Dodaj do ulubionych

Słowenia na narty

17.12.23, 13:01
Chętnie dowiem się, jak wrażenia ematek z zimowych wyjazdów do Słowenii, szczególnie w porównaniu z Austrią czy Włochami. Nie chodzi mi o ceny, ale raczej kwestie infrastruktury narciarskiej, możliwości apres-ski, innych atrakcji w tym dla dzieci jak np. Tory saneczkowe etc. Przymierzam sie do Kranjskiej Gory, bo pogodzi i narciarskich zjazdowcow i biegaczy, ale jestem ciekawa czy są tu regularne miłośniczki Słowenii jako miejsca wypadowego na zimę i dlaczego.
Obserwuj wątek
    • bazia_morska Re: Słowenia na narty 17.12.23, 14:15
      Ja jestem milosniczką KG, ale w lecie 😇
      • hermenegilda_zenia_is_back Re: Słowenia na narty 17.12.23, 14:44
        Tak, to jest zdecydowanie popularniejsza opcja, ale pytanie celowane w narciarzy i zimę 🙂
    • heca7 Re: Słowenia na narty 17.12.23, 15:14
      KG to malutki ośrodek. Właściwie wszystkie trasy spotykają się w tym samym miejscu. Są dwie trasy obok siebie dla bardzo początkujących a zaraz obok dla zaawansowanych. Wygodne jest to, że od razu na stoku jest wypożyczalnia, bary, kasy iitd. Kawałek dalej jest Podkoren i tam już jest ostra trasa. Można koncertowo zjechać na doopie.
      Fajne jest to, że wypożyczalnia ma od razu przechowalnię sprzętu w piwnicy. Wystarczy wynająć szafkę i nie trzeba targać ze sobą ani jednej narty tongue_out Samo miasteczko ładne, malutkie i.mozna wynająć pokój przy samym stoku. Mnóstwo tam rodzin z dziećmi bo trasy łatwe i wszystkich widać jak na dłoni. Byłam tam kilka razy. Niestety dla synów troszkę za nudne i za łatwe.
      • heca7 Re: Słowenia na narty 17.12.23, 15:18
        Jezioro Jasna i jeszcze kilka zdjęć ze stoku (tłumów brak). Restaurację Milka polecam gorąco. Tylko trzeba wcześniej rezerwować stolik.
        • hermenegilda_zenia_is_back Re: Słowenia na narty 17.12.23, 16:51
          Muszę pogodzić interesy niezaawansowanych narciarzy alpejskich i drugą część rodziny, która woli biegówki - oni będą jeździć w Planicy. Z opisu wygląda, że nie będzie tragedii - planuje jednorazowy wypad, a jak się Słowenia spodoba to może innym razem padnie na Maribor
          • heca7 Re: Słowenia na narty 17.12.23, 17:01
            Ja jestem fanką Słowenii więc wszystko mi się podoba wink Maribor oczywiście też 👍

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka