clk Re: eMatka i alkohol 02.07.23, 22:45 Bo lubię wino. Lubię dobre wino. Włoskie. Niektóre. Złego nie znoszę bo boli mmie głowa wiec nie pijam. Drinków tez nie - bo nie lubię. Wino za to tak. Do dobrej kolacji etc. Po prostu lubię smak i lubię się delektować Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: eMatka i alkohol 02.07.23, 23:01 Nie lubie rauszu. Pije tylko wina czerwone. Pije ze wzgledu na smak. Jesli trafie na jakies marne, to nie pije w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: eMatka i alkohol 02.07.23, 23:03 Nie pije. Rzadko kiedy na imprezach cos z parasolka ale zawsze mowie 10 proc szklanki to alkohol jakis tam a 90 procent szklanki to lemoniada. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: eMatka i alkohol 02.07.23, 23:14 Piję, jak umawiam się ze znajomymi, na imprezach, na urlopie. Piję bo lubię, smakuje mi - zwłaszcza jakieś wino czy nalewka domowej roboty. Poza tym czasami fajniej się bawię po alkoholu, bardziej wyluzuję w towarzystwie. Czasami potrafię wypić dużo więcej niż 3 kieliszki, ale zawsze pilnuję się, żeby nie przesadzić, więc nigdy nie byłam mocno pijana (nie mam głowy ematki i nie padam po 2 piwach czy kieliszku nalewki). Odpowiedz Link Zgłoś
by Re: eMatka i alkohol 03.07.23, 06:23 Ja w ogóle nie piję. Dlaczego? Bo mnie nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: eMatka i alkohol 03.07.23, 10:13 Nie piję. Jakoś nie znajduję powodu. Żaden alkohol nie jest lepszy od coli i earl greya. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: eMatka i alkohol 03.07.23, 10:26 krwawy.lolo napisał: > Dlaczego pijecie alkohol? […] > Ja piję bo lubię ten stan rauszu i za hipokryzję uważam brednie o degustacji. Czyli niby zadajesz pytanie, ale z góry deprecjonujesz niektóre możliwe odpowiedzi? Nie jesteś poważnym partnerem do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: eMatka i alkohol 03.07.23, 17:02 krwawy.lolo napisał: > Ja nie dyskutuję. Programowo. Wiem, do dyskusji potrzebna jest logika, argumenty i umiejętność ich przedstawienia. Nie jesteś nawet partnerem do zwykłej rozmowy. Na forum przychodzisz, żeby się podroczyć, co od czasu do czasu jest OK, ale jako działanie rutynowe ma swoją nazwę: trolling. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: eMatka i alkohol 03.07.23, 15:14 Lubię zimne jasne piwo w upalne dni. To nagroda za przejechanie iluś tam km na rowerze. Staram się przerzucić na bezalkoholowe, bo rewelacyjnie nawadnia. Ale bardziej mi smakuje normalne. Lubię Leffe, Grimnergen blond, ale też Żywiec białe, Ksiazece. Lubię białe wino. Palave na Morawach, Grüner Veltiner (wachau) w Austrii. Po sushi deserowo kieliszek Choyi (jak to odmienić?). Latem niekiedy Aperolka. W zasadzie to tyle. Raz, dwa razy w roku wypije kieliszek dobrej, dobrze zmrożonej wódeczki, np. Do tatarka albo śledzika. Mamy z mężem tradycje, że pi koncertach w NOSPR zimą chadzamy na ciepła wiśnióweczka. Na stojąco. Dobry alkohol nie jest zły. Oczywiście nie codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś