Dodaj do ulubionych

Kubek termiczny ze Starbucks

18.11.23, 16:26
Słyszałyście coś na temat kubków termicznych ze Starbucksa?
Nawet nie chodzi mi o to czy trzymają ciepło ale czy nie przeciekają?
Siostrzenica chciałaby dostać ma mikołajki, z zamiarem zabierania do szkoły tylko zastanawiamy się czy one są szczelne. Wcześniejszy miała z Contigo ale zostawiła w pociągu i przepadł.
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Kubek termiczny ze Starbucks 18.11.23, 16:31
      Mam 2, jeden jakiś zwykły, drugi świąteczny-bałwanek, obydwa są ok do postawienia w uchwycie na kubek w samochodzie, obydwa przeciekają po przechyleniu.
      • panirobak82 Re: Kubek termiczny ze Starbucks 18.11.23, 17:13
        Dzięki wielkie, czyli do plecaka licealistki się nie nadają, szkoda sad
    • krolewska.asma Re: Kubek termiczny ze Starbucks 18.11.23, 17:21
      mam ze starbuck kubek zwykly
      kosztowal fortune bo kupiony na lotnisku ( ja nie placilam tylko linia bo jeszcze nie oszalalam)

ALE
      jest baaaaardzo dobrej jakosci to trzeba im przyznac
    • geez_louise Re: Kubek termiczny ze Starbucks 18.11.23, 17:27
      To są kubki głównie do samochodu, przeciekać nie przeciekają ale do plecaka bym nie ryzykowała. Butelki termiczne są u nich do plecaków.

Kubki generalnie są cienkie i nie trzymają ciepła po kilkanaście godzin, ale kilka - bez problemu.

Wygodnie się z nich pije, dobrze leżą w ręce, niektóre mam już 8 lat i nie są zniszczone. Dobrze „chodzą” zapięcia i gwinty. Nie psują smaku wody i napojów.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Kubek termiczny ze Starbucks 18.11.23, 17:38
      Dziecko chce ze starbunia to kup mu co chce.
      Przypomina mi się jak chciałam piękna czarną sukienkę, ciocie powiedziały że pomyśla i dostałam w groszki kolorowe, była droga, na swój sposób ładna ... nigdy jej nie ubrałam.
      • panirobak82 Re: Kubek termiczny ze Starbucks 18.11.23, 21:28
        Haha masz racje, chodziło o firmę i młodej zależało bardzo, żeby był tak szczelny na Contigo. Miszę z nią prozmawiać żeby nie było rozczarowania jak z twoją sukienką : )
    • princesswhitewolf Re: Kubek termiczny ze Starbucks 18.11.23, 18:00
      Ale ktore masz na mysli? Bo wiekszosc to.po prostu plastik z przykrywka i slomka w fozmaitych kolorach i wzorach i oczywiscie ze to nie jest szczelne.

Potem masz Stanley wersje czyli wyglada jak wysoki samochodowy kubek i on jest termiczny ale jak przewrocisz to tez sie leje

No i to z czego sie z zalozenia nie powinno lac ( acz szalu nie ma) to takie jakby wysokie waskie termosy w roznych kolorach. Nie trzyma tak dobrze jak contigo ale troche tak
      • panirobak82 Re: Kubek termiczny ze Starbucks 18.11.23, 21:29
        Widziałam dzisiaj takie zamykane na klips i o takim myślałam.
        • princesswhitewolf Re: Kubek termiczny ze Starbucks 19.11.23, 09:14
          W ksztalcie kubka z uchem ( Stanley) - one ciekną odwrocone..

Tylko te waskie wysokie a la mini thermos nie ciekna
    • biala_ladecka Re: Kubek termiczny ze Starbucks 18.11.23, 21:34
      Mam jeden i jest rewelacyjny. Nosze w plecaku, nie przecieka, trzyma cieplo.
      • panirobak82 Re: Kubek termiczny ze Starbucks 18.11.23, 22:17
        Ooo możesz go pisać albo jakiegoś linka podesłać?
    • kocynder Re: Kubek termiczny ze Starbucks 19.11.23, 09:41
      A mnie Contigo rozczarował ogromnie. W porównaniu z innymi dość drogi, a nieporęczny, źle się trzymał w dłoni (mam bardzo małe dłonie i szeroki kubek jest dla mnie niewygodny), ale to mniejsza - najmniej fajne, że gorąca kawa w sumie po godzinie była ledwo letnia. sad Za to miałam taki "no name", reklamowo otrzymany podczas dni otwartych pewnej uczelni wyższej (oczywiście z nadrukowanym logo tejże uczelni), który był idealny - zarówno obwód umożliwiał mi wygodne trzymanie, był w ślicznym odcieniu "morskiego" granatu, jak i potrafił ciepło utrzymać przez cały weekend - kiedyś zostawiłam go w piątek wieczorem w pracy, z kawa przygotowaną sobie "na drogę", a w poniedziałek kawa była, no, nie ciepła, ale i nie zimna zupełnie! smile Niestety, parę lat temu ukradziono mi torebkę z tym kubkiem w środku... sad
      Dobry kubek termiczny to skarb! Dobry, czyli wygodny w trzymaniu, szczelny, dobrze trzymający ciepło. A jeśli do tego jeszcze ładny...
      • princesswhitewolf Re: Kubek termiczny ze Starbucks 19.11.23, 15:56
        >cryingmam bardzo małe dłonie i szeroki kubek jest dla mnie niewygodny),

To Contigo jest szeroki? 🤔

No tozostaly ci jakies waskie termosy na 4cm szerokis chyba
        • kocynder Re: Kubek termiczny ze Starbucks 19.11.23, 16:11
          Może zależy od modelu? Ja kupiłam już nie pamiętam, w każdym razie polecany na ematce i dla mnie był za szeroki w obwodzie. Znaczy swobodnie używać mogłam, nie był to problem, ale wygodnie nie było. Z tym, że gdyby serio dobrze trzymał ciepło - to bym go chwaliła, no ale kawa po godzinie była ledwo letnia... Dlatego za tą cenę - nie warto.
          Ostatnio widziałam jakieś takie termiczne kubki z uchem i nawet rozważałam, ale nie wiem na ile one sa praktyczne... smile
          • princesswhitewolf Re: Kubek termiczny ze Starbucks 19.11.23, 16:52
            Na pewno.

Klasyczne Contigo to te dwa modele, ale sa tez szerokie kubki, mniej popularne i mniej dostepne
            • kocynder Re: Kubek termiczny ze Starbucks 19.11.23, 17:03
              To nie był żaden z tych. Niezależnie jednak - przede wszystkim bardzo słabo trzymał ciepło. smile Być może rozwiązaniem byłoby nalać do niego zimna kawę, to nie zmieniałaby temperatury, ale jakby nie o to mi akurat chodziło. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka