kropkacom 07.07.23, 19:42 Takie absolutne nowosci tego roku. Mam ochotę poczytać po prostu. Ja z Londynu przywiozłam Jo Malone English Pear & Freesia. To jednak żadna nowość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 20:02 Też nie nowość. Z nudów powąchałam na lotnisku i się zakochałam - TF Mandarino di Amalfi. Ale pewnie parę lat już maja (nie śledzę nowosci, w zasadzie próbuję porzucić perfumy) Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 20:10 Trochę ostatnio perfumowo zaszalałam, ale nowy jest tylko Sisley L'Eau Rêvée d'Alma. Piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 20:18 A Ty pisałaś o Juliette has a gun? Fajne te zapachy! Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 20:28 Tak, chyba ja. Kupiłam cały sampler set i moimi faworytami są not a perfume i pear inc. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 20:32 Pear super, rzeczywiście! Ja jeszcze polubilam się z Midnight Oud i Mmmm Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 20:39 Zaraz pójdę powąchać, bo nie kojarzę. Możliwe, że zbyt szybko przetestowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_bb Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 23:17 Midnight Oud pokochałam! Jeśli znacie inne ciekawe oudy, proszę o polecajki. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 09:47 Nie znam, ale przez Ciebie zamowiłam próbkę Rosewood: Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 12:29 Sprawdź The Oud Affair z Vilhelm Parfumerie i Jo Malone Oud & Bergamot. Inne są dla mnie już zbyt niszowe i dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 20:37 Gruby elektryk to zadna nowosc bo od dawna sie odgrazalam, ze kupie ale te drugie kupilam przez wlasne roztargnienie i sa ...dziwne. Na poczatku pachna mi jak sol i ogorki malosolne, potem jak morze zeby sie rozwinac cieplem nagrzanej skory. Bardzo letnie. A elektryk to jus moj hit, slodki i swiezy jednoczesnie. Jedyny minus: eldo nie trzyma sie na mnie za dlugo choc balsamuje i uzywam olejku z molekula ISO. Odpowiedz Link Zgłoś
joyce_byers Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 21:53 One są unisex? Bo mijając obcego faceta zapytałam się czym pachnie - tak mocno intrygujący dla mojego nosa był ten zapach. Powiedział, że właśnie ma na sobie powyższy zapach. Planuję w ciemno kupić mężowi. Ale sama często podkradam mu zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 22:55 Sa bardzo uniseks. Obydwa. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 22:55 Ktory? Fat electrician czy ten drugi? Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 21:53 Gdybyś nie wrzuciła tych zdjęć, to ni cholery nie dałabym rady odgadnąć o co chodzi 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 22:56 Bo to byl wpis zaplanowany ze zdjeciem😀 Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 08:05 😄 A jak wygląda ich trwałość? Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 09:39 No wlasnie na mnie- srednio chociaz nosilam bluze bedac spryskana FE i po paru dniach znow ja zalozylam i czulam zapach pieknie. Ale na sobie nie czuje chociaz ten 'ogorkowy' byl ostatnio bardzo komplementowany. Broda mojego meza plus FE to kosmos! Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 09:45 Załóżmy, że jednak nie będę w pobliżu brody Twojego męża dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 20:44 Nowe zapachy raczej mi sie nie podobaja, ale wpadl mi ostatnio w nos nowy Hermes Twilly eau Poivree - pewnie dlatego, ze lubie drzewne nuty (tam z domieszka pieprzu). Nie zwala z nog, ale przynajmniej jakos zapada w pamiec i sprawia, ze chce ciagle wachac reke. Zamowilam tez w ciemno (nomen omen) Habanite, po tym jak naczytalam sie opisow, ochow i achow, a nigdzie nie da sie jej powachac. Pierwszy w zyciu zakup w ciemno, powinna dojechac jutro, juz sie boje... Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 20:58 Ja kupilam w ciemno perly lalique i l'interdit givenchy (ten ciemno czerwony) i super sa to trafienia wiec zycze ci zeby Habanita (slyszalam, czytalam, nie znam) byla strzalem w 10. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 20:58 Z Hermesa kupiłam ostatnio Eau de Basilic Pourpre. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 21:02 Piękny unisex. Też mam na liście. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 10:03 hungaria napisał(a): > Zamowilam tez w ciemno (nomen omen) Habanite, po tym jak naczytalam sie opisow, > ochow i achow, a nigdzie nie da sie jej powachac. Pierwszy w zyciu zakup w cie > mno, powinna dojechac jutro, juz sie boje... Nie bój się, mam Hababitę 30 ml i planuję zakup dużej butelki tak mi się spodobała, jest wspaniała, jedynym jej mankamentem jest tylko to że nie rozwija się. Ja nabyłam w ciemno Chanel 19 pamiętając jak bardzo ten zapach podobał mi się 40 lat temu i..rozczarowałam się mocno. Gdzie ten zapamiętany przepiękny i dystyngowany irys z hiacyntem? Jakieś zielone zielsko pozostało. No trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 21:11 Sorry, nie nowosc ale staroc nowa pour moi: le Baiser du Dragon - rozpaczalam lekko po finiszu Botega Venetta i pewien cute Asian associate przy stoisku z Cartier zasugerowal - byl uroczy, ewidentnie obznajomiony z obsluga mature women 🤣 - dalam sie zaczarowac & nie zaluje 👍🏻 Bede niedlugo na 2 lotniskach - bede sobie wachac ile sie da - jesli trafie na jakas “nowosc”, zaraportuje! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 23:14 Planuję zakup escentric 05 w ciemno. Bardzo sklad i opis mnie kusi. Ktoś ma? W ciemno tez kupiłam na wakacyjny wyjazd Eau des Jardins Clarins. Ziołowo- cytrusowy, świeży, piekny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 23:21 Mam escentric 04 i kocham, to moja 4 butelka. Jesli chodzi o molekuly to jednak polecam kupienie discovery setu bo mozna sie zdziwic. Teraz znow cos nowego maja. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 23:30 Ja mam wszystkie do numeru 4, ale najbardziej lubie esc 01. Ta piątka escentric (molecule nie czuję) ma opis bardzo pod mój nos. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 23:34 A! To skoro znasz to szalej. 05 escentric to chyba z nuta kaszmiru (?) czy jakos tak? Nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 12:26 Nie, kaszmirowy jest molecules 05. Tych nawet nie ryzykuję, bo nie czuję niczego z linii molecules. Ten co mnie nęci, escentric 05, aromatyczno-drzewny. Kupię, opiszę wrazenia na emamie Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 12:38 Koniecznie! Ja mysle o tych: us.escentric.com/products/molecule-8-5ml-discovery-set?_kx=6trck2S52P4XMxAQOed7TsCYNIGiWTaDgWGKAofTtsM%3D.VH7Dnv Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 07.07.23, 23:38 Według mnie 04 są najbardziej charakterystyczne. Wyczuwalny konkretny zapach sandałowca, który nie sposób pomylic z niczym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 09:40 Ja boleje nad tym, ze 01 nie czuje a uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 10:51 Nie jesteś w tym odosobniona😉,, a jednak się pachnie i to jak! W ogóle w całej serii molekuł każdy coś znajdzie dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 11:53 Ech, teraz dostalam maila, ze sa nowe procz tych trzech (01+ drewno, 01+herbata, trzeciego nie pamietam). Reka mnie swierzbi zeby zamowic discovery set ale niedawno kupilam te dwa eldo oraz escentric 04 bo mi sie skonczyl i mam lekkie wyrzuty sumienia a na liscie jeszcze pars jest. Rany, pierdolec perfumeryjny jest drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 12:21 melisananosferatu napisała: > Rany, pierdolec perfumeryjny jest drogi. Ale pecunia non olet Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości perfumeryjne. Macie jakieś? 08.07.23, 12:47 😀 tak sobie mowie co rano zagladajac do bielizniarki, w ktorej trzymam tez perfumy a potem sie sumituje, ze wydaje kase na cos tak ulotnego. Odpowiedz Link Zgłoś