majenkirr Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 01:46 Nie ma być ładne, ma być smaczne. I żeby coś ich nie zeżarło przed Tobą . Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 02:15 Bardzo ładne. Zazdraszczam jeśli to ogóreczki tak cudnie kwitną. U mnie pomidorki nadal nie kwitną niestety więc nie pochwalę się. Za to mam swoje ( ładne )zwierzaki. Łapią słońce niczym roślinki. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 02:36 Ja znalazłam dinożarła. Fobrze euedzieć, że za Bonarką będzie Park Jurajski... Jest też mniejszy dinożarł, puszysty i tłuściutko wyglądający, zażywał spacerku. I Park Duchacki bardzo ładnie się prezentował. ...na wysokości dinozaura zorientowałam się, że posiałam gdzieś dowód i musiałam zawrócić do domu go szukać, więc na Zakrzówek nie zaszłam szkoda, ale może niedługo. (dowód był dokładnie tam, gdzie przewidywałam, że będzie) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 02:37 *dobrze wiedzieć, Jezu. ...a tak w ogóle, to znalazłam Gwiazdę Śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 02:48 Podziwiam zawsze foty z Twoich dłuuugich mega spacerów ciekawych. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 20:18 W kwestii Gwiazdy Śmierci to mąż posiada kubek: Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 02:37 A to I ja sie pochwale, bo wszyscy inni pewnie już śpią . Wczoraj kupiłam 10 młodych kurek . Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 02:54 Trzymajcie kciuki, żeby nas znowu lis nie odwiedził Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 02:53 Ło matko. Widać, że to prawie jeszcze pisklaki. Młodość i sama słodycz. A wypuszczone, jeszcze bardziej widać, że kurze dzieciaki. Małe jeszcze toto. Czy to jakaś specjalna rasa czy kolor? Marzę o kurkach i kurczakach ale nie mam warunków na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 02:56 Isa Brown, jeszcze takich nie miałam. Te maja ok. 2 miesięcy, jednodniowe kurczaczki są fajne, ale dużo roboty z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 07:48 No i super 👍 Niech zdrowo rosną i dużo jaj znoszą ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 19:46 O kuźwa, faktycznie! : Facet, od którego kupowaliśmy nie był zbyt bystry - mój mąż wyciąga portfel do płacenia, a ten liczy na telefonie $15 x 10. Myślałam, ze żartuje, ale nie... do dziesięciu widzę tez nie umiał policzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 20:26 Ha ha, niech się zatem dobrze chowa cała piłkarska drużyna 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 21:52 Też kupuję, czasem do 10 kurek daja 1 kogucika gratis Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 07:53 Piękne 😍. Też mam takie, pierwszy raz. I pomidory też mam, w wybudowanej w tym roku szklarni. I też się pięknie zawiązują. Brawo my, ogrodniczki Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 07:57 A to moje pierwsze w życiu pomidorki😁 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 18:38 Moje drugie lub trzecie (covidowe ) - wszystkie z pestek Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:17 U mnie niestety owocują tylko koktajlowe. Bawole odrobinę zakwitły a malinowe jeszcze nawet cienia kwiatka nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:29 My wsadzamy przypadkowe pestki "dużych" pomidorów - krzaki rosną jak szalone, teraz mamy na kilku gałęziach piewrsze owoce (jeszcze malutkie), na innych kwiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 16:14 Moje ogórki są w podobnym stadium rozwoju róże dają czadu Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 16:22 Przepiękne mas roze, jakie to odmiany? Na jakim stanowisku rosną, pełne słońce, półcień? Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:02 1 Chippendale 2 St. Swithun 3 Lady of Shalott 4 St. Swithun, Lady of Shalott i rożowa Angela 5 Eden Rose - pnąca Mają stanowisko słoneczne. Eden rośnie dosłownie na patelni, mimo to utrzymuje kwiat nawet do 3 tyg. To jest tylko mała część, mam kilkadziesiat krzewów. Nie mam zbyt dużo miejsca mi miejsca, ale co roku dosadzam kolejne kosztem trawnika😊 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:05 A ja myślałam że tam są 3, tylko pokazane w zbliżeniu i taka panorama na wszystkie 3 razem Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:06 No właśnie ja też mam roze na słonecznym stanowisku a teraz mąż mnie namawia by jeden bok działki obsadzić różami ale on zacieniony zywoplotem 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:23 W cieniu/półcieniu dobrze się sprawdzi Rhapsody in Blue. Ma u mnie tylko kilka godz. słońca z rana. Trzyma się sztywno i ma nietypowy kolor. Trudno go uchwycić aparatem, w rzeczywistości jest bardziej zimny fiolet. Planuję dokupić jeszcze 2 sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:25 Te wyżej bardziej do mnie przemawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:41 To może Road Dahl, spotkałam się z opiniami, że toleruje cień. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:07 Masz piękne roze, nie ma co żałować trawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:07 Przepraszam, że każde zdanie osobno, ale nachodzą mnie kolejne myśli. Tym razem, gdzie kupujesz, stacjonarnie, czy masz może źródło dobrych sadzonek online? Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:26 Wszystkie kupuję online, prosto od producentów sadzonek - Floribunda i RozeOgrodowe Grzegorz Hyży, jak piosenkarz😉 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:44 Już znalazłam obu, szukając tej odmiany Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Ładne ? Fotowatek 29.06.23, 06:22 A jaką różę byś poleciła w warunki: słońce do 14:00 - 15:00, potem raczej cień, zima na serio zimna, latem bezwietrznie i sucho - podlewanie tylko weekendowe, plus sąsiedztwo koleżanki: P. S. Jak się nazywa koleżanka też nie mam pojęcie - zdjęcie kwiatu i pąka. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 17:18 Napisz proszę, jak nazywa się ta na 3 zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
javio Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 20:13 Też zwróciłam uwagę - śliczny kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:12 Lady of Shalott - róża angielska, hodowca David Austen. Jest piekna i zmienna. W chłodniejsze lata bardziej pomarańczowa, w słoneczne łososiowa, na żywo mieni się trochę złotem. Uroczo się te kolory przenikają. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:30 cichadziewuszka napisała: > Lady of Shalott - róża angielska, hodowca David Austen. Jest piekna i zmienna. > W chłodniejsze lata bardziej pomarańczowa, w słoneczne łososiowa, na żywo mieni > się trochę złotem. Uroczo się te kolory przenikają. Wlasnie ją miedzy innymi rozważam, uwielbiam ten kolor. Mam podobna w donicy Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 22:40 A jak ją zimujesz, nie przemarza w donicy? Piękna! Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Ładne ? Fotowatek 27.06.23, 23:11 cichadziewuszka napisała: > A jak ją zimujesz, nie przemarza w donicy? Piękna! Nie, bo u mnie nigdy nie jest zbyt zimno, zostaje w donicy na zewnątrz (ta i inne) Odpowiedz Link Zgłoś