Dodaj do ulubionych

Pytanie o wagę

11.02.24, 13:30
Myślę, że powinnam kupić wagę łazienkową zanim będzie za późno 😉 ostatnią kupowałam kilkanaście lat temu i córka mi tlumaczy, że teraz są wagi z jakimś pomiarem tkanki tłuszczowej, mięśniowej itp. Czy tego typu urządzenia są wiarygodne, proste w obsłudze i czy są takie, które nie wymagają aplikacji?
Obserwuj wątek
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Pytanie o wagę 11.02.24, 14:26
      Nie wiem czy są wiarygodne, ale roste w obsłudze są na pewno Taką wagę dostałam w prezencie jakieś 15 lat temu, więc nie jest to nowy wynalazek i nie wymaga ona żadnej aplikacji. Dodam, ze w ogóle z tych dodatkowych funkcji nie korzystam. tongue_out
    • mikams75 Re: Pytanie o wagę 11.02.24, 14:45
      mam taka, nie wiem na ile temu mozna wierzyc, podejrzewam, ze doklddnie tak samo mozna sobie wyliczyc wg jakiegos tam wzoru dostepnego w necie. Nie patrze wcale na te pomiary. Ale proste w obsludze, nie wymaga aplikacji.
    • alba27 Re: Pytanie o wagę 11.02.24, 20:01
      Dzięki, bo już się wystraszyłam, że bez telefonu tkanki tłuszczowej nie ogarnę 😊
    • szara.myszka.555 Re: Pytanie o wagę 11.02.24, 20:19
      Te wypasione wagi z pomiarem tłuszczu są do bani. Testowałam to kiedyś na kumplu małżonka - gościu o figurze wczesnego pudziana. Wyszło mu 30% tłuszczu, co jest absolutnie niemożliwe. Model wagi: garmin index s2.

Moja mama miała robione badanie densytometryczne na gęstość kości, które zrobili jej w pakiecie z kompozycją ciała. Jest to jedyne wiarygodne badanie tego typu. Jak się zważyła na mojej wadze, procent tkanki tłuszczowej różnił się o 10%. Innymi słowy - szkoda kasy.
      • alba27 Re: Pytanie o wagę 11.02.24, 21:32
        Chyba zostanę przy standardowej wadze w takim razie. Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka