast przecież nawet najwięksi zdradzacze płci obojga potrafią przejść w stan monogamii i u niektórych egzemplarzy robi się to trwałe. Ludzie wiążą się w pary z nadzieją na wyłączność (nie dotyczy forumowiczek fornitty, trissmegistos i innych amatorek klubów dla swingersów).

> Na szczęście wygląda na to, że jednak da się trafić na facetów, którzy potrafią
                                                    > to docenić.

Byle nie okazało się potem, że to kolejny Liroy.
                                                  • gr.ruuu Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 17:32
                                                    Z nadzieją na wyłączność? Chyba z nadzieją na wierność żony i własne zaliczanie studentek i escortek big_grin
                                                  • magdallenac Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 16:02
                                                    riki_i napisał:

> Okazja czyni złodzieja.

Byłam kiedyś na konferencji, na którą byli zaproszeni również studenci. Jedna ze studentek była tak piękna, jak ta Twoja call girl z Mokotowa, mentalność też miała najwyraźniej podobną, bo uwzięła się na jednego z wykładowców i te jej podchody trwały od jakiegoś czasu. Na tej konferencji, podczas kolacji, po kilku kieliszkach wina, tamy już oficjalnie puściły i zaczęła tego naszego kolegę otwarcie uwodzić. W życiu nie widziałam, aby ktoś był bardziej zażenowany, wkurzony, zakłopotany. Nie, nie skorzystał z okazji ani wtedy, ani później. Nadał sprawie oficjalny bieg i zgłosił to do dziekana. Przez lata studiowania, a później pracy na tej samej uczelni w życiu nie słyszałam o innych napalonych studentkach, czy wykładowcach w wiecznej gotowości do zaliczenia. Zdarzały się jakieś romanse, ale nie było takich grubych skandali, które opisujesz.
                                                  • geez_louise Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 16:09
                                                    Byłam świadkiem jak nieszczególnie piękna studentka uparła się na starszego wykładowcę, sprawa skończyła się jeszcze gorzej niż w przypadku tego rikowego kumpla bez nogi et consortes, bo bardzo medialną sprawą walki o syna Piotrusia.

Że też tym dziadkom się wydaje, że młode kobiety tak na nich lecą. Ciekawe po której rozpoznają, że owszem, czasem, te bardzo zaburzone.
                                                  • annaboleyn Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 16:53
                                                    Problem tu polega chyba na tym, że obracaliście się z Rikim w trochę innych, ahm, kręgach akademickich wink I te piękności z limuzynami Rikiego to były raczej późniejsze lub aktualne panny osobistości typu Pershing (trzeba przyznać jego pięknej i błyskotliwej studentce prawa ze Szczecina wink pewną przytomność umysłu w obliczu rozstrzelania sugar gangsta daddy na jej oczach, przytomność typową dla zapobiegliwości opisywanych przez Rikiego pań). I tak, nawet jeżeli zaplątały się na profesor party ze swoją, bywało, całkiem niezłą średnią, to nikt ich szusów nie przyjmował z radością.
                                                  • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 17:13
                                                    magdallenac napisała:

> riki_i napisał:
                                                    >
                                                    > > Okazja czyni złodzieja.
                                                    >
                                                    > Byłam kiedyś na konferencji, na którą byli zaproszeni również studenci. Jedna z
                                                    > e studentek była tak piękna, jak ta Twoja call girl z Mokotowa, mentalność też
                                                    > miała najwyraźniej podobną, bo uwzięła się na jednego z wykładowców i te jej po
                                                    > dchody trwały od jakiegoś czasu. Na tej konferencji, podczas kolacji, po kilku
                                                    > kieliszkach wina, tamy już oficjalnie puściły i zaczęła tego naszego kolegę otw
                                                    > arcie uwodzić. W życiu nie widziałam, aby ktoś był bardziej zażenowany, wkurzon
                                                    > y, zakłopotany. Nie, nie skorzystał z okazji ani wtedy, ani później. Nadał spra
                                                    > wie oficjalny bieg i zgłosił to do dziekana. Przez lata studiowania, a później
                                                    > pracy na tej samej uczelni w życiu nie słyszałam o innych napalonych studentkac
                                                    > h, czy wykładowcach w wiecznej gotowości do zaliczenia. Zdarzały się jakieś rom
                                                    > anse, ale nie było takich grubych skandali, które opisujesz.

Życie nie jest zerojedynkowe, z pierdyliarda przyczyn może się zdarzyć, że żelazna zasada złapie swój wyjątek. Btw nachalne uwodzenie jest zawsze źle widziane, to facet jest łowcą. Trzeba dać mu pewne znaki, a dalej samo idzie.
                                                  • snakelilith Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 17:35
                                                    riki_i napisał:

t
                                                    >
                                                    > Życie nie jest zerojedynkowe, z pierdyliarda przyczyn może się zdarzyć, że żela
                                                    > zna zasada złapie swój wyjątek. Btw nachalne uwodzenie jest zawsze źle widziane
                                                    > , to facet jest łowcą. Trzeba dać mu pewne znaki, a dalej samo idzie.

Sorry riki, ale nawet z ryzykiem, że mnie wytną, to ty jesteś kompletnym debilem. Bo tylko to tłumaczy fakt, że nie potrafisz się zdecydować, czy napalony ch*j korzysta z każdej okazji jak złodziej, qrwa, czy nie qrwa, czy chce mu się bawić w wyrafinowanego łowcę. Jesteś pewny, że nie masz pierwszych objawów demencji? Bo takie pyerdolenie w kółko Macieju tych samych bzdurnych tekstów znam tylko od dziadków, którym klepki się już nie łączą.
                                                  • riki_i Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 18:02
                                                    snakelilith napisała:

> Sorry riki, ale nawet z ryzykiem, że mnie wytną, to ty jesteś kompletnym debile
                                                    > m. Bo tylko to tłumaczy fakt, że nie potrafisz się zdecydować, czy napalony ch
                                                    > *j korzysta z każdej okazji jak złodziej, qrwa, czy nie qrwa, czy chce mu się b
                                                    > awić w wyrafinowanego łowcę.

Snejkowa, nawet jak uwielbiasz lody owocowe z polewką cytrynową czy jaką tam, to jeśli ktoś ci je nachalnie wpycha do ust na każdym spotkaniu, może zrodzić się u Ciebie opór. Kobiety napalone na swoich facetów też czasem boli głowa. Powiem z lekka żartobliwie wink , że napalony ch*j też ma swoją godność. Pamiętam, jak za czasów studenckich wparowała do akademika na Jelonkach pewna dziewczyna (zrobiła później karierę w ABW i jako kochanka słynnego doradcy Wałęsy) z tekstem na ustach "błagam, niech mnie ktoś natychmiast wyrucha!" . Tekst był prawdziwy, pani swoją późniejszą karierę zawdzięczała głównie ostrej nimfomanii. Mimo, że w postsowieckim baraczku trwała właśnie gruba balanga, a w całym domku siedziało sporo zdrowych chłopów lubiących sobie rekreacyjnie zaqtasić, jakoś absolutnie nikt nie zapałał ochotą. Ps. Brzydka nie była, górne stany średnie.

Jesteś pewny, że nie masz pierwszych objawów demen
                                                    > cji? Bo takie pyerdolenie w kółko Macieju tych samych bzdurnych tekstów znam t
                                                    > ylko od dziadków, którym klepki się już nie łączą.
                                                  • annaboleyn Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 18:07
                                                    DO to górne stany średnie? Nie mam więcej pytań.
                                                  • primula.alpicola Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 18:14
                                                    annaboleyn napisała:

> DO to górne stany średnie? Nie mam więcej pytań.

Rozwiń DO, proszę.
                                                  • annaboleyn Re: Zazdrosna o młode kobiety 26.01.23, 18:32
                                                    Żeby nie było, że #przetwarzam (Buzdygan smile) to wrzuć sobie w googla frazy konkubina plus nazwisko słynnego doradcy Wałęsy, też na W smile