nena20 11.01.24, 16:45 Help, mam dwie pełne szuflady mrożonych pomidorów. Koktajlowe i duże w całości albo pokrojone. Na zupę przeciery mam w słoikach. Papryki mrożone zużyłam ale te pomidory do niczego nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotejka Re: co zrobić mrożone pomidory 11.01.24, 17:17 Do wszystkiego pasują Każde danie, w którym wykorzystałabys pomidor Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: co zrobić mrożone pomidory 11.01.24, 17:19 Ja bym obrzuciła nimi Dudę. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: co zrobić mrożone pomidory 11.01.24, 17:25 wyślę w paczce do więźniów politycznych Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: co zrobić mrożone pomidory 11.01.24, 17:29 alpepe napisała: > Ja bym obrzuciła nimi Dudę. > Bez rozmrażania. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: co zrobić mrożone pomidory 11.01.24, 21:42 Dlaczego nie pasują - tak samo jak z przecieru możesz z nich zrobić zupę czy sos, dorzucić do leczo albo fasolki po bretońsku.... One i tak się rozlecą na papkę - czy prawie papkę podczas gotowania. Ja często gdy mam w sezonie klęskę urodzaju i nie chcę mi się już robić przecierów, to mrożę pomidory i używam tak samo jak przecieru. Odpowiedz Link Zgłoś