Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie telefonu

20.02.24, 12:23
Czy macie ubezpieczone telefony ? W sklepie agd proponują mi dodatkowe ubezpieczenie telefonu - iphone za ponad 3 tys. ubezpieczenie 50 zł miesięcznie. Sama nie wiem. Brać ?
Obserwuj wątek
    • melikles Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 12:37
      Zależy jaki jest zakres ubezpieczenia i jakie wyłączenia. 3 tys. zł to taka średnia półka.
    • thank_you Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:12
      Pamiętaj ze bedziesz musiała kłamać, gdy zbijesz szybkę i zechcesz naprawić smile
    • krwawy.lolo Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:22
      Nie mamy. Mimo, że pracujemy w sporym koncernie finansowo-ubezpieczeniowym, uważamy ubezpieczycieli za zdzierców i naciągaczy. I mamy tylko obowiązkowe ubezpieczenia. Poza chorobowym na tzw. zagranicę. Z tego nawet parokrotnie skorzystaliśmy.
      • agnesta Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:39
        Sprzętów agd nie ubezpieczałabym ale telefon ... koszt wymiany pękniętej szybki to 1500 zł. Z drugiej strony szkło hartowane bardzo dobrze się sprawdza więc czy warto płacić te 50 zł ?
        • krwawy.lolo Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:46
          A kupić za kilkanaście peelenów szybkę "pancerną"? Ja kupuję, przyklejam i się sprawdza. Od tej pory nie mam okładki do telefonu. Kilka razy mi spadł, zainstalował "spider app", to przykleiłem następną.
          • milupaa Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:50
            Mój spadł już z x multum razy. Mam szybkę pancerna i dobry Case (musi mieć grube zawinięte brzegi wtedy na sama szybkę nigdy nie upada).
            • krwawy.lolo Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 14:08
              Fakt, kondonik też chroni.
    • ritual2019 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:42
      Tak, oczywiscie. To grosze przeciez a korzystalam wiele razy, glownie dzieci. Nowy telefon nasteonego dnia.
      • jkl13 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:52
        W Polsce? Jak zwykle nie wiesz, o czym piszesz.
      • kachaa17 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 19:53
        50 zł miesięcznie to grosze? No nie dał mnie.
    • milupaa Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:47
      ? To bardzo dużo. Ja mam abonament za 30 zł telefon wart też ok 3000 zł, ubezpieczony od zalania tylko jakieś grosze place. 🙂 Od czego niby ubezpieczaja?
    • dwa_kubki_herbaty Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:48
      Pewnie mi zaraz spadnie telefon i się potlusze wyswietlacz, ale, nigdy przez 25 lat nie utopiłam telefonu, nie zgubiłam, nie spadł mi tak żeby coś odpryslo, tak samo moje dziecko, ma telefony od kilku lat i wymieniamy mu na nowe bo sobie wymieniamy, jego stare i nasze odsprzedajemy.
      Nigdy nie biorę dodatkowych ubezpieczeń sprzętu, tylko ubezpieczam życie swoje i bliskich dodatkowo gdy gdzieś jedziemy.
      • thea19 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 16:20
        moje dziecko ma talent w niszczeniu trwale telefonów. Żywotność max 6m. Wczoraj wpadł mu do kałuży i jeszcze auto po nim przejechało. Koszt naprawy ponad 1k. Powiedziałam mu, że sam sobie musi zarobić na to bo ten jeszcze nawet w abonamencie nie został spłacony.
    • mieszkankaroztocza Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:50
      Siostra ubezpieczyła, nie wiem dokładnie za ile. Telefon też coś koło 3000 zł. Ale ona pracuje z dziećmi, ma też małe dziecko, to szkło nakleiła, ale nie wiadomo co się może stać jak się któreś dziecko jakoś do telefonu dostanie. No i ten telefon to był dla niej duży wydatek, może będzie dobrze, ale woli być ubezpieczona.
      • melikles Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 14:13
        Ubezpieczenie to nie tylko uszkodzenia, ale też kradzież.
        • agnesta Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 15:20
          melikles napisał(a):

> Ubezpieczenie to nie tylko uszkodzenia, ale też kradzież.
          >
          Chyba tylko gdy jest to kradzież z włamaniem
          • ritual2019 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 15:40
            Zgubienie. Moj syn zgubil, wiedzielismy gdzie byl ale nie moglismy go od razu odzyskac, latwiej bylo dostac nowy nastepnego dnia.
            • kk345 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 17:10
              Masz polskie ubezpieczenie? Najs!
              • ritual2019 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 17:15
                A to polskie dzialaja inaczej?
                • kk345 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 18:55
                  Przecież sama wiesz najlepiej, na jakich zasadach działają, skoro z zapałem udzielasz się w tym wątku.
                  • ritual2019 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 19:19
                    kk345 napisała:

> Przecież sama wiesz najlepiej, na jakich zasadach działają, skoro z zapałem udz
                    > ielasz się w tym wątku.

No wiem, ale w tym watku wychodzi ze w pl dzialaja inaczej.🤣
                    • kk345 Re: Ubezpieczenie telefonu 21.02.24, 18:43
                      Co jest w sumie dość typowe, nie wiesz, ale się wypowiesz.
                      • ritual2019 Re: Ubezpieczenie telefonu 21.02.24, 18:52
                        kk345 napisała:

> Co jest w sumie dość typowe, nie wiesz, ale się wypowiesz.

Przeciez zapytalam jak dzialaja w pl skoro wychodzi ze inaczej.🤣
        • mieszkankaroztocza Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 19:13
          No to z tego co mi mówiła to ona ma tylko od zniszczenia.
    • majenkirr Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 15:03
      agnesta napisała:
      > Sama nie wiem. Brać ?

A masz dziurawe łapy? Z naszej czwórki ubezpieczony telefon ma tylko córka i korzystane było już 3 razy 🙄. Syn i my dbamy o swoje rzeczy, więc byłby próżny wydatek.
      • agnesta Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 15:29
        Nawet jak się nie ma dziurawych to telefon można niechcący upuścić.
        No ale fakt, z naszej czwórki nie raz zdarzyło się komuś upuścić telefon - szkła hartowane wymieniałam wielokrotnie ale szybki w telefonach zawsze całe. Tak więc chyba odpuszczę sobie to ubezpieczenie - 600 zł na rok, sporo.
    • kk345 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 17:10
      Nie ubezpieczaj przez sklep agd, zapytaj swojego agenta ubezpieczeniowego i dokładnie wczytaj się w OWU, w jakich sytuacjach ubezpieczenie zadziała.
    • sol_13 Re: Ubezpieczenie telefonu 21.02.24, 19:02
      Mam służbowy więc jest ubezpieczony, na prywatne wcześniej nigdy nie brałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka