Dodaj do ulubionych

Pytanie do kociar

27.06.23, 14:54
Od jakiegoś czasu przychodzi do mnie kotek. Pytałam, szukałam właściciela na lokalnej grupie fb, bez skutku. Daję mu jeść, ale je tylko suche, mokrego nie chce (czyli nie głodny?). Ale dziwnie się zachowuje. Przychodzi do okna tarasowego, albo wskakuje na parapet i zagląda, jakby mnie szukał, siedzi na tarasie i patrzy na mnie, a jak ja do niego podchodzę, chce pogłaskać to się wycofuje, ja odchodzę a on znów w moją stronę. Dzikuski z reguły tak blisko nie podchodzą, nie chcą kontaktu z człowiekiem, a ten jakby chciał ale się boi. Myślicie, ze to czyjś kot, tylko wychodzący i mnie odwiedza. Ładny jest, ale szkoda mi go (może niepotrzebnie?).
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 14:58
      Nie wygląda na bezdomnego:p
    • yenna_m Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 14:59
      Możliwe, ze czyjś. Mozliwe nawet, że należy do polowy osiedla wink

Są takie koty, ktore tak potrafią ustawić się w życiu, że poł mieszkanców osiedla myśli, że Mruczek to ich prywatny kot. A Mruczek sobie chodzi od domu do domu, tu sie prześpi na swojej królewskiej kanapie, tam uszczknie zarcia ze swojej krolewskiej miseczki, gdzie indziej laskawie da się wyglaskac swojemu królewskiemu niewolnikowi. I tak plynie kocie życie Mruczka... wink
      • ajaksiowa Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 15:03
        Fajnie że masz okazję poobcować z taką indywidualnością 🙂
      • magata.d Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 15:03
        Oby tak było w jego przypadku smile
        • yenna_m Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 15:06
          Wygląda dobrze smile Zawsze mozesz zostać kolejnym osiedlowym domkiem sierściucha smile

To kocur czy kotka?
          • magata.d Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 21:44
            Chyba kot. I tak na mnie patrzy, jakbym była jego panią, przywołuje mnie wzrokiem wink Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby obcy kot zaglądał mi do okna, szukał mnie. Zjadł już cała sucha karmę, ktora miałam (mój kot nie chce jeść suchej, wiec dawałam chętnym, przychodzacym), i nie wiem i czy zamawiać.
            • yenna_m Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 21:47
              Spojrzyj mu w oczy i zapytaj wink
              Bedzie zawiedziony, gdy zastanie pustą miseczkę wink
      • jammer1974 Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 22:09

> Są takie koty, ktore tak potrafią ustawić się w życiu, że poł mieszkanców osied
        > la myśli, że Mruczek to ich prywatny kot. A Mruczek sobie chodzi od domu do dom
        > u, tu sie prześpi na swojej królewskiej kanapie, tam uszczknie zarcia ze swojej
        > krolewskiej miseczki, gdzie indziej laskawie da się wyglaskac swojemu królewsk
        > iemu niewolnikowi. I tak plynie kocie życie Mruczka... wink

Moj boze i jak tu nie kochac i nie wielbic takiego kitku.
    • alpepe Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 15:02
      Pewnie prawowici właściciele się zarzekają u weterynarza, że ich kot to suchej karmy na oczy nie widział.
    • damartyn Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 15:04
      Piękny! Przygarniaj. Oswoi się.
      • magata.d Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 15:06
        damartyn napisał(a):

> Piękny! Przygarniaj. Oswoi się.
        Bardzo chętnie bym to zrobiła, tylko mój kot go bije, chce być jedynakiem. No i nie chce komuś kota "ukraść".
        • damartyn Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 15:09
          wiem, wiem jest dylemat ale jak przychodzi to przeciez dziecka nie wyrzuciszwink zostanie przez zasiedzenie😀
    • abecadlowa1 Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 16:42
      Chyba wygrałaś casting
      • magata.d Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 21:45
        smile
    • magata.d Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 21:52
      On jest dla mnie za ładny na bezdomnego. Zobaczcie jego sierść.
    • clk Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 21:53
      Uroczy 🐈‍⬛🐈‍⬛
      Ja tez chciałam kiedyś już przygarniać „biedaka” - okazało się ze zwinęłabym kota sąsiadom 😂
      A kot właśnie chodził od domu do domu robił minę „nie karmią głodny jestem” i miał życie jak VIP
    • abidja Re: Pytanie do kociar 27.06.23, 22:17
      Za ładny, za spokojny na bezdomnego dzikuska.
      Pewnie bajerant i takich domow i miseczek jak ty ma na peczki w okolicy.
      Jesli chcesz miec pewnosc ztob zdjecie, wydrukuj z apelem i nr telefonu i wrzuc do skrzynek sasiadow w okolicy tak 2 km w okregu.
      Koty przewaznie taki maja rewir.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka