Dodaj do ulubionych

Peeling u kosmetyczki

07.05.23, 16:08
Doradzicie mi jakiś zabieg peelinujacy u kosmetyczki?
Cera sucha, bez blasku z bruzdami.
Do tej pory robiłam peeling kawitacyjny, ale nie wiem czy nie skusić się na coś nowego, lepszego, ale nie bardzo wiem z czego wybierać? Mzoe kwasy jakieś? Czytałam co nieco ale jak efekty? Warto?
Jutro chciałabym sobie już zarezerwować terminy. Kosmetyczka może coś zaproponuje, ale to wiadomo nawet nie będę widziała o czym mówi.
Do peelingu kawitacyjnego zazwyczaj miałam dobierany Endermolift i masaż kobido.

Obserwuj wątek
    • daszka_staszka Re: Peeling u kosmetyczki 07.05.23, 16:25
      Cera sucha czy odwodniona? Peeling to jedno ale skórę trzeba nawodnić i nawilżyć przede wszystkim. Jak już się będziesz nawadniać i zrobisz ten peeling to odpowiednio dobrana mezoterapia zrobi z cerą porządek
    • chococaffe Re: Peeling u kosmetyczki 07.05.23, 16:33
      Zacżełabym od najdelikatniejszego czyli azelainowego
      • trzebasiebawic Re: Peeling u kosmetyczki 07.05.23, 19:05
        A glikolowy jest mocniejszy? Teraz przeczytałam że jest bardziej przeciwstarzeniowy. Nie mam trądziku ani wyprysków.
        Można go połączyć z endermoliftem np?
        • chococaffe Re: Peeling u kosmetyczki 07.05.23, 22:11
          Nie wiem czy można go łączyć z innymi zabiegami. Ja byłam wielką fanką peelingu kawitacyjnego, ale z wiekiem cera robiła mi się coraz wrażliwsza i bałam się, że może kawitacja jednak nie jest dobra na naczynka. Chciałam się zapisać na peeling migdałowy, ale kosmetyczka zaproponowała azelainowy jako najłagodniejszy na pierwszy raz. Efekt był super - cera wygładzona, oczyszczona, rozjasniona (wtedy nie potrzebowałam jeszcze antyaging albo tak mi sie wtedy wydawałowink ). Z drugiem razem spróbowałam migdalowego skoro azelianowy zniosłam tak dobrze. I.....zero efektów, ani pozytywnych ani negatywnych. Pozostałam więc przy kwasie azelainowym.

Glikolowy miałam w kilku kosmetykach, w bardzo małym stężeniu - nic specjalnego mi nie robił.

imho dobrze dobrane kwasy/peelingi stosowane w umiarze i pod kontrolą są fajne. Nie oszukujmy się - nie zrobią 18 z 81latki, ale efekt jest bardzo przyjemny.
          • chococaffe Re: Peeling u kosmetyczki 07.05.23, 22:27
            p.s. natomiast nie brałabym dwóch nowych, nieznanych ci zabiegów na raz - jeżeli coś ci zaszkodzi, nie będziesz wiedziała który. IMHO = lepiej sprawdzić oddzielnei i jezeli się sprawdzą, ewentualnie wtedy połączyć
            • trzebasiebawic Re: Peeling u kosmetyczki 07.05.23, 22:35
              Endermolift robię od 2 lat. Łączyłam go z kawitacją.
              • chococaffe Re: Peeling u kosmetyczki 07.05.23, 22:39
                To jeżeli kosmetyczka nie widzi przeciwskazan - spróbuj połaczyć. Z kwasami problem jest taki, że trzeba dobrać nie tylko rodzaj ale i stężenie. Ale jak się już uda (oby za pierwszym razem) to jest super.
    • georgia.guidestones Re: Peeling u kosmetyczki 07.05.23, 16:35
      zestaw zabiegow fajny, ale może jeszcze oxybrazja do tego, mi nawilżało skórę. rodzaj kwasu do peelingu już jakas forumka wyzej podala.
    • ggrr.ruu Re: Peeling u kosmetyczki 07.05.23, 19:09
      Byłam na mikrodermabrazji z kwasem migdałowym ostatnio, bardzo fajnie odświeża i oczyszcza. To mocniejsze niż kawitacja
      • trzebasiebawic Re: Peeling u kosmetyczki 07.05.23, 19:53
        Robiłaś jednocześnie? Miałaś zaczerwienie jakieś mocne po kwasie?
        • ggrr.ruu Re: Peeling u kosmetyczki 07.05.23, 22:13
          Jednocześnie, ale ten kwas tak delikatnie dodany na krótko. Lekko zaróżowiona skóra że dwie godziny po zabiegu, a na drugi dzień efekt glow smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka