Dodaj do ulubionych

3 tygodnie, pierwsze efekty

26.07.23, 21:31
Trzy tygodnie temu podjęłam decyzję o zmianie jedzenia,dodaniu ruchu,zmianie nawyków.
Zaczęłam od:
- jem w godz.14.00 do 18.00/19.00
- w pozostałych godzinach nie jem pije wodę
- dzięki temu że nie jem to pije dużo wody, od rana do 14.00 nawet 3l.
- co drugi dzień truchtam (slow jogging) I to mnie kręci. Truchtam 1.5godz, robię 16tys kroków, dystans 7km (ale ilość kroków które robię to jakbym 13km przeszla)

Po tych trzech tygodniach zauważyłam
- cellulit redukcja 80% ( wielki szok bo nie wierzyłam że ruch i duża ilość wody to zredukują)
- spodnie które trzy tygodnie temu wciągałam do połowy ud, wciągam bez problemu do pasa (ale jeszcze guzik cisnie 🙈)
- robię to co drugi dzień, nawet w weekend i daje mi to masę satysfakcji,wracam pozytywnie nakręcona
- spędzam fajnie czas z koleżankami bo można przy tym rozmawiać
- gdy truchtam sama mam czas na swoje przemyślenia

A i dodam, uwielbiam na drugi dzień gdy czuję mięśnie nóg.
Z plusów truchtania - nie obciążam stawów, nie boli mnie kręgosłup, nie mam zadyszki,nie łapie mnie kolka,nie bolą kolana. A to wszystko co wymieniłam miałam przy bieganiu.

Ja wiem, że to nie wybitne osiągnięcia ale chciałam Wam się pochwalić, i może zachęcić, że nawet małe zmiany dają rezultaty i są warte próby.

Dodam,mam 45l.siedzacy tryp pracy, hobby siedzące i było u mnie zero ruchu.
Te 3 tyg.temu po prostu to zrobiłam.

Pozdrawiam i zachęcam 🙂
Obserwuj wątek
    • suki-z-godzin Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:33
      Swietnie! Gratulacje i zycze wytrwalosci i odnajdywania duzo przyjemnosci w tych dzialaniach smile
    • kamin Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:36
      Generalnie kibicuję i podziwiam, ale muszę się czymś podzielić. Mało rzeczy w życiu mnie tak irytuje i drażni jak słów jogging.
      • kamin Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:37
        Slow jogging.
        Nawet napisać się tego nie da bez w...rwu
        • truchtamsobie Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:40
          Ale dlaczego? Irytuje u innych,czy jak sama masz to zrobić?
          • kamin Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:56
            Sama. Miałam kiedyś zajęcia z instuktorem, denerwowało mnie to drobienie nogami prawie w miejscu. Zamiast się odprężyć i dać ponieść nogom trzeba tuptać z wymuszonym uśmiechem.
            • malaperspektywa Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 11:32
              Też nie dla mnie. Strasznie nudne i irytujące, ale podziwiam forumkę i zazdraszczam. Fajnie odkryć coś dla siebie.
            • mava1 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 12:19
              trucht to nie jest 'drobienie prawie w miejscu". To normalny wolny bieg, przebiezka, zeby mieśnie rozgrzac i rozruszać. Nie wiem po co tu "instruktor", jakby ktos biegac nie umiał...
              Akurat tak sie złozyło, że zarówno w podstawówce, jak i w szkole sredniej (ta akurat sportowa choc ja nie byłam w klasie sportowej ale nauczyciele ci sami), miałam nauczycieli w-f po AWFie. Każda lekcje zaczynalismy rozgrzewką i truchtem właśnie. I zresztą później także nie było zmiłuj. Moze dlatego nigdy nie miałam nadwagi a później jakies zajecia "sportowe" były u mnie normą.
      • taki-sobie-nick Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:55
        kamin napisał(a):

> Generalnie kibicuję i podziwiam, ale muszę się czymś podzielić. Mało rzeczy w ż
        > yciu mnie tak irytuje i drażni jak slow jogging.

... a mnie nadużywanie wulgaryzmów bez powodu. Było takie słowo "wkurzenie".
        • kamin Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:57
          Było, ale jest nieadekwatne.
          • taki-sobie-nick Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:59
            I adekwatne znasz tylko jedno?
            • taki-sobie-nick Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:02
              Wściek?
      • unikotka Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 15:05
        Tak! Irytująca dyscyplina. Co oczywiście jest subiektywne.
    • kozica111 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:43
      super.
    • mid.week Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:44
      Zmiana nawyków to jest wybitne osiągnięcie. Gratulacje, miłego truchtania smile
    • alina460 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:47
      Super! Gratuluję i zazdroszczę. Ruchu, bo te godziny jedzenia to chyba niezbyt zdrowe.
      • szarmszejk123 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 08:44
        Jem tak od lat, mam się świetnie:p
    • alpepe Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:48
      I super.
    • taje Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:50
      Gratulacje!
    • kk345 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:50
      <jem w godz.14.00 do 18.00/19.00

Piękne jojo się zapowiada, milordzie.
      • mid.week Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:52
        Sama jesteś jojo
        • snakelilith Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:19
          Ona nie napisała ile je kalorii. Samo okienko czasowe jak przy IF nic nie mówi. Ale doświadczenie uczy, że zaczynający dietę i sportowy program mają skłonność do przeginania, więc jak faktycznie za mocno ucięła kalorie, to jojo wykluczone nie jest.
      • hummorek Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 00:00
        Nieprawda!
        • szarmszejk123 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 11:32
          Może być prawda a może być nieprawda. Zależy, co i ile je.
    • gaskama Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:54
      Jesz w ciągu 4 godzin dziennie????? To zdrowe? Bezpieczne??? Nie jestem dietetykiem ani lekarzem, ale tak na zdrowy rozsądek nie wydaje się to mądre na dłuższą metę. Ale może teraz są jakieś nowe trendy żywieniowe?
      • majenkirr Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:36
        gaskama napisała:
        Jesz w ciągu 4 godzin dziennie????? To zdrowe? Bezpieczne????

Bardzo niebezpieczne! 😂🤣
        • taje Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:38
          No właśnie, grozi schudnięciem smile
        • gaskama Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:41
          Ty, nie śmiej się. Ja z pokolenia, któremu bez śniadania nie pozwolono wyjść z domu a bez kolacji iść spać. Wiem, że teraz wszyscy pieją na temat IF. Ale dotychczas słyszałam, że 8 godzin z jedzeniem jest ok.
          • majenkirr Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:44
            gaskama napisała:
            > Ty, nie śmiej się. Ja z pokolenia, któremu bez śniadania nie pozwolono wyjść z
            > domu a bez kolacji iść spać
            . .

Ja też, ale już mamy internet i wsxystkie informacje na wyciàgnięcie ręki.
            • gaskama Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:48
              Serio? Żaden lekarz ani dietetyk nie radził mi jeść w ciągu 4 godzin. I 20 pościć. Internetom nie zawsze wierzę.
            • galaxyhitchhiker Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:58
              Ale tu problemem nie jest 20-4, tylko to, że z normalnego (jak przypuszczam) jedzenia od razu weszła w bardzo wąskie okienko. I prawdopodobnie wciąż je źle. Sądząc po tych spodniach, obwody spadły bardzo mocno w bardzo krótkim czasie (czyli musiała drastycznie obciąć kalorie) - teraz przyjdzie wypłaszczenie (waga stanie), zniechęcenie (bo waga stoi) i obżarstwo (bo organizm się zacznie domagać).

Drastyczne zmiany najczęściej kończą się powrotem do starych nawyków.
          • szarmszejk123 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 08:47
            Ja też, i męczyłam się z tym okropnie. Na szczęście miałam wszystkożernego psa któremu dawałam śniadanie pod stołem.
            Jedzenie rano to dla mnie cały dzień mdłosci.
            Jem pierwszy posiłek właśnie w okolicach 13-14 ( czasem 12 jeśli później nie mam możliwości) a wstaję 6:30-7.
            Mój organizm sam sobie ustalił, że chce stosować IF :p
            • mandre_polo Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 12:34
              Najbardziej istotne o której był ostatni posiłek -moze ok 22-24 więc to żaden wyczyn zjeść śniadanie o 12-14
              • szarmszejk123 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 13:03
                Ostatni posiłek jadam w okolicach 19 najczęściej.
                • mandre_polo Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 16:44
                  szarmszejk123 napisał(a):

> Ostatni posiłek jadam w okolicach 19 najczęściej.

Ok, znam ludzi jedzących późno w nocy a rano mówią że nie jedzą tak wcześnie. Moje ciocie są takimi osobami
                  • szarmszejk123 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 28.07.23, 08:28
                    W nocy to ja śpię, nie jem:p
          • magata.d Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 10:42
            gaskama napisała:

> Ty, nie śmiej się. Ja z pokolenia, któremu bez śniadania nie pozwolono wyjść z
            > domu a bez kolacji iść spać. Wiem, że teraz wszyscy pieją na temat IF. Ale doty
            > chczas słyszałam, że 8 godzin z jedzeniem jest ok.

Pewnie jesteśmy z tego samego pokolenia. A mi mówiono, że kolacji można nie jeść. A teraz po tych 20-30 latach okazuje się, że to post przerywany się nazywa wink
        • primula.alpicola Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 28.07.23, 12:50
          majenkirr napisała:

> gaskama napisała:
          > Jesz w ciągu 4 godzin dziennie????? To zdrowe? Bezpieczne????
          >

>
          >
          > Bardzo niebezpieczne! 😂🤣

A owszem, może byc niebezpieczne, nie ma z czego się śmiać.
    • ave-55 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 21:56
      Napisz jeszcze co jesz, to są dwa posiłki?
    • junebug Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:08
      Jesz jeden, może dwa posiłki dziennie. Pewnie mniej niż 1000 kalorii. Jojo będzie spektakularne. Nie wspominając już o niedoborach. Mając 45 lat + trzeba się odchudzać z głową, żeby sobie odwapnienia kości nie zafundować.
      • lisciasty_pl Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 11:03
        Ja też jem 2 posiłki dziennie, każdy po 1300 kcal lub więcej i jakoś funkcjonuję :}
        Co ma tzw. post przerywany do odwapnienia kości?
    • bei Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:09
      Świetnie! Gratulacje! Na pewno przez sezon ciepły wyrobisz nawyk, i będziesz kontynuować całe lata. Mnie tak wciągnęły marszo- biegi, już ponad 12 lat prawie każdego wieczora wychodzę na godzinę takiego ruchu.
    • galaxyhitchhiker Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:31
      Zaraz Ci się znudzi albo organizm upomni się o swoje.
    • majenkirr Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:37
      No masz 🫤
    • taki-sobie-nick Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:52
      Zaciekawiła mnie kwestia śniadania... nie padasz z głodu do tej 14?
      • galaxyhitchhiker Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 26.07.23, 22:52
        Może wstaje w południe smile
      • truchtamsobie Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 04:21
        Nie, kompletnie.
        Ostatnim czasy jadłam bo trzeba, bo trzeba zjeść śniadanie, bo obiad, bo w międzyczasie coś podjadałam.
        Zupełnie zapomniałam by jeść gdy się jest głodnym. Więc w sumie głodna nie bywałam bo ciągle coś. I kg poszły do góry.

Do tej 14 jest właśnie mi dobrze, dopiero zaczynam czuć głód. Może przez ilość pitej wody go nie czuje.

Zaś jem normalny obiad, może nie tłusty ale jem wszystko. Ok 17/18 jakieś owoce, jogurtowe,czasem coś słodkiego.

Przez to,że jem po 14tej obiad,i jestem najedzona ,zaś ok 17/18 ta przekąska to nie idę spać głodna, nie podżeram w międzyczasie,o 19 idę truchtac i nie jest mi ciężko.
        O 21.30 idę spać, o 4 wstaje .
        • mandre_polo Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 06:44
          Czyli zjadasz obiad i przekąski. Ile to kalorii a ile wcześniej jadłaś? Piszesz o zmianie obwodów w jakim czasie i ile kg straciłaś?

Uważasz że gdybyś nie miała aktywności i
          żywiła się w sposób zbilansowany to być nie straciła kg? Można inaczej dbać o zdrowie bo nie dla obwodów odżywiamy się
          • truchtamsobie Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 08:09
            Myślę że kalorii 1300/1500 spokojnie.
            Kg nie wiem, bo się nie ważę.
            Obwodów nie mierzyłam, ale bardzo widzę po odzieży,no i ogólnie już widać zmiany.

W lutym byłam u dietetyczki. Miałam dietę rozpisana na 1500kal. 3 posiłki główne, 2 razy przekąska.
            Pierwszy posiłek o 5 rano, zaś w pracy itd. Męczyło mnie jedzenie od rana.
            Po dwóch miesiącach restrykcyjnego przestrzegania tej diety,bez żadnych grzeszków było tylko 1kg mniej, wizualnie nic.
            Dietetyk rozłożyła ręce, że nie rozumie.
            • mandre_polo Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 10:30
              Zjadam 3 posiłki, przekąsek nie jem bo uważam że są zbędne, są źródłem niepotrzebnych węglowodanów które i tak mus ograniczać.
              1300-1500 kalorii to bardzo mało i możesz zaliczyć zjazd psychiki. Musisz dbać o siebie w inny sposób bo sport to też wyższy poziom hormonu stresu.
              W tym co wymieniasz brakuje analizy czy są bilansowane, brakuje warzyw, białka. Tak jak pisałam przekąski są zbędne jeśli najadamy się
              • stephanie.plum Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 11:30
                ja się nie znam, ale dlaczego przekąski mają być źródłem akurat węglowodanów?
                • mandre_polo Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 11:57
                  Wymień przekąski i zobacz skład np morele suszone, orzechy, batony, paluszki, ser żółty itp. Człowiek najedzony przerwa do posiłku a zabiegany zje więcej nic wynosi jego zapotrzebowanie
                  • cosmetic.wipes Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 28.07.23, 08:35
                    Przekąską może też być kabanos albo jogurt.
                    • szarmszejk123 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 28.07.23, 08:39
                      Albo jabłko 🤷
                      • cosmetic.wipes Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 28.07.23, 08:40
                        Ale jabłko jest źródłem węglowodanów
        • taki-sobie-nick Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 23:19
          Za krótko śpisz.
    • jkl13 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 04:28
      Gratulacje. Świetny, pozytywny post. Mam nadzieję,że wytrwasz w nowych nawykach . Powodzenia.
      • truchtamsobie Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 04:46
        Dziękuję bardzo, chciałbym 😁
      • stephanie.plum Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 11:33
        właśnie, to samo chciałam napisać.

po serii niefortunnych zdarzeń nareszcie coś pozytywnego, aż poczułam przypływ energii, też chcę coś zmienić!
    • nutella_fan Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 06:26
      Brawo, zainspirowałas mnie smile
      • truchtamsobie Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 08:10
        Cieszę się, mi to truchtanie bardzo się podoba. Warto spróbować.
        Moje 3 koleżanki też już truchtaja.
        Jedynie wygląda się dość dziwnie 😁
        • bovirag Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 08:30
          Świetnie! Gratulacje! Ja biegam (troche szybszy slow jogging) od 5 tyg I za ok 4-5tyg mam zamiar zrobic swoj pierwszy 5K parkrun!
          Waga tez mi spada, obcialam tadykalnie kalorie- do 1500 dziennie.
          Mam 46lat I mam nadzieje, ze teraz juz sie w to biaganie wkrece!
          Gratitude jeszcze raz, dasz rade!
          • bovirag Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 08:31
            *gratki nie zadne gratitude
          • truchtamsobie Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 08:34
            Gratuluję Tobie,rewelacja! Trzymam kciuki za 5k.
            Ja wczoraj przetruchtalam 7.5km ,co prawda tempo ślimaka ale 17tys kroków pykło 😁
            Powoli do celu,a w naszym wieku to nie takie hop siup 🤣
            • alicjamagdalena Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 15:01
              45l to już wiek ... hmmsenioralny , piszesz jak pół Niboszczka.
    • leosia-wspaniala Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 08:38
      >Pozdrawiam i zachęcam 🙂

Do czego? Do jedzenia jednego posiłku z jedną przekąską dziennie, czyli zejścia grubo poniżej zapotrzebowania?
      • truchtamsobie Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 08:45
        Do ruchu i zadbania o zdrowie.
        • leosia-wspaniala Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 09:13
          Ale dbanie o siebie to nie jest jednorazowy zryw, a tak się raczej skończy to, co opisałaś. Żeby nie było - szacun, że się zreflektowałaś i chcesz coś zmienić, ale to co opisałaś, nie jest zdrowe. Nie mówię, żeby mielić żuchwą 5 razy dziennie, ale jeden posiłek + owoce czy jogurt i to 10 godzin po wstaniu z łóżka? Co w ogóle jesz, jeśli powyżej piszesz, że wychodzi Ci nawet 1500 kcal?
          • truchtamsobie Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 09:22
            Jak się skonczy to zobaczymy.
            Jem jak jem, nie będę się tłumaczyć,bo pisałam wyżej.
            Czuje się świetnie,mam efekty.
            Najważniejsze by każdy działał zgodnie ze sobą
            • leosia-wspaniala Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 09:25
              Dyskusja na forum to nie jest tłumaczenie się.

>Czuje się świetnie,mam efekty.

Nie jesz, to chudniesz, proste.
              • truchtamsobie Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 10:09
                Przestań mi wmawiać że nie jem, jem i to tyle co powinnam. Zresztą nie Twoja sprawa.
                • mandre_polo Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 10:39
                  truchtamsobie napisała:

> Przestań mi wmawiać że nie jem, jem i to tyle co powinnam. Zresztą nie Twoja sp
                  > rawa.

Nie wszyscy są otyli i muszą i chcą schudnąć kilka kg. Mnie wystarczy 2 kg bo dbam by mieć stała wagę co osiągam zmniejszając porcje posiłków, dokładając więcej warzyw, pilnując by nie jeść za dużo owoców
                • leosia-wspaniala Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 10:49
                  Oczywiście, że nie moja, chcesz się głodzić (wystarczy przeczytać co napisałaś o wkładaniu spodni, taki efekt w 3 tygodnie to nie jest wynik zdrowego odchudzania) i uzyskać spektakularne jojo - to tylko i wyłącznie twoja sprawa.
                • galaxyhitchhiker Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 11:58
                  Ta agresja to z głodu czy jednak te forumki, które widzą początki zaburzeń mają rację?
                  • majenkirr Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 14:17
                    galaxyhitchhiker napisała:
                    > czy jednak te forumki, które widzą początki zaburzeń mają rację?

O, to już i diagnozę mamy?
                    • galaxyhitchhiker Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 14:19
                      >O, to już i diagnozę mamy?

Obserwację. Sorry, ale jak ktoś widział jak to się zaczyna to wyłapuje wczesne sygnały.
                • malia Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 13:23
                  pisałaś już tutaj o odchudzaniu, prawda? Poczekamy, zobaczymy. Albo nie zobaczymy, bo nick się zmienia przez minutę
    • mikams75 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 10:52
      Gratulacje!
      Tylko tak sobie mysle, ze jakbym ja pila tyle wody, to bym notorycznie biegala do toalety i z tego truchtu to bylby sprint wink
    • natalyaxx Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 10:53
      Mam nadzieję, że robiłaś krzywą cukrową przed rozpoczęciem tak małego okna żywieniowego, obyś się hipoglikemii nie nabawiła to raz, dwa 1300-1500kcal to naprawdę mało dla dorosłej kobiety, nawet takiej, która leży i pachnie, a co dopiero przy Twojej aktywności fizycznej.
    • bruy-ere Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 11:10
      Do 14.00 nie jesz? A jak Twoje samopoczucie i koncentracja w godzinach porannych?
      Zdrowe nawyki, truchtanie spoko, ale to jest bardzo (!) drastyczna metoda.
    • okruchlodu Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 11:23
      3 tygodnie o redukcja cellulitu o 80%? Szacun!
      • galaxyhitchhiker Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 11:57
        Tak, laska nie wie ile schudła i ile jej z obwodów zeszło, ale to akurat potrafiła sobie zmierzyć. Na pewno.

• wkswks Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 11:36
      Czy taka ilosc wody nie jest niebezpieczna?
      • mandre_polo Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 11:49
        Prawdopodobnie, mówi się żeby nawet przed badaniem z krwi nie pić za dużo/za mało bo będzie nieprawidłowy wynik
      • suki-z-godzin Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 13:06
        wkswks napisał(a):

> Czy taka ilosc wody nie jest niebezpieczna?

Jest, można się utopić od środka.
        • wkswks Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 14:02
          Skąd więc taka aprobata forum?
          • suki-z-godzin Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 14:10
            Bo jest przeludnienie i kryzys klimatyczny, ale ćśśś, nie mow jej. Jak sie nie zaglodzi i nie umrze z wyczerpania po 7 km truchtania to moze chociaz sie utopi. Od srodka.
    • po_godzinach_1 Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 13:35
      Jem od wielu, wielu lat dwa posiłki dziennie - przed południem i późnym popołudniem. Nie jem nic w międzyczasie.
      Obyś wytrzymała smile
      • mandre_polo Re: 3 tygodnie, pierwsze efekty 27.07.23, 14:11
        Założycielka wątku nie je dwóch posiłków tylko jeden i przekąskę. Niech się zgłosi za rok-dwa i powie jak jej zdrowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka