Dodaj do ulubionych

obstrukcja w sejmie

16.01.24, 10:38
to już przestaje być niestety zabawne, bo przyznaje memy są śmieszne, ale to się dzieje naprawdę i pytanie do czego do zmierza?
Wniosek o uwolnienie posłów/nieposłów, skandowanie uwolnić posłów i zaproszenie żon, tych żon na obrady sejmu.
Czy to nie dziś miało byc głosowanie nad budżetem. Pajacesad
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 10:40
      Ja nie mogę zrozumieć, że tak sobie postronne osoby mogą wejść do sejmu bez żadnego trybu. Nie ma straży marszałkowskiej?
      • mdro Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 10:45
        Jak mają przepustki, to mogą. W zasadzie nie ma powodów, by im tych przepustek odmówić.

To za PiS-u była lista "tych klientów nie obsługujemy", z zakazem wejścia np. dla Obywateli RP.
        • alpepe Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 10:58
          No to może by tak zwolenników rządu zapraszać tak, by nie było miejsca dla tych kawalarzy z PiSu?
          • angazetka Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 18:49
            Ale dlaczego?
        • kk345 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 11:33
          Ale one chyba siedzą w ławach poselskich, czy ja źle widzę?
          • asia-loi Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 11:40
            kk345 napisała:

> Ale one chyba siedzą w ławach poselskich, czy ja źle widzę?

Siedzą wyżej, tam są miejsca dla gości. A poseł może zapraszać chyba różne osoby. Chyba na tej zasadzie zapraszają uczniów z różnych szkół.
        • misiamama Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 12:08
          dokładnie.
          Pracodawcy mogą się zainteresować, zwł. w przypadku pani Kamińskiej na L4. Która też (przynajmniej na zdjęciach) znacznie markotniej wygląda niż pani Wąsik. Może pani Kamińskiej jako sędzi, a poprzednio - adwokatce, bliżej są znane realia sytuacji prawnej obu więźniów hydraulicznych oraz ocena karnoprawna ich działalności.
          • alpepe Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 13:03
            Bardziej wygląda, jakby kompana od kielicha straciła i nie każdy tak potrafi do lustra.
          • wunder-gaffe Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 13:26
            misiamama napisała:
            > Pracodawcy mogą się zainteresować, zwł. w przypadku pani Kamińskiej na L4. Któr
            > a też (przynajmniej na zdjęciach) znacznie markotniej wygląda niż pani Wąsik.

Ee, Wąsikowa ma minę jak dziecko, które za chwilę się rozpłacze.
            Za to Kamińska przebija ją żałobnym strojem.
            https://bi.im-g.pl/im/ba/2e/1d/z30598330IH,Zony-Kaminskiego-i-Wasika-w-Sejmie--Wykonaly-wymow.jpg
            • iwles Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 13:30

A kto w tym czasie zapłakane dzieci utuli? Siedzą bidaczki same, w zimnym domku?
              • paskudek1 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 13:36
                Może w szkole zostały 🤣🤣
            • panna_lila Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 14:13
              ja tych kobiet nie rozumiem, mają jakąś rodzinę, koleżanki, znajomych z pracy, sąsiadów, może nawet znajome ematki i robią z siebie taki cyrk. Widzę dwie opcje - to wszystko z miłości do mężów, albo do partii. Jedno i drugie w tym przypadku nie działa na ich korzyść.
              • midge_m Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 15:24
                panna_lila napisała:

> ja tych kobiet nie rozumiem, mają jakąś rodzinę, koleżanki, znajomych z pracy,
                > sąsiadów, może nawet znajome ematki i robią z siebie taki cyrk. Widzę dwie opcj
                > e - to wszystko z miłości do mężów, albo do partii. Jedno i drugie w tym przypa
                > dku nie działa na ich korzyść.

Mają pewnie rodzinę, znajomych i koleżanki w PiSie.
              • ekstereso Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 16:27
                Kazali im robić cyrk to robią.
              • misiamama Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 18:39
                Akurat rodzina pani kierepka się kwalifikuje 😉
              • babcia47 Re: obstrukcja w sejmie 17.01.24, 01:10
                panna_lila napisała:

> ja tych kobiet nie rozumiem, mają jakąś rodzinę, koleżanki, znajomych z pracy,
                > sąsiadów, może nawet znajome ematki i robią z siebie taki cyrk. Widzę dwie opcj
                > e - to wszystko z miłości do mężów, albo do partii. Jedno i drugie w tym przypa
                > dku nie działa na ich korzyść.
                Przecież one walczą o chleb i dobrobyt dla swoich rodzin. Posqdy mezow dzieki pis, ich posady dzięki pis, posada syna w banku światowym tez byla dzieki pis . Bez partii u władzy i ich obecności w partii moze byc cieniutko po tylu latach wiszenia na niej wiec robią co mogą i co im każą
            • kot.z.kosmosu Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 16:53
              >
              > Ee, Wąsikowa ma minę jak dziecko, które za chwilę się rozpłacze.

Mnie ona do złudzenia przypomina Filifionkę

• dramatika Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 11:01
      Wyluzuj, tutaj to tylko szopka, prawdziwe obrady sejmu są w Davos.
      • iwles Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 11:33

Oj, nie przypadkiem w Sali Kolumnowej?
      • bistian Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 12:52
        dramatika napisał(a):

> Wyluzuj, tutaj to tylko szopka, prawdziwe obrady sejmu są w Davos.

To spore utrudnienie, mogą nie zdążyć dojechać. Ale i tak lepiej, niż w Moskwie, gdzie mróz i pękające rury robią lodowiska na schodach.
    • znowu.to.samo Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 11:14
      Słabo to wszystko wygląda
      Chyba nikt się nie spodziewał że pisiorstwo aż tak sie wczepi pazurami w ten stołek,
      i teraz nie da się go oderwać
      • anilorak174 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 11:21
        Bo do tej pory jak się zmieniała władza to jedni krzyczeli na drugich że "pójdą siedzieć" i na tym się kończyło. A teraz rzeczywiście poszli siedzieć i na resztę padł blady strach. Stąd te żałosne wrzaski i lansowanie "więźniów politycznych" ze zmarznietymi żonami i płaczącymi dziećmi.
    • anilorak174 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 11:14
      No nie jest. Ciężko PiS zaakceptować wynik wyborow a pokojowe oddanie władzy to tylko cisza przed burzą.
      Budżet i tak uchwala, z PIS czy bez, Duda będzie się jeszcze puszyl, wtrąci się twór w postaci TK i jeszcze tan bajzel bedzie trwał. Ale to juz tylko żałosny kwik oderwanych od koryta.
    • anilorak174 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 11:28
      Zimno im 😜
    • asia_i_p Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 11:36
      No trzeba cierpliwie robić swoje i przeczekać. Im się w końcu znudzi/ dotrze, że nie działa. Jest to żenujące.
      • anilorak174 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 11:41
        Ale jest pewna zaleta. Rodzinny zagorzały pisowiec sam stwierdził, że on nie popiera tych pisowych awantur...
    • 87monomono Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 11:57

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/419229457_769825541836892_8422738928890909675_n.jpg?_nc_cat=1&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=Dwi1L2J-C8QAX-KCZxg&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfCAQQBH0a4y62oeWAZznEZV5IAdEq8sogi0fxKMyf15eA&oe=65AAA95E
      Racjonalna Polska fb
      • misiamama Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 12:05
        To wiadomo, zresztą głodówka zaplanowana z góry, wiadomo było jak wygląda proces odstawienia i że trzeba to natychmiast czymś przykryć.
      • yenna_m Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 13:42
        Ponoć cukrzycę ma. Ale czy to normalna cukrzyca, czy alkoholowa, to jużnpojecia nie mam. Caly portal X huczy, że on jest alkoholikiem i przepił tyle kasy, że mieszka w malutkim mieszkanku.
        • magda.z.bagien Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 13:55
          Malutkim i nieogrzanym
          • hanusinamama Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 13:57
            To Wąsikowa nie wie jak ogrzewanie odpalić...nie Kamińska
    • znowuzapomnehasla92 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 12:11
      Cyrk. Wydzieranie, jakieś oklaski, i Buda żałośnie twierdzący, że bez tych przestępców nie można prowadzić obrad.
    • magda.z.bagien Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 12:47
      Żałosne wygłupy, te zbolałe miny żon i tych dwóch pajaców pod szyldem Solidarności. Żenujące przedstawienie.
    • princy-mincy Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 12:58
      To tylko pokazuje, ze nijak nie maja dobra Polski na wzgledzie a tylko wycieraja sobie tym gebe.
      Liczy sie tylko i wylacznie patryjny zysk, nic wiecej.
    • dramatika Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 13:52
      PiS odstawia rzewny cyrk, ale sprawa jest poważna. Junta wsadziła w pasiak ludzi objętych prawem łaski.
      • paskudek1 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 13:55
        dramatika napisał(a):

> PiS odstawia rzewny cyrk, ale sprawa jest poważna. Junta wsadziła w pasiak ludz
        > i objętych prawem łaski.

Uj z tym że nieskutecznie prawda? Racja musi być po stronie pisu prawda dramatisia?
        • angazetka Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 18:51
          Junta wsadziła w pasiak big_grin big_grin big_grin
          Mam wygaszoną D. i czasem żałuję big_grin
      • alpepe Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 14:00
        Że co?
        • paskudek1 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 14:17
          alpepe napisała:

> Że co?
          >

Dramatika jak niepodległości broni tego pierwszego ułaskawienia.
          • snajper55 Re: obstrukcja w sejmie 17.01.24, 01:20
            paskudek1 napisała:

> alpepe napisała:
            >
            > > Że co?
            > >
            >
            > Dramatika jak niepodległości broni tego pierwszego ułaskawienia.

To było uniewinnienie. Przecież sam mówił, że postanowił zastąpić sąd. A ponieważ są już niewinni, to sąd skazał niewinnych. Proste.

S.
    • la_mujer75 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 14:19
      To nie pajace, tylko sqrwysyny.
      Nie mmogą sie pogodzić, że oderwano ich od koryta, plus zaczynają bać się, że zostaną rozliczeni.

I powiem Wam tak. Jak nienawidziłam PiSu, to teraz nie mam słów, aby oddac, jak bardzo moje uczucia eskalowały.
      Myślałam, że to niemożliwe, aby jeszcze bardziej można było tych sqrwysynów nienawidzieć.
      I co ciekawe- chyba jeszcze bardziej dziela Polakow, niz jak byłi u władzy.
      • rzepicha-piastowa Re: obstrukcja w sejmie 17.01.24, 06:55
        Mam dokladnie tak samo!
    • purchawkapuknieta Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 15:11
      Tak, wyborcy PO mają pamięć złotej rybki

https://wiadomo.co/wp-content/uploads/2016/12/mid-16c16267.jpg
      • la_mujer75 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 15:22
        Nie widzisz róznicy?
        Kiedy się protestuje, jak jest łamane prawo, a kiedy się protestuje przeciwko prawo?
        W sumie mnie to nie dziwi.
        Ideologia zryła wam mózg.
        I macie osobowość Kalego.
        • la_mujer75 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 15:23
          *przeciwko prawu
        • dramatika Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 15:25
          la_mujer75 napisała:

> Nie widzisz róznicy?

To była całkiem inna sytuacja i nie wolno porównywać tongue_out
          • paskudek1 Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 15:53
            Masz rację dramatik. Co innego bronić PRAWA a co innego bronić jego łamania. PIS i jego wyznawcy są w tej drugiej grupie. Chociaż mordy mają pełne frazesow. Szkoda tylko że nieudolnych.
          • iwles Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 17:04

Szkoda dramatik, żeś jeszcze nie podparło się zdjęciami, jak to w 1970 milicja "w imię prawa" strzelała do robotników "łamiących prawo".
          • purchawkapuknieta Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 18:44
            To niedobra jest! To się nie mieści w żadna rubryka!
            • angazetka Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 18:51
              Dlaczego kaleczysz polski?
              • purchawkapuknieta Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 19:01
                .
        • marta.graca Re: obstrukcja w sejmie 16.01.24, 16:30
          Nie widzi, purchawka to znana wyznawczyni PiSu.
    • anorektycznazdzira Re: obstrukcja w sejmie 17.01.24, 07:50
      Panie są w sejmie, bo tam technik ustawia pokrętła od kaloryferów i jest ciepło, chciały się ogrzać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka