znowuzapomnehasla92 17.01.24, 10:45 Jak lubicie historie zaginięć, porwań, i morderstw, polecam nowość Netflixa "Amerykański koszmar" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: True crime 17.01.24, 10:50 Tak to opisałaś, że się zastanawiam, jakim człowiekiem jest ktoś, kto lubi historie zaginięć, porwań i morderstw. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: True crime 17.01.24, 10:51 Tak, od dawna taka myśl krąży mi po głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: True crime 17.01.24, 10:59 pepsi.only napisała: > Tak, od dawna taka myśl krąży mi po głowie. > A mnie spodobało się to że forumka interesuje się czyms więcej niż zycie seksualne innych. Chociaż dobór słów niefortunny Odpowiedz Link Zgłoś
znowuzapomnehasla92 Re: True crime 17.01.24, 11:09 Okrzykną mnie tu zaraz forumowym zwyrolem 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: True crime 17.01.24, 11:13 znowuzapomnehasla92 napisała: > Okrzykną mnie tu zaraz forumowym zwyrolem 😎 E tam. Forumki które chociaż trochę kojarzą twoje wpisy i tak już mają na twój temat wyrobione zdanie. Łatka zwyrola już niewiele zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: True crime 17.01.24, 14:12 Zważając na popularność gatunku, to po prostu przeciętnym szarym człowiekiem. Przecież od wielu lat to bardzo modny gatunek. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: True crime 17.01.24, 15:12 i to ponoć głównie kobiety to lubią. Ja akurat nie, ale za to uwielbiam reportaże społeczne. A to jeszcze gorsza nuda Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: True crime 17.01.24, 14:15 Mój ulubiony typ filmów dokumentalnych do zasypiania. Nie pytaj jak działa mój mózg, bo to skomplikowane 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: True crime 17.01.24, 14:18 Myślałam, ze tylko ja taka (hm...nienormalna) jestem Ja to puszczam sobie jeszcze podcasty kryminalne i przy nich zasypiam. Nie, horrory mi się nie snią, ani morderstwa, ani uprowadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: True crime 17.01.24, 15:07 la_mujer75 napisała: > Ja to puszczam sobie jeszcze podcasty kryminalne i przy nich zasypiam. Od lat tak robię, chociaż ostatnio przerzuciłam się na tik tok lives gdzie się kłócà o Gypsy Blanchard . Jeszcze lepiej mi się śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: True crime 17.01.24, 17:27 To samo u mnie, zero koszmarów. Słucham o tych poćwiartowanych zwłokach, ciałach leżących w kałuży krwi i odpływam w nirwanę , co ciekawe , ja nie cierpię i nie oglądam horrorów 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
quendi Re: True crime 21.01.24, 21:15 Też lubię i też nie mam koszmarów. I też nie oglądam horrorów, chyba się boję😁 Ciekawą postacią w świecie true crime jest Renta z Worka kości, jej podcast, cocktail bar, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: True crime 17.01.24, 14:22 To tak samo jak u mnie Momentalnie zasypiam. Nawet nie dotrwam do połowy. I nigdy nie wiem kto zabił Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: True crime 17.01.24, 16:22 Najciekawsze jest nie kto a dlaczego 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: True crime 17.01.24, 16:28 borsuczyca.klusek napisała: > Najciekawsze jest nie kto a dlaczego 😉 Tego też nie wiem Zwykle film urywa mi się na znalezieniu zwłok...Podejrzewam, że to głos lektora. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: True crime 22.01.24, 11:53 Też tak mam, choć mnie akurat bardziej lulają wszelkie katastrofy - lotnicze, morskie, kolejowe, naturalne. Ale true crime też może być. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: True crime 17.01.24, 14:52 alpepe napisała: > Tak to opisałaś, że się zastanawiam, jakim człowiekiem jest ktoś, kto lubi hist > orie zaginięć, porwań i morderstw. O, ta ja chyba jestem w miarę mało kontrowersyjna - lubię tylko fikcyjne historie, a jak jest film dokumentalny, i to jeszcze niedajbuk porwali i zabili dziecko, to omijam szerokim łukiem i jeszcze jestem smutna, że się w ogóle dowiedziałam, że taka sprawa istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: True crime 17.01.24, 23:18 Identycznie. Nie lubię true crime, mysl o tym, ze to wydarzyło sie naprawdę ...😵💫 Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: True crime 22.01.24, 04:55 Ja też. To już jakbym musiała to był wolała chyba oglądać to wyciskanie pryszczy z nosa choć w sumie oba mają mocne miejsce na podium „po moim trupie” Odpowiedz Link Zgłoś
kolteta Re: True crime 22.01.24, 10:38 Znajomi mówią, że jestem ciekawa, dociekliwa, bardzo empatyczna, pomocna, wytrwała, ambitna, czasem złośliwa, zasadnicza, uparta. Wymieniają też wiele innych cech. Coś jeszcze Cię nurtuje w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: True crime 21.01.24, 10:40 Wstrząsająca historia i całkiem niezły dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
rannala Re: True crime 21.01.24, 12:03 Też mnie poruszył, bezsilność wobec systemu porażająca. Gdyby nie determinacja tej jednej policjantki. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: True crime 22.01.24, 10:21 Mnie najbardziej rozwaliło, że prowadzący śledztwo tak mocno skupili się na kwestii okupu, że w ogóle nikomu nie przyszedł do głowy inny motyw. Odpowiedz Link Zgłoś
infinitypool Re: True crime 21.01.24, 11:56 Fajny, ale o wiele lepszy jest "American murder" Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna_paraolka1 Re: True crime 21.01.24, 23:01 Koszmarna sprawa. Ale to co zrobili policjanci ,a raczej to czego nie zrobili ,woła o pomstę do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: True crime 22.01.24, 21:20 Polecam również podcast, moim zdaniem lepszy niż film Odpowiedz Link Zgłoś
weronikasi Re: True crime 04.12.24, 13:00 W ramach pracy magisterskiej prowadzę badanie dotyczące prezentacji przemocy w mediach. W badaniu może wziąć udział każdy. Wystarczy wolna chwila i link, który wstawiam poniżej. Wszystkie odpowiedzi są anonimowe, będą analizowane zbiorczo i posłużą wyłącznie celom naukowym. Udział jest dobrowolny, badanie można przerwać w dowolnym momencie. Dziękuję za poświęcony czas i proszę o udostępnianie forms.gle/63yPU11sf1gZWVm37 Odpowiedz Link Zgłoś