17.08.23, 16:56
Ci sami goście.

Po włączeniu telefonu po jakichś 12 h mamy 5 wiadomości ze jest za gorąco zeby spać pod kołdrą.

Proszę teraz Karyny z mojego poprzedniego wątku o poinformowanie januszowej biznesu co powinna robić gdy gościom jest za ciepło zeby spać pod kołdrą (kołdra ma poszewkę, praną po każdym gościu, jest to oczywista oczywistosc ale wole to tutaj zaznaczyć)

Oraz normalne forumki co robią w zaistniałej sytuacji.
Pani wyjeżdża w sobotę. Dużo się jeszcze może wydarzyć więc potencjał wątkogenny jest.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Airbnb cd 17.08.23, 16:58
      more trzeba było podsunąć żeby wyjęła kołdrę z poszewki...? Ludzie to maja dziwne problemy
      • samaasma Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:01
        I ma spać pod tą taką rozwleczono podszewką czy lepiej w niej????

Jest zasada w Hiszpanii że spisie pod prześcieradłem A nie pod pierzyna
        • ichi51e Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:07
          No to będzie spała pod podwójnym prześcieradłem - żaden dramat
          • samaasma Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:11
            Ale nie rozumiesz że to jest różnica spać pod taką rozcapierzona użyta poszewka która się będzie zwijac i wykręcać a spać pod prześcieradłem wyprasowanym i gładziutkim które powinna tam leżeć naszykowane

To nie Kolonia Karna a urlop
            • ichi51e Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:13
              Mozesz zapiać poszewkę to ci się nie będzie zwijała
              • samaasma Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:22
                Ale nawet jak ją zapniesz to będzie taka rozmemłana

Rada taka Mądra tak samo jak byś powiedziała : rzuć na łóżko firankę i pod nia spij

• memphis90 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:17
              Na stanie na pewno jest żelazko, niech sobie wyprasuje 🤷‍♀️
              • samaasma Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:23
                Tego nie wiemy czy jest
                autorka widać że trzyma wszystko mocna ręka i jeńców nie bierze
                • memphis90 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:37
                  No i dobrze, niech trzyma.
            • little_fish Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:46
              Ale to prześcieradło po jednym użyciu już nie będzie gładziutkie...
              • homohominilupus Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:53
                To będzie powód do kolejnego zawracania doopy i negatywnej opinii 🤷‍♀️
                • samaasma Re: Airbnb cd 17.08.23, 18:26
                  Mujjj bozsze
                  Dlatego unikam jsk ognia takich starszych chytrych pan wynajmujących swoje włości

Zawsze człowiek jeszcze zostanie obrażony i pogoniony jak ma zwykle pytanie

Kurna kobieta prosi o prześcieradło co jest zwyczajowo w Hiszpanii zawsze dostępne

A właścicielka upiera się ze warunki maja być jak w koziej wolce pod Radomiem

Wow zawracanie głowy
    • berdebul Re: Airbnb cd 17.08.23, 16:58
      Kupuję koce i następnego klienta informuje, ze jak mu za ciepło to w szafie ma koc. Albo jak za zimno i potrzebuje dodatkowego okrycia.
    • samaasma Re: Airbnb cd 17.08.23, 16:59
      Koldra w hiszpani w lecie???????

Nie spotkałam się
      zawsze jest do przykrycia jakieś prześcieradło albo coś leciutkiego
      Po co zawleklas tam gruba kołdrę, Prześcieradło chyba tańsze

Pozdrawiam
      Karyna

• homohominilupus Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:05
        Miakam cię w koncu wygasić trollu ale zanim to zrobię to poinformowac cię chciałabym że Hiszpania nie ma jednej strefy klimatycznej i nasze mieszkanie znajduje się w tej chłodniejszej części = w nocy latem jest 10- 18 stopni, czasem cieplej lub zimniej. Rozumiesz, Hiszpania nie równa się Costa Brava, flamenco, plaża, paella i palmy. Handluj z tym.
        • shmu Re: Airbnb cd 18.08.23, 16:29
          Dokładnie, wielokrotnie bywalam na północy Hiszpanii i nie zawsze było tam latem gorąco. Szczególnie w nocy.
          • samaasma Re: Airbnb cd 18.08.23, 16:40
            Ale po co ktoś chciałby tam jeździć?
            • shmu Re: Airbnb cd 19.08.23, 08:09
              Północ Hiszpanii ma ocean, góry, rzeki. Ludzie są przyjaźni, owoce morza i ryby świeżutkie. Ponadto nie jest strasznie zatłoczona (na przykład Galicja). Wybrzeże jest bardzo ładne, takie trochę dzikie.
    • alpepe Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:01
      Cóż, szukaj nabliższego ginekologa na te uderzenia gorąca. Ja na miejscu tej gościni po prostu zdjęłabym poszwę i spała pod samą poszwą.
      • samaasma Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:03
        A ja nie

ja bym Niechciała spać pod wymięta jak psu z gardła Poszewka podwójną która mi się będzie wyciągać i zawijać wkoło wszystkiego tylko bym chciała być potraktowana jak istota ludzka

W Hiszpanii w lecie ludzka istota oczekuję lekkiego przykrycia
        na Alasce oczekuje kołdry

• alpepe Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:05
          No, jak masz wymięte jak psu z gardła poszwy, to ja z kolei nie mam pytań, może pierz częściej, co?
          • memphis90 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:19
            Ja myśle, ze ona ma właśnie takie zupełnie sztywne z brudu, dlatego jej się nie zwija wokół ciala. Jak wezmie taką świeżą poszewkę, to się zaraz owija i wyciąga…
        • arwena_111 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:57
          Prześcieradło po jednej nocy też byłoby wymięte. To nie hotel 3 czy 4 gwiazdkowy, żeby były wymieniane codziennie.
        • hosta_73 Re: Airbnb cd 17.08.23, 18:42
          Zawsze możesz wleźć do środka poszwy i nic nie będzie ci się podwijalo 😅
          • samaasma Re: Airbnb cd 17.08.23, 18:52
            Mogą być guziki albo zamek

Gdzie te guziki dać - na plecach czy na twarzy ?

• kk345 Re: Airbnb cd 17.08.23, 19:03
              Na plecach, jak się guzik odciśnie na twarzy to w twoim wieku skąd zostanie do wieczora.
              • kk345 Re: Airbnb cd 17.08.23, 19:04
                Ślad
            • black.emma Re: Airbnb cd 18.08.23, 12:43
              Najlepiej się zapiąć.
        • koronka2012 Re: Airbnb cd 17.08.23, 22:02
          Dużo masz tych fałdek że coś ci się zawija i wciąga…?
      • alpepe Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:04
        Poszukaj i podrzuć namiary. Może powiedzenie wprost, że to może menopauza, bo przecież nie jest tak głupia, by nie wpaść na spanie pod samą poszwą, by coś dało. I tak już jesteście ugotowani z oceną, co się szczypać. Mój przyjaciel też miał ostatnio blöde Kuh na kwaterze. Babsko dało wszędzie pięć gwiazdek, ale ogólnie to trzy z jakichś idiotycznych powodów, na które on nie ma wpływu, coś w stylu, woda za zimna w morzu. I teraz pytanie, jak bardzo inni goście się wczytują w oceny.
        • samaasma Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:06
          Ty jesteś z branży więc twoje zdanie w ogóle się nie liczy
          bo wiadomo że nienawidzisz gości Wynajmujących kwatery i nie nasz dla nich litości wink)))
    • kamin Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:01
      Napisałabym pani, z której szafki może.wziac sobie zapasowe prześcieradło, żeby się nim przykryć. Może nie zauważyła.
      • samaasma Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:04
        Tylko tam nie ma zapasowego prześcieradła bo przecież może goście był ukradli albo coś

• eliszka25 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:07
      A masz tam jeszcze coś, czym można się przykryć, oprócz kołdry? W domkach wynajmowanych w miejscach, gdzie zwykle jest gorąco, na łóżku do przykrycia są „warstwy”, czyli można się przykryć samym prześcieradłem, można prześcieradłem i kocem albo kołdrą. Ewentualnie gdzieś w szafie są jakieś czyste dodatkowe koce czy kołdry.

Jeśli w twoim domku do dyspozycji jest wyłącznie ta kołdra, to faktycznie może to być problem. Ja zawsze wożę ze sobą poduszkę, a na podróż (jeśli jedziemy autem) każdy z nas ma koc, więc przykryłabym się kocem. No ale nie wszyscy podróżują z kocem.
      • samaasma Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:13
        No właśnie Eliszka dobrze mówi

zawsze są jakieś warstwy i zaczyna się od prześcieradła
        Ja często właśnie korzystam jeszcze z jakieś dodatkowej ale jest przecież dużo ludzi którym jest wiecznie gorąco i które śpią pod prześcieradłem
      • little_fish Re: Airbnb cd 17.08.23, 19:58
        Zgadzam się z eliszką. Jeśli klimat sprawia że noce mogą być chłodne lub gorące to też oczekiwałabym różnego rodzaju przykrycia. Czyli właśnie kołdra plus cienki koc/narzuta czy prześcieradło.
        Klienci podpadli narzekaniem na koty, ale trochę racji w tym jest.
    • aqua48 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:07
      Dobrym rozwiązaniem zamiast kołdry w poszwie, jest koc i dwa duże prześcieradła -łóżka ścielone metodą francuską. Gość jak chce to śpi z kocem, jak nie to koc z góry sobie zdejmuje i śpi pod samym prześcieradłem.
      A opisywani goście to jakiś horror z mnożeniem problemów wyssanych z palca..
      • ichi51e Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:09
        Nienawidzę tego systemu z kocem i prześcieradłem…
        • homohominilupus Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:13
          ichi51e napisała:

> Nienawidzę tego systemu z kocem i prześcieradłem…
          >
          Ja też, zwłaszcza że te koce w hotelach i pensjonatach chyba nie są prane po każdym gościu. Jak nie jestem szczególnie obrzydliwa, to ten koc obrzydza mnie wyjątkowo. Dlatego chciałam zeby tam były kołdry. A naprawdę bywa zimno, do końca maja włączaliśmy ogrzewanie.
          • eliszka25 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:21
            No Ok, ale wynajmując dom należy się przygotować na różnych gości. Ja akurat z tych, którym zawsze zimno. Jednak dobrze jest mieć np. jakieś dodatkowe koce czy kołdry gdzieś w szafie, tak na wszelki wypadek.
            • memphis90 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:36
              Sporo razy byłam na różnych airbnb i szczerze mówiąc kompletów pościeli zawsze było tyle, ilu zgłoszonych uczestników. Ani razu nie spotkałam się z dodatkową pościelą „na zapas”, a często bywało i tak, ze była 1 kołdra na 2 osoby (co mnie wkurza).
              • eliszka25 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:49
                A ja się spotkałam. Nie z dodatkowymi kompletami pościeli dla wszystkich, ale czasem są jakieś koce, a czasem kołdry w szafie. Oczywiście bywa i tak, że nie ma nic.
                • szarmszejk123 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:52
                  Te koce mnie zawsze brzydzą:p ale przeważnie faktycznie są na stanie.
                  • eliszka25 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:58
                    Ja ich nie używam, bo zawsze mamy swoje, ale są.
          • aqua48 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:21
            homohominilupus napisała:

> naprawdę bywa zimno, do końca
            > maja włączaliśmy ogrzewanie.

Ja w kwietniu byłam na Korfu, tam ogrzewanie w domach nie istnieje, za to mają w łóżkach koce elektryczne - świetne rozwiązanie na wiosnę kiedy jest 15-16 stopni, chwaliliśmy sobie ogromnie.
          • ichi51e Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:35
            O tak… czasem te koce az sztywne..
          • suki-z-godzin Re: Airbnb cd 17.08.23, 18:08
            Pani jest popieprzona swoja droga, ale jezeli w danym kraju jest taki system, to gosc bedzie takiego systemu oczekiwal. Biznes otwierasz pod gosci a nie pod siebie i we Francji na sniadania podajesz croissanty a nie jajecznice z kielbasa, bo ty lubisz 🤷‍♀️
        • berdebul Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:13
          Podpisuje się. Koszmar. Wszystko się rozjeżdża i nic nie lezy gdzie powinno.
        • aqua48 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:16
          ichi51e napisała:

> Nienawidzę tego systemu z kocem i prześcieradłem…

Też nie lubiłam. Ale się sprawdza właśnie jak jest gorąco.
      • memphis90 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:33
        Mnie to brzydzi… Przecież ten koc nie jest za każdym razem prany, a w nocy człowiek zmienia pozycję…
      • panna.nasturcja Re: Airbnb cd 17.08.23, 18:40
        Nie sa dobrym rozwiązaniem, nie znoszę tego pomysłu.
    • szarmszejk123 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:07
      Powiedz pani żeby wyjęła nogę na wierzch.
      • homohominilupus Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:08
        😄😄😄
        • szarmszejk123 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:12
          No co? U mnie działa:p
          • berdebul Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:14
            Potwory łapią za stopę suspicious
            • szarmszejk123 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:16
              Potwory łapią tylko jak zwisa poza łóżko.
              • memphis90 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:40
                Abrakadabra
                Leci czupakabra!
                Już jest pod łóżkiem
                Obgryza ci nóżkę!
                Wejdzie pod kołderkę
                Wyssie z ciebie nerkę!
                Wpije ci się w szyje
                Całą krew wypije…
                • szarmszejk123 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:48
                  Nie nie, pod kołderkę potwory nie mają wstępu. Mają miejsce pod łóżkiem i jak się tam ułożą to już ich sprawa.
            • aqua48 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:22
              berdebul napisała:

> Potwory łapią za stopę suspicious

Jestem przekonana że ta konkretna pani jest uczulona też na potwory...
            • ichi51e Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:34
              Protestuje. Nie abstrakcyjne potwory tylko bardzo konkretny Stopozjadacz…
      • borsuczyca.klusek Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:17
        Albo jeszcze lepiej dudę 🙄
    • is-laura Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:10
      Ta kobieta to wyłudzaczka.
    • gaga-sie Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:11
      Niech się odkryje...
    • mia_mia Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:14
      Pojedź do sklepu i kup prześcieradła albo koce, inwestycja niewielka, a przydadzą się na przyszłość.
    • taje Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:31
      Jak pod kołdrą za gorąco to niech śpi bez kołdry…

Pani zapłaciła z góry?
      • homohominilupus Re: Airbnb cd 17.08.23, 19:05
        Tak, oczywiście.
    • vessss Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:33
      Z troską doradzam pani odkrycie się.
    • memphis90 Re: Airbnb cd 17.08.23, 17:37
      Ja bym napisała, ze już zadzwoniłam na pogodynkę i zamówiłam dla niej chłodniejsze noce…
    • szorstkawelna Re: Airbnb cd 17.08.23, 18:37
      Jak Ty to wytrzymujesz nerwowo?

Totalnie bym zignorowała taką wiadomość, chyba, że gdzieś jest zawarte pytanie.
    • panna_lila Re: Airbnb cd 17.08.23, 18:44
      Nie masz wyjścia - musisz jechać wachlować PANIĄ 😉
      • homohominilupus Re: Airbnb cd 17.08.23, 19:05
        I to jest najlepsza rada!!! 🤗
        • jasnoklarowna Re: Airbnb cd 17.08.23, 19:23
          ej, a ja chyba coś przegapiłam. sformułowanie "ci sami goście" sugeruje że już coś odwalili. Rzuci ktoś linkiem?

• ichi51e Re: Airbnb cd 17.08.23, 19:33
            forum.gazeta.pl/forum/w,567,176515637,176515637,Wakacyjnie_czyli_airbnb_i_koty_w_ogrodzie.html
    • alex_vause35 Re: Airbnb cd 17.08.23, 20:04
      Tam, gdzie jadę teraz, jest kołdra i koc, jeśli będzie taka pogoda jak obecnie, to raczej spanie pod kocem. Może to jest jakieś wyjście na przyszłość?
    • wena-suela Re: Airbnb cd 18.08.23, 10:56
      Standardem jest dawanie prześcieradeł i narzut. Szczególnie w krajach śródziemnomorskich. I nie wyłączanie telefonu. Może znajdźcie sobie kogoś kto wam ten najem profesjonalnie ogarnie?
      • szorstkawelna Re: Airbnb cd 18.08.23, 11:02
        wena-suela napisał(a):

> Standardem jest dawanie prześcieradeł i narzut. Szczególnie w krajach śródziemn
        > omorskich. I nie wyłączanie telefonu. Może znajdźcie sobie kogoś kto wam ten na
        > jem profesjonalnie ogarnie?

Taaa, bo airbnb to hotel z 24h recepcją.
        • wena-suela Re: Airbnb cd 18.08.23, 11:18
          Takie są oczekiwania i standardy. Aibnb bardzo ewoluowało od czasów udostępniania kanapy w salonie. Cóż, niektórzy nie zauważyli ... Dlatego ja i tak zawsze wybieram hotelsmile
          • ichi51e Re: Airbnb cd 18.08.23, 11:51
            No i wolno ci.
            Ja mam jedno zastrzeżenie do airnb. Uważam ze jeśli właściciel mieszka w tym mieszkaniu i trzyma tam swoje graty (ubrania jedzenie kosmetyki) to powinno to być w opisie.
          • azalee Re: Airbnb cd 18.08.23, 12:20
            wena-suela napisał(a):

> Dlatego ja i tak zawsze wybieram hotelsmile

I dlatego swietnie sie orientujesz jakie sa standardy w airbnb big_grin
            • wena-suela Re: Airbnb cd 18.08.23, 14:53
              Mam mieszkanie zagranicą które udostępniam w najmie krótkoterminowym. Zarządzają tym profesjonaliści. Na bookingu, ale airbnb niewiele się teraz różni. To, że nie korzystam z cudzych mieszkań nie znaczy że nie mogę się znać na ich udostępnianiu. Twój komentarz przypomina mi to mamuśki które przewracają oczami jeżeli ktoś bezdzietny wypowie się na temat bombelków.
              • azalee Re: Airbnb cd 18.08.23, 15:17
                wena-suela napisał(a):

> Mam mieszkanie zagranicą które udostępniam w najmie krótkoterminowym. Zarządzaj
                > ą tym profesjonaliści.

Aha, i posiadanie tego jednego mieszkania, ktorym nawet nie zarzadzasz, daje ci taka szeroka wiedze na temat miedzynarodowych standardow airbnb (Standardem jest dawanie prześcieradeł i narzut. Szczególnie w krajach śródziemnomorskich. I nie wyłączanie telefonu.)

> Twój komentarz przypomina mi to mamuśki które przewracają oczami jeżel
                > i ktoś bezdzietny wypowie się na temat bombelków.

A to sie zgadza, bo przewracam oczami na te okolicznosc. A najbardziej przewracam gdy sobie przypomne swoje wlasne teorie na tematy wychowawcze zanim powilam pierwszego bombelka.
      • homohominilupus Re: Airbnb cd 18.08.23, 12:16
        wena-suela napisał(a):

> Standardem jest dawanie prześcieradeł i narzut. Szczególnie w krajach śródziemn
        > omorskich. I nie wyłączanie telefonu. Może znajdźcie sobie kogoś kto wam ten na
        > jem profesjonalnie ogarnie?

Fantastyczna rada, dzięki 😂
    • stara_i_brzydka Re: Airbnb cd 18.08.23, 12:42
      Ja opiekuję się kilkoma mieszkaniami w wynajmie krótkoterminowym i w naszych mieszkaniach zawsze w szafie jest dodatkowy komplet pościeli. Czyli prześcieradło, poszwy na poduszki, poszwa na kołdrę. Wszystko się może wydarzyć: ktoś może rozlać coś na pościel, kobiecie w nocy może przesiąknąć tampon lub np. przyjedzie jedna osoba więcej.
      Jeśli masz taki zapas, to niech Pani weźmie sobie świeże prześcieradło i z głowy.
      Uwierz mi, że ta pani nie jest jeszcze taka najgorsza ze swoimi wymaganiami 😉

O gościach i ich wymaganiach, prośbach, problemach to mogłabym książkę napisać.
      • stara_i_brzydka Re: Airbnb cd 18.08.23, 12:43
        A, i jeśli chodzi o telefon, to goście jednak oczekują reakcji w ciągu godziny, dwóch.
        • szorstkawelna Re: Airbnb cd 18.08.23, 12:53
          Oczekiwać sobie mogą w hotelu z 24h recepcją.
          W życiu bym nie odbierała telefonów w nocy żeby słuchać kwękania, że komuś jest gorąco.
          W dzień owszem.
          W awaryjnych sytuacjach dzwoni się na 112. Wszystko inne może poczekać.
          • stara_i_brzydka Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:19
            Bywają różne sytuacje. Czasem ludzie wprowadzają się bardzo późno i mają np. problem z trafieniem/otwarciem skrytki z kluczami itp. i to mimo bardzo szczegółowego opisu co i jak.
            Raz dzwonili w nocy,bo była jakaś gruba impreza w mieszkaniu powyżej. Zresztą, jeśli pani z wątku zostawiła 5 wiadomości w ciągu dwunastu godzin, to niekoniecznie musiała dzwonić w środku nocy.
            • szorstkawelna Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:32
              Rozumiem, że jest się dostępnym przy zameldowaniu, ale ono zazwyczaj nie odbywa się w nocy, a jeśli tak to za dopłatą.
              Co do imprezy - no cóż, nie odpowiadasz za sąsiadów.
            • samaasma Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:34
              No dokładnie nie odbieranie telefonów to jest jakieś niepoważne

kiedyś miałam taką sytuację że zatrzasnęły mi się drzwi do pokoju ale to nie były takie drzwi które mają automatyczny zamek zatrzaskujący się jak się je zamyka tylko zwykłe drzwi zamykane na pdzrkrecajacy się zamek pod klamka które zatrzasnęły się w ogóle nikt nie wiedział dlaczego
              i co głupia paniusia nie odbierała telefonu a ja siedziałam w korytarzu

A nawet gdyby to była wina gościai by die zatrzasnęły drzwi automatyczne przez nieuwagę to przecież trzeba pomóc bo co zrobisz

Dobrego mam alergię na takie fałszywe panusie

• ichi51e Re: Airbnb cd 18.08.23, 12:47
        No właśnie dodatkowy komplet pościeli powinien być bo różne rzeczy się dzieją
        • kurt.wallander Re: Airbnb cd 18.08.23, 12:53
          ichi51e napisała:

> No właśnie dodatkowy komplet pościeli powinien być bo różne rzeczy się dzieją
          >

Wiesz, jakie najczęściej? Że, szczególnie przy zameldowaniu zdalnym, przyjeżdża więcej gości niż zadeklarowano....

• stara_i_brzydka Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:00
            Owszem, zdarza się i tak. Ale przynajmniej ze 2 razy w miesiącu goście biorą świeżą pościel, bo poprzednia jest zakrwawiona.
            A! I jeszcze goście, którzy świeżą poszwą wycierali podłogę w łazience, bo chyba im się trochę nachlapało
            • kurt.wallander Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:27
              stara_i_brzydka napisał(a):

> Owszem, zdarza się i tak. Ale przynajmniej ze 2 razy w miesiącu goście biorą św
              > ieżą pościel, bo poprzednia jest zakrwawiona.

Mnie się nie zdarzyło zastać pościeli pokrwawionej jeszcze (jeden apartament, od ok. 3 lat)

> A! I jeszcze goście, którzy świeżą poszwą wycierali podłogę w łazience, bo chyb
              > a im się trochę nachlapało

Dlatego zawsze zachęcam do zgłaszania dodatkowych próśb i problemów, ale nie ułatwiam, zostawiając dodatkowe pościele. Taka pościel, nawet jeśli wygląda na nieużywaną, wypadałoby, tak czy siak, wyprać, bo pewności nie masz, co się z nią działo. A to dodatkowy koszt. No i nie chcę ułatwiać oszukiwania na liczbie gości.
              • samaasma Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:44
                Ale skąd wiesz że oszukują na liczbę gości ciekawi mnie to bo skoro jest bez kontaktowe wchodzenie to jak ty to śledzisz ?

masz zainstalowaną kamerę czy co?
              • stara_i_brzydka Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:46
                A tak z ciekawości, jak rozwiązujesz to w praktyce: apartament sprzątnięty w południe i przygotowany na 2 osoby. O 20.00 wpada rezerwacja na 3 osoby, wprowadzają się o 23.00. Jak rozwiązujesz kwestię dodatkowej pościeli/ręczników?
                • kurt.wallander Re: Airbnb cd 18.08.23, 15:18
                  stara_i_brzydka napisał(a):

> A tak z ciekawości, jak rozwiązujesz to w praktyce: apartament sprzątnięty w po
                  > łudnie i przygotowany na 2 osoby. O 20.00 wpada rezerwacja na 3 osoby, wprowadz
                  > ają się o 23.00. Jak rozwiązujesz kwestię dodatkowej pościeli/ręczników?

U mnie dostępne są rezerwacje z jednodniowym wyprzedzeniem. Czyli dzisiaj do 24.00 możesz zarezerwować najwcześniej od jutra. Dlatego też przeważnie łóżka szykujemy juz dla konkretnej rezerwacji, tym bardziej, że można u nas wybrać opcję w sypialni; 2 łóżka pojedyncze lub jedno podwójne.
                  • stara_i_brzydka Re: Airbnb cd 18.08.23, 15:43
                    Ok, dziękuję
            • little_fish Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:34
              " I jeszcze goście, którzy świeżą poszwą wycierali podłogę w łazience, bo chyba im się trochę nachlapało"
              Rozumiem, że w mieszkaniu było coś, czym można zetrzeć podłogę, gdyby się coś rozlało czy nachlapało?
              • stara_i_brzydka Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:39
                Oczywiście, na wyposażeniu mieszkania jest mop z wiadrem.
              • ichi51e Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:43
                Jakby np przeciekła im pralka (tak zdarzyło mi się we własnym domu kawałek ubrania dostał się w drzwi i pralka nie wyczuła)to wolałabym żeby mieli czy wytrzec w sumie.
                Myśle ze osoby które wala w większa liczbę osób nie sprawdzaja stanu zastanego po czym dzwonią „tak Krysia przyjeżdżajcie jest zapasowy komplet pościeli!” Tylko nie przejmując się takimi drobiazgami bo i tak maja śpiwór..:
                • little_fish Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:54
                  Śpiwór lub choćby poszewkę na kołdrę. Jeśli w mieszkaniu docelowo spać może 6 osób a przyjeżdżają np 4, to chyba nikt nie wynosi za każdym razem dodatkowych kompletów pościeli.
                  • kurt.wallander Re: Airbnb cd 18.08.23, 15:21
                    little_fish napisała:

> Śpiwór lub choćby poszewkę na kołdrę. Jeśli w mieszkaniu docelowo spać może 6 o
                    > sób a przyjeżdżają np 4, to chyba nikt nie wynosi za każdym razem dodatkowych k
                    > ompletów pościeli.

Owszem, dodatkowe komplety zarówno poszewek, jak i kołder i poduszek, są schowane w zamykanej szafce. Równiez z powodów higienicznych (nie chcę się zastanawiać, czy ktoś nie wyciągnął sobie z szafy kołdry do dowolnych celów).
                    • little_fish Re: Airbnb cd 18.08.23, 16:47
                      No i ok. Wiadomo że nikt nie chce dodatkowych i niepotrzebnych kosztów
                • samaasma Re: Airbnb cd 18.08.23, 14:02
                  No dokładnie,

co za ograniczone myślenie

Jak ktos chce oszukać to przecież przyjeżdża przygotowany ze śpiworem czy z pościelą

a tak w ogóle zastanawia mnie jak bardzo się to opłaca bo przecież cena apartamentu jest różna w zależności od tego ile osób ma przyjechać i np. wynajmując czteroosobowy apartament dla dwóch osób płaci się wyższa cenę niz jakby to było mniejsze mieszkanie więc jak się opłaca takie oszukiwanie to ja nie wiem?
                  • little_fish Re: Airbnb cd 18.08.23, 14:11
                    Widocznie oszuści szukają takich ofert, żeby się opłacało
                    • samaasma Re: Airbnb cd 18.08.23, 14:18
                      Ale skąd wiadomo że przyjechało więcej osób w mieszkaniu które ma odbiór bezkontaktowy?????

to mnie teraz zastanawia bo bardzo często korzystam z takich miejsc po prostu uwielbiam taką formę wprowadzenia się że nie ma jakiejś paniusi która mnie świruje oczami i zawraca mi czymś głowę

no ale skoro dziewczyny tak dokładnie wiedzą ile osób przyjechało czy tam są jakieś ukryte kamery czy coś??????
                      • ichi51e Re: Airbnb cd 18.08.23, 14:23
                        Widać po zużyciu
                      • little_fish Re: Airbnb cd 18.08.23, 14:40
                        Może i są kamery. Może właściciele tylko domyślają się oszustwa.
                        • samaasma Re: Airbnb cd 18.08.23, 14:45
                          Ale jeśli są kamery no to Troche nie fajnie

Chciałabyś być filmowana z ukrycia
                          • little_fish Re: Airbnb cd 18.08.23, 14:48
                            Wystarczy kamera nad drzwiami wejściowymi, nikogo nie trzeba z ukrycia w domu podglądać.
                            • samaasma Re: Airbnb cd 18.08.23, 15:05
                              No ale taka kamera jest od administracji i przecież nie masz do niej dostępu na zawołanie
                              • szarmszejk123 Re: Airbnb cd 18.08.23, 15:11
                                Przy twoich drzwiach wejściowych ( np. W dzwonku) nie jest administracji i dostęp masz od ręki w telefonie.
                                • little_fish Re: Airbnb cd 18.08.23, 15:19
                                  Otóż to.
                                  • samaasma Re: Airbnb cd 18.08.23, 16:38
                                    Otoz nie to bo serio nie widzislam
                                    W Polsce Nigdy takich dzwonków o których pisze Sharm wink
                                    • szarmszejk123 Re: Airbnb cd 18.08.23, 16:41
                                      One się nie rzucają jakoś bardzo w oczy, nie jest to przecież kamera wielkości tych do monitoringu tylko wielkości kamerki w telefonie. Mogłaś nie zauważyć po prostu.
                                      • samaasma Re: Airbnb cd 18.08.23, 16:50
                                        No tak ale na klatce schodowej to nie przejdzie bo przecież masz ruch non-stop i non-stop by musiało to się włączać smile

Tak cofam to nie z Oszczędności tylko pewnie dlatego że to w ogóle nie jest praktyczne w bloku gdzie się kręci dużo ludzi

• szarmszejk123 Re: Airbnb cd 18.08.23, 17:00
                                          Można sobie kupić taki ujowy jak mój, gdzie powiadomienia dostaję jak ktoś jest na prawdę pod drzwiami, tych przechodzących ulicą nie wyłapuje.
                                        • ichi51e Re: Airbnb cd 18.08.23, 17:08
                                          No i co? Włącza się na sekundę robi zdjęcie i się wylacza
                                    • arwena_111 Re: Airbnb cd 19.08.23, 09:02
                                      Jak najbardziej są.
                                • samaasma Re: Airbnb cd 18.08.23, 16:37
                                  Nie spotkałam się nigdy z takim dzwonkiem w Apartamentach

widać właścicielki żałują 200 zł wink)))
                                  • szarmszejk123 Re: Airbnb cd 18.08.23, 16:41
                                    A ja i owszem i to nawet w Rumunii:p
                      • stara_i_brzydka Re: Airbnb cd 18.08.23, 14:43
                        Nie, nie, żadnych kamer .
                        Po prostu widzisz ile czego zostało zużyte.
                        W tych mieszkaniach, którymi ja się zajmuję nie sprawdzany ile osób przyjechało. To ile osób zostało zadeklarowane przy rezerwacji na Booking ma znaczenie wyłącznie jeśli chodzi o ilość pościeli i ręczników (czyli tyle ilu gości plus zapas).
                  • samaasma Re: Airbnb cd 18.08.23, 14:20
                    Aha ja piszę o cenach na booking z tego airnbb w ogóle nie korzystam i chyba już nie będę jak czytam jakie tam siedzą damy i hrabiny
                • kurt.wallander Re: Airbnb cd 18.08.23, 15:19
                  ichi51e napisała:

> Myśle ze osoby które wala w większa liczbę osób nie sprawdzaja stanu zastanego
                  > po czym dzwonią „tak Krysia przyjeżdżajcie jest zapasowy komplet pościeli!” Tyl
                  > ko nie przejmując się takimi drobiazgami bo i tak maja śpiwór..:
                  >
                  Ale jesli jest dodatkowy komplet, to zużyją pościel, a śpiwora nawet nie rozpakują.
      • samaasma Re: Airbnb cd 18.08.23, 12:48
        I to jest dobra rada
        autorka nienawidzi ludzi więc powinna w ogóle sobie wynająć kogoś kto by jej zarządzał tymi rezerwacjami i miał sam kontakt z gośćmi

A niej kolejne osoby będą miały zmarnowany urlop bo poproszenie o usunięcie wygłodniałych agresywnych Kotów albo o dodatkowe prześcieradło Kończy się drama…..
    • palacinka2020 Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:05
      Jak ja sie ciesze ze szybko zrezygnowalam z pomyslu wlnajmu krotkoterminowego. To jest zajecie na pol etatu a zyski takie sobie.
      • kurt.wallander Re: Airbnb cd 18.08.23, 13:29
        Jak na pół etatu (a może i mniej), to zyski są całkiem spoko. I pisze to osoba, która ze względu na różne restrykcje (minimalna liczba dób, minimalne wyprzedzenie przy rezerwacji) nie ma nigdy 100% obłożenia.
    • al_sahra Re: Airbnb cd 19.08.23, 08:46
      Nie wiem, czy jestem normalną forumką czy Karyną smile, ale na przyszłość doradzałbym system jak w wielu hotelach: do przykrycia płaskie prześcieradło, a na to lekka kołdra (oczywiście w poszewce). W ten sposób jeśli komuś jest gorąco, to odsunie kołdrę i będzie spać pod samym prześcieradłem bez ściągania poszwy, żeby się nią przykryć. A jeśli kogoś denerwuje prześcieradło jako niepotrzebna warstwa pod kołdrą, to je sobie wyciągnie i odłoży do szafy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka