Dodaj do ulubionych

Kosmetyczne polecajki, nowości

29.06.23, 21:12
Albo subiektywne nowości. Coś Szanowne odkryły? Ja maski hialuronowe Croma. Twarz wygląda i w dotyku -po prostu super.
Obserwuj wątek
    • georgia.guidestones Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 21:25
      extereso napisała:

> Ja maski hialuronowe Croma.
      W ampułkach czy w płachcie?
      • extereso Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 21:31
        Płachta. Trzymam na twarzy a potem składam i na szyi bo niestety są w kształcie twarzy.
    • auksencja15 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 21:27
      Czekałam na taki wątek 😁
    • mysiulek08 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 21:27
      nie mam smile nie chce mi sie szukac i testowac, trzymam sie sprawdzonego i lubianego przeze mnie i moja skore
      • extereso Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 21:32
        Rozumiem mnie też się niby nie chce ale maseczka dla mnie dopadła ( dostałam do domu od kosmetyczki).
    • mandre_polo Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 21:33
      Czy masz świadomość że kwas hialuronowy nie przenika do skóry właściwej a pozostaje na naskórku?
      • extereso Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 04:33
        Doraźny efekt no przed imprezą jest fajny
        • mandre_polo Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 07:50
          Ok ale warto pamiętać co do wyciągania kasy przez producentów. Z kolagenem jest identycznie a półki w sklepie pelne
          • sueellen Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 12:33
            A co przenika?
            • mid.week Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 12:39
              Substancje małocząsteczkowe
              • mandre_polo Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 15:34
                Za to można i trzeba kolagen stosować do wewnątrz bo z wiekiem organizm ma go mniej
                • chococaffe Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 15:53
                  Teraz jest wspaniała pora roku na uzupełnianie beta-karotenu od wewnątrzsmile (i oczywiście wit c)
              • princesswhitewolf Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 20:10
                Jest tez maloczasteczkowy kwas hialuronowy 🫤
    • klementyna156 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 21:38
      Nic nowego nie odkryłam, ale dygresja - nie znoszę maseczek w płachcie - zimno, mokro, okropnie. Zdecydowanie wolę kremowe, a idealne są algowe, takie nakładane u kosmetyczki.
      Ostatnio poszłam na zabieg nawilżający i okropnie się rozczarowałam, bo na koniec położono mi właśnie płachtę. To za co ja płacę? Płatchtę to mogę za 5 zeta kupić byle gdzie (i nie wierzę, że działa), a gdzie moja otulająca profesjonalna maseczka? Buuuu.
      • mandre_polo Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 22:05
        Ta szumnie zwana płachta to poliester albo wiskoza
      • mysiulek08 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 22:47
        tez nie znosze placht, kremowych noloze ile chce i jest komfortowe

algi w domu tez mozesz nakladac, lubie smile
      • wapaha Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 15:08
        klementyna156 napisał(a):

maseczki w sztyfcie big_grin
        szybko i wygodnie bez brudzenia dłoni
        • mysiulek08 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 17:42
          nie brudze dloni, nakladam pedzlem smile tylko awokadowa kielhsa wymaga roztarcia w dloniach ale to jedyny przypadek
    • kurt.wallander Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 21:41
      Mam antypolecjakę - Bielenda olejowy balsam do demakijażu

https://www.gkcosmetics.pl/13655-large_default/bielenda-clean-comfort-olejowy-balsam-do-demakijaz.jpg

Uczulił mnie po pierwszym uzyciu. A wiązałam z nim duże nadziej, jako produkcie zastępczym dla olejku do demakijażu Purito.

Choc istnieje cień szansy, że uczuliło mnie coś innego, np. słońce, bo reakcja pojawiła się na jednym policzku, a balsamem myłam całą twarz.
      • mysiulek08 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 22:49
        calkiem fajny jest olejek w zelu oils for life z body shop, uzywalam w pandemii jak japonia nie wysylala przesylek
        • kurt.wallander Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 11:50
          Jadę w tym roku do Korei, to liczę, że tam sobie nakupię, ale potrzebowałam coś na teraz i taki klops. Ale dam mu jeszcze jedną szansę, tylko odczekam trochę.
          • mysiulek08 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 17:44
            smile

wspoldomownik wybiera sie do Japonii i sam sie zobowiazal do zapelnienia walizki astaliftem tongue_out, ktorego zreszta tez uzywa
            • kurt.wallander Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 18:20
              U mnie jedna walizka ma być na kosmetyki, druga na jedzenie, trzecia na k-pop. A w dwie musimy się spakować na powrót smile
              • mysiulek08 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 19:45
                biznes klasa bedzie lecial, to wiecej sie zmiesci tongue_out
      • kurt.wallander Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 06.07.23, 11:19
        Odszczekuję. Zrobiłam ponowną próbę i nic się nie dzieje, czyli wysypka musiała być spowodowana czymś innym.
    • wkrotceznikne Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 21:50
      Serum z vit. C , jest super
    • bazia_morska Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 22:05
      Mawawo tonik, asoa serum peptydowe, serum dojrzałość to atut. Kosmetyki Beauty of Joseon.
      • waleria_bb Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 13:45
        Co jest dobre z Beauty of Joseon oprócz filtra?
        • kurt.wallander Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 18:20
          Przyłączam się do pytania o Beauty of Joseon.
          • bazia_morska Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 20:18
            Serum z mucyną, serum ryzowe i z zieloną herbatą, krem pod oczy z retinalem. Córka zadowolona z serii clean it zero.
            Koreanki kupują jak szalone wink
    • mayaalex Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 22:24
      baza pod podklad/filtr spf 30 z kwasem poliglutaminowym inkey list
      Lirene - oczyszczajacy olejek zmieniajacy sie w pianke - nie jest to wcale olejek i nie zmienia sie w pianke ale jest delikatny i dobrze czysci
      krem z peptydami drunk elephant
      retinal skin doctor
      • mayaalex Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 22:25
        ph doctor, nie skin doctor
        • extereso Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 04:34
          Tak mój ulubiony. Słyszę że z nowym rokiem mocniejsze retinole mają zniknąć?
          • mayaalex Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 07:50
            36 miesiecy jest na wycofanie zapasow na terenie UE, z tego co wyczytalam. Pewnie troche to potrwa. Zobaczymy, czy UK tez zmieni przepisy (zakladam, ze nie).
            • chococaffe Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 07:56
              a powód?
              • alicia033 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 15:19
                chococaffe napisała:

> a powód?

oczywiście ten, co zawsze: żeby wam zrobić lepiej.
                No chyba nie wątpisz, że ue chce dla ciebie jak najlepiej? Więc ciesz się z tego! Będziesz bezpieczniejsza, zdrowsza, ekologiczniejsza...
            • waleria_bb Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 13:46
              Co jest traktowane jako mocniejsze, jakie stężenia?
              • elenelda Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 10:07
                waleria_bb napisał(a):

> Co jest traktowane jako mocniejsze, jakie stężenia?

Maksymalne ma wynosić 0,3%, czyli nicuncertain
          • taje Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 10:15
            Dotyczy tylko retinolu czy wszystkich retinoidów?? Aż trudno mi uwierzyć, skąd taka durna decyzja.
            • taje Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 10:26
              A, już znalazłam. Dotyczy retinolu, retinyl acetate i retinyl palmitate, czyli (podobno) tych form pochodnych witaminy A, które są używane w doustnej suplementacji witaminy A i są też wchłaniane przez skórę, co niby może doprowadzić do przekroczenia bezpiecznych dla zdrowia wartości... Naprawdę retinol jest używany w doustnej suplementacji??

health.ec.europa.eu/system/files/2021-08/sccs_o_199_0.pdf
              • apallosa Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 10:43
                Taje, czy te durackie wytyczne będą dotyczyły tylko EU? Wiesz coś na ten temat?
                Mam świetne sera z retinolem i dobrze ustawiona pielęgnację, więc nie wiem,czy już kitrasic zapasy w lodówce,czy jeszcze nie🤩
                • taje Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 11:11
                  Tak, Unii. Jest projekt rozporządzenia unijnego w tej kwestii. Przy czym skoro to chodzi o kwestie regulacyjne, może to mieć wpływ też na kraje EEA (Islandia, Norwegia i Lichtenstein).

Tu jest artykuł z podsumowaniem coslaw.eu/which-ingredients-will-be-restricted-in-the-european-union-by-the-end-of-2023/
                  • primula.alpicola Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 02.07.23, 13:26
                    Tu w pigułce:
                    www.instagram.com/p/Ct3ZnKJIKU-/?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==
    • chococaffe Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 29.06.23, 22:59
      Nacomi Serum Bakuchiol 2% stosowany do rąk (chociaż teoretycznie do twarzy)

Facetheory krem z bakuhiolem (tym razem zgodnie z przeznaczeniem , do twarzy)

Olej pistacjowy do olejowania włosów
    • snakelilith Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 00:20
      1. Dr. Scheller Bakuchiol Serum. Alternatywa do retinolu, do którego chyba już nie wrócę, bo pograsza komfort skórny i nie do końca jestem pewna, czy w ogóle działa. Bakuchiol mogą stosować codziennie bez podrażnień i działa świetnie.

2. Ze starych nowo odkrytych produktów olej kokosowy do włosów. Wcześniej miałam wrażenie, że mi nie służy, użyty na godziną przed myciem zrobił mi jednak fantastycznie miękkie włosy i cudowne fale. Cały dzień mam ochotę je dotykać, po wysuszających upałach miałam siano, olej kokosowy zrobił nawilżające cudo.

3. Roślinna farba Phitofilos Biondo Chiaro Dorato, czyli jasny gold blond. Wyszedł najpierw strasznie żółty przez kurkumę, ale ta wypłukała się przy pierwszym myciu i został piękny złoty blond bez przyciemnienia. Pokrył nawet siwe włosy, choć nie wszystkie, ale większość srebrnych nitek jest mniej widoczna. Najlepszy roślinny blond do tej pory.
      • ardiss1 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 08:26
        czy to serum się wchłania? czy olejowe jest? szukam czegoś żeby się wchłaniało.
        • snakelilith Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 11:39
          Jest niestety olejowe. Ale dla mnie to z korzyścią, bo ja stosuję go tylko na noc i nieco tłusta okluzja mi służy.
          Bakuchiol jest chyba zawsze olejowy.
          • chococaffe Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 11:48
            ten z FaceTheory jest bardzo lekki (ja akurat potrzebuję lekkiego), mimo, że jakiś olej w składzie jest
            • snakelilith Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 12:19
              Ja mojego od Dr. Scheller też nie uważam za ciężki. Ale ludzie mają różne odczucia i wymagania względem "wchłaniania". A FaceTheory ma chyba nie serum z bakuchiolem a krem, co w sumie jest ciekawe. Ja zawsze planuję zamówić te kremy z FT, ale momentalnie wszystkie kremy są mi za lekkie i trzymam się tego, który na razie zdaje egzamin.
              • chococaffe Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 12:59
                No to uprzedzam, że ten jest faktycznie bardzo lekki i delikatny. błyskawicznie się wchłania. Krem nie serum , ale ma 2% bakuchiolu.

Zastanawiam się nad zakupami na jesien/zimę bo to wycofywanie anie retinolu mnie ciekawi. Z drugiej strony bukachiol kusi bo można (trzeba, żeby był efekt retinolu?) i rano i wieczorem, czyli miałabym w końcu jeden krem.
                • snakelilith Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 13:12
                  chococaffe napisała:

Z drugiej strony bukachiol kusi bo można (trzeba, żeby był efekt ret
                  > inolu?) i rano i wieczorem,

Nie wiem czy trzeba. U mnie bakuchiol zrobił po kilku miesiącach spektakularne efekty na dekolcie i to po stosowaniu tylko wieczorem. Retinolem nigdy nie udało mi się czegoś takiego uzyskać, ale nigdy nie doszłam do stosowania codziennie, a nawet musiałam w międzyczasie zawsze robić przerwy, bo retinol mnie podrażniał. Zwłaszcza zimą, gdy skóra była sucha, bardziej wrażliwa i narażona na czynniki atmosferyczne. Dla mnie więc bakuchiol jest zarąbistą alternatywą, choć może nigdy nie zadziała tak jak retinol u tych, którzy ten drugi znoszą bez problemów. Bakuchiol można jednak kombinować z retinolem, więc to nie jest decyzja albo albo.
                  • armamagedon Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 14:43
                    Jesteście straszne. Nie mogę przez te wątki zejść do minimalizmu kosmetycznego. ten bakuchiol na lato brzmi ciekawie. Nie wiem czy ma badania, ale polecenie ematki warte więcej niż metaanaliza wink Dzięki
        • princesswhitewolf Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 20:13
          >szukam czegoś żeby się wchłaniało.

Olejek z maruli. Niby olej ale sie wchlania szybciej i nie zostawia tlustej warstwy
      • nellamari Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 15:29
        A nie jest rudawe ? Pokaż chociaż ze dwa kosmyki tam gdzie masz siwe.
        • snakelilith Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 16:51
          Hm, ja mam z natury ciepły blond, dlatego nie mam problemów z przyrudzeniem. Tyle tylko, że większość tzw. blondów z roślinnych mieszanek przy długim trzymaniu przyciemnia mi sporo włosy na dosyć ciemny karmel, a krótkie trzymanie nie pokrywało siwych.
          Ten kolor ze względu na nazwę "jasny" trzymałam godzinę i większość srebrnych pokryło na jasny, trochę żołtawy blond. Ale nie wszystkie, pojedyncze srebrne zostały. Reszta zrobiła się bardzo "złota". Na każdym zdjęciu wygląda to jakoś inaczej, w zależności od światła, ale najbardziej przypomina to co na tym zdjęciu z netu jak niżej. Moim zdaniem bardziej żółte niż rude, ale nic dla zwolenniczek chłodnych blondów.
          • nellamari Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 17:42
            Dobra, zaryzykuję, bo juz się kilka miesięcy miotam, raz kozie smierć.

To ten ? www.amazon.fr/PHITOFILOS-Biondo-chiaro-dorato-100gr/dp/B07HJ3W3RC Jak to rozrabiasz ? Jak wyjdzie kurczak, to mogę zafarbować potem chemicznie ?
            • snakelilith Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 18:12
              Tak, to ten, ale ja go kupiłam na ecco verde, znacznie taniej, tym bardziej, gdy mają promocje 10-15%.
              Rozrabia się gorącą wodą. I jak masz włosy jasny blond do średniego, to wyjdzie ci na początku trochę kurczak, bo tam jest kurkuma w składzie i nie ma rabarbaru, który w blond mieszankach farbuje na pomarańczowo. Mnie się nawet paznokcie przy wypłukowaniu tego z głowy zafarbowały na żółto. Ale po pierwszym myciu następnego dnia masa tego żółtego się wymyła, widać było po spływającej wodzie. Paznokcie na szczęście też się domyły. I wtedy zostało coś w rodzaju złota, jasnego miodu. Mnie się nawet podoba. Ale na jaśniejszych włosach może być bardziej żółto.
              Te żółte niuanse się jednak z czasem dobrze spłukują. Najtrwalsza jest henna, ale jej chyba nie ma w tym zbyt dużo, bo włosy się nie przyciemniły. Przyciemnienia nie chciałam, bo bałam się, że siwe się nie zafarbują, a przez przyciemnienie reszty będą wtedy jeszcze bardziej widoczne.
              Na ecco verde mają jeszcze inne mieszanki tej firmy np. Biondo Camommila, mała różnica w składzie, nie wiem co wychodzi:
              www.ecco-verde.de/phitofilos/helles-goldblond (mają też polską stronę)
              One są bez indygo, można farbować chemicznie, albo potraktować rozjaśniaczem. Na początek możesz jednak spróbować nałożyć maskę z miodu i cytryny, ściągnie trochę koloru, szczególnie to żółte powinno się zmyć.
              • nellamari Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 18:29
                Ecco verde wysyła za 6€, wiec wyjdzie mi drożej. Zauważyłam, ze jest wersja camomilla, tez ja wezmę do tego biondo chiaro i zobaczę, co wyjdzie. Dzięki za polecajkę !
    • klaviatoorka1 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 05:57
      tania jak barszcz baza Lirene matt match i jeszcze lepiej- jej siostra Matt glow.
      na lato zarzucam podkłady, a po matt wyglądam jak lekko przypudrowana, po Glow skóra wygląda jak świeżo po maseczce nawilżającej.

mgiełki hydrolatowe Apis- mam kilka, używam naprzemiennie, naprawdę nawilżają
    • mid.week Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 08:02
      Ja chce krem "wszystkomajacy" - vit C, filtr 50, peptydy, ceramidy, bla, bla, bla. Zeby sie raz smarowac i z glowy. Jest cos takiego?
      • armamagedon Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 14:40
        Sesderma ma dość złożone formulacje, dla mnie ekstra był azelac ru - i wit c, i retinal, oblewa azelainowy, na dzień ma filtr, na noc nie. Ale peptydy/ ceramidy stosuje oddzielnie. Sesderma za lekka.
      • katie3001 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 06:51
        Sama sobie zrob krem
    • elinborg Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 11:34
      Nivea cellular luminous- krem spf50. Tak dobrego z filtrem jeszcze nie miałam. Polecała go tutaj thank you (dzięki), jest jescze serum i krem pod oczy z tej serii.
      Nakładam na serum ( nie z tej linii), nie świeci się, nie bieli, nie roluje. Super!
      • primula.alpicola Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 12:06
        Oczy mi po nim okropnie łzawią i szczypią, niestety.
        • magdallenac Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 12:14
          Za to ten zielony z aloesem z 50 SPF jest po prostu genialny, jeszcze tak dobrego filtra nie miałam. Dzięki!
          • simply_z Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 13:06
            Holiki czy Nivea?
            • black_magic_women Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 16:26
              simply_z napisała:

> Holiki czy Nivea?

Zielona jest Holika
              >
              • simply_z Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 21:59
                a to znam, swietna
          • primula.alpicola Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 14:28
            magdallenac napisała:

> Za to ten zielony z aloesem z 50 SPF jest po prostu genialny, jeszcze tak dobre
            > go filtra nie miałam. Dzięki!

A nie mówilam😁
            Na zdrowie
            • kura17 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 15:32
              to ten zel?

https://ezebra.de/ger_pl_HOLIKA-HOLIKA-ALOE-SOOTHING-ESSENCE-SONNENGEL-FUR-KORPER-UND-GESICHT-SFP50-100ML-126897_2.webp
              • magdallenac Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 15:36
                O tak, dzięki Kura.
              • magdallenac Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 15:37
                I to nie jest żel, tylko bardzo lekki krem, błyskawicznie się wchłaniający, idealny pod makijaż.
              • primula.alpicola Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 15:54
                Tak, ale ro lekki krem, a nie żel.
                • kura17 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 20:24
                  ok, na opakowaniu jest napisane "sun gel", dlatego tak napisalam.
                  mam nadzieje, ze nie ma dwoch wink
    • mankora Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 12:40
      Polećcie podkład. Od lat kupuję Lumene, bo wygodnie, znam numer tubki, punkt sprzedaży blisko domu, zakup w pół minuty. Ale chcę zmiany na coś wow.
      • simply_z Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 13:07
        ja lubie bare minerals
        • mankora Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 13:54
          Dzięki.
      • taje Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 15:05
        Świetny jest By Terry Light Expert, tylko nie lubię sposobu aplikacji (przez wbudowany pędzel). Ale podkład cudo, najlepszy jaki kiedykolwiek miałam. Lepszy od Les Beiges Chanel Touche de Teint, z którego też byłam zadowolona.
        • magdallenac Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 15:26
          Zgadzam się i też pędzla nie lubię. Pod to baza brightening cc serum też z by Terry i jest idealnie. Świetny też jest Sisley Phyto- Teint i ponownie przeze mnie odkryty Double Wear, ale ten w tej miękkiej tubce.
    • arthwen Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 13:18
      Mogę polecić płyn do demakijażu Miya. Chyba pierwszy od dawna, który mnie w ogóle nie uczula. Po wszystkim innym do tej pory miałam mniejszą lub większą reakcję alergiczną.

A i jeszcze krem z spf50+ do twarzy Iwostin. Bardzo lekki, mam wrażenie, że ciut ciut rozjaśnia, ale na pewno nie ma białej maski, matowy i bardzo szybko się wchłania.
    • ewag12 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 14:25
      Polecam komu mogę i szczerze polecać będę:

amvicosmetics.com/product/83/rozswietlajace-serum-do-twarzy-z-wit-c

Dla mnie to tańszy (ostatni promocja -50% - kupiłam 3 szt.) zamiennik tetra serum od PhDoctor, z jedną z najbardziej stabilnych i aktywnych form vit C tj. ascorbyl tetraisopalmitate. CUDO. Nie ma sobie równych. Osobiście uważam, że jest lepsze od PhDoctor ze względu na koktajl innych składników. Dobrodziejstwo dla skóry.

oraz:

uzdrovisco.com/product-pol-199-Bezolejowe-serum-wygladzajace-anti-aging-30-ml.html

Retinal. Nie podrażania, wygładza i napina skórę, nie zapycha, pięknie się wchłania. Używam właściwie codziennie. Jestem niemal pewna Snake, że Tobie również przypadnie do gustu. Spróbuj. Gdybyś jeszcze pokusiła się o analizę składu byłabym wdzięczna. Nie jestem taką ekspertką - oceniam tylko efekty.

W przypadku tych dwóch produktów sprawdza się przysłowie "cudze chwalicie, swego nie znacie". Naprawdę nigdy wcześniej nie miałam cery w tak dobrej kondycji. Jeszcze nie tak dawno płakałam na forum nad stanem mojej skóry po retinolu od Ordinary. Teraz mogę cieszyć się, że to za mną.

To tyle polecajek od mnie.
    • mea8 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 16:18
      A poleci ktoś fajny filtr do ciała? Najlepiej 50+. Dobrze by było, żeby nie był w cenie auta bo muszę kupić 2 szt dla synów na obozy. Południe Europy. Lekki w konsystencji bo nie lubią się smarować, wodoodporny i w niedużych opakowaniach. I z przyzwoitym składem.
      • primula.alpicola Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 17:19
        Basuclab właśnie wypuscił, niestety za drogi dla mnie
      • bazia_morska Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 21:44
        Uzywam tego z dm:
        • snakelilith Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 21:57
          Używam tego samego. Jestem bardzo zadowolona. W odróżnieniu od Garniera nie jest tak strasznie alkoholowy.
    • natalyaxx Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 19:49
      Tretynoina, stosuję już rok i nigdy więcej nie wrócę do retinolu/retinalu.
      • ania357 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 22:24
        Skąd bierzesz tretynoine?
        • kura17 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 10:56
          > Skąd bierzesz tretynoine?

ja kupuje online w Hiszpanii.
          wpisz w google "retrides" (to nazwa kremu, ktorego ja uzywam), albo innego, jaki znasz.
          juz kilka razy zamawialam, nie mialam problemow z dostawa, rowniez z komunikacja mailowa (raz cos sie zacielo przy platnosci i na maile odpowiadali od razu).
        • primula.alpicola Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 02.07.23, 13:29
          Ja kupuję w Bella Italia, właśnie odebrałam z apteki zamówione wczoraj 4 tubki Tretinoina Same 0,05%, po 18,5€
      • fotokasia Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 06:44
        Jak stosujesz latem?
    • bazia_morska Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 30.06.23, 21:45
      Jeszcze mgielka od Yope, skin progress. Nawilżająca i kojąca.
      • apallosa Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 02:04
        Świetne polecajki dalyscie- dzięki Wam, dziewczyny.
        Teraz ja cosik polecę:
        - tonik / esencja marki Uzdrovisco, ale ten z nagietkiem. Naprawdę świetny.
        - wszystko marki Mafka cosmetics ( są w Hebe). Szczególnie krem funkcyjny, ale i hydrolaty ,skwalen,olejek z nasion pomidora są genialne.
        - kremy do rąk marki Charmine Rose. Dostałam od swojej pani kosmetolog w prezencie i kiedy się skończył, migusiem zanabylam drugi. Miałam z olejkiem arganowym, teraz mam z Shea i tez jest świetny . A dłonie mam często suche po szpitalnych żelach dezynfekujących więc naprawdę,,robią robotę ".
        - do stóp kremy lawendowe Bielendy te z mocznikiem.
        - pod oczy ex aequo: polecany przez Mysiulka08 krem astalift i magic eyes od Mayka cosmetics. Naukowy krem tak jakby zagęszczał skórę pod oczyma, prasuje zmarszczki podoczne, no świetny jest.
        Na razie tyle .
        • mysiulek08 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 04:04
          czesc Apa smile

doszla do mnie polecana przez Ciebie maska farmony z manuka, nalozylam i hmm, no nie, lepkie, klejace, nie zrobilo nic (trudno cos powiedziec po zuzyciu dwoch saszetek smile) poza przylepieniem sie do jedwabnej poszewki tongue_out reszte do rak zuzylam smile

z kremow pod oczy lubie tez white lucent shiseido a do rak krem z karite loccitane, dla mnie bije wszystko smile

i jakbys chciala wyprobowac to (niech strace i wyslucham jakie to zle i drogie i w ogole badziew tongue_out) linia scalp focus, oczywiscie astalift tongue_out, zaden szampon (odzywka i wcierka) w calym moim zyciu nie dal takiego efektu wow, jestem wiecej niz zachwycona
          • apallosa Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 11:15
            Część Mysiulku!
            No szkoda, że maseczka Farmony Ci nie podpasowala. Ja z kolei używam namiętnie tym sposobem,że na czystą skórę psikam hydrolat, po tym daje manuke Farmony i jeszcze na to krem Nivea,ten klasyczny....najsampierw😆robi się na pyszczku coś w rodzaju twarogu, ale po dwóch minutach manuka się wchłania, resztę kremu wklepuje i już jest dobrze. Po dyżurze jak znalazł...
            Te linie scalp focus obczaje i chyba się skusze.
            Mysiulku- za ,astaliftowy "BB masz klapsa na gołą 🥰Przywiozłam z japanstore....jak drogi, tak świetny😃
            • mysiulek08 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 18:20
              bywa czasami, ze cos nie podpasuje smile

ty z powodu pracy miewasz wymeczona skore, wiec inaczej niz u mnie, stan jest staly smile cera opitam nawilzona, odzywiona, po wieczornym rytuale astalifta, rano po nakladam maseczke nagietkowa albo awocadowa kielhsa (jesli nie wybywam z domu), traktujac jak krem

niestety jedyna wada fujifilmu sa ceny sad ostatnio kupilam, dla testowania, czerwona serie grace one kose (nasladownictwo czerwonej serii astalifta) zobaczymy, jak sie zachwyce to dam znac
              i tak w ogole to kosmetyki kose mnie neca smile
              • apallosa Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 18:34
                Tak,nasz rację - ale ta moja ,,wymęczona skóra " byłaby w pietnastokroc gorszym stanie, gdybym tak o nią nie dbała,jak dbam...
                Nie mam przebarwień, plam, skóra jednolita, biorą mnie za mamę mojej 3- letniej wnuczki- nie jest źle 😆
                Z tym,że już 32 lata temu, kiedy jako młodziutka dziewczyna mieszkałam na Cyprze,a potem jeszcze w kilku gorących krajach , zlewalam ciało i twarz filtrami ( a były wtedy filtry 2- ki czy 4- ki Nivea), nie tak jak teraz 30- tki czy 50 - tki. Nigdy,ale to nigdy nie miałam poparzonej czy spalonej skóry. Nie miałam tzw. skórek wokół nosa...
                Pielęgnację stosuje kilku- etapową i tu masz Mysiulku08 rację co do manuki Farmony. Dziś wypróbowałam na czystą skórę i faktycznie- lepi się, jak cholera 😱
                Natomiast na wilgotną skórę po hydrolacie, a na to jeszcze krem Nivea albo inny - to jest najpierw twarożek na skórze, ale potem wszystko ładnie się wchłania..
                Jeszcze jedna rzecz- stosuje retinol naprzemiennie- albo The Ordinary 0,5 w skwaleniu zamiennie z serum Clinique 'a, jeszcze nam ampułki Nabór z kwasem hialuronowym...
                Tak czy inaczej, pakuje na moją twarz sporo dobra- no ale jej to służy. Inaczej byłoby nooo...dużo gorzej.
                • mysiulek08 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 18:39
                  wiadomo, dbanie przez lata procentuje, tez jestem tego przykladem smile

oprocz astalifta nakladam tez inne cuda smile
                  • apallosa Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 18:42
                    A może wymienisz, jakie?
                    Kiehls, to już wiem i Nuxe...
                    Co jeszcze?
                    • mysiulek08 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 19:24
                      nuxe juz nie, to byla przerwa pandemiczna, kielhsa serum z retinolem i serum z witC, obydwa bardzo mi pasuja a u mnie trafic w dobrze reagujacy ze skora retinol to sztuka

www.kiehls.com/skincare/face-serums/micro-dose-anti-aging-retinol-serum-with-ceramides-and-peptide/WW0154KIE.html

www.kiehls.com/skincare/face-serums/powerful-strength-vitamin-c-serum/595.html

maseczki kielhsa sa, no sa fajne smile ale seria midnight recovery kompletnie mi nie podeszla, szczegolnie serum

It Cosmetica tez lubie, szczegolnie niebieski krem pod oczy i serie confidence

clarinsa lubilam double serum ale to bylo w czasach przed astaliftem wink, z weledy serie z rosa mosqueta i skin food, z tym, ze u nas ceny kosmetykow, nazwijmy je 'eko' sa wariackie, a juz lokalnie to kosmos cenowy

wielu marek nie ma a ze swiata najlatwiej o japonskie (calkiem fajny sklep wyczailam)

the ordinary mnie ogolnie rozczarowalo a po ich retinolu twarz naprawialam przez miesiac
                • apallosa Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 02.07.23, 14:59
                  Jeżu kolczasty - co ten słownik powypisywał..
                  Ampułki Babor - miało być.
              • apallosa Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 18:37
                Daj znać,jak tam te kosmetyki kose ? Bom ciekawa...
                Serio te maseczki Kiehlsa takie dobre? Bo ja używałam Midnight recovery concentrate Kiehlsa i jakoś nie powalił na kolana...no ale maseczki to może insza inszość?
    • kropkacom Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 11:42
      www.weleda.pl/produkt/odzywczy-balsam-do-mycia-twarzy-g006612

Genialny. Dobrze czyści i skóra nie jest ściągnięta. Można używać jak maski.
      • apallosa Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 13:33
        Kropkacom- brzmi ciekawie.
        Kremy Weledy też mi pasują,są ciężkie ale akurat ja takie uwielbiam.
        Tutaj Snakelilith ( dzięki przeserdeczne) przypomniała mi o kremach dr Schellera. Kiedyś miałam ich krem ostowy i był świetny. Wrócę do niego na pewno...
        Co do kremów do rąk - to jeszcze mogę polecić serie Hemp z Body Shop'u - do rąk,stóp, ciała. Nie każdemu zapach pasuje, ale jeżeli komuś odpowiada, to polecam.
        W ogóle jakoś tak powoli pomostach przepraszam się z Body Shop'em, z cenami za ich kultowe masła do ciała ostro przegieli, ale mam ich balsam do ciała z Shea, jogurt grapefruitowy ( ślicznie pachnie), olejek z bergamotką, szampon i odżywka z shea- są naprawdę dobre.
        Lubię ogromnie Resibo, ale tu znów marketingowo dali ciała, czyli mniejsza pojemność olejku i toniku, a cena wyższa. Mam ich krem pod oczy,, bright now", tonik i olejek już wykończony. Polecam takoż,mimo wszystko.
        • snakelilith Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 01.07.23, 19:13
          apallosa napisał:

.
          > Kremy Weledy też mi pasują,są ciężkie ale akurat ja takie uwielbiam.

Dla mnie zielony skin food Weledy też długo był ratunkiem na wszelkie wysusznie skóry. Ale kiedyś zaczął mnie uczulać. Przypuszczam, że przez lanolinę, bo na nią reagowałam już wcześniej, ale nie tak gwałtownie jak teraz.
          Więc jak ktoś ma uczulenie na wełnę, to z Weledą musi uważać.
          A Dr Scheller ma też świetny krem pod oczy. Też bez alkoholu, jak krem ostowy, co przy kosmetykach ekologicznych nie jest częste. Krem pod oczy ma kofeinę, jest dosyć tłusty, ale nie wchodzący w oczy, przyjemny i bez zapachu. Jestem zadowolona, bo do tej pory nie używałam stale kremów pod oczy, były mi jakieś takie nijakie, za mało odżywcze i mimo tego często drażniące śluzówki. Ten jest optymalny dla suchej cery.

• mandre_polo Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 02.07.23, 08:11
      Avene balsam uzupełniający lipidy, baaardzo wydajny i wszechstronny np jako krem do rąk i stóp

www.doz.pl/apteka/p135534-Avene_Xera_Calm_A.D_balsam_uzupelniajacy_lipidy_400_ml
    • petit-kitty Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 06.07.23, 10:51
      Masło do demakijażu Fluff malina i migdał - super, zmywa mejkap, twarz nie jest wysuszona, kosztuje grosze.
      Antypolecajka - masło do demakijażu Faceboom (myślałam ze będzie takie samo jak Fluff bo nawet opakowania łudząco podobne) ale jest beznadziejne, nie domywa mejkapu i trochę bolą oczy.
      Retinal G&G super, mam porównanie z retinalem PH Doctor i moim zdaniem mu dorównuje, a cena ze 3 razy niższa.
      • mandre_polo Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 06.07.23, 15:14
        Flyff mam krem to twarzy morning cappuccino i taki sobie. Nie wiem czy kupię następny. Na półkach zalew hialuronowych i kolagenu - jakby się zmówili
    • leepka Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 06.07.23, 12:05
      Dwa kremożele do rak Bielendy In good hands - swietne !

Ktos juz polecal Vichy Capital Soleil spf50, mam wersje tinted, bardzo dobrze sie wchlania

I mile zaskoczenie od Vichy krem Mineral89, mam wersje lekka. Genialny! Mam ostatnio problemy ze skora twarzy i ten krem naprawde przynosi ulge
      • pasquda77 Re: Kosmetyczne polecajki, nowości 06.07.23, 13:29
        Missha perfect cover krem BB, czytałam o nim wiele dobrego, ale nie byłam do końca przekonana.Kupilam w końcu małe opakowanie na próbę za 20 pln i o panie, to jest super, robi mi magię na twarzy, trzyma się cały dzień, kryje jak należy, nakłada się po prostu palcami jak zwykły krem, póki co mój clinique poszedł w kąt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka