Dodaj do ulubionych

Wawka na weekend

29.08.23, 22:58
Macie jakieś ulubione miejsca (nawet nie typowo turystyczne, bo te już widziałam) - jakieś urocze zakątki, dziedzińce, kamienice z ciekawymi wnętrzami, instalacje artystyczne, może jakieś kawiarnie z fajnymi ogródkami.

Coś się zmieniło od 2018 roku?
Obserwuj wątek
    • falofilia.falofilia1 Re: Wawka na weekend 29.08.23, 23:05
      Królikarnia na Puławskiej

.........
      mamadu.pl/176449,katecheci-boja-sie-rozpoczecia-szkoly-wszystko-przez-niechec-uczniow?SGNT=
      • summerland Re: Wawka na weekend 04.09.23, 09:29
        Nie uwierzysz, zaczelam czytać ten wątek i pierwsza myśl Królikarnia! I zaraz potem przeczytalam twoja odpowiedz
    • ichi51e Re: Wawka na weekend 29.08.23, 23:07
      Sto pociech
    • gaskama Re: Wawka na weekend 29.08.23, 23:09
      Pójść na kieliszek wina do Winetou winebar na Żoliborzu albo na drinka do LAS na Solcu albo poleżeć na leżaku przy kinie Iluzjon na Mokotowie, wypić dobra kawę i zjeść coś wege w Teatrze Nowym ...
    • homohominilupus Re: Wawka na weekend 29.08.23, 23:10
      Saska Kępa, Park Skaryszewski, lodziarnia Mała Sicilia. W tej ostatniej ceny przyjemniejsze niż na Francuskiej, powariowali zupełnie
    • jahelena Re: Wawka na weekend 29.08.23, 23:19
      Pijalnia wódki i piwa na tyłach Novotelu.
    • bywalec.hoteli Re: Wawka na weekend 04.09.23, 08:53
      Tak dla przypomnienia
      • imponderabilia22 Re: Wawka na weekend 04.09.23, 09:15
        bywalec.hoteli napisał:

> Tak dla przypomnienia

Tak się właśnie robi reaserch przed podróżą - czyta, pyta (nawet na ematce), po powrocie wyciąga ewentualne wnioski na przyszłość. Polecam!
        • hanusinamama Re: Wawka na weekend 04.09.23, 09:22
          Podobno nie potrzebujesz zeby ci mowiono co fotografować.
          Reaserch to byś prawdziwy zrobiła pytając mieszkańców, w tym tych żuli
          • imponderabilia22 Re: Wawka na weekend 04.09.23, 09:27
            No to popylaj na pragę że swoją córcią geniuszką fotografii i pokaż rezultaty. (Chyba nie sądzisz, że ktoś normalny będzie w całości pokazywał na ematce swoje zdjęcia). Gadać każdy potrafi. Nie rozumiesz pytania u różnych źródeł, bo ty chcesz zapytać, a klanianiem się zulom na podejrzanych klatkach schodowych jak to robi bywalec?
            • hanusinamama Re: Wawka na weekend 04.09.23, 12:57
              Właśnie o to chodzi, że ona nie jest geniuszką fotografii. Robi zwykłe zdjęcia...teraz rozumiesz?
              • imponderabilia22 Re: Wawka na weekend 04.09.23, 17:05
                hanusinamama napisała:

> Właśnie o to chodzi, że ona nie jest geniuszką fotografii. Robi zwykłe zdjęcia.
                > ..teraz rozumiesz?
                >

To zupełnie tak jak ja. Nigdy o swoim geniuszu w tej dziedzinie chyba nie wspominałam? Jak zwykle przy..lasz się dla samego przy...nia nudziaro.

Mam nadzieję, że nie rozmawiasz w ten sposób z własnym dzieckiem, bo po prostu podcinasz mu skrzydła. Ale to już nie moja broszka.
    • kk345 Re: Wawka na weekend 04.09.23, 09:30
      >Coś się zmieniło od 2018 roku?

Ależ skąd, co za pomysł???
    • cosinuss Re: Wawka na weekend 04.09.23, 16:41
      Skąd Ty jesteś?! Mam taką sugestię: jak chcesz pytać miejscowych o coś, a nie jesteś pewna jak lokalsi odbierają nieco zmienioną nazwę swojego miasta albo skrót, to asekuracyjnie napisz Miasto na weekend ( nie Warszafka, Wawka itp.). A jak piszesz tak świadomie i wiesz, że jest to słabo odbierane, to licz się z tym, że raczej niczego się nie dowiesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka