drilka Re: Mam studenta :) 20.07.23, 18:33 Gratulacje dla dzielnego Syna i dzielnej Matki ♥️ Mój też swiezutki student. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Mam studenta :) 20.07.23, 18:53 radość! na co się dostał? a tej specjlistce mówiłaś już? Odpowiedz Link Zgłoś
nocnamagia Re: Mam studenta :) 20.07.23, 18:57 Gratuluję! I też się pochwalę swoim synem, który dostał się na swoje wymarzone studia - prawo. Świetnie zdał maturę, i to bez korepetycji. Jestem z niego dumna! Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Mam studenta :) 20.07.23, 19:03 Wspaniale!!!! (U nas też dziś wielka radość z tego powodu) Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Mam studenta :) 20.07.23, 19:15 Gratuluję wam bardzo! Szczególnie synowi, oczywiście! A taki „specjalista” może złamać człowiekowi życie. Niecałe 3 lata temu podobny „specjalista” spisał na straty mojego starszego syna, który półtora roku później został przyjęty do szkoły informatycznej bez egzaminów ze względu na bardzo dobre wyniki w nauce. Kopię listu informującego o przyjęciu bez egzaminów, z gratulacjami wyników w nauce przesłałam z niekłamaną satysfakcją do wiadomości „specjalisty”. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Mam studenta :) 20.07.23, 19:23 PL pedagodzy nierzadko pochodzą z przypadku, i potem mają takie osiągniecia Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Mam studenta :) 20.07.23, 19:26 To się akurat nie działo w Polsce, ale o tym pedagogu mam jak najgorsze zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Mam studenta :) 20.07.23, 21:16 cranberries1983 napisał: > PL pedagodzy nierzadko pochodzą z przypadku, i potem mają takie osiągniecia Pedagodzy jednak mają bardzo dużą praktykę, poznają mnóstwo przypadków i mają jakieś osiągnięcia, że nie na 100%, to wiedzą i tego nie oczekują. Dużo większy problem jest z psychologami, tam tylko mała część, to osoby z powołaniem, reszta, to nieuctwo, które poszło na łatwe studia, a na studiach pozwolono im jest skończyć i to jest największy błąd. Potem takie oszołomstwo czuje się po królewsku i domaga się takiego traktowania, a efekty pracy są mizerne. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Mam studenta :) 20.07.23, 21:20 chyba tkwisz w mylnym błedzie. Psychologia to oblegany kierunek, który wymaga ciężkiej nauki - taki to klimat Pedagogika jest wykładana szerokim frontem, od lat uchodzą za prostsze, o czym świadczą rzesze obsolwentów i rekrutacje do każdej prywatnej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji Re: Mam studenta :) 20.07.23, 21:38 Psychologia też już jest w każdym powiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Mam studenta :) 20.07.23, 21:45 ..chyba w zarządzaniu i innym stworkach potworkach, ja mowie o klasycznej Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Mam studenta :) 21.07.23, 11:06 Bo to jest selekcja negatywna, na te wszystkie pedagogiki itp. idą od lat ludzie, którzy by się nie dostali na inne kierunki już na starcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Mam studenta :) 20.07.23, 19:33 Bardzo, bardzo gratuluję! I tobie i synowi. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Mam studenta :) 20.07.23, 20:01 Wielkie gratulacje! Dla ciebie i syna. Ja też od kilku godzin jestem matką studenta ❤ Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Mam studenta :) 20.07.23, 20:34 Jak moj syn miał 3-4 lata, to "specjalista" powiedział mi, że dziecko jest upośledzone i nigdy nie będzie normalne. 4-5 klasa to było świadectwo z paskiem, teraz jest średniakiem, ale dostał sie do szkoły pierwszego wyboru, do technikum jakie chcial. Gratuluję, rozumiem bardzo dobrze co czujesz Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Mam studenta :) 20.07.23, 20:42 Tak się cieszę z Tobą, lamujer. Poczułam Twoje szczęście. Niech lata wysoko Twój kochany synek ♥️ Odpowiedz Link Zgłoś
nuka_2 Re: Mam studenta :) 20.07.23, 20:52 Gratulacje dla syna i dla Ciebie. Na pewno poza jego ciężką pracą, jest też w tym Twój duży udział, jako matki wspierającej i będącej w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Mam studenta :) 20.07.23, 20:57 Gratulacje! To swietna historia dzieki takiemu zakonczeniu ale jednoczesnie zastanawiam sie, ile dzieciakow przez takich specjalistow z bozej laski nie dojdzie tak daleko, jakby moglo. Cale szczescie ze w tym watku duzo pozytywnych przykladow! Odpowiedz Link Zgłoś
curry1 Re: Mam studenta :) 20.07.23, 21:03 Bardzo, bardzo gratuluję! Wzruszające są takie historie i takie... budujące. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Mam studenta :) 20.07.23, 21:01 Alez mnie twoj post wzruszyl! Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Mam studenta :) 20.07.23, 21:22 Gratulacje. Dla Was obojga i dla reszty rodziny. Nam też "specjalistka" przepowiadała, czego nasza córka nie osiągnie. Np. nie nauczy się płynnie czytać i pisać. Inne "specjalistki" wątpiły, między słowami, czy córka skończy w ogóle podstawówkę. Taka jedna forumka też nie wróżyła sukcesów w edukacji. Córka w tym roku skończyła A-Level i na jesień zaczyna studia. Tyle znaczą przepowiednie niektórych "specjalistów" Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Mam studenta :) 20.07.23, 21:24 Wielkie gratulacje! Dla Syna i dla Ciebie też! Niech mu się studiuje! 🏆🥇🏆🥇🏆🥇🏆 Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Mam studenta :) 20.07.23, 21:36 Gratulacje. Wiem co czujesz. Smak sukcesu bombelka, szczególnie po takiej historii, bezcenny. Odpowiedz Link Zgłoś
myszwkropki Re: Mam studenta :) 20.07.23, 21:45 Wielkie gratulacje dla syna i dla Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Mam studenta :) 20.07.23, 21:56 Przytulam i gratuluje. Mama, Ty i twoj syn dobrze sie spisaliscie! Dobra robota Odpowiedz Link Zgłoś