brenda_bee 24.10.23, 20:47 Mam do wyboru frytkownicę beztłuszczową, maszynę do chleba i szybkowar. Miejsca w kuchni wystarczy tylko na jedno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: co byście kupiły? 24.10.23, 20:49 Szybkowar. Najbardziej uniwersalny . Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: co byście kupiły? 24.10.23, 20:51 Bez szybkowara nie wyobrażam sobie życia 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: co byście kupiły? 24.10.23, 20:51 trzeba było ankietę zrobić . Ja głosuje na frytkownicę, bo tych innych nie mam ani nie potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: co byście kupiły? 24.10.23, 21:23 Szybkowar, potem maszyna do chleba - obie rzeczy mam Frytkownicy bym nie kupiła Odpowiedz Link Zgłoś
hasty Re: co byście kupiły? 24.10.23, 21:26 Szybkowar a potem frytkownicę, chleb wyrabia robot a piecze piekarnik. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: co byście kupiły? 24.10.23, 21:29 zalezy co juz masz jesili pieczesz chleby/bulki a nie masz robota do wyrabiania ciasta to maszyne jesli nie masz piekarnika to frytownice szybkowar tez zalezy do czego uzywany, jesli okazjonalnie do zup to nie bym nie kupila a tak wogole to bym rozwazyla instant pota np duoevo Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: co byście kupiły? 24.10.23, 21:31 Czy ta frytkownica to frajer? Jeśli tak, to nie wyobrażam sobie już życia bez. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: co byście kupiły? 24.10.23, 21:43 A masz do tego szybkowar i maszynę do chleba i możesz porównać przydatność? Ja od ponad roku waham się - kupuję tego airfyera i rezygnuję i tak w kółko. Nie mam miejsca na blacie i zastanawiam się - czy warto, jak się ma dwa piekarniki, w tym jeden mały. Mam rice maker i to fajne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: co byście kupiły? 24.10.23, 23:48 Mam szybkowar, wolnowar, KA, nie mam machiny do chleba, ale ja za chlebem nie przepadam. Wszystkie machiny stoją nieużywane, a airfryer jest w użyciu na okrągło. Kupiłam taki najmniejszy, tylko do wypróbowania i będę zmieniać na duży i porządny, a ten dam teściowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: co byście kupiły? 25.10.23, 07:35 Ja miałam maszynę do chleba i skonczyla w piwnicy - mimo ze tz cały czas te chleby robił. W końcu taki poziom osiągnął ze obwieścił ze lepiej w piecu w garnku. A potem mu się znudziło w ogóle. I dobrze bo mam wrażenie ze codziennie bochen zjadaliśmy… Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: co byście kupiły? 25.10.23, 08:49 u nas było podobnie z maszyną do chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: co byście kupiły? 24.10.23, 21:33 Ponieważ szybkowarów boję się od zawsze, a maszyna do chleba po początkowym entuzjazmie leży i się kurzy, to wybieram frytkownicę Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: co byście kupiły? 24.10.23, 21:39 Szybkowary mam 2, obu używam, pozostałych nie mam wcale, więc się nie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: co byście kupiły? 24.10.23, 21:48 Szybkowar. Mam piekarnik, i, prawdę mówiąc, nie mam potrzeby dokupowania podobnie działającego urządzenia, a szybkowaru czasem mi brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: co byście kupiły? 24.10.23, 22:56 Czyli szybkowar wygrał😁 dzięki😘 Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: co byście kupiły? 24.10.23, 22:59 Wolnoobrotowa wyciskarkę do soku z szerokim otworem. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: co byście kupiły? 24.10.23, 23:06 Nic. Skoro się zastanawiasz w ten sposób to znaczy, że żadnej z tych rzeczy nie potrzebujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: co byście kupiły? 25.10.23, 07:10 Badura. Zastanawiam się, bo chciałabym każdą z tych rzeczy i z każdej bym korzystała ale mogę wybrać tylko jedną. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: co byście kupiły? 25.10.23, 07:36 Zapytaj siebie co będziesz w tym robic. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: co byście kupiły? 24.10.23, 23:42 Frytki piekę w piekarniku, chleb robi mąż własnymi rękami, więc zostaje szybkowar Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: co byście kupiły? 25.10.23, 03:28 Nie kupuję rzeczy, które nie są mi potrzebne, więc nic z tego bym nie wybrała. Nie jem frytek, chleb kupuję w piekarni, a szybkowar to w ogóle nie wiem, do czego służy. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: co byście kupiły? 25.10.23, 07:23 Do szybkiego gotowania pod wysokim ciśnieniem. Np wołowinę gotujesz w godzinę a nie w kilka. Nie wyobrażam sobie kuchni bez szybkowaru. Mam kilka o różnych pojemnościach Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: co byście kupiły? 25.10.23, 10:17 Oj tak. Groch, fasola, ciecierzyca - 1/3 potrzebnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: co byście kupiły? 25.10.23, 07:29 Mój numer 1 - frytkownicę, używam codziennie. Maszynę do chleba kupiłam bardzo dawno temu jak zaczynał się szał na własny chleb, po kilku latach wywaliłam, upiekłam w niej może dwa chleby. Wielka kolumbryna, z której wychodzi mały bochenek chleba z dziura w środku, może teraz są inne rozwiązania. Szybkowary mam dwa, jeden duży kilku litrowy drugi mały. Faktycznie korzystałam z nich intensywnie kiedy dzieci były małe, mało czasu na gotowanie, życie w ciągłym biegu praca, szkoła, zajęcia pozaszkolne. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: co byście kupiły? 25.10.23, 08:48 nic z tych rzeczy, ale po ostatnim spotkaniu ze znajomymi jestem napalona na wolnowar. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: co byście kupiły? 25.10.23, 09:58 Mam szybkowar i bardzo rzadko korzystam, mam maszyne do chleba i korzystam jeszcze rzadziej. Wybralabym frytkownice, bo w piekarniku czasem szykuje jakies drobne rzeczy czy cos podgrzewam a w tej frytkownicy byloby szybciej. Duzo zalezy od tego co jadacie. Jak duzo domowego pieczywa i nie masz innego miksera do wyrabiania ciasta, to maszyna do chleba sie przyda, pieknie wyrobi tez ciasto na pizze, pierogi, pierniczki. Jak gotujesz miesa, buraki to szybkowar sie przyda. Ja mam wielki szybkowar i nie lubie go myc, jest ciezki i nieporeczny i wole zwykl garnki nawet jesli gotowanie trwa dluzej, ale ja w ogole prawie nie gotuje potraw wymagajacych dlugiego gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: co byście kupiły? 25.10.23, 10:13 To zależy od Twoich potrzeb przecież. Odpowiedz Link Zgłoś