Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

20.02.24, 14:11
Wiem że panie tu często żartują ze mnie i męża ale jakoś czuję że mogę tu kilku osobą zawierzyć swoje problemy. Jest nowy i to już chyba będzie koniec naszej podróży na wyspę Indonezja która się nawet nie zaczęła.
Mąż dowiedział się od tego swojego starszego kolegi który go podbehtuje i szczóje do tych wszystkich naskoków jak głupi za krzakiem że można się wyprawić z lotniska przez sieć komputerowa internet zamiast stać na tych takich bramkach z ludźmi którzy niemają swojej dumy i zakupy robią w takich sklepach jak Biedaronka.

No i mąż na Fali powiedział że my też się tak wyprawimy i żebym nie przeszkadzała bo on to będzie teraz konfitował. Kazał dziecią bawić się na dworzu żeby nie robiły charidru w domu choć padało dzieci go raczej nigdy nie słuchają i zrobiła się awantura. W rezultacie mąż usiadł do komputera bardzo zdenerwowany. Coś mu kliknęła myszka i z kompytera zniknał cały internet! Mąż zaczął krzyczeć i wyklinać, przywołał mnie potem syna tego najstarszego który zupełnie w męża nie poszedł ale to inna historia. Kazał nam szukać tego niebieskiego E literki takiej niebieskiej z kółkiem i pukał palcem w ekran komputera mówiąc że tu był internet i terwaz zniknął z blatu i że mamy szukać bo to przez nas.

Syn powiedział brzydkie słowa, zrozumiałam tylko że nie blat tylko pulpit i żeby ojciec Się puknął zamiast w ekran. Mąż jadł schabowe wcześniej i rzeczywiście trochę zostawił palcem ślady.
Komputer jest służbowy i mąż miał niewynosić go z pracy. Jak odniesie to się wyda że wyniósł bo tego e niema. A o wyprawie przez internet możemy zapomnieć i też sobie wymyślilam a on w kolejce stać nie będzie bo by było mu nieprzyjemnie z tą pąpką.
Czy to już koniec marzeń męża o wyspie Indonezja już mniejsza o piłkę w siatkę ale on bardzo chciał jechać lubi mieć czasem przygodę. Prosze o pomoc za zabędne komentarze Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • nellamari Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:16
      Czy ten kompóter ksiondz dobrodziej poswińcił ?
      • ayelen40 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:34
        Pewnie nie i teraz diabeł w nim namieszał.
    • czarpegeru1 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:21
      Najlepiej się oderwać od neta bo źle wpływa na ciebie. To już robi się nudne. Polecam dobrego psychologa na cito.
      • annaboleyn Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:24
        Iii witamy męża zonyzpoznania! "Dotąd tylko podczytywałem, teraz zdecydowałem się napisać pod nowym nickiem" big_grin
        • zonazpoznan1a Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:29
          Niech pani nawet tak nie żartuję, wiem, że mąż pisze w komputerach, ale przecież nie tutaj wśród samych kobiet! Ja tu przyszłam porad o nim szukać, on nie może się dowiedzieć.
          • fgh05 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 17:04
            zonazpoznan1a napisała:

> wiem, że mąż pisze w komputerach, ale przecież
            > nie tutaj wśród samych kobiet!

Tutaj nie ma samych kobiet. Pisza faceci ukryci pod kobiecymi nickami. I co teraz...?
            • zonazpoznan1a Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 17:12
              Ja tam za innych nie poręczę. Mój mąż tu na pewno nie pisze, bo mówi, że jest inteligentny i on by nigdy od baby rady nie potrzebował. Zna się na wszystkim, od podróżowania, geografii, ekonomii, inwestycji m, motoryzacjii na budowlance.
            • raphidophora_tetrasperma Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 19:42
              fgh05 napisał(a):
              >
              > Tutaj nie ma samych kobiet. Pisza faceci ukryci pod kobiecymi nickami. I co ter
              > az...?

"Co teraz, co teraz" - pstro. Zgłosic trzeba! Po mecenasa i policję dzwonić! A nie jak ostatnia sierota biadolić.
        • memphis90 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:30
          No to przecież może może być mąż żony, bo mężowi żony sąsiad żony i męża żony zabrał internet z płota.
          • memphis90 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:33
            *nie może
        • raphidophora_tetrasperma Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:02
          😆😅🤣
    • daniela34 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:23
      Trzeba zadzwonić do działu IT w firmie męża. Na pewno pomogą odnaleźć e z kółkiem.
      • annaboleyn Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:24
        ITI.
        • daniela34 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:53
          Albo E.T.
          Wróć!
      • azalee Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:29
        Przeciez to maz jest dzialem ITI, wiec sam do siebie zadzwoni. I bedzie zajete.
        • memphis90 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:32
          A poza tym to dział iti nie jest od tego, tylko od czagos zupełnie innego. Mąż żony pisał o tym, a on jest bywały, to wie.
          • atoness Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:36
            No ale lubi czasem mieć przygodę. Niech dzwoni. Ja też lubię czasem mieć przygodę, a takiej nie miałam.
            • pade Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:06
              big_grinbig_grinbig_grin
      • boogiecat Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:32
        Tylko wytrzec te slady po schabowszczaku!
        • ayelen40 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:37
          On samymi ręcami go jadł czy co?
          • azalee Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:39
            Moze sobie palcem na widelec zgarnal. Prosze nie oceniać!
            • boogiecat Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:44
              Moze jadl w kanapce 🥰
              • atoness Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:55
                A może bez widelca jest taniej. A może tylko ludzie, co nie mają swojej (ani nie swojej) dumy, kupują w sklepach z widelcami.
                • boogiecat Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:10
                  Sa to calkiem nowe interogacje natury metafizycznej.

Czym jest ludzka duma, Polska Duma Widelcowa, i czy da sie ja pogodzic z inflacja?
                  Czyz schabowy nie smakuje lepiej w kanapce?
                  W jakim stopniu jestesmy zwierzetami? Politycznymi, religijnymi, kulturowymi?
                  • atoness Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:29
                    Wiadomo, że ostateczną odpowiedzią na wszystkie te pytania jest 42. Ale co jest pomiędzy? Głębia, którą mi tu ukazałaś, przeraziła mnie.
                    • boogiecat Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:52
                      Cholera, 42 to mi sie kojarzy jedynie z rozmiarem ubran😫
                      • atoness Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:57
                        Nie nie nie. To jest odpowiedź na wszelkie pytanie o życie, wszechświat i całą resztę. Udzielił jej Douglas Adams i tym już nie musimy się kłopotać.
                        • boogiecat Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:02
                          Dzieki😘

Ale to jest dla Podroznika galaktycznego, a my tu na wyspe Indonezje, gdzie widelce ponoc som, tylko nie ma schabowych.
                          • atoness Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:11
                            No i stąd ta głębia pomiędzy. Między Indonezją a galaktyką. Przerażające.
      • al_sahra Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:35
        daniela34 napisała:

> Trzeba zadzwonić do działu IT w firmie męża. Na pewno pomogą odnaleźć e z kółki
        > em.

Ja nie wiem, kto jest mężem tej pani, ale tu na forum są panowie, którzy pracują w IT od ponad dekady. Na pewno pomogą.

• zonazpoznan1a Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:43
          Co za zbieg okoliczności! My też mamy golfa combi! Już od 25 lat, więc to jakby członek rodziny. Mąż niestety nie pracuje w it ale o tym marzy i ciągle o tym mówi. Raz usłyszałam że nawet tak do ludzi mówi, jakby rzeczywiście tam pracował.
          • annaboleyn Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:44
            Afirmuje.
            • karyna-z-tarchomina Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:10
              Indonezje tez mozna afirmowac, po co od razu latac, koszty robic, czas tracic, przygodzie "ahoj" mozna powiedziec wszedzie
              • ayelen40 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:58
                Właśnie. Moja mama też zawsze powtarza, że to głupota podróżować, wydać pieniądze i się zmęczyć, można przecież w telewizji wszystko zobaczyć.
    • annaboleyn Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:26
      Dobra, a ta policja wczoraj? Niech zgadnę, mąż zadzwonił do BOK linii lotniczych, krzyczał, że mają oddać e i że w takim razie a więc sprawa trafia na policję, dziękuję bardzo - i przyjechali?
      • zonazpoznan1a Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:30
        To był fałszywy alarm. Mąż się na dzieci zdenerwował i był trochę głośno. Na szczęście sąsiedzi tak tylko straszyli.
    • atoness Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:38
      Wydaje mi się, że wyprawienie się przez internet ma w waszym przypadku same zalety. Będzie taniej, a nawet za darmo. Możecie wziąć i piłkę, i pąpkę, a nawet to dziecko, to i tak nie poczuje. Stańcie po prostu pod tym płotem z internetem i wyobraźcie sobie wyspę Indonezja.
    • majaa Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:41
      Domyślam się, co się stało. Skoro mąż był bardzo zdenerwowany, to internet się po prostu wystraszył i schował. Teraz mąż musi go przeprosić i grzecznie namówić, żeby znów się pokazał. Musi być przy tym cierpliwy i przemawiać miłym, spokojnym głosem, żeby wzbudzić zaufanie. Inaczej internet na dobre sobie od was ucieknie.
    • nangaparbat3 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:43
      Fajnie piszesz, gratuluję smile
    • 71tosia Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:44
      Twoja postać nieogarniętej zony prostaka nie jest ani zabawna i ani ciekawa. Może wystarczy tych wpisów?
      • boogiecat Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:51
        Wg mnie jest wlasnie ciekawa, a juz na pewno ciekawe sa reakcje.
      • primula.alpicola Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:05
        Nie zgadzam się, otóż uważam że postać ta jest i zabawna i ciekawa, i nie, nie wystarczy tych wpisów.
        • annaboleyn Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:13
          Ja się świetnie bawię, Tosiu, pomoc Ci wygasić panią?
      • karyna-z-tarchomina Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:13
        Jestes bardzo nieuprzejma, zeby tak ludzi od prostaków i nieogarnietych wyzywac, co ci ta kobieta zrobila? Skad sie takie Tosie biora, skaranie boskie, wyslac toto na Indonezje, niech tam siedzi i nie kąsa
      • halyna_z_trzebowniska Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:14
        Mozesz nie wchodzic w jej watki jak ci cos nie pasi.
    • heca7 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 14:53
      Wiem, że nie powinnam ale właśnie zostałam fanką syna big_grin
      Za te slowa: Syn powiedział brzydkie słowa, zrozumiałam tylko że nie blat tylko pulpit i żeby ojciec Się puknął zamiast w ekran.
      • boogiecat Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:11
        Syn na szczescie nie poszedl w ojca♥️
        • daniela34 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:28
          Bo może poszedł w listonosza
        • ga-ti Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:30
          No aż się powtórzę, jak u Solejuków w "Ranczu" smile
    • zonazpoznan1a Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:00
      Ja widziałam pani wpis, niech się pani nie przejmuje. Tutaj, nie wiem czemu, dużo pań się mylą, że mój mąż tu pisze. A to jak w filmach - wszelkie podobieństwo do prawdziwych postaci i zdarzeń jest wyłącznie przypadkowe.
      • primula.alpicola Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:35
        Ja niestety nie widziałam, przypuszczam tylko że Pani Sahara uzyła słowa na "d".
    • karyna-z-tarchomina Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:00
      Opisz dokładnie co bylo na screenie smile
      • zonazpoznan1a Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:03
        Jakiś pan pan pisał o swoich sukcesach zawodowych w młodym wieku. Trochę to przypominało mojego męża, bo mamy takie same auto.
      • zonazpoznan1a Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:04
        O znowu te panią wycięli, a tym razem nic takiego nie napisała, tylko o kotkach.
        • zonazpoznan1a Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:05
          Pani Saharo, pozdrawiam.
          • al_sahra Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:11
            Ja też Panią pozdrawiam, śledzę Pani wpisy od początku i bardzo współczuję. Gdyby pani chciała dorady np. w kwestii rozwodu, to tutaj jest taka bezrobotna Daniela, która podaje się za prawniczkę i ona na pewno dobrze doradzi.
            • annaboleyn Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:13
              al_sahra napisał(a):

Już krosy wykrył, że pracuje w sadzie, więc chyba jest ogrodniczka po prostu, może przy okazji Doradzi czym obsadzać płot internetowy?
              • boogiecat Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:14
                Daniela jest po prostu rolnikiem. Dziwnym trafem nie ma jej na forum gdy traktorami gnojowke wylewaja pod sejmem.
                • banicazarbuzem Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 22:36
                  Przecież Daniela nie istniej, to już bezdyskusyjnie zostało ustalone dawno temu
              • al_sahra Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:17
                annaboleyn napisała:

więc chyba jest ogrodniczka po prostu,

Ona też pokazuje różne wypieki, więc może jest (bezrobotną) cukierniczką? (albo cukiernicą).
                • boogiecat Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:19
                  Ale co z tym sadem w takim razie?
                  • al_sahra Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:24
                    boogiecat napisała:

> Ale co z tym sadem w takim razie?

W sadzie zbiera jabłka, których następnie używa do wypieków. To się wszystko układa w spójną całość.
                    • karyna-z-tarchomina Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:26
                      I jabole. To chyba stad to podszycie.
                      • boogiecat Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:05
                        No niestety. Bo na zdjeciach wypiekow ani razu nie bylo szarlotki…
                        • annaboleyn Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:50
                          boogiecat napisała:

> No niestety. Bo na zdjeciach wypiekow ani razu nie bylo szarlotki…

Głowę bym dała, że była!
                  • daniela34 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:31
                    boogiecat napisała:

> Ale co z tym sadem w takim razie?

Do sadu się wstawiłam. Bo wprawdzie się podszyłam, ale chyba jakoś nieskutecznie.
                    • karyna-z-tarchomina Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:43
                      A jednak! Łudziłam sie, ze to plotki. Bardzo współczuję, takie podszycie poważna sprawa. Mam nadzieję, ze nie kuło i że do wesela sie zagoi!
                      • daniela34 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:44
                        Do mojego na pewno 😄
                    • bei Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:22
                      To Ty kochana Danielo szyjesz?
                      • daniela34 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:33
                        Oczywiście. Jak wiadomo szyję, pruję i z tego się utrzymuję. Jestem wstawioną krawcową podszywającą się pod nieistniejącą prawniczkę 🤷‍♀️
            • boogiecat Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:13
              Tak! Daniela ma przynajmniej jeszcze internet, to wygugla jak sie ten rozwod robi.
            • zonazpoznan1a Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:13
              Ja to dzięki paniom tutaj ten krzyż mój jeszcze jakoś niosę.
              • azalee Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:21
                Krzyz wyglada na ciezki, wiec bynajmniej niech Pani na plecy uwaza i nie myje wlosow nad wanna!
            • karyna-z-tarchomina Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:15
              Ostrożnie z pania Daniela, czytałam ze sie podszyła. Nie wiem czy skutecznie ale nie doradzałabym sie u nietrzeźwiej
        • primula.alpicola Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:28
          zonazpoznan1a napisała:

> O znowu te panią wycięli, a tym razem nic takiego nie napisała, tylko o kotkach
          > .
          Czy Pani Sahara użyła rażąco wulgarnego słowa "dupa"?
          • azalee Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:41
            Nie da sie przeciez uzyc w tym samym zdaniu slow "kotki" i "dupa".
          • al_sahra Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 18:56
            primula.alpicola napisała:

> Czy Pani Sahara użyła rażąco wulgarnego słowa "dupa"?

Sahra, jeśli już. Uprzejmię proszę mnię nie przekręcać.

Droga pani, nigdy na forum nie użyłam słów powszechnie uważanych za wulgarne.

Mój pierwszy wpis w tym wątku zawierał screenshot z innego postu na forum. Został usunięty z prędkością światła, w związku z czym popełniłam kolejny, podający w wątpliwość możliwości intelektualne adminek.* Wtedy pierwszy post został przywrócony, natomiast ten kolejny, krytykujący adminki za usunięcie go, poleciał. Napisałam trzeci wskazujący na absurdalność powyższej sytuacji - poleciał także.

Najwyraźniej adminki niczego się tak nie obawiają, jak podawania w wątpliwość ich intelektu. Ale, jakby to ująć: this ship has sailed.

Ten post poleci za 3, 2, 1….

*Było tam też o bezdomnych kotkach, co, jak słusznie zauważono powyżej, wyklucza użycie wulgaryzmów.
            • primula.alpicola Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 20:49
              Proszę wybaczyc, celowo przekręciłam, zeby Cię nie wykryto i nie wycięto.
    • ekstereso Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:17
      Nie rozumiem tych głosów, że dość pisania i doradzania. Przecież temu stworzono ematkę. Tylko chciałam Cię zachęcić, kochana pani, doradzaj się dalej, już i ja chciałam coś dodać w sprawie pąpki, ale sprawą nieaktualna przez te internety.
      • daniela34 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:30
        Prawda. Wszak: "Tu możesz się wyżalić, porozmawiać o kłopotach z samą sobą i światem wokół Ciebie, jak również podzielić radością, która stała się Twoim udziałem."
        • zonazpoznan1a Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 15:58
          Dziękuję. To, że komuś coś kogoś przypomina to przecież nie moja wina. Jak to mówi mój mąż jest nas tu 45 000 000 milionów Polaków w Polsce.
          • ayelen40 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:07
            45 bilionów?
            • zonazpoznan1a Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:14
              Chyba nie, nie do końca rozumię różnicę między bilionem i milionem. Pytałam męża i on mówi że tak jest i tak ma być, ale tego się nie da do końca wytłumaczyć.
          • ekstereso Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:11
            Widzę że z zacięciem naukowo statystycznym mąż. To musisz wiedzieć, że wielkie umysły bywają trudne, z przegrzania.
    • ga-ti Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:27
      big_grin Jak w serialu "Ranczo", akcja u Solejuków big_grin
    • bei Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:29
      Zgubiłam problem, czy chodzi o ten z brakiem internetu, czy z niespełnionym marzeniem wyprawy do Indonezji?
      Internet jest przy ogrodzeniu, a w indonezyjskie wakacje możecie się pobawić w domu. Zrób sari z prześcieradła, ugotuj coś z kuchni Indonezji ( przepisy kupisz na poczcie), pośpiewaj , pomachaj liściem palmowym , wyjdzie taniej i bez lotów
      • annaboleyn Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 16:51
        No ale z czym on podejdzie do tego ogrodzenia, skoro zgubił z blatu ikonkę internetu??
        • eliszka25 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 21:46
          To niech się schyli i poszuka! Jak spadła z blatu, to pewnie gdzieś na podłodze leży.
          • daniela34 Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 21:48
            Niech się broń boże nie schyla. Się schyli, głowę będzie miał poniżej bioder, a taka kanclerska głowa to na pewno waży więcej niż 10 kg. Tragedia gotowa!
            • annaboleyn Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 22:08
              Płaczę smile))
    • banicazarbuzem Re: Proszę o pomoc 20.02.24, 22:26
      Powiedz mężu, żeby poszedł do płota jak i ty podchodzisz do płota i tam znajdzie internet i wtedy ta litera e do niego wróci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka