Dodaj do ulubionych

Dzbanek filtrujący

08.07.23, 07:49
Dziewczyny, polećcie dzbanek do wody. Ja w ogóle nie jestem do nich przekonana, i u nas woda z kranu smaczna, no ale mama sobie taki zamówiła.
Ma mieć tanie i łatwe do wymiany filtry, a jakby był szklany, to już w ogóle super wink

Od razy też napiszę, że nie interesuje mnie, kto ma odwrócona osmozę, filtr na kranie, albo nie używa dzbanka, gdyż, powtarzam, szukam dzbanka 😃

Dzięki z góry 😍
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Dzbanek filtrujący 08.07.23, 08:31
      Ja miałam z Dafi, są też w wersji szklanej.
    • sueellen Re: Dzbanek filtrujący 08.07.23, 08:34
      Mam brite. Robi to co ma robic. Innych nie próbowałam wiec nie mam porównania. Wolałabym szkło od plastiku.
    • mayaalex Re: Dzbanek filtrujący 08.07.23, 08:38
      Mialam Brite, teraz mam z lokalnego supermarketu (marka wlasna) bo filtry sa duzo tansze.
    • zwyczajnamatka Re: Dzbanek filtrujący 08.07.23, 08:43
      Mam Dafi szklany. Filtry kupuje hurtowo na allegro, wychodzi ok 7 zł za filtr. Stacjonarnie są dużo droższe. Filtr wystarcza na około miesiąc w zależności od użytkowania.
    • sandy_cheeks Re: Dzbanek filtrujący 08.07.23, 09:05
      Tez mam dafi, choć prawdę mówiąc rzadko pijemy z niego samą wodę. Mi trochę chemią zajeżdża, ale używam jej choćby do ekspresu do kawy czy miksów z syropami smakowymi (tą wodę wcześniej gazuję).
      Filtry są tanie i łatwo dostępne, ostatnio w kauflandzie kupowałam 4pak za 25pln. Jeden filtr jest jakiś wzbogacony magnezem, jak woda mi posmakuje to może się na niego przerzucę…
    • emateczka Re: Dzbanek filtrujący 08.07.23, 10:15
      Dzieki za odpowiedzi! Czyli chyba Dafi smile

A filtry kupujecie Dafi, czy jakies inne? Czy to wszystko jedno? Oczywscie wiem, ze musza pasowac do dzbanka, ale poza tym jest jakas roznica?
      • memphis90 Re: Dzbanek filtrujący 08.07.23, 10:22
        Ja kupuje jakie się trafią… Nie widzę różnicy w działaniu filtrów.
    • memphis90 Re: Dzbanek filtrujący 08.07.23, 10:21
      Miałam dafu, brite, nie widzę różnicy - filtry kupuje różne- „podróbki pasujące do…” i wszystko dziala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka