lodomeria 24.04.23, 14:33 Jak ja im (i nam wszystkim) życzę wiktorii! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stephanie.plum Re: Zaczęło się 24.04.23, 15:06 hej, a jakiś link? (czy to ściśle tajne). bo nie widzę, a chciałabym zobaczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zaczęło się 24.04.23, 15:09 Ściśle tajne ale ematka ( w osobie) Lodomerii wie Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Zaczęło się 25.04.23, 09:43 Ściśle tajne dokumenty z Pentagonu walaly się po Discordzie i Twitterze tydzień zanim podano info o wycieku. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Zaczęło się 24.04.23, 15:23 No jak link? Od dłuższego czasu było zapowiadane i proszone, żeby był media blackout. No i jest. Z tego wnioskujemy, że dzieje się cos ważnego. Szczegółów się dowiemy w swoim czasie. A w międzyczasie możemy tylko trzymać kciuki i się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Zaczęło się 24.04.23, 15:48 rozumiem. trzymam i się martwię... Odpowiedz Link Zgłoś
szaraiwka Re: Zaczęło się 24.04.23, 15:09 ale gdzie masz o tym newsy? Dlaczego nic nie widze? Tez zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Zaczęło się 24.04.23, 15:25 Nie ma newsów - od jakiegos czasu było zapowiadane, że jak się zacznie, to nie będzie newsów. No więc własnie jedyne, co wiemy to to, że nie ma newsów. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Zaczęło się 24.04.23, 15:27 Czyli nie ma bo się zaczęło, albo nie ma, bo się nic nie dzieje... Sprytne. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Zaczęło się 25.04.23, 06:14 Wejdziesz na Twittera, to bedziesz "wszystko "wiedziala". Tam info jest najszybciej, ale sporo też interpretacji przedstawianej jako fakty, dezinformacji i bujd na rezorach (propagandy). Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Zaczęło się 25.04.23, 22:23 >sporo też interpretacji przedstawianej jako fakty, dezinformacji i bujd na rezorach (propagandy). Czyli nadal: jest ofensywa, albo nie... Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Zaczęło się 25.04.23, 23:08 Tak to mniej więcej wygląda, ale jak sie uwaznie sledzi różne tweety, mapy, dane to coś tam mozna sobie poodsiewać. Jest parę kont, ktore warto śledzić, ale mnie się już nie chce. Mam zerowy wpływ na to co się dzieje i szkoda mi nerwów. Zresztą nikt nie potrafi wqrwic na tweeterze jak niektorzy ukraińscy politycy. Lepiej nie czytać i po prostu wspierać, jeśli ktos ma jeszcze siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Zaczęło się 24.04.23, 18:43 Raport z Ukrainy podawal bodajze 2 ddni temu, ze oficjalnie offensywa sie rozpoczela. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec_hoteli Re: Zaczęło się 24.04.23, 15:55 Co się dzieje? Mam nadzieję, że po zakończeniu wojny Ukraińcy będą ścigać rosyjskich zbrodniarzy z moskwy i petersburga po całym świecie jak Żydzi Niemców po II wojnie światowej i będą ich likwidować albo stawiać przed sądem w Kijowie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Zaczęło się 24.04.23, 18:13 Trzymam mocno kciuki ematkowe, może to cokolwiek da? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Zaczęło się 24.04.23, 18:39 Jakkolwiek by to pompatycznie nie zabrzmiało sercem jestem z UA. Ruscy - no pasaran! Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Zaczęło się 25.04.23, 06:22 Podglądałam sobie wczoraj aktualne filmiki zokopow it'd. Patrząc na ilość błota i stojąca w okopach wodę to jeszcze nie. Potrzeba z tydzień słonecznej pogody do końca roztopów. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Zaczęło się 25.04.23, 09:34 Tutaj jak Ekwador dał do wiwatu Ławrowowi w Nowym Jorku: twitter.com/marlowc2324/status/1650546969645924352?s=20 Swoją drogą, to jest niepojęte, że rosja przewodniczy obradom Rady Bezpieczeństwa ONZ. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Zaczęło się 25.04.23, 09:41 Przewodnictwo jest rotacyjne, to nic osobistego. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Zaczęło się 25.04.23, 22:45 Ale na ten czas jako agresor mogłaby być wykluczona/zamieniona w kolejności Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Zaczęło się 25.04.23, 22:46 Dzieje się to samo co od pół roku. Działania sił specjalnych mające na celu wiązać siły rosyjskie. Poza tym nic nowego ani spektakularnego. żadna ze stron nie ma dość siły by rozpocząć ofensywę. Co oczywiście nie oznacza że nie toczą się walki. Toczą się i cały czas ludzie giną, tylko nic konkretnego z tego nie wynika... Odpowiedz Link Zgłoś