Dodaj do ulubionych

Reklamacje w Media Expert...

05.06.23, 14:08
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?

Kupilam tablet prawie miesiąc temu w sklepie internetowym ME . Nie jestem zadowolona z tego egzemplarza, niestety za późno zorientowałam się, że zwrot to tylko 14 dni od daty zakupu . Nie wiem co robić, bo ja po prostu nie chce tego tabletu - przez prawie miesiąc to nawet nie tyle co go używalam, a raczej testowalam i juz w pierwszym tygodniu tych testow tablet...po prostu mi sie wylaczyl w trakcie uzywania, mimo naladowanej baterii.
I to się niestety powtarza - nie znasz dnia ani godziny, kiedy się sam wylaczy i poziom naładowania baterii nie ma za dużo do rzeczy. No i kiepsko się ładuje...Ogolnie sprzęt jest badziewny i nie wiem co z tym zrobic - ME ma taka politykę reklamacji, ze mogę wysłać to bezposrednio do producenta sprzetu, albo do nich i wtedy mam opcje wymiany wadliwego modelu na dobry albo wymiany na tanszy i wtedy doplacaja mi nadwyżkę pieniędzy, albo wymianę na droższy model i wtedy ja doplacam..No jakoś tak.

Mam obawy, ze to nie będzie przebiegać łatwo. I az mi się odechciewa. Jakies dosw
Obserwuj wątek
    • cossinnego Re: Reklamacje w Media Expert... 05.06.23, 14:19
      Jakies doświadczenia ? Porady dotyczace reklamacji w tym sklepie ?
      • cossinnego Re: Reklamacje w Media Expert... 05.06.23, 15:26
        Nikt nic ? indifferent
        • semihora Re: Reklamacje w Media Expert... 05.06.23, 15:49
          No dobrze, ale co ci da moja historia? Reklamowałam kod do Google Play - Google umyło ręce (to taki eufemizm na całkowite "manie" w doopie), za to ME załatwiło sprawę od ręki. Ergo: doświadczenia mam dobre, ale niezależnie od nich uważam, że jak masz reklamować, to nie zwlekaj z powodu wydumanych obaw.
    • szmytka1 Re: Reklamacje w Media Expert... 05.06.23, 15:44
      Miałam tak z laptopem Lenovo. W neonet akurat kupiony. Reklamowałam kilka x. Oni mi mówili, że odsyłają do serwisu i wraca naprawiony. Przy czym przy którejś tam z kolei reklamacji nie chcieli oddać kasy. Ja wkurzona zadzwoniłam do serwisu a tam stwierdzili, że nigdy taki sprzęt u nich nie byl na reklamacji. Od tego czasu już nic Lenovo nie kupiłam ani w sklepie neonet, za to że mnie oszukiwali, że wysyłają gdzieś do naprawy
      • szmytka1 Re: Reklamacje w Media Expert... 05.06.23, 15:45
        Nie z laptopem tylko z tabletem, usterka taka jak opisywana, wyłączał się, nie dał się włączyć ponownie, jakieś spięcie mu się robilo
    • mikawi Re: Reklamacje w Media Expert... 05.06.23, 16:07
      Reklamowałam drogą klawiaturę gamingową syna. Przyjęli do diagnozy i naprawy, a finalnie dostałam zwrot 100% kwoty na konto bez żadnego problemu
      • gajmal Re: Reklamacje w Media Expert... 05.06.23, 17:09
        Można jeszcze zlożyć w sklepie pismo o niezgodności towaru z umową. Tylko sprawdź ile masz na to czasu od stwierdzenia usterki..
        Ja w RTV miałam problem.z kuchenką. Reklamację złożyliśmy. Przyjechał serwis i nam nie uznał. Wtedy pan w sklepie powiedział, żeby zlozyć kwit o niezgodności i wtedy odpowiada sprzedawca..Oni nam przywieźli nową kuchenkę. ( inny, droższy model) i powiedzieli, że sami się rozliczą z producentem.
    • eriu Re: Reklamacje w Media Expert... 05.06.23, 17:11
      Przecież nie masz innej opcji tylko reklamować teraz. Może problem będzie taki, że będziesz mieć szczęście i oddadzą Ci kasę albo oddadzą nowy sprzęt, który sprzedasz.
    • b-b1 Re: Reklamacje w Media Expert... 05.06.23, 17:16
      Reklamowałam tablet- po 5 dniach z boku ekranu pikseloza, szkło nienaruszone. Odpakowałam w piątek, ubranko założyłam, załadowałam aplikacje, skonfigurowałam i schowałam do szuflady. (1/2h)
      Wyjęłam we wtorek i zonk.
      W ME stwierdzili, ze uszkodziłam matryce( jak? gdzie? kiedy?) ze spadł i reklamacji nie przyjmą. Nie spadł. Sama kupiłam osobiście do domu dowiozlam, nie było opcji upadku. Leży sobie teraz taka nówka w pudełeczku i czeka na w sumie nie wiem na co. Za matryce zyczyli sobie połowę ceny tabletu. Kupiłam w Euro inny- tam nigdy problemow z reklamacja nie mam.
    • gosia.tym Re: Reklamacje w Media Expert... 09.06.23, 20:31
      Reklamować na podstawie gwarancji lub rękojmi. W pierwszym przypadku jeśli nie chcesz sprzętu, napisz ze domagasz się zwrotu kosztu zakupu...
      • mak_z_figa Re: Reklamacje w Media Expert... 09.06.23, 21:20
        Tylko z tytułu rękojmi. Ten sposób reklamacji ma prawne wytyczne co do terminów i innych zasad. Reklamacja z tytułu gwarancji nie zapewnia prawie nic. Producent może naprawiać kiedy i ile razy chce. Żadne regulacje prawne im nie narzucają sposobu postępowania. Poszukaj w sieci czym dokładnie różnią się te sposoby reklamacji.
    • sol_13 Re: Reklamacje w Media Expert... 09.06.23, 21:21
      Kolejny raz powtórzę-płaćcie za drogie zakupy w sieci kartą, zawsze macie wtedy dodatkową drogę reklamacji.
      Blik, szybki przelew-to jest dobre do niskokwotowych zakupów. Zakupy na wyższe kwoty, sprzęt, elektronika-kartą. Wtedy jest możliwość chargebacku na towar niezgodny z opisem/niedostarczony/etc.
      • cossinnego Re: Reklamacje w Media Expert... 09.06.23, 21:35
        sol_13 napisała:

> Kolejny raz powtórzę-płaćcie za drogie zakupy w sieci kartą, zawsze macie wted
        > y dodatkową drogę reklamacji.
        > Blik, szybki przelew-to jest dobre do niskokwotowych zakupów. Zakupy na wyższe
        > kwoty, sprzęt, elektronika-kartą. Wtedy jest możliwość chargebacku na towar ni
        > ezgodny z opisem/niedostarczony/etc.

No ja właśnie zaplacilam za te zakupy ka rta.
        • sol_13 Re: Reklamacje w Media Expert... 09.06.23, 22:29
          To napisz do banku, złóż reklamację na wadliwy/niezgodny z opisem towar opisując ta całą sytuację i musisz załączyć korespondencję ze sprzedawcą.
    • taje Re: Reklamacje w Media Expert... 09.06.23, 22:44
      14 dni to na zwrot zakupu internetowego bez powodu (rozmyśliłaś się etc). Jeżeli sprzęt wadliwy/niezgodny z umową nie obowiązuje Cię termin 14 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka