agnesta 20.02.24, 12:23 Czy macie ubezpieczone telefony ? W sklepie agd proponują mi dodatkowe ubezpieczenie telefonu - iphone za ponad 3 tys. ubezpieczenie 50 zł miesięcznie. Sama nie wiem. Brać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melikles Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 12:37 Zależy jaki jest zakres ubezpieczenia i jakie wyłączenia. 3 tys. zł to taka średnia półka. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:12 Pamiętaj ze bedziesz musiała kłamać, gdy zbijesz szybkę i zechcesz naprawić Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:22 Nie mamy. Mimo, że pracujemy w sporym koncernie finansowo-ubezpieczeniowym, uważamy ubezpieczycieli za zdzierców i naciągaczy. I mamy tylko obowiązkowe ubezpieczenia. Poza chorobowym na tzw. zagranicę. Z tego nawet parokrotnie skorzystaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:39 Sprzętów agd nie ubezpieczałabym ale telefon ... koszt wymiany pękniętej szybki to 1500 zł. Z drugiej strony szkło hartowane bardzo dobrze się sprawdza więc czy warto płacić te 50 zł ? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:46 A kupić za kilkanaście peelenów szybkę "pancerną"? Ja kupuję, przyklejam i się sprawdza. Od tej pory nie mam okładki do telefonu. Kilka razy mi spadł, zainstalował "spider app", to przykleiłem następną. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:50 Mój spadł już z x multum razy. Mam szybkę pancerna i dobry Case (musi mieć grube zawinięte brzegi wtedy na sama szybkę nigdy nie upada). Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 14:08 Fakt, kondonik też chroni. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:42 Tak, oczywiscie. To grosze przeciez a korzystalam wiele razy, glownie dzieci. Nowy telefon nasteonego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:52 W Polsce? Jak zwykle nie wiesz, o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 19:53 50 zł miesięcznie to grosze? No nie dał mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:47 ? To bardzo dużo. Ja mam abonament za 30 zł telefon wart też ok 3000 zł, ubezpieczony od zalania tylko jakieś grosze place. 🙂 Od czego niby ubezpieczaja? Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:48 Pewnie mi zaraz spadnie telefon i się potlusze wyswietlacz, ale, nigdy przez 25 lat nie utopiłam telefonu, nie zgubiłam, nie spadł mi tak żeby coś odpryslo, tak samo moje dziecko, ma telefony od kilku lat i wymieniamy mu na nowe bo sobie wymieniamy, jego stare i nasze odsprzedajemy. Nigdy nie biorę dodatkowych ubezpieczeń sprzętu, tylko ubezpieczam życie swoje i bliskich dodatkowo gdy gdzieś jedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 16:20 moje dziecko ma talent w niszczeniu trwale telefonów. Żywotność max 6m. Wczoraj wpadł mu do kałuży i jeszcze auto po nim przejechało. Koszt naprawy ponad 1k. Powiedziałam mu, że sam sobie musi zarobić na to bo ten jeszcze nawet w abonamencie nie został spłacony. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkankaroztocza Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 13:50 Siostra ubezpieczyła, nie wiem dokładnie za ile. Telefon też coś koło 3000 zł. Ale ona pracuje z dziećmi, ma też małe dziecko, to szkło nakleiła, ale nie wiadomo co się może stać jak się któreś dziecko jakoś do telefonu dostanie. No i ten telefon to był dla niej duży wydatek, może będzie dobrze, ale woli być ubezpieczona. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 14:13 Ubezpieczenie to nie tylko uszkodzenia, ale też kradzież. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 15:20 melikles napisał(a): > Ubezpieczenie to nie tylko uszkodzenia, ale też kradzież. > Chyba tylko gdy jest to kradzież z włamaniem Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 15:40 Zgubienie. Moj syn zgubil, wiedzielismy gdzie byl ale nie moglismy go od razu odzyskac, latwiej bylo dostac nowy nastepnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 17:10 Masz polskie ubezpieczenie? Najs! Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 17:15 A to polskie dzialaja inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 18:55 Przecież sama wiesz najlepiej, na jakich zasadach działają, skoro z zapałem udzielasz się w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 19:19 kk345 napisała: > Przecież sama wiesz najlepiej, na jakich zasadach działają, skoro z zapałem udz > ielasz się w tym wątku. No wiem, ale w tym watku wychodzi ze w pl dzialaja inaczej.🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ubezpieczenie telefonu 21.02.24, 18:43 Co jest w sumie dość typowe, nie wiesz, ale się wypowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Ubezpieczenie telefonu 21.02.24, 18:52 kk345 napisała: > Co jest w sumie dość typowe, nie wiesz, ale się wypowiesz. Przeciez zapytalam jak dzialaja w pl skoro wychodzi ze inaczej.🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkankaroztocza Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 19:13 No to z tego co mi mówiła to ona ma tylko od zniszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 15:03 agnesta napisała: > Sama nie wiem. Brać ? A masz dziurawe łapy? Z naszej czwórki ubezpieczony telefon ma tylko córka i korzystane było już 3 razy 🙄. Syn i my dbamy o swoje rzeczy, więc byłby próżny wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 15:29 Nawet jak się nie ma dziurawych to telefon można niechcący upuścić. No ale fakt, z naszej czwórki nie raz zdarzyło się komuś upuścić telefon - szkła hartowane wymieniałam wielokrotnie ale szybki w telefonach zawsze całe. Tak więc chyba odpuszczę sobie to ubezpieczenie - 600 zł na rok, sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ubezpieczenie telefonu 20.02.24, 17:10 Nie ubezpieczaj przez sklep agd, zapytaj swojego agenta ubezpieczeniowego i dokładnie wczytaj się w OWU, w jakich sytuacjach ubezpieczenie zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Ubezpieczenie telefonu 21.02.24, 19:02 Mam służbowy więc jest ubezpieczony, na prywatne wcześniej nigdy nie brałam. Odpowiedz Link Zgłoś