Dodaj do ulubionych

Perfumy dla niego

13.03.23, 17:58
Jestem zielona w tym temacie jak szczypiorek, dlatego zwracam się do was o pomoc i polecenia. Które perfumy dla mężczyzny według was są super? Czy są mniej lub bardziej męskie i dlaczego? A może unisex? Razem będziemy używać? Dziewczyny, od razu z góry dziękuję za wasze opinie i pomoc smile
Obserwuj wątek
    • virtualnie Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 18:14
      Prada Carbon, Dunhill Desire albo Desire Extreme, Creed Aventus, Loewe 7, Stetson Sierra.
      • em_em71 Re: Perfumy dla niego 14.03.23, 08:54
        Loewe 7 zawsze kojarzyć będą mi się z koleżanką z pracy, która się tym dosłownie polewała.
        • lucadimontezemolo Re: Perfumy dla niego 14.03.23, 12:08
          Ale tylko stara wersja , piszę tu o Loewe 7. Nowa to takie sobie popłuczyny.
    • aqua48 Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 18:26
      Mój używa m.innymi Pashy Cartiera, Boucherona, Moustache Rochasa, Minoaure Palomy i Pi Givenchy, Habit Rouge i wszystkie one moim zdaniem mogą być uniseks.
    • tokyocat Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 19:05
      Bleu, Chanel.
    • rosapulchra-0 Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 20:01
      Dziękuję za odzew. Popatrzę co jest co i jakieś zaryzykuję. Być może właśnie te unisex.
    • kk345 Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 21:59
      Dobierając zapach bez wąchania i ponoszenia na skórze zainteresowanego ryzykujesz zakup czegoś, co w najlepszym razie może być niemiłe, w najgorszym wręcz odrzucające.
      • virtualnie Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:06
        Ale wstępnie można znać preferencje...skóra/tytoń, cytrus, dym itp...
        • kk345 Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:21
          A potem okaże się, ze opis był zachęcający, a na skórze zapach znika albo wręcz robi się nieprzyjemny.
          Szczególnie przy droższych perfumach warto to sprawdzić: osobiście testowałam ostatnio Amouage, według ekspedientki dokładnie taka nuta, o jaką pytałam-nawet ładny, tylko zniknął ze skóry przed upływem godziny i już się nie pojawił. Podobnie miałam z molekułami...Dobrze to wiedzieć PRZED zakupem.
          • virtualnie Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:32
            W zasadzie też się zgadzam, że zapachy to temat ryzykowny i wymagający wcześniejszego uzgodnienia. U mnie raz się sprawdziła niespodzianka, Lalique Perles.
    • bei Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:08
      Ważny jest typ urody- kolor włosów, oczu, cera.. B często dla ciemnowłosych mężczyzn, takich o urodzie „ latynoskiej” dobierane są mocniejsze zapachy, ciepłe, a dla niebieskookich blondynow lekkie, czasem chłodne, rześkie (jak morska bryza).
      Ważne tez, jakie Ty zapachy lubisz, bo jeśli chcesz wybrać zapach dla męża, to musicie się zgrać, by Jemu przypadł do gustu, i Tobie.
      • kk345 Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:17
        >dla niebieskookich blondynow lekkie, czasem chłodne, rześkie (jak morska bryza).
        Gdyby mój blond, niebieskooki mąż miał pachnieć bryzą, to musiałby zamieszkać osobno...
      • magdallenac Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:35
        A co przepraszam dla szatynów?
        • kk345 Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:38
          Przemysławka...
          • magdallenac Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:42
            A dla rudych spod znaku skorpiona?
            • kk345 Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:52
              Brutal, to elementarne!
              • magdallenac Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:57
                Ma to sens.🤔
    • koko8 Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:15
      Terre d’Hermès, La Yuqawam Rasasi, Tuscan leather Tom Ford, Club de Nuit Armaf.
      • virtualnie Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:21
        Ford jest ok smile
      • aqua48 Re: Perfumy dla niego 15.03.23, 10:29
        koko8 napisała:

> La Yuqawam Rasasi, Club de Nuit Armaf.

O też bardzo lubię.
    • woman_in_love Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:20
      zapach smaru i drewna rąbanego na opał
      • abecadlowa1 Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 23:58
        Comme des garcons ma zapach garażu, smaru i gumy
    • 18lipcowa3 Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 22:22
      Eau Zdradzacz
      • magdallenac Re: Perfumy dla niego 14.03.23, 01:11
        Mówisz masz: Etat Libre d'Orange Secretions Magnifiques.
    • chicarica Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 23:09
      Mojemu wybieram perfumy ja i pachnie wg mnie obłędnie Dior Sauvage Elixir oraz Emporio Armani Stronger with You Absolutely. Te ostatnie moim zdaniem są unisex ponieważ mam By the Fireplace Maison Margiela i pachną wg mnie identycznie, może z wyłączeniem pierwszej, dymnej nuty która w Absolutely jest słabsza. Oba zapachy (Dior i Armani) polecam najpierw przetestować ponieważ są dominujące, mocne i wściekle trwałe.
      Latem pachnie sobie jakimiś lżejszymi, m. in. Davidoff Cool Water, jakimś psikaczem z Zary co miał być odpowiednikiem nie produkowanego już Emporio Armani White (a nie jest), Acqua di Gio i innymi takimi. Żadnej nie polecam specjalnie, zwykłe takie.
      • rosapulchra-0 Re: Perfumy dla niego 14.03.23, 11:46
        Dzięki chicarica. Zamówiłam Armaniego, będzie za kilka dni, to dam znać smile
    • alpepe Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 23:33
      Prada l'Homme, dla mnie to unisex jak ta lala. Nie podoba mi się na moim facecie, jakiś taki kobiecy. Niby zapach okej, ale kompletnie nie pasuje do swojej nazwy.
      • alpepe Re: Perfumy dla niego 13.03.23, 23:39
        Jakoś tak źle zrozumiałam, o co pytasz, myślałam, że o uniseksy. Dior Sauvage to takie perfumy supermęskie, które mówią, moje jaja się większe niż twoje, normalnie, jakby facet wszedł i lał po pysku każdego, kto się nawinie. Nienawidzę, mocne, trwałe, działają mi strasznie na nerwy.
        Mój facet lubi Burberry. Ma London ulubione i ja spontanicznie kupiłam mu The beat, te ostatnie są bardziej nowoczesne.
      • rosapulchra-0 Re: Perfumy dla niego 14.03.23, 11:47
        Muszę sprawdzić i dam znać smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka