Dodaj do ulubionych

Taka sytuacja

03.08.23, 23:30
Orientujecie się całkowicie przypadkiem, przez głupi zbieg okoliczności, że jedna z forumek to osoba, którą znacie z pewnego gremium. Ona pewnie nie wie, że wy wiecie. A wy teraz wiecie, jak się nazywa, jak wygląda, co robi w życiu.

Mówić czy zachować dla siebie? Jestem z opcji milczeć jak grób.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 03.08.23, 23:39
      [ematki myślą gorączkowo, która to z nich]
    • pepsi.only Re: Taka sytuacja 03.08.23, 23:40
      Ojej, i co teraz....
      • kozaki_za_kolano Re: Taka sytuacja 03.08.23, 23:55
        Najpewniej nic, przemknęło mi przez myśl, że może jej coś wspomnieć w rozmowie o tym forum i jak będzie chciała, to pociągnie, ale pewnie nie wspomnę wcale
        • bene_gesserit Re: Taka sytuacja 04.08.23, 07:26
          Test przepysznego jagielnika!
          • mama-ola Re: Taka sytuacja 04.08.23, 11:02
            > Test przepysznego jagielnika!

A "madko i curko"? Znajoma takiego wyrażenia ostatnio użyła w wiadomości do mnie i zaczęłam się zastanawiać...
            • bene_gesserit Re: Taka sytuacja 04.08.23, 13:38
              Co ty, to jest popularne poza ematką, a jagielnik jest endemiczny.
    • hrabina_niczyja Re: Taka sytuacja 03.08.23, 23:42
      Nie no najlepiej wywalić wszystko tak jak już tu bywało z Berga czy dzieckiem Lipcowej chyba. Chamstwo i kilo mułu.
      • kozaki_za_kolano Re: Taka sytuacja 03.08.23, 23:53
        Chodzi mi o to, czy dać jej jakoś znać, jak się spotkamy, jakoś zasugerować coś o ematce. Nie o to, czy pisać na forum, to wiadomo, że nigdy w życiu.
        Serio były tu takie mądre inaczej, które ujawniały czyjąś tożsamość na forum? Niezłe świństwo.
        • aguha Re: Taka sytuacja 04.08.23, 11:08
          To już kwestia wyczucia. Rzuć jakiś ematkowy mityczny tekst, np. bidet, jagielnik i czekaj na reakcję.
        • saszanasza Re: Taka sytuacja 05.08.23, 08:04
          kozaki_za_kolano napisała:

> Chodzi mi o to, czy dać jej jakoś znać, jak się spotkamy, jakoś zasugerować coś
          > o ematce. Nie o to, czy pisać na forum, to wiadomo, że nigdy w życiu.
          > Serio były tu takie mądre inaczej, które ujawniały czyjąś tożsamość na forum? N
          > iezłe świństwo.

To zależy czy chcesz nadal być anonimowa na forum, czy też nie.
        • abidja Re: Taka sytuacja 05.08.23, 16:09

> Chodzi mi o to, czy dać jej jakoś znać, jak się spotkamy, jakoś zasugerować coś
          > o ematce.

To po czym poznalas uczestniczke forum? Po brwiach?
    • daltonka Re: Taka sytuacja 03.08.23, 23:47
      I co w tym nadzwyczajnego, że którąś znasz w realu? To miejsce dyskusji o upie maryni a nie tajne epicentrum handlu narkotykami
      • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 04.08.23, 00:01
        Zestawienie kreacji forumowej z realem, hehe.

Świadomość, że forumka Basia to Ziuta Kowalska z rady nadzorczej takiej i owakiej.
        • primula.alpicola Re: Taka sytuacja 04.08.23, 08:25
          taki-sobie-nick napisała:

> Zestawienie kreacji forumowej z realem, hehe.
          >
          Mogą być zupełnie spójne, hehe.
          • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 04.08.23, 22:32
            Tak czy owak jest możliwość weryfikacji.
        • daltonka Re: Taka sytuacja 04.08.23, 15:03
          Ja tu rozpoznaję niektóre znajome i żadnej sensacji nie odczuwam…
    • majenkirr Re: Taka sytuacja 03.08.23, 23:55
      > A wy teraz wiecie, jak się nazywa, jak wygląda, co robi w życiu.

No to opowiadaj! Która to? big_grin
      • kozaki_za_kolano Re: Taka sytuacja 04.08.23, 00:01
        Tutaj? Nigdy w życiu!
    • iwles Re: Taka sytuacja 03.08.23, 23:55

Milczeć, może dowiesz się jakichś ploteczek o znajomych, a jak powiesz, to zmieni nicka i tyle będziesz wiedzieć 🤪
    • taje Re: Taka sytuacja 04.08.23, 00:34
      Chyba powiedziałabym samej zainteresowanej. Tyle, że wtedy musisz się liczyć, że zapyta Cię o Twojego nicka i możesz stracić anonimowość. Tak więc albo uprzedzenie koleżanki (i ewentualnie własna dekonspiracja), albo opcja milczeć jak grób. W żadnym wypadku nie ujawniaj na forum ale to chyba jasne.
      • niemcyy Re: Taka sytuacja 04.08.23, 00:43
        Zeby czytac ematke nie trzeba miec zadnego nicka, wiec kozaki bez problemu moze sklamac, ze tylko czyta tak jak wiele innych osob.
        • ixiq111 Re: Taka sytuacja 04.08.23, 08:16
          Jak przeczyta ten post, to kozaki straci anonimowość smile
        • m_incubo Re: Taka sytuacja 04.08.23, 15:59
          No, zwłaszcza po tym wątku wink
          • taje Re: Taka sytuacja 04.08.23, 16:03
            Nie każdy czyta wszystkie wątki na bieżąco (np. ja czytam tylko z doskoku), ale jesli faktycznie przeczytała to macie rację, dekonspira gwarantowana i jeśli Kozaki nie chce się ujawniać, powinna siedziec cicho.
            • m_incubo Re: Taka sytuacja 04.08.23, 16:13
              Mnie na forum rozpoznała jedna osoba, na podstawie tego, jak piszę (prywatnie jestem taka sama big_grin) Ja ją też rozpoznałam, tylko trochę wcześniej.
              Żaden problem dla mnie, znamy się prywatnie, to fajna znajoma, rzadko się widujemy, bo dzieli nas kilkaset km. Ale dawno jej tu nie widziałam, może już nie pisze.
              Gdyby rozpoznał mnie ktoś, kogo nie znoszę, byłabym mniej zadowolona, ale też nie widzę większego problemu, bo nie piszę o rzeczach, których nie chciałabym zdradzić w prawdziwym życiu, wtopy z wykreowana rzeczywistością też mi nie grożą.
    • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 04.08.23, 00:48
      A jakie są wasze relacje na forum?
    • taki-sobie-nick Re: Taka sytuacja 04.08.23, 00:48
      ... i to jest adminka?

• livia.kalina Re: Taka sytuacja 04.08.23, 23:07
        Adminka akurat w ogóle nie jest anonimowa.
    • kaki11 Re: Taka sytuacja 04.08.23, 07:16
      Ja bym nie powiedziała
    • pitupitt Re: Taka sytuacja 04.08.23, 07:21
      Milczeć jak grób i śmiać się w duchu.
    • bene_gesserit Re: Taka sytuacja 04.08.23, 07:24
      Jestem z opcji "nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby się nad tym zastanawiać, bo to oczywiste". To już nie chodzi o netykietę, ale o zwykła przyzwoitość
      • carry.2 Re: Taka sytuacja 04.08.23, 08:25
        bene_gesserit napisała:

> To już nie chodzi o netykietę, ale o zwykła przyzwoitość

Czyli nic nie mówić? Czy podpowiedzieć o forum?
        • bene_gesserit Re: Taka sytuacja 04.08.23, 13:42
          Oczywiście, że nie mówić
          Ani na forum, ani nie rozmawiać z zainteresowana.

Tak całkiem poza tym, to mam podejrzenia, że niektóre forumowiczki mają zupełnie inna persone tu, a zupełnie inną off-line, więc jaki to ma sens?
          • kozaki_za_kolano Re: Taka sytuacja 04.08.23, 22:36
            bene_gesserit napisała:
            > Tak całkiem poza tym, to mam podejrzenia, że niektóre forumowiczki mają zupełnie inna persone tu, a zupełnie inną off-line

Ba, podobno nawet bywają facetem
            • bene_gesserit Re: Taka sytuacja 04.08.23, 22:48
              A to, to akurat wiem na pewno smile

Tym bardziej, jaki to ma sens? Która z nich - jeśli są dwie - jest prawdziwsza? Konfrontacje on- i off-line mają sens, jeśli obie strony tego chcą. Jeśli któraś nie chce, należy o sprawie zapomnieć i nie drążyć.
              • kozaki_za_kolano Re: Taka sytuacja 04.08.23, 22:50
                Tak zrobię
    • alina460 Re: Taka sytuacja 04.08.23, 08:11
      Co to znaczy, z pewnego gremium?
      Gdybym znała tę osobę to bym nie wytrzymała i powiedziała.
      • bene_gesserit Re: Taka sytuacja 04.08.23, 22:50
        Jeśli tamta ma głowę na karku, zrobiłaby minę o-czym-ty-do-cholery-mówisz?

Stuprocentowej pewności nie ma się nigdy przecież. I wystarczy promil wątpliwości. Ale znowu: w jakim celu drążyć temat?
        • m_incubo Re: Taka sytuacja 05.08.23, 07:38
          Oczywiście, że można mieć stuprocentową pewność 🙄
    • primula.alpicola Re: Taka sytuacja 04.08.23, 08:24
      Nic bym nie mówiła, chyba że sama by zaczęła rozmowę o forum, to może wtedy.
    • imponderabilia22 Re: Taka sytuacja 04.08.23, 09:04
      Prowokuj, zadawaj pytania - może powie coś wiecej
    • conena Re: Taka sytuacja 04.08.23, 09:05

>
      > Mówić czy zachować dla siebie? Jestem z opcji milczeć jak grób.

a jednak korci...
    • mama-ola Re: Taka sytuacja 04.08.23, 11:00
      Ja bym się być może zorientowała, że ktoś czyta ematkę - po jakimś tekście lub opowiedzianej stąd historii. Ale przypasowanie nicka do tej osoby to już wyższy poziom. Jak Ci się to udało?
      • szmytka1 Re: Taka sytuacja 04.08.23, 15:21
        Np kolezanka, z którą nie miałam kontaktu od roku gdzieś, po wątku o zdrowiu mojego dziecka odezwała się i była zorientowana w temacie, zatem czyta sobie mnie na ematce. Nie wzrusza mnie to.
        • simply_z Re: Taka sytuacja 05.08.23, 15:46
          O tym jak wyrzucilas pamiatke po matce tez?🤣
          • szmytka1 Re: Taka sytuacja 05.08.23, 16:56
            O tym, że te pamiątkę wyrzuciłam wie nawet moja matka, która mi to ustrojstwo dala 20 lat temu. Nic to, wie że tej iskry religijnosci nie podtrzymała w żadnym że swoich dzieci i ma same belzebuby. Kocha nawet dzieci ateistow 😝
          • szmytka1 Re: Taka sytuacja 05.08.23, 16:59
            Zresztą btw, to żadna wstydliwa tajemnica ani cokolwiek co miałoby jakieś znaczenie w moim życiu. W tej piwnicy mam też walizkę ślubnych sztućców od chrzestnej i serwis kawowy od siostry. Te to przynajmniej przydatne rzecY a nie jakieś symbole opresyjnosci i zabobonow
    • escott Re: Taka sytuacja 04.08.23, 11:04
      No ale ta osoba się jakoś strasznie wygłupia? Mnie jest raczej obojętne, czy ktoś kojarzy mnie z reala czy nie; anonimowy internet to coś z 2003…
    • aguha Re: Taka sytuacja 04.08.23, 11:04
      Co to był za zbieg okoliczności?
      Mówić czy zachować dla siebie? Jestem z opcji milczeć jak grób. - kurcze, komu mówić?
      Samej zainteresowanej, rodzinie, znajomym, na ematce? Nie rozumiem o co ci chodzi. W jakim celu mówić?
      Przecież niektóre ematki nie dbają szczególnie o prywatność, ale jak chcą napisać coś bardzo osobistego (zazwyczaj problemy z bombelkami, partnerami, rodziną), to i tak piszą ze specjalnie założonego, w tym celu konta.
      • kozaki_za_kolano Re: Taka sytuacja 04.08.23, 22:40
        Pisałam już wyżej, że na pewno nie forum, to całkiem odpada.
        Jeżeli, to ewentualnie coś napomknąć tylko i wyłącznie tej osobie. Coś jak dziewczyny wyżej pisały, typu forumowy żarcik zrozumiały tylko tutaj.
        Ale raczej nic nie będę w ogóle mówić.
        • aguha Re: Taka sytuacja 05.08.23, 09:35
          Później doczytałam. I tak dzięki za wyjaśnienie. Ja mam wśród znajomych na fb dwie osoby z forum gazety. Tylko my akurat przeszłyśmy od pisania wiadomości na poczcie gazetowej do korespondencji na messengerze i na tym się w zasadzie skończyło.
          Nie rozumiem Twoich intencji. Jeżeli ta osoba wydaje ci się w porządku na ematce, wzbudza jakąś sympatię i nawiązanie do forum ma być próbą nawiązania znajomości, to ok. W innej sytuacji lepiej dać sobie spokój.
        • m_incubo Re: Taka sytuacja 05.08.23, 09:58
          No dobrze, ale w jakim celu?
          A jeśli jadąc samochodem zobaczysz koleżankę wychodzącą z przychodni, to też będziesz tydzień rozkminiać, czy dać jej do zrozumienia, że widziałaś ją pod przychodnią i czy zastosować jakieś słowa-klucze, typu "ech, Kaśka, ostatnio strzyka mi w kolanie, chyba wybiorę się do PRZYCHODNI"?
          Co to w ogóle za dylemat z dupy?
    • szmytka1 Re: Taka sytuacja 04.08.23, 15:20
      Mam to w dudzie, bo nie piszę o sobie niczego, czego się wstydzę. I podejrzewam, że całkiem spora grupa +/- 20 osob to mogą być ematki, które znają mnie z imienia i z nazwiska, z pewnej zamkniętej grupy fb, a wcześniej z zamkniętego forum gazetowego. Ten sam nick mam od kilkunastu lat i nie chce mi się go zmieniać.
    • ga-ti Re: Taka sytuacja 04.08.23, 15:50
      Milczeć, ja milczałam.
      Z czasem się nam wspólne gremium rozpadło a i forumka mało aktywna. A może nick zmieniła.
      • kozaki_za_kolano Re: Taka sytuacja 04.08.23, 22:41
        Czyli miałaś podobną sytuację?
    • asfiksja Re: Taka sytuacja 04.08.23, 15:54
      Niech zgadnę, tym gremium jest klasa dziecka, bo ta forumka napisała dokładnie, do której chodzi/dostało się?
    • black.emma Re: Taka sytuacja 04.08.23, 15:55
      W identycznej sytuacji miałam ubaw jak nielubiana znajoma ściemnia ematkom na temat swojej sytuacji życiowej ale zachowałam to dla siebie.
    • m_incubo Re: Taka sytuacja 04.08.23, 15:57
      Ale komu mówić? Jej? Na forum? W celu..?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka