Dodaj do ulubionych

Will Trent - książki a serial

18.04.23, 19:40
Chyba posieję spoilerami.

Czy ktoś tutaj jeszcze czytał Karin Slaughter? Zwłaszcza te ksiązki od Triptych (Tryptyk), gdzie obok znanej z początku serii Sary Linton pojawia się Will Trent?
Wczoraj trafiłam na serial na Disney+ oparty o serię. I mało co mi się zgadza. Will Trent w książce jest wysokim blondynem, w serialu ciemnowłosym latynosem (?), jego partnera Faith w książce na pewno nie było czarnoskóra. A jego żona / partnerka w serialu jest.. miła, z braku innego przymiotnika.
I gdzie jest Sara Linton???
Obserwuj wątek
    • spirit_of_africa Re: Will Trent - książki a serial 18.04.23, 19:44
      Ja czytałam i boję się ogladac.
      • backup_lady Re: Will Trent - książki a serial 18.04.23, 19:56
        Ja czytałam po kilka razy całą serię od początku, chyba jedne z lepszych kryminałów.
        Serial nie jest zły, tylko hmmm wybiórczy.

• pani_tau Re: Will Trent - książki a serial 18.04.23, 20:19
      Jacka Reachera grał Tom Cruise tak że ten...

Slaughter nie czytam.
      • backup_lady Re: Will Trent - książki a serial 19.04.23, 20:22
        Mnie tam Tomek Wycieczka smile nawet nie przeszkadzał, chyba oddzieliłam sobie książki od filmów. Ale jak powstała wersja Amazonowa, to jednak doceniłam bycie wiernym opisom w książce.
    • mari.sol Re: Will Trent - książki a serial 18.04.23, 21:24
      Mam takie same odczucia. O ile inne postaci jeszcze mogę znieść (chociaż taka Angie Polaski jest jednak zbyt sympatyczna, w książkach była z niej niezła sucz), to serialowy Will nie pasuje mi i koniec. Miał być wysoki, szczupły, nieśmiały i trochę mrukliwy a tu dali nam zdziwaczałego Latynosa...
      Na Sarę Linton też czekam, ale nie widziałam jej postaci w obsadzie.
      • backup_lady Re: Will Trent - książki a serial 19.04.23, 20:21
        Wydaje mi się (ale boję się pytać Googla), że ona się w ogóle nie pojawi, a serial jest dość luźno oparty o książki.
    • bakis1 Re: Will Trent - książki a serial 18.04.23, 21:52
      No nie teraz nie wiem czy chce oglądać …
      Dlaczego och dlaczego zrobili z niego Latino?
      Pasuje do czarnej Kleopatry.
    • silenta Re: Will Trent - książki a serial 18.04.23, 22:03
      Czytałam wszystko, jutro poszukam serialu, nie wiedziałam, że coś powstało. A Sara to nie pojawiła się jakoś później w książkach?
      • backup_lady Re: Will Trent - książki a serial 19.04.23, 20:19
        Nie, to w sumie ona jest bohaterką od pierwszej części, najpierw z mężem Jeffreyem, a potem pojawia się Will Trent.
        • silenta Re: Will Trent - książki a serial 19.04.23, 20:21
          No nie, ona jest bohaterką innego cyklu, potem zaczyna się drugi cykl z Trentem a potem one się łączą.
          • silenta Re: Will Trent - książki a serial 19.04.23, 20:22
            I patrząc z punktu widzenia serii z Trentem, Sara pojawia się później.
            • backup_lady Re: Will Trent - książki a serial 19.04.23, 20:31
              Hmm, muszę sobie zatem odświeżyć i przeczytać jeszcze raz smile ale skoro Will nie jest wysokim blondynem, a Angie jest miła i przyzwoita, to nie liczę na Sarę.
    • mrs.solis Re: Will Trent - książki a serial 18.04.23, 22:09
      Pare dni temu oglądałam film "Regulamin tłoczni win" i strasznie zmasakrowali ta ekranizacje. Dla tych co nie czytali książki film byłby w zasadzie o niczym. Nie wiem po co w oglole nakręcają filmy na podstawie książek kiedy nie zamierzają się trzymać fabuły.
    • borsuczyca.klusek Re: Will Trent - książki a serial 18.04.23, 22:29
      Skoro udało się popsuć Jo Nesbo to i z Karin dadzą radę 🙄
      • ciemnosc_jasna Re: Will Trent - książki a serial 19.04.23, 00:32
        Czytalam jakis czas temu i chyba Sara sie później pojawia ,a sam serial jeszcze jest w trakcie dokręcania?chyba?i tak Latynos w roli Willa...no nie ,aczkolwiek serial sympatyczny. W dodatku "pocieszam się" ,ze i tak jest nieporównywalnie lepszy niz ekranizacja "Wyrwy"-imho skopana przez Kota
        • backup_lady Re: Will Trent - książki a serial 19.04.23, 20:19
          Sara pojawia się od pierwszej części, w sumie to ona jest główną bohaterką, tylko w pierwszej części z mężem Jeffreyem, a jak on ginie, to właśnie pojawia się Will Trent.
          • silenta Re: Will Trent - książki a serial 19.04.23, 20:28
            Pojawia się w trzecim tomie serii z Willem Trentem, cykl Hrabstwo Grant to inny cykl.
    • meginpap22 Re: Will Trent - książki a serial 19.04.23, 19:00
      Czytałam. Dobrze się czyta ale dość brutalne. Przy tych różnistych serialowych wygibasach chyba zostanę przy książkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka