fortalesa 02.07.23, 20:19 Miałam Scholla niebieskiego. Była. Z niego dość zadowolona. Zepsuł się, więc szukam czegoś nowego. Używacie takich wynalazków?możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
long_week Re: Elektryczna tarka do stóp 02.07.23, 20:26 Miala. Scholla, teraz od jakiegoś roku używam akumulatorowej Ewa Schmitt z Rossmana. Jestem bardzo zadowolona, dla mnie lepsza od Scholla. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Elektryczna tarka do stóp 03.07.23, 08:44 Faktycznie lepsza niz taka zwykła tarka?! Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Elektryczna tarka do stóp 03.07.23, 09:10 afro.ninja napisała: > Faktycznie lepsza niz taka zwykła tarka?! Wedlug mnie nie. Bardzo latwo mozna przesadzic, zwlaszcza na początku jak sie nie ma wprawy, i zjechać piety tak, ze az będą bolały przez kilka dni. U mnie dodatkowo po użyciu tarki Scholla pierwszy raz w życiu piety zaczely pękać, nigdy wcześniej czegos takiego nie doświadczyłam. Tarkę rzucilam w kąt, używam zwykłej, z napędem ręcznym😉 Odpowiedz Link Zgłoś
long_week Re: Elektryczna tarka do stóp 03.07.23, 22:00 Elektryczną nigdy nic nie przetarłam, a ręczną, polecaną na forum ( chyba Cudo, czy coś w tym stylu) owszem. Co jakiś czas ścieram na sucho przed myciem, po kąpieli dobrze natłuszczam i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Elektryczna tarka do stóp 04.07.23, 08:01 Moim zdaniem gorsza niż zwykła no i nie możesz używać pod wodą np podczas prysznica. Ręczna trzymam pod ręką w łazience więc używam czyściej niż gdy korzystałam z elektrycznej. A jak wiadomo, systematyczność to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
fortalesa Re: Elektryczna tarka do stóp 03.07.23, 13:45 ja mam bardzo szybko odrastający naskórek + pękające piety i nie mam innego pomysłu jak utrzymać stopy w jako takiej kondycji. Philips ma też takie urządzenie - trochę inne głowica ścierna - może to by było lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
edycja_kopiuj_wklej Re: Elektryczna tarka do stóp 03.07.23, 22:07 U mnie lezy nieuzywana elektryczna od kiedy za namowa emamy zakupiłam w hebe CUDO. I też polecam. Oczywiscie tez pamietanie o kremowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Elektryczna tarka do stóp 04.07.23, 07:49 a kremujesz regularnie kremem z mocznikiem? Wg mnie najlepsza metoda to scieranie na sucho (cudo-tarka scina duzo ale inne tarki tez sa niezle) i po myciu krem jardin naturel z mocznikiem. Lepszej metody nie znalazlam. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Elektryczna tarka do stóp 04.07.23, 08:04 Kremowanie stop to podstawa. Dwa razy dziennie. Rano przed snem. Wystarczy zwykły krem do rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Elektryczna tarka do stóp 03.07.23, 22:05 Od kilku miesięcy się nad nią zastanawiam. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Elektryczna tarka do stóp 04.07.23, 07:59 Używałam kiedyś. Leży. Już nie używam. Nie wiem czemu. Wolę zwykły kamień który trzymam przy wannie, zima i jesienią skarpetki złuszczające i właściwie starcza. Odpowiedz Link Zgłoś