Dodaj do ulubionych

Przyjemności

31.10.23, 15:49
Dziś idę na imprezę halloweenową na saunie. W piątek rusza moje ulubione lodowisko. Jutro wyprawa na cmentarz i obiad, z dziećmi, no i mężem oczywiście, ja bardzo to lubię .W sobotę koncert. Chce się żyć, moje drogie!
Na co Wy czekacie?
Obserwuj wątek
    • pani_tau Re: Przyjemności 31.10.23, 15:54
      Czekam na koniec.
      • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 15:55
        Ale czego lub czyj?
        • pani_tau Re: Przyjemności 31.10.23, 15:55
          Mój.
          • lilia-anna Re: Przyjemności 31.10.23, 16:05
            Byl taki rysunek: kolędnicy i tur mówiący "czekamy już tylko na Śmierć".
            • lilia-anna Re: Przyjemności 31.10.23, 16:05
              *turoń
          • y_y Re: Przyjemności 31.10.23, 23:06
            ej, no weź.
          • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Przyjemności 01.11.23, 04:50
            pani_tau napisał(a):

> Mój.

Zgłoś się do psychiatry, proszę. To nie jest naturalne.
            Można żyć lepiej.
            • lilia.z.doliny Re: Przyjemności 01.11.23, 13:22
              Pani_tau, bardzo często o Tobie myślę. Jak ty sobie radzisz z tym.wszystkim...
              Pewnie po.prostu nie radzisz...
              Gdybym.mogla jakoś pomóc
    • daniela34 Re: Przyjemności 31.10.23, 15:55
      W przyszłym tygodniu są Dni Kultury Adwokatury - idę do Piwnicyy pod Baranami (tylko Miki Obłoński już nam nie zaśpiewa 😪), na koncert jazzowy i na imprezę.
      • my_fair_lady Re: Przyjemności 31.10.23, 22:19
        daniela34 napisała:

> W przyszłym tygodniu są Dni Kultury Adwokatury - idę do Piwnicyy pod Baranami (
        > tylko Miki Obłoński już nam nie zaśpiewa 😪), na koncert jazzowy i na imprezę.

O rany. “Barany” to moja młodość…. 🥹😍😢….
        • daniela34 Re: Przyjemności 31.10.23, 23:10
          Ja chodzę co roku (z przerwą na pandemię) I kocham wielką miłością tę zakurzoną, krakoską atmosferę.
          • my_fair_lady Re: Przyjemności 23.07.24, 19:27
            daniela34 napisała:

> Ja chodzę co roku (z przerwą na pandemię) I kocham wielką miłością tę zakurzon
            > ą, krakoską atmosferę.

Tak! Tak! Żadne so called pub’y nie zastąpią zakurzonej i “stęchniałej” Huby, czy Baranów…. 😢 (Na co dzień nie myślę, ale jak mi coś (lub ktoś) przypomni, to tęsknię, że aż boli… 🥺
            (A przecież wyjechałam z własnej woli…)
    • gris_gris Re: Przyjemności 31.10.23, 15:57
      ekstereso napisała:

> Dziś idę na imprezę halloweenową na saunie. )

Nie umiem sobie tego wyobrazic!
      • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 16:01
        Zazwyczaj sauna mistrzowie przybrani i robia show tematyczny, na zewnątrz jedzenie, picie, pogadasz z ludźmi itd.
        • szarmszejk123 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:02
          Sauna- kto?
          To tam się nie siedzi i nie poci, tylko są jeszcze mistrzowie?
          • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 16:04
            Żartujesz? Na wypadek gdyby nie, co pół godziny są seanse muzycznoapachowe, saunamistzrz wachlarzem i ręcznikami rozprowadza ciepło.
            • szarmszejk123 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:07
              Absolutnie! Ja się nie znam, byłam w życiu dwa razy i te dwa razy wyszłam blada i mdlejaca, więc stwierdziłam, że to nie dla mnie zabawa i nigdy się tym już więcej nie interesowałam. Nie mam pojęcia o czym piszesz.
              • 35wcieniu Re: Przyjemności 31.10.23, 16:15
                Bo to chyba nie wszędzie ci saunamistrzowie. Jak ja byłam to nikogo takiego też nie było. A doświadczenia jak u Ciebie, nawet za dopłatą bym nie powtórzyła.
                • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 16:18
                  W hotelowych czy małych prywatnych nie ma. W saunariach chyba wszystkich są.
                  • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 16:19
                    Ale hotelowe to niemal nie sauny, takie małe byle co, nawet w dobrych hotelach nie umywają się do saunariów i nie lubię z nich korzystac.
                • szarmszejk123 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:40
                  Mnie to czasem żal, że tak to na mnie działa, bo w teorii powinno to być coś, co lubię:p a moje ciało nie lubi 🤷
              • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 16:15
                smile No wiesz, ludzie potrafią zagryźć jeśli złamiesz którąś z saunowych zasad, a przecież większość pozasaunowa w ogóle ich nie znasmile Przy czym środowisko okołosaunowe jest bardzo otwarte i miłe, dla tych, którzy tych zasad sie trzymają lub, równie miłe, jeśli chcesz się ich nauczyć.
                • madame_edith Re: Przyjemności 31.10.23, 19:01
                  Marzy mi się coś takiego w Warszawie, uwielbiam sauny. Póki co chyba tylko w Sante jest, a dla mnie na razie tam za drogo
          • kk345 Re: Przyjemności 31.10.23, 19:21
            Offtop trochę, ale jest taki piękny, niszowy film Siostrzeństwo świętej sauny, cudny.
            • wapaha Re: Przyjemności 31.10.23, 19:30
              Oft lekko
              Mam znajomych uczestniczących w seansach zawodach ,zrobili kurs saunmistrzow
              Mnie osobiście to śmieszy 🤷‍♀️
              Ale ja generalnie nie lubię aktywności grupowych-w saunie też wolę skupić sie tylko na sobie ,inni rozpraszają moje własne "sam na sam"
              • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 19:45
                Mnie też bawi. Pozdrawiam stąd właśnie.
                • wapaha Re: Przyjemności 31.10.23, 19:51
                  ekstereso napisała:

> Mnie też bawi. Pozdrawiam stąd właśnie.

Mnie nie bawi
                  Tylko śmieszy 😅
                  • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 21:34
                    No to mnie bawi bez też.
    • homohominilupus Re: Przyjemności 31.10.23, 15:59
      Jak wygląda impreza halloweenowa w saunie?

Ja czekam na zimę i narty ale to trzeba jeszcze będzie trochę poczekać.
      W najbliższej przyszłości czekam na wyjazd na swoją wioskę zeby zobaczyć jak rozkwitły jesienne róże oraz pobrudzić w liściach i pójść w gory ale ma padać cały weekend więc pewnie nie pojadę 😢
      • homohominilupus Re: Przyjemności 31.10.23, 15:59
        *pobrodzić w liściach nie pobrudzić 😁
        • szarmszejk123 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:46
          Jedno drugiego nie wyklucza. Ostatnio widziałam przedszkolaka który wskoczył w górę liści i wstał z psia kupą na klacie 🙈🙈
      • z_lasu Re: Przyjemności 31.10.23, 22:24
        homohominilupus napisała:

> Jak wygląda impreza halloweenowa w saunie?

Wszyscy się rozbierają i wyglądają przerażająco.
    • szarmszejk123 Re: Przyjemności 31.10.23, 15:59
      Bo ja wiem? Na nic specjalnego nie czekam ostatnio 🤷
    • mrs.solis Re: Przyjemności 31.10.23, 16:00
      Czekam az maz dokonczy wygladzanie ostatniej sciany i bede mogla w koncu zaczac malowac.
    • kot_filemon88 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:02
      Kupiłam samochód, za swoje. Jestem z tego bardzo dumna, rejestracja w piątek. Potem cieszę się za sushi, również w piątek. Potem na pracę w poniedziałek, potem na urlop. Święta zmarłych szczęśliwie nie obchodzę od 12 lat, zostałam z niego zwolniona przez rodziców kiedy wyszłam za obcokrajowca niewierzącego w nic.
    • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 16:02
      Na fajne rzeczy czekacie. Impreza na saunie to tematyczne seanse, muzykę, jedzenie i gadanie w przerwach. Jak ktoś lubi to super, wszystko bezpretensjonalnie i miło. Ostatnio spotkaliśmy sąsiadów.
    • beataj1 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:04
      W najbliższym czasie mam w planach 3 koncerty jazzowe i jeden świąteczny. Weekend w Sopocie. W grudniu Karlskrona na weekend.
      Ale obecnie najbardziej cieszy mnie zakup domka ogrodowego który przerobię na she shed, moje królestwo Pomaluje go na błękitno biało i w środku będą moje zabawki do szycia, kolekcja puzzli, planszówek i innych super rzeczy. Ale się jaram. A tak wygląda moje nowe cudo.
      • szarmszejk123 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:05
        Zajebisty! My się z mężem bijemy o nasz domek ogrodowy, każde z nas ma totalnie inny pomysł 😂
        • beataj1 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:08
          Ten będzie tylko mój. Już zapowiedzialam rodzinie że za wtargnięcie do mojego domku będę gryzła.

Jaram się jak dziecko.
          • szarmszejk123 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:11
            Gratuluję i zazdroszczę. Niech ci sluży ❤️
          • kamin Re: Przyjemności 01.11.23, 11:00
            Jak będzie ogrzewany?
            • beataj1 Re: Przyjemności 01.11.23, 11:16
              Grzejnik elektryczny. A z czasem może koza. Ale zobaczę po pierwszym sezonie zimowym. Ile naprawdę będę tam spędzać czasu zimą.
    • bi_scotti Re: Przyjemności 31.10.23, 16:04
      ekstereso napisała:

> Dziś idę na imprezę halloweenową na saunie.

big_grin Uslyszalam za uchem glos mojej matki (duuuchy???) "na dachu sauny?" tongue_out
      Za kilka godzin wsiadam do samolotu & lece do sasiadow na professional conference, na ktorej juz wiem, ze spotkam kilkanascie fajnych ludzi z roznych czesci Kanady, US i paru z innych miejsc na swiecie - very exciting. To juz druga ta akurat conference po Covid, na pierwszej bylo nas jakos malawo, teraz zapowiada sie bardzo tlumnie - jest na co czekac wink
      Pod koniec listopada pewna mala winnery, ktorej kibcujemy od pierwszej butelki wina bedzie obchodzic 25 lat dzialalnosci - hard to believe, czas gna bez opamietania smile No wiec bedzie big party, dostalismy bardzo piekne invitation - jest na co czekac smile
      No i juz sie krystalizuja (sa na etapie oplacania) plany na Christmas/New Year - jest na co czekac smile
      Cheers.
      • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 16:16
        wiem, wiem, że powinnam była napisać w saunie- ale chciałam napisac, że idę dziś na saunę, potem dodałam że na imprę (co też jest prawdą). A na dach, owszem, wychodzimy w ramach chłodzenia.
        • bi_scotti Re: Przyjemności 31.10.23, 16:27
          big_grin It's not me - it's my mama ... z zaswiatow - Halloween - uwazaj na tym dachu, gdy powieje to moze wlasnie mama oddycha wink Cheers.
          • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 17:50
            🍁
    • lilia-anna Re: Przyjemności 31.10.23, 16:07
      Tereso, gdzie lodowisko? Tez czekam (w Warszawie).
      • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 16:08
        Nie Warszawa
        • lilia-anna Re: Przyjemności 31.10.23, 16:09
          Ech wink
          • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 16:17
            Ale przypuszczam, że też masz już otwarte; to moje jest ostatnim w okolicy, które sie otwiera.
            • 35wcieniu Re: Przyjemności 31.10.23, 16:27
              Szczerze wątpię. Masz szczęście jeśli u ciebie otwierają się tak szybko. Zazwyczaj to jest jednak listopad albo i grudzień.
    • grruu.u Re: Przyjemności 31.10.23, 16:07
      Na otwarcie paczki z nową sukienką - już czeka w paczkomacie.
      Na racuchy, które właśnie wyrastają - obiecałam dzieciom, będzie pachnąco i cynamonowo w domu.
      Na kolejny zjazd na studiach podyplomowych.
      Na oficjalne otarcie sezonu "szukam prezentów po choinkę" - należę do tych dziwaków, którzy to uwielbiają.
      Na spotkanie z przyjaciółkami - ostatnio ciągle u którejś coś, dzieci chorują, więc już się stęskniłam bardzo

• chococaffe Re: Przyjemności 31.10.23, 16:21
        Na oficjalne otarcie sezonu "szukam prezentów po choinkę" - należę do tych dziwaków, którzy to uwielbiają.

witaj w klubie
        • alex_vause35 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:23
          A jest tu może klub miłośniczek ozdób świątecznych, co roku dokładanych, nawet jak nie potrzeba? wink
          • chococaffe Re: Przyjemności 31.10.23, 16:29
            Ja jestem miłośniczką ozdób wiecznych lub bardzo krótkotrwałych (choinka, gwiazda betlejemsnka)
            • alex_vause35 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:33
              Ja mam tych wiecznych sporo, ale zawsze mogę mieć więcej.
              Plus mam kubki świąteczne, dużo kubków świątecznych, nawet w październiku teraz 2 kupiłam.
              • chococaffe Re: Przyjemności 31.10.23, 16:43
                Na razie nie stać mnie na budowę drugiego skrzydła zamku więc staram się nie dokupywać nowych rzeczybig_grin
          • grruu.u Re: Przyjemności 31.10.23, 16:36
            Jak to nie potrzeba 🙄
            • alex_vause35 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:38
              big_grin
      • alex_vause35 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:22
        Jaką podyplomówkę robisz, jeśli to nie tajemnica?
        Ja też zaczęłam, ale straszny boordel na razie jest wink.
        • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 16:24
          A co Ty zaczęłaś?
          • alex_vause35 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:32
            Hłe, hłe, psychologię uzależnień.
            To tak dla celów samorozwoju i zdobycia wiedzy.
            • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 17:50
              No fajnie!
        • grruu.u Re: Przyjemności 31.10.23, 16:37
          Na Akademii Sztuki Wojennejsmile
          • alex_vause35 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:38
            Super!
            • grruu.u Re: Przyjemności 31.10.23, 16:42
              Trochę "nie miała baba kłopotu to poszła na studia", muszę wychodzić o 6:40 z domu żeby na zajęcia w weekend dojechać, ale są bardzo ciekawe
    • chococaffe Re: Przyjemności 31.10.23, 16:12
      Na kilka koncertów
      Na dwie płyty (miały przyjść w październiku, ale jest opóźnienie w wytłaczaniu)
      Na spotkania rodzinne, w tym jutro
      Na miód

Wiele rzeczy miłych i bardzo miłych w tym roku też się zdarzyły - zastanawiam się czy nie zacząć pisania sobie rocznych raportów z przyjemnych rzeczy
    • nellamari Re: Przyjemności 31.10.23, 16:16
      Na kolację w Cagliari dzisiaj wieczorem
      Na nurkowanie w morzu pojutrze
      Na odpowiedź z potencjalnej ( niemal idealnej) przyszłej pracy, która nie nadchodzi od tygodnia mimo przejścia trzeciego etapu rekrutacji 🤐
      • bi_scotti Re: Przyjemności 31.10.23, 16:49
        A przed kolacja idz na spacerek po Orto Botanico di Cagliari - such a lovely place ... zdecydowanie extra przyjemnosc smile Cheers.
        • nellamari Re: Przyjemności 31.10.23, 20:19
          O dzięki, dzisiaj już nie dam rady, ale jutro na pewno. Atakuję muzeum archeo, i potem krypty, nekropolis i orto w takim razie !
          • simply_z Re: Przyjemności 31.10.23, 20:39
            Polecam wioskę san sperate koło Cagliari, piękne murale.
            • nellamari Re: Przyjemności 01.11.23, 04:46
              Dzięki dzięki mam jeszcze czas do weekendu to zapisuję, jedyne ograniczenie : musi być baby-friendly…
              • simply_z Re: Przyjemności 01.11.23, 18:01
                Jest, mają też dwa fajne ogrody, fajna atrakcja dla dzieci. Ogród z figurami i ogród dźwięku.
    • alex_vause35 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:20
      Czekam na obiadek, który zaraz zacznę robić, jak tylko wyślę w świat ostatnią robotę (paprykarz z kurczaka, ładnie wygląda na różnych stronach).
      Czekam na ładniejszą pogodę, żeby iść jutro na cmentarz, bo na razie to du... urywa po prostu.
      Czekam na moje warsztaty (teraz jest przerwa) i na książki, które sobie zamówiłam.
      Czekam na kasę, żeby sobie zamówić sukienkę big_grin.
      Ogólnie życie jest ok !
      • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 16:25
        Super!
      • magdallenac Re: Przyjemności 01.11.23, 13:50
        Jak zrobić paprykarz z kurczaka?
    • little_fish Re: Przyjemności 31.10.23, 16:22
      Dziś przyszedł airfrayer - czekam żeby się pobawić i zrobić coś dobrego. Od jutra do niedzieli mam wolne, poleniuchuję trochę. A w czwartek może pojadę obejrzeć nasze (moje i męża) marzenie.😃
      • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 16:25
        Ale fajnie, że macie wspólne marzenie, kt jeszcze da się obejrzeć nie tylko oczami wyobraźni.
        • little_fish Re: Przyjemności 31.10.23, 17:06
          Znaczy, marzenie jest do kupienia i używania, a nie tylko oglądania , ale najpierw trzeba obejrzeć 😊
          • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 17:51
            👍.
    • piataziuta Re: Przyjemności 31.10.23, 16:31
      Za 59 minut jadę nad morze.
    • ga-ti Re: Przyjemności 31.10.23, 16:31
      Teraz to czekam na dzieci aż wrócą że szkoły i zjemy kurczaka z dynią. I czekam aż się druga dynia upiecze i zrobimy ciasto albo ciasteczka.
      Na jutrzejszy dzień też czekam, bo lubię cmentarze rozświetlone.
      Na święta jeszcze czekać za wcześnie, choć dziecko już nuci last Christmas 😆
    • nenia1 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:32
      Tydzień spędzam w Pieninach. Jesień tu jest niezwykle malownicza. Przeniosłam się dzisiaj z uroczych domków/stodół w Falsztynie do pięknej willi w Szczawnicy i zbieram się właśnie na obiad do którejś z restauracji. Jutro ma być bardzo ładna pogoda więc wybieramy się rowerami Drogą Pienińską do Czerwonego Klasztoru na Słowacji. W czwartek najpewniej Paklenica i Wąwóz Homole. Kolejne dni i plany zależą od pogody, która jak na razie w tym rejonie Polski całkiem nieźle dopisuje.
    • szmytka1 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:37
      Aż blacharz odda auto. Wyjeżdżę dla przyjemności cały bak. Pojadę po pączki w ulubione miejsce, do lasu na spacer i pozbieram galęzie, bedą na działkę by pookrywac roze. Tam też pojadę i do ogrodnika, sobie cos kupię i posadzę. I zamówię sobie na allegro że 10 litrów obornika. Może żółtą budleję albo wściekle różową jeżowkę, a może roze. Tak, roze... i piwonię, Elizę Lundy widziałam u mojego ogrodnika. Pojadę jeszcze do miasta, gdzie mam bon 120 zł do sklepu sportowego. I gumowce sobie kupię jak już będzie auto. Poodwiedzam kolezanki spoza miasta. Pojadę do mojej matki i u niej też coś zasadzę 😆 Ogólnie wszystko się kręci wokół odzyskania samochodu. Nie umiem, nie mogę bez niego funkcjonować. 3 tyg nie mam i to jest męka. Połowy rzeczy, które lubię, nie mogę robić bez auta.
    • nangaparbat3 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:38
      Czekam lata, na saunie może być teraz całkiem nieprzyjemnie, u nas chłodno i deszcz.
      • ekstereso Re: Przyjemności 31.10.23, 17:52
        Jak to nieprzyjemnie? Na saunie im gorzej tym lepiej.
    • heca7 Re: Przyjemności 31.10.23, 16:39
      W tej chwili czekam na wyjazd na Zanzibar, który sobie mąż umyślił z okazji swoich 50 urodzin. Wylatujemy 26 listopada na dwa tygodnie. Zaraz potem mnie czeka wszczepienie dwóch implantów na raz więc nic przyjemnego. Gdzieś po drodze musimy zmieścić wyjście do teatru, mąż dostał voucher (też na urodziny).
    • koko8 Re: Przyjemności 31.10.23, 17:03
      Czekam na poczatek wiosny.
      Poza tym na serial na podstawie książki jednego z moich ulubbionych autorów.
      I przedbożonarodzeniowy weekend z mężem w fajnym europejskim mieście.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Przyjemności 31.10.23, 17:08
      Mnie by się odechciało żyć, jakbym tak musiała codziennie gdzieś łazić.
      • black_magic_women Re: Przyjemności 31.10.23, 19:38
        mamtrzykotyidwato5 napisała:

> Mnie by się odechciało żyć, jakbym tak musiała codziennie gdzieś łazić.

Widzę, że nie jestem sama!
        • joana012 Re: Przyjemności 31.10.23, 19:43
          Ja tylko na grzybobranie aktualnie. W sobotę się wybieram. Później nieco kabaret moralnego niepokoju a jeszcze później czyli w styczniu wyjazd na kilka dni na narty.
      • magdallenac Re: Przyjemności 01.11.23, 13:52
        Mnie by się odechciało żyć, gdybym ciągle musiała tak siedzieć.🤷🏻‍♀️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka