ga-ti Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:00 W ten weekend bardzo urodzinowo się zrobiło U nas nuda, imprez brak, posprzątać trzeba, ale że się znów zrobiło szaro i zimno to tak bardzo się nikomu nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:10 Ja nie imprezuję mimo urodzin. Impreza będzie w imieniny (25 marca), bo wtedy przyjezdza do Polski cześc ekipy. Na ten weekend planuję lenistwo, pogoda kiepska, smog i zimno, śnieg ma padać, więc kolderk, kryminał i leń w moim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Weekend 😊 03.03.23, 20:36 I wydało się, że naprawdę masz na imię Anuncjata🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Weekend 😊 03.03.23, 20:57 A ja już kiedyś pisałam w jakimś wątku imiennym dawno temu. Anuncjata jezdem. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Weekend 😊 04.03.23, 12:49 Albo Jatka. Bardzo stosowne imię na ematke! Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:19 My w ten weekend robimy zaległe urodziny córki w sali zabaw. Ja jestem z tych mało mamuśkowych i już na samą myśl mi się w bebechach przewraca. Postanowiłam, że raz się poświęcę dla córki, choć łatwo nie będzie. Mam nadzieje, że choć cześć rodziców skorzysta z wolnego popołudnia i nie trzeba ich będzie zabawiać 😵💫 Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:42 ga-ti napisała: > W ten weekend bardzo urodzinowo się zrobiło > U nas nuda, imprez brak, posprzątać trzeba, ale że się znów zrobiło szaro i zim > no to tak bardzo się nikomu nie chce... Cieplo zdecydowanie nie jest, marne 8st...ale to nie przeszkadza w imprezowaniu. Jutro zostane gdzies zabrana, ale to niespodzianka, podejrzewam ze moja ulubiona restauracja i ulubione cocktail bars. W niedziele powoli i leniwie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Weekend 😊 03.03.23, 18:48 >Jutro zostane gdzies zabrana, Blagam napisz ze zaproszona czy cos bo zabieranie kojarzy mi sie zle. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Weekend 😊 03.03.23, 19:59 princesswhitewolf napisała: > >Jutro zostane gdzies zabrana, > > Blagam napisz ze zaproszona czy cos bo zabieranie kojarzy mi sie zle. Mnie nie interesuje jak tobie sie kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Weekend 😊 04.03.23, 20:45 😺 policja forumowa czuwa- stary cie gdzies zabiera, jest (czasownik) przemoc (podmiot) niepartnerska (przymiotnik) Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:08 A w sklepach dalej warzyw brakuje ? Co to za weekend ba śmieciowym jedzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:25 krolewska.asma napisała: > A w sklepach dalej warzyw brakuje ? > Co to za weekend ba śmieciowym jedzeniu > W PL może nie brakuje warzyw i owoców, ale są tak drogie, że ludzi na nie nie stać. Nie ma się co podniecać sytuacją w UK, bo u nas nie jest lepiej… Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:37 krolewska.asma napisała: > A w sklepach dalej warzyw brakuje ? > Co to za weekend ba śmieciowym jedzeniu > Nie martw sie asma, w sklepach nadal sa warzywa i owoce 😊 ty ogladaj polska TV i pracuj nad polskim swojego potomka. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Weekend 😊 03.03.23, 19:36 A brukiew w dobrej cenie stoi w UK ? Bez brukwi nie ma weekendu .W Niemczech to szparag króluje i kartofli bród . Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Weekend 😊 03.03.23, 22:36 Nie mam pojecia. To nie jest popularne w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Weekend 😊 03.03.23, 18:46 A skad, dzis w ASDA bylam i wszystko bylo, ogorko i pomidory itd z wyjatkiem Prime drink. Ociec czasami pije to swinstwo ale ciezko dostac bog wie dlaczegl Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Weekend 😊 03.03.23, 20:47 Ty chodzisz princess po sklepach po napoje dla partnera i wleczesz to ? No szanujmy się jesteśmy damami Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Weekend 😊 03.03.23, 21:07 No szanujmy się jesteśmy damami .No fakt po piwsko to mógłby wyskoczyć sam .Kobiety są takie opiekuńcze . Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Weekend 😊 03.03.23, 22:37 > .No fakt po piwsko to mógłby wyskoczyć sam Piwsko? On nie pija piw. To soft drink. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Weekend 😊 04.03.23, 04:07 Czyli to twitter.com/i/status/1629541250041782277 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Weekend 😊 03.03.23, 22:37 Najczesciej zamawiam z dowozka ale jak czegos nie ma a przejezdzam to kupuje w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Weekend 😊 03.03.23, 20:49 Warzywa to male piwo, w moim polskim sklepie nie bylo dzis jajek w opakowaniach po 18, tylko po 12 albo 30! Jak zyc? Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Weekend 😊 03.03.23, 21:18 W zeszłym roku na wyspach brakowało Scotti kierowców .Brexit doprowadził w efekcie do tego, że w Wielkiej Brytanii zabrakło osób do rozwożenia w zasadzie wszystkiego - od paliw po żywność. Rząd musiał zaangażować wojsko. Zawiesił też część przepisów, które utrudniały uzyskanie pozwolenia na pracę. Zamiast być lepiej w Europie to robią się trudności .Ale Ty nie mieszkasz w niej . Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Weekend 😊 03.03.23, 21:26 Eeee tam, jakichs znajomych w UK wszak czlowiek posiada - so far, nikt nie prosi o azyl warzywny Wrecz, zapraszaja na cheddar i/lub stilton & whisky tasting ... who cares about veggies Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Weekend 😊 03.03.23, 22:40 Przyznam ze najwiecej slysze o braku warzyw na ematce. W UK nie bylo braku warzyw tylko pomidorow i to tylkow Tesco Asda Morisson . Dzis juz byly Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:11 A ja się nie cieszę bo nie miałam czasu sprzątać i będę musiała zapiep jutro czego szczerze nie znoszę. Potrzebuje motywacji do sprzątania. W skali od 1 do 10 nie chce mi się minus 100. Jest złe, jest bardzo złe. Nie wiem czy nie będę zmuszona podpisać traktat o współpracy z brudem i bałaganem, bo na wojnę nie mam siły ani ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:12 Tak, nareszcie. Jeszcze parę minut posiedzę w bezruchu i ciszy, żeby zrobić reset, a potem mogę zacząć weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:17 Przez ematki pokupowałam książek i ktoś to musi przeczytać. Najergonomiczniej czyta się na kanapie i w łóżku. Czyli kanaping czas zacząć. Za oknem listopad W międzyczasie mogę tańczyć z psami z okazji Forumowych Urodzin Zbiorowych 💃🍷🎉. Jutro urodzinuje bliska mi osoba, sporo tych jubilatów wakacyjnie poczętych. Moze i pod namiotem ? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:21 Co będziesz czytać? Bo ja mam 2 tomy polecanego na ematce Sansoma, najowszą Cleeves i "Segretario" Macieja Hena. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Weekend 😊 03.03.23, 21:25 Ostatnio usłyszałam o japońskim słowie tsundoku (積ん読), co podobno oznacza kompulsywne kupowanie książek, z których większość pozostaje nieprzeczytana piętrząc się w stosach. Zawsze możesz pouprawiać tsundoku Ja od dawna uprawiam - uwielbiam samą przyjemność posiadania książek. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Weekend 😊 04.03.23, 20:48 Tez to mam. Jakos dziwne mi sie wydaje, ze w Japonii rowniez😺 Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:27 Ja kończę czytać Bibliotekę o północy i zaczynam Nim dojrzeją maliny. A weekend dwa dni w pracy na samą myśl o tym szlag mnie trafia😭😭 dlatego dziś zrobiłam sobie wolny dzień nawet obiad był gotowy z wczoraj na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Weekend 😊 03.03.23, 20:56 "Biblioteka" warta przeczytania? Zapytuję, bo mam ją może od 2 lat na kindlu, i chyba już na dwusetną pozycje została zepchnięta. Jakoś nie mogę jej zacząć.. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Weekend 😊 03.03.23, 21:49 Fajna daje do myślenia...ze w sumie życie zależy od naszego nastawienia. Bo tak naprawdę zawsze można być nie zadowolonym z tego co się ma. Myślę że warto przeczytać😊 Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Weekend 😊 03.03.23, 17:29 Posprzątałam od rana, obiad, kawa, a teraz próbuję popracować. Jutro małe zakupy, a potem lenistwo. Mam książki naszykowane do czytania, i chciałabym coś fajnego obejrzeć, ale jeszcze nie wiem co. No chyba, że jednak nie zdołam dziś skończyć pracy, to jutro dalej będę męczyć Niedziela- póki co nie mam żadnych planów. Odpowiedz Link Zgłoś
milin94 Re: Weekend 😊 03.03.23, 19:03 Jeszcze nie. Dopiero za półtorej godziny, kiedy odbiorę syna od kolegi. Winko otwarte już czeka Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Weekend 😊 03.03.23, 19:27 Gratulacje wszystkim solenizantom i jubilatom i wszystkim poczuwającym się. Ja się cieszę, bo dziś wreszcie po trzech miesiącach dowiedziałam się, że moja sprawa u notariusza się wreszcie ruszy. Profesor doktor wykładowca uniwersytecki musiał dopytać w instytucie notarialnym, jak rozwiązać moją sprawę i teraz przyszła odpowiedź i asystentka, jedna z dwudziestu pracowników tego profesora się tym zajmie w przyszłym tygodniu. Najchętniej upiłabym się ze szczęścia, zresztą już to zrobiłam poniekąd tiramisu. W weekend będę robić różne rzeczy, ale przynajmniej jedna troska mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Weekend 😊 03.03.23, 20:26 www.dnoti.de/ Coś w stylu centrum doradczego dla notariuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Weekend 😊 03.03.23, 21:17 Wiesz, jak się szuka notariusza, bo nastąpił brexit i odpadł komplementariusz i jest jeden jedyny komandytysta, a w firmie jest nieruchomość, a chce się to uporządkować prawnie, to już jest ciężko. Odmówiło mi czterech notariuszy, ten był piąty, w międzyczasie napisałam do dwóch, bo myślałam, że mnie ten zbywa. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Weekend 😊 03.03.23, 19:40 Ja też .Gdzie ta imprezka .Kto czyta w weekend książki ? W niedzielę rano na kaca tak 😢 Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Weekend 😊 04.03.23, 14:11 Włochy, region Val di Fassa, na tydzień. A Ty się wybrałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Weekend 😊 04.03.23, 14:53 Tak. Siedzę w Zieleńcu. Ale to takie 3 dni na zakończenie sezonu. Przed tygodniem wróciłam z Tyrolu. I Zieleniec to nie Alpy. Pozdrawiam i miłego szusowania! Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Weekend 😊 04.03.23, 19:56 Dziś ogarnianie domu, zakupy, gotowanie, jedno biznesowe spotkanie, kolejny dobry film i teraz poszukiwanie pomysłu na samotny wieczór... Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Weekend 😊 03.03.23, 20:43 Mam zapalenie krtani, kaszlę aż się zginam, więc weekend przeleżakuję w łóżku. Na które w końcu, półtora roku po kupieniu materiału, uszyłam zasłony i baldachim, więc przynajmniej będę leżeć jak królowa Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Weekend 😊 03.03.23, 22:58 >uszyłam zasłony i baldachim, więc przynajmniej będę leżeć jak królowa smile 🤣🤣👍 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Weekend 😊 03.03.23, 22:59 Oo Campari to jest przed wypiciem go...potem juz jak wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Weekend 😊 03.03.23, 23:04 Ok. wyguglałem. Nie znałem tego słówka. Coś tam zawsze człowiek usłyszy, czy w filmie, czy w reklamie. Miło zagnieździło się w mojej pamięci "mushimushi ... mushimushi". Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Weekend 😊 03.03.23, 22:10 Muzyka na łykęd Chuck Berry's 1965 Belgium TV Appearance (Complete) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Weekend 😊 03.03.23, 22:41 A Beth eMatka pamięta? Portishead (Roseland New York) - Humming Odpowiedz Link Zgłoś