Dodaj do ulubionych

Sikanie do wanny

04.04.23, 23:03
Czy zdażyło się wam, mając jedna toaletę w mieszkaniu lub domu takie sikanie partnera do wanny? Siedzicie na kibelku na 1 lub 2 a mąż nie może wytrzymać i leje do wanny?
Ja jestem zdziwiona a po opowieściach znajomych to częsta praktyka.
Obserwuj wątek
    • bergamotka77 Re: Sikanie do wanny 04.04.23, 23:07
      Ostatnio wątki na ematce pukają w dno od spodu.
      • danaide2.0 Re: Sikanie do wanny 04.04.23, 23:10
        No nie wiem, ja widzę spory potencjał na artykuł o tematyce medycznej. Ale ja widzę szklankę, a przepraszam, wannę do połowy pełną.
      • inny.kwiatek Re: Sikanie do wanny 04.04.23, 23:14
        Prawda?
        • taniarada Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 00:03
          E tam nic wstydliwego były takie watki że facet lał do umywalki i się nawet w niej podmywał 😛
      • skumbrie Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 08:38
        Przecież sikanie pod prysznicem jest ekologiczne. Gwiazdy Hollywood swego czasu zachwalaly. Możesz napisać artykuł o tym, jak to dobre zwyczaje wreszcie trafiły pod polskie strzechy 😜
        • wapaha Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 09:39
          skumbrie napisała:

> Przecież sikanie pod prysznicem jest ekologiczne. Gwiazdy Hollywood swego czasu
          > zachwalaly. Możesz napisać artykuł o tym, jak to dobre zwyczaje wreszcie trafi
          > ły pod polskie strzechy 😜

Jest taki mem : ludzie dziela sie na tych którzy sikają pod prysznicem I tych którzy kłamią że tego nie robią 😉
      • mid.week Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 09:13
        To pikus w porownaniu z artykułami o podcieraniu tyłka. Na onecie chyba takie cos widzialam...
    • little_fish Re: Sikanie do wanny 04.04.23, 23:09
      Zaiste, interesujących masz znajomych...
      • grey_delphinum Re: Sikanie do wanny 04.04.23, 23:11
        Wtf?
    • alexa0011 Re: Sikanie do wanny 04.04.23, 23:11
      Podejrzewam, że większość to robi. Tylko z rodzaju " nie wolno się przyznać".
        Powiedziałaś właśnie o sobie więcej niż chciałaś.
        • alexa0011 Re: Sikanie do wanny 04.04.23, 23:16
          Powiedziałam, ile chciałam. Pod prysznicem też. Ciekawe, skąd swąd ma basenie- to mocz zmieszany z chlorem. Na pewno tylko dzieci 😄.
      Nie, nigdy. I żadni znajomi nigdy mi się nie zwierzali z tego jak i gdzie załatwiają potrzeby fizjologiczne.
      • katiemorag Re: Sikanie do wanny 04.04.23, 23:24
        To wyszło podczas rozmowy. Może to jedna z tych rzeczy, które każdy facet robi a nie mówi. Ja jestem szczerze zdziwiona.
        • inny.kwiatek Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 03:18
          Ale jak "robi i nie mówi"? Skoro ja korzystam z toalety to chyba widzę czy mój mąż wszedl o załatwia się do wanny, prawda?
          • kamin Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 22:16
            Wręcz przeciwnie. Jak korzystam z toalety, to nie mam pojęcia, co robi w tym czasie mój mąż.
    • berdebul Re: Sikanie do wanny 04.04.23, 23:43
      Dopóki nie do zlewu w kuchni… tongue_out
      • lilia.z.doliny Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 05:09
        A przynajmniej nie w.momencie, kiedy leży tam sterta naczyń
        • stephanie.plum Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 08:15
          kocham Was całym sercem!

:~D
        • skumbrie Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 08:39
          Eee tam, zmywarka sobie z tym poradzi, tak jak ze szczotka do WC 😂
          • taniarada Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 11:01
            Do zmywarki to już poniżej pasa .Dajcie żyć .
      • laurielle Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 11:07
        Bez przesady, mocz jest sterylny.
        • berdebul Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 22:13
          O ile sikający jest zdrowy.
    • ga-ti Re: Sikanie do wanny 04.04.23, 23:45
      Do wanny? No nie, już pomijając wszystko, ale przecież to się - przepraszam - rozpryska, fuj.
      Kiedyś się śmiano, że faceci to do zlewu, i też były to opowieści z cyklu ja i moja rodzina nigdy, ale ktoś tam gdzieś, hi hi.
      Nie mogę pojąć, że ktoś tak robi, a ktoś inny o tym opowiada.

Choć, hm, u nas dwie łazienki i bidet tongue_out
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 09:35
        No, rozpryska się, ale przecież to spłucze... Prawda...? Prawda?!
    • borsuczyca.klusek Re: Sikanie do wanny 04.04.23, 23:47
      Nie praktykuję sama ani nie mam znajomych, którzy by się takimi praktykami chwalili 🙄

• princesswhitewolf Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 00:08
      Mamy 3 kibelki w domu. Nie, nikt nie wpadl na wlazenie do lazienki jak inny tam siedzi
      • borsuczyca.klusek Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 00:22
        I to jest odpowiedź godna prawdziwej ematki 😁
        • princesswhitewolf Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 00:36
          A nie bo powinnam byla cos o bidecie napomknac. Np "Mamy 3 kibelki ( i 3 bidety oczywiście do podmycia sie zaraz po skorzystaniu z toalety) "
          Ale juz nie cofne a szkoda. Nastepnym razem sie postaram
          • borsuczyca.klusek Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 00:42
            Ale to, że masz 3 bidety chyba jest w tym wypadku dla wszystkich oczywiste 🙄
            • princesswhitewolf Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 00:54
              Szkoda ze nie dla mnie samej oczywiste 🤣
              • taniarada Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 04:37
                Tych trzech kibelków nic nie przebije na ematce .Ja mam jeden ,ale jestem królem w mojej samotni 🤣
                • szare_kolory Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 08:35
                  No i teraz jakoś moja wyobraźnia podsunęła mi pomysł, że princess ma te trzy kibelki ustawione w rzędzie, w jednym pomieszczeniu.
                  • taniarada Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 08:39
                    Myślę że ma taki dom gdzie może się schować i nikt jej nie znajdzie .
                    • princesswhitewolf Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 12:15
                      A nie, wcale nie ok 186 m kw plus budynek gospodarczy duzy. Tylko ze sa 3 kondygnacje ( 2 pietra) i dwie lazienki i na dole toaleta. Stad 3 kibelki. Nie w rzedzie ale jeden pod drugim jak rura idzie.

Nie wiem czy moge sie przyznać ale nie mam bidetu ani jednego . Wiem. Wstyd. ☺️ Jakos nie korci mnie by to naprawiac.
    • bi_scotti Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 01:06
      Geeez ... sikalam w tylu miejscach na swiecie, w tak roznych okolicznosciach, with witnesses & bez, ze jakis facet (wlaczajac w to potencjalnie mojego meza badz ktoregos z synow) sikajacy do wanny wzrusza mnie minimalnie. Niech sobie sika byle potem po sobie te wanne umyl. Lepiej tak niz np. w bloku z balkonu na przechodniow pod a i takie akcje widzialam uncertain Sikanie ludzka rzecz a wstyd to krasc tongue_out Cheers.

PS. Unforgettable wywiad DL z M big_grin
    • mia_mia Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 03:08
      Zdrowi ludzie potrafią wstrzymać się na tyle długo, żeby nie musieć sikać do wanny, zlewu czy w innych nietypowych miejscach, a jeśli jest tylko jedna łazienka i ktoś wchodzi na dłużej to informuje się resztę domowników.
      • taniarada Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 05:42
        Zdrowi tak ,ale jak mieszkasz np. na obczyźnie w wynajętej kwaterze z pracownikami i sporo takich co jest pod wpływem alkoholu to leją gdzie popadnie .

• anilorak174 Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 07:20
          Pytanie było inne.
    • kotekfelek Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 05:49
      U nas w domu tylko jeden z kotow okazjonalnie sika do wanny (jest wielki, mlody i jak sie bardzo nakreci zabawa, ciezki mu chyba wejsc do kuwety, robi to bardzo rzadko, przebadany, zdrowy), nikomu innemu nie pozwalam.
    • anilorak174 Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 07:19
      Moi znajomi się nie chwalą takimi wyczynami, zakładam, że jednak tak nie robią.
      Dla mnie wspolne korzystanie z łazienki kiedy jedno siedzi na klopie to jakiś kosmos.
      • kamin Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 22:19
        Dlaczego wspólne? Jedno zajmuje wc, drugie łazienkę.
    • lucadimontezemolo Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 07:36
      Ja to mam na balkonie wiaderko i w razie czego do niego sikam.
    • alpepe Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 08:06
      Jakoś bardziej się oburzyłam błędem ortograficznym, niż treścią postu. Gwoli wyjaśnienia, w łazience mam również ubikację, oraz obok mam osobne wc z umywalką. Po co sikać do wanny, jak można do toalety.
      Nie zdarzyło.
    • chatgris01 Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 08:15
      Z sikaniem do wanny zetknelam sie tylko (a i to sporadycznie) w przypadku kotow, to, co opisalas, to pierwsze slysze surprised (dotad czytalam tylko o sikaniu pod prysznicem).
      • berdebul Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 08:52
        Dlatego nie bywam u ludzi mających koty. Wszystko jest potencjalną kuwetą.🤮
        • chatgris01 Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 12:55
          Ojtam ojtam cool
        • mid.week Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 13:00
          Dlatego ja nie bywam u ludzi bez zwierząt. Nie daj boze nasikasz w takim domu do wanny i wielka afera od razu.
        • mrs.solis Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 13:38
          Wole zmyć szczyny kota z wanny niż wdepnąć w psie gowno na dywanie (co mi się zdarzyło).
    • celandine Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 08:45
      Kiedyś na studiach mieszkałam z Katalończykami, którzy regularnie sikali do zlewu w kuchni, jeśli łazienka była zajęta. Nie odkryłam tego od razu niestety i przez długi czas używałam zlewu beztrosko.
      • heca7 Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 09:01
        Aaaaaaa!!!!!! sciana
      • lauren6 Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 09:25
        A po sikaniu wycierali w szmatkę kuchenną czy firankę?
        • celandine Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 10:04
          Z tego, co zauważyłam w ogóle nie wycierali. Raz siedzę sobie z koleżanką w kuchni, wchodzi nasz przystojny, ciemnowłosy i melancholijny współlokator, wyciąga wacka i sika do zlewu, mówiąc, że kibel zajęty od pół godziny (było nas sześć osób). Nieśmiało zapytałam, czy on tak już kiedyś sikał do zlewu i powiedział, że naturalnie, zawsze to robią, wszyscy trzej, a mocz jest sterylny bardziej niż gąbka do naczyń. Tak w ogóle to był fajny chłopak, czytał mi po nocach Cortazara aksamitnym głosem, teraz wykłada literaturę.
          • berdebul Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 22:14
            Z tą gąbką to prawda, ale mimo wszystko fujka.
        • ta Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 10:20
          lauren6 napisała:

> A po sikaniu wycierali w szmatkę kuchenną czy firankę?

A to też dobry temat. Trafiłam lata temu na taki na innym portalu.
          Otóż panowie przyznawali się, że wcale nie wycierają !
          Wielu pierwszy raz słyszało o takiej konieczności.
          Ponoć ( przepraszam za obrzydliwość) resztki wytrząsają.
          • berdebul Re: Sikanie do wanny 06.04.23, 17:56
            „Choćbyś trzepał we wszystkie świata strony, ostatnia kropla i tak spadnie w kalesony” jak mawia stare przysłowie wink
    • snajper55 Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 08:56
      katiemorag napisał(a):

> Czy zdażyło się wam, mając jedna toaletę w mieszkaniu lub domu takie sikanie pa
      > rtnera do wanny? Siedzicie na kibelku na 1 lub 2 a mąż nie może wytrzymać i lej
      > e do wanny?

Do wanny??? To oni nie mają umywalki w łazience? 🤣

S.
    • heca7 Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 09:01
      Nigdy o czymś takim nie słyszałam. My mamy trzy klozety więc do takiej sytuacji nigdy by nie doszło. Ale załóżmy, że dwa zepsute, ktoś ma jelitówkę i zajmuje ostatni. Więc ten przyciśnięty potrzebą sikacz poleciałby oddać mocz pod drzewo na ogródku a nie sikał do wanny.
      U mnie tylko Panna Cota sikała krótko do umywalki. Było to zaraz po jej zabraniu do domu. Nie wychodziła wtedy na dwór ze względu na szczepienia i leczenie. A do kuwety nie chciała się przyzwyczaić. Teraz w nocy o północy ściągnie nas darciem pyska aby natychmiast jej udostępnić grządkę w ogródku tongue_out
      A na koniec, nigdy taki temat o sikaniu nie wypłynął nam w rozmowie ze znajomymi...

Po przemyśleniu, jednak sikacz nie lałby pod sosnę tylko pobiegł do drugiej połowy bliźniaka, w którym mieszkamy i wbił się do wc mojego brata wink
      • maslova Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 13:19
        > Więc ten przyciśnięty potrzebą sikacz poleciałby oddać mocz pod drzewo na ogródku a nie sikał do wanny.

Problem powstaje, gdy ktoś mieszka w bloku wink
        • mid.week Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 13:27
          maslova napisała:

> > Więc ten przyciśnięty potrzebą sikacz poleciałby oddać mocz pod drzewo na
          > ogródku a nie sikał do wanny.
          >
          > Problem powstaje, gdy ktoś mieszka w bloku wink

Wystarczy kawałek trawy w rolce trzymac na pawlaczu/piwnicy/szafie, w razie potrzeby sobie rozwiniesz i nasiusiasz
          • maslova Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 13:44
            > Wystarczy kawałek trawy w rolce trzymac na pawlaczu/piwnicy/szafie,

Albo w wannie big_grin
            • mid.week Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 13:54
              maslova napisała:

> > Wystarczy kawałek trawy w rolce trzymac na pawlaczu/piwnicy/szafie,
              >
              > Albo w wannie big_grin

Nie jestem pewna czy to rozwiązanie przejdzie przez Ematkowy Trybunał Higieniczny big_grin
            • heca7 Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 22:13
              maslova napisała:

> > Wystarczy kawałek trawy w rolce trzymac na pawlaczu/piwnicy/szafie,
              >
              > Albo w wannie big_grin

Czyli jednak wracamy do wanny big_grin
    • wapaha Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 09:38
      Nie zdarzyło się ale nie miałabym problemu gdyby mnie/partnera przycisnęło 🤣
    • angazetka Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 09:56
      Pierwsze słyszę. Zmartwiłabym się też stanem układu moczowego takiego pana, skoro tych trzech minut nie może wytrzymać (i to piszę ja, osoba z trzema nerkami).
      • majenkirr Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 13:48
        Sprzedaj jedną! 🤑
    • quelquechose Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 10:04
      Zdarzyło mi się do bidetu big_grinbig_grinbig_grin
      • quelquechose Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 10:05
        FYI - moje rodzina, gdy idzie na numer 2, straaasznie długo zajmuje wc wink
    • jolie Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 10:08
      Pierwsze słyszę. Siedzę na toalecie, a mąż sika do wanny? Nie jestem w stanie wyobrazić sobie kontekstu rozmowy, w którym doszłoby do takich zwierzeń obcych ludzi. Zatrzymałam się chyba na etapie rozkmin o sikaniu w czasie prysznica w artykułach w necie.
    • asfiksja Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 10:11
      My jesteśmy dorośli i mamy pojemne pęcherze. Natomiast małe dzieci jak nie mogą wytrzymać to idą do ogrodu. W życiu bym nie pozwoliła sikać do wanny, potem ja bym musiała walczyć z aerozolem rozbryzganych sików w całej łazience, po moim trupie. Niestety mam wrażliwy węch i odróżniam miejsca, w których pan domu i jego synowie mają zwyczaj sikać na stojąco z rozbryzgiem.
    • thea19 Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 10:14
      sporo facetów sika do umywalki tylko i wyłącznie
      • elenelda Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 19:44
        thea19 napisała:

> sporo facetów sika do umywalki tylko i wyłącznie

To nie umywalka, tylko pisuar.
        • thea19 Re: Sikanie do wanny 05.04.23, 22:04
          W domu mało kto ma pisuar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka