ilewazy.cie 11.09.23, 11:59 Czy kupujecie co rok? Możecie się pochwalić co kupiłyście na ten sezon? Szukam, szukam i nic mi w oko nie wpada, dziwne ciężkie koturny, nic delikatnego nie produkują najwyraźniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astomi25 Re: Buty jesienne 11.09.23, 12:08 Tak, kupuje chyba co rok. Kolorowe. Od dawna odeszlam juz kolorow jak braz, szary czy czern ( chociaz oczywiscie mam tez takie, bo w kolorowych nie wszedzie wypada.). Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Buty jesienne 11.09.23, 12:12 Nie kupuję co rok, w tym roku kupiłam sobie adidasy, w których też chodzę jesienią, bo poprzednie już nie wyglądają najlepiej, ale botki i półbuty mam z poprzednich lat Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Buty jesienne 11.09.23, 12:15 Nie, ale to raczej kwestia posiadania wielu par ,- jak się nosi na zmianę, to generalnie wystarczają na kilka sezonów co najmniej. Ja bym sobie ewentualnie dokupiła długie zamszowe, ale jakoś nie widziałam ładnych na skórzanej podeszwie, chociaż jedne w bakłażanowym kolorze mnie kusiły - ostatecznie zrezygnowałam, bo zagłówek pięty mi nie do końca odpowiadał - pewnie by się szybko załamał przy wciąganiu, bo nie chciałoby mi się za każdym razem używać łyżki do butów. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Buty jesienne 11.09.23, 12:21 Różnie, w tym roku raczej nie planuję niczego kupować, chyba, że coś mnie bardzo zachwyci. Jak dotąd nie zachwyciło :p Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Buty jesienne 11.09.23, 12:22 Ja sobie kupiłam takie. Właśnie czekam na przesyłkę 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Buty jesienne 11.09.23, 12:25 Fajne. Tylko ten dzyndzol bym odpiela. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Buty jesienne 11.09.23, 12:27 Tak dzyndzel od razu zrobi wypad z baru. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Buty jesienne 11.09.23, 12:26 Deszcz pada, jednaki, miarowy, niezmienny, grosz trwoniąc ostatni dla nóg niedołęgi, Zdobywa buty z łyka, tak zwane trupięgi. A gdy już go wystroi w te zbytki żebracze, Wówczas dopiero widzi, że nędzarz - i płacze! Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Buty jesienne 11.09.23, 12:34 Jesienne buty kupiłam sobie późną wiosną. Mam czarne zamszowe sznurowane za kostkę, brązowe mokasyny, i kolorowe skórzane trzewiki. Oraz fajne zamszowe kozaki sprzed paru lat - zeszłej jesieni nie było na nie pogody to przeleżały. No i pełno tak zwanych półbutów, na obcasiku wyższym i niższym. Noszę je na zmianę i konserwuję, więc mi się nie niszczą, tylko robią coraz bardziej wygodne Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Buty jesienne 11.09.23, 12:46 Nie kupuję co rok. W tym roku akurat pewnie coś kupię ale jeszcze nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Buty jesienne 11.09.23, 16:13 Nie kupuje co roku, choc widze ze wszystkie moje NB i nike juz sa dosc znoszone i jesli znajde cos ladnego i w ciekawym kolorze to pewnie kupie (zwlaszcza jesli bedzie jakas promocja/obnizka). Kupilabym chetnie zamszowe kozaki w ladnym, jesiennym kolorze, szukam od paru lat ale jakos nie trafilam jeszcze na ideal. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 11.09.23, 16:20 Zaszalałam w ubiegłym roku wiosną i jesienią, mam jeszcze chyba ze 3 pary butów, które czekają nienoszone w pudełku, więc na tegoroczną jesień kupiłam sobie tylko kaloszki. Teraz czekam aż przyjadą do mnie z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 11.09.23, 16:36 Zakochałam się, jak je zobaczyłam i musiałam mieć 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Buty jesienne 11.09.23, 16:26 Tak patrzę na te wasze buty i myślę sobie, że ja jestem straszna nudziarą, bo w życiu bym nie odważyła się na takie buty. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Buty jesienne 11.09.23, 18:50 albo tchorzem, jesli zalozenie kolorowych kaloszy wymaga wg ciebie szczegolnej odwagi. Zapewniam Cie, ze nie staloby sie absolutnie nic, jakbys zalozyla takie buty. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 11.09.23, 18:55 Ja nie lubię deszczu, a w takich ładnych kaloszach będzie mi łatwiej go znieść. Chciałam sobie kupić jeszcze płaszcz przeciwdeszczowy do kompletu, ale nie było mojego rozmiaru. Mam głównie kolorowe kurtki i buty, ale nie uważam, że jestem z tego powodu odważna. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Buty jesienne 11.09.23, 18:58 ale to barbibarbi napisala, ze by sie w zyciu nie odwazyla, zeby cos takiego zalozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 11.09.23, 19:10 Tak, widzę właśnie, źle się podpięłam. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Buty jesienne 11.09.23, 19:40 Ja pisałam o całokształcie, nie tylko o tych kaloszach. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Buty jesienne 11.09.23, 19:45 I jeszcze dopiszę, że często w wątkach butowych nie mogę uwierzyć w to, co widzę, czasami myślę, że to podpucha. To jest zdziwienie tego typu, że właściwie występują tam wyłącznie skrajne gusta, albo babcine półbuty, albo sado-mado szpile, albo papuzie kolory, albo glany, no prawie zawsze w wątkach butowych opada mi szczena. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Buty jesienne 11.09.23, 23:38 mam to samo Jak jestem w sklepie często się zastanawiam, kto te buty kupuje?, potem wchodzę na ematkę i już wiem Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Buty jesienne 12.09.23, 21:57 Haha mam identycznie. 🤣 Czasami oczom nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 11.09.23, 19:48 Ja mam praktycznie wszystkie buty kolorowe, nie tylko te kalosze. Nigdy nie myślałam o tym w taki sposób. Po prostu kupuję buty, które mi się podobają i nie przyszło mi do głowy, że to akt odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Buty jesienne 11.09.23, 21:21 Możliwe, ale ja bym się źle czuła. Nie jestem barbibarbi, piszę od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 11.09.23, 21:26 Na szczęście nie ma przymusu noszenia jakichś konkretnych butów i każdy może zakładać na stopy, co tam mu w duszy gra. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 12.09.23, 03:12 W sam raz na jesienne słoty. Co prawda nie pochodzę z Łowicza, ale uwielbiam łowickie wzory. Miał być jeszcze płaszcz przeciwdeszczowy do kompletu, ale wykupili 😩 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 12.09.23, 03:15 Ze sklepu internetowego folkstar.pl. Gdyby nie mąż, to ja bym chętnie pół sklepu wykupiła i cały dom mielibyśmy w łowickie wzory 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Buty jesienne 12.09.23, 13:15 Rany, jakie fajne kubki maja! Z kaloszami to nie wiem, mam już dwie pary takich krótkich, a bardzo rzadko w nich chodzę. Miałam nadzieję, ze maja coś w stylu martensow. No nic, może kupię sobie doniczkę i szlafrok 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 12.09.23, 13:41 Kalosze mają też długie 😁. Ja ostatnio nakupiłam ręczników sportowych w łowickie wzory. Gdyby nie mąż, to mielibyśmy też łowickie koce oraz zasłony 🤪, ale udało mi się namówić go na łowicki zegar 😄. Teraz czekam, aż syn męża do nas przyjedzie i mi to wszystko przywiezie 🤗 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Buty jesienne 12.09.23, 21:24 Yyyy. Eliszka, nie przesadzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Buty jesienne 11.09.23, 16:29 Kupiłam już 4 pary, nie dlatego, że nie mam jesiennych butów tylko chyba zmieniam trochę styl, 3 pary w kolorze koniak (płaskie, botki na małym obcasie i botki na wyższym) i jedne toupe, jeszcze jedne czółenka koniakowe przede mną. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że w bardzo dobrych cenach były😉 Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Buty jesienne 11.09.23, 21:44 mia_mia napisał(a): > Kupiłam już 4 pary, nie dlatego, że nie mam jesiennych butów tylko chyba zmieni > am trochę styl, 3 pary w kolorze koniak (płaskie, botki na małym obcasie i botk > i na wyższym) i jedne toupe, jeszcze jedne czółenka koniakowe przede mną. Na sw > oje usprawiedliwienie dodam, że w bardzo dobrych cenach były😉 Czy należysz do osób nawołujących do dbania o Planetę w innych wątkach? Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Buty jesienne 11.09.23, 16:53 Po co co rok? Noga już od dawna mi nie rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Buty jesienne 11.09.23, 17:54 Bardziej jesienno- zimowe. Zapowiadają się na bardzo wygodne Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Buty jesienne 11.09.23, 18:48 nie kupuje co roku, teraz nie planuje zakupow, chyba, ze cos mnie zachwyci i bedzie super wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: Buty jesienne 11.09.23, 19:47 Tak, co rok, mam obsesję na punkcie butów i botków, póki co kupiłam te 3 pary: www.vagabond.com/pl/vivian-5553-004-20/ www.massimodutti.com/pl/lakierowane-balerinki-z-paskiem-ze-sprzaczka-woko-kostki-l11520250#colorId=800&style=1 www.massimodutti.com/pl/skorzane-botki-na-obcasie-l11150250#colorId=800&style=1 Tęsknię za Uterque, mieli piękne botki, no ale to już nie wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Buty jesienne 11.09.23, 20:05 Na takie czekam Jak do zakładania ich nie będę potrzebowała łyżki,koparki i żurawia a do zdejmowania otwieracza do konserw to może zostaną Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 11.09.23, 20:30 Mam takie, jak na zdjęciu. Zakładanie i zdejmowanie kosztuje mnie dużo czasu i potu, ale na nodze wyglądają absolutnie pięknie, więc im wybaczam. Siostra się ze mnie śmieje, że jak chcę wyjść w tych butach rano, to muszę zacząć je zakładać wieczorem 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Buty jesienne 11.09.23, 22:15 O dokładnie o to mi chodzi. Chromolę wygląd, jak będę musiała się namęczyc przy zakładaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Buty jesienne 11.09.23, 22:50 kupiłam podobne i zastanawiam się czy zostawić... Problemów z zakładaniem nie przewiduję, bo mają zamek od wewnetrznej strony, ale moje są dość przylegające od góry (mam szczupłe nogi) i zastanawiam się czy to jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 12.09.23, 03:21 Moje też przylegają mi do łydki. Dzięki tym szerokim gumom po bokach nie uciskają ani nie obcierają. W noszeniu wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Buty jesienne 12.09.23, 08:17 podpowiedz, ktora firma produkuje z suwakiem. Od dawna mam ochote na takie buty ale jeszcze nie udalo mi sie zadnych nawet przymierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Buty jesienne 12.09.23, 10:46 www.frankdaniel.it/collections/shoes/products/fd3763 to moje buty, nie znałam wczesniej tej firmy. Kupiłam na limango. Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: Buty jesienne 11.09.23, 23:36 Ja w ubiegłym roku kupiłam prawie identyczne z venezii. Prze, prze, przewygodne. Zakłada się je i ściąga prawie w biegu, a nadal super trzymają nogę. Jakieś czary Pani! ) Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 12.09.23, 03:26 Ja mam wysokie podbicie i buty tego typu, to zawsze wyzwanie. Zwykle nawet nie jestem w stanie ich założyć, bo są zbyt ciasne w podbiciu. Dlatego sam fakt, że się je ciężko zakłada, to dla mnie pikuś. A twoje mogą mieć np. ciut szerszą cholewkę lub nieco inne szycie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 12.09.23, 03:20 Mnie się te moje buty bardzo podobają i są też bardzo wygodne. Z czasem nabrałam wprawy i jest lepiej, ale nadal jest to dłuższa operacja 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Buty jesienne 12.09.23, 00:00 O. Mam prawie identyczne. Sprzed 7 lat. I wciąż dają się zakładać i zdejmować bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty jesienne 12.09.23, 03:29 Ja mam problem z każdymi wyższymi butami, bo mam wysokie podbicie i mały rozmiar buta. Najwyraźniej producenci nie rozumieją, że małe stopy też mogą być np. szersze czy właśnie wysokie w podbiciu. Najczęściej tego typu butów w ogóle nie udaje mi się założyć, więc jak już zdobyłam takie, w których mi wygodnie po założeniu, to będę nosić aż się rozpadną 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Buty jesienne 12.09.23, 13:55 Mam takie, do zakładania używam łyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Buty jesienne 12.09.23, 13:18 Nie lubie tej długości i nic mnie nie obchodzi, ze w tym sezonie takie się nosi . W krótszych botkach każda noga wyglada lepiej imo. Odpowiedz Link Zgłoś
wisniowy_sad Re: Buty jesienne 11.09.23, 20:22 A jak zakładałam miesiąc temu wątek o jesiennych butach, to żadnych nie miałyście pomysłów. Wy niedobre, ech .Wobec tego wybrałam sama. Zdjęcia w kolejności od zimowych po jesienne i do latania na teraz. I widzę, że mam zbliżony gust z ematkami, bo też lubię kolorowe i "złote a skromne" Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: Buty jesienne 11.09.23, 20:27 Ja już nie kupuje bo mam wszystko co potrzebne. Zazwyczaj buty zimowe kupuje wiosna...i mam je na dłużej. Raczej klasyczne, oprócz fajowych gumowców. Muszą mi pasować do wszystkiego bo potem za dużo mam butów i zalega to. Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: Buty jesienne 11.09.23, 23:38 Skąd te czarne z zielonym?? Bo super wyglądają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wisniowy_sad Re: Buty jesienne 12.09.23, 19:32 elieka napisała: > Skąd te czarne z zielonym?? Bo super wyglądają!!! Zwyczajna nowa kolekcja CCC, Jenny Fairy. Mają fajny kształt czubków, teraz na topie. Są na zamek, wiec z wkładaniem nie trzeba się męczyć. Bardzo wygodne, mierzyłam w sklepie. Już pojutrze powinny do mnie przyjść 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Buty jesienne 12.09.23, 13:20 wisniowy_sad napisała: > A jak zakładałam miesiąc temu wątek o jesiennych butach, to żadnych nie miałyście pomysłów. Za wcześnie . Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Buty jesienne 12.09.23, 16:14 Ja nie do konca rozumiem pojęcie buty na jesień. W zależności od pogody i okazji jesienią noszę: sandały/klapki, tenisówki, trampki, adidasy, sztyblety, kalosze lub trekingi Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Buty jesienne 11.09.23, 23:19 Po co miałabym kupować buty co rok? Noga mi nie rośnie a nie niszczę tak by co roku potrzebować nowych. Teraz chodzę jeszcze w klapkach, u nas upały, buty jesienne śpią w szafie. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Buty jesienne 11.09.23, 23:46 Na razie nie kupiłam nic stricte jesiennego. Będę donaszać z poprzednich sezonów. Koturnów nie lubię. Ale to dopiero jak się ochłodzi, póki co chodzę w sandałach albo w tenisówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Buty jesienne 12.09.23, 00:41 Nie kupuję co rok bo mam jedne ulubione niezniszczalne. Podgryzanie dwukrotne szczeniaka wytrzymały nawet. W zeszłym roku na wyjeździe jesienią dokupiłam podobne w innym kolorze...Ale nie nosiłam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Buty jesienne 12.09.23, 06:19 Nie, nie kupuję co roku butów, po co?! kupuję wg potrzeb i jeśli coś bardzo mocno wpadnie mi w oko. A i tak cała szafa butów i większość moich. I staram się kupować porządne, w ten sposób od dekady mam martensy, czy kozaczki- oficerki też jakoś tak, klapki sketchers 3 sezon itd. W tym roku jeszcze nic nie kupiłam. 🤷Jak będzie dobra wyprzedaż to kupie wyższe trekingowe regatta. Póki co jest ciepło i noszę czarne skórzane sandały ( pasują do zwiewnej sukienki, czy dżinsów, taki rockowy wygląd) , lub sportowe buty które pasują mi do wszystkich ciuchów - trampki białe , trampki żółte, i niebieskie Adidasy z siateczki. I kalosze fioletowe . Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Buty jesienne 12.09.23, 11:47 Jeszcze nie kupiłam, ale planuję takie: Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Buty jesienne 12.09.23, 16:03 Na razie kupiłam adidasy samba, a reszte mam z zeszlego roku jakies ecco beżowe i nb czarno bezowe i botki blundstone na zime bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Buty jesienne 12.09.23, 16:11 Nie kupuję co rok. Mam szare sztyblety krótkie, trekingi niskie. Kupiłam sobie adidasy bo poprzednie zwyczajnie się tak zużyły, ze musiałam wyrzucić. Buty na naprawę czy odświeżenie trafiają do szewca. Odpowiedz Link Zgłoś