philippa_p 02.03.24, 13:33 Co sadzicie o takiej kurtce, z dluzszym tylem (kolor przypadkowy)? www.zalando.pl/navahoo-papaya-parka-taupe-nap21u003-b12.html Lubicie takie "fraki" z tylu, czy absolutnie nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: A taka kurtka? 02.03.24, 13:37 Trochę błyszcząca, ale robi fajną figurę. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A taka kurtka? 02.03.24, 13:46 Ona raczej na zdjęciu tylko się tak świeci, ostatnio zamawiałam dla syna i też wyglądały na świecące, a przyszły zupełnie matowe. Zaryzykowałam, bo znałam ten model i nie podejrzewałam, że zrobili go z czegoś błyszczącego. Sama kurtka całkiem ok, ale teraz w tej cenie można znaleźć jakieś podobne poprzeceniane z puchem, jeśli wolałabyś. Szukałam płaszcza i kurtek przy okazji np. na ZL wyświetlało mi się mnóstwo. Możesz też popatrzeć na modivo z Hertego, w zeszłym roku kupiłam sobie taką dłuższą i jest świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: A taka kurtka? 02.03.24, 14:04 No wlasnie chyba przeceny sie skonczyly u mnie na Zalando, wiekszosc w takich cenach. Za polecajke modivo dzieki, moze cos ciekawego zobacze i kiedys jeszcze skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: A taka kurtka? 02.03.24, 14:05 Aha, i ona nie jest blyszczaca na zywo Odpowiedz Link Zgłoś
konsternacjax Re: A taka kurtka? 02.03.24, 13:42 Nie noszę puchowych kurtek, kojarzą mi się z zabieganym, umęczonymi kobietami w wieku średnim xD wiem, idiotyczne, ale jestem team trencze albo płaszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: A taka kurtka? 02.03.24, 13:44 I przy -18 popylasz w trenczu? Kurtka taka se. Odpowiedz Link Zgłoś
konsternacjax Re: A taka kurtka? 02.03.24, 13:49 Szczecin - tu nie ma takich temperatur, pisałam o płaszczu, noszę płaszcze wełniane wtedy, takie przewiązywane paskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: A taka kurtka? 02.03.24, 14:00 No tu sa takie temperatury, niestety. W plaszczu welnianym z cienka podszewka zamarzlabym. O trenczu nawet nie wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: A taka kurtka? 02.03.24, 13:48 I tak chodzisz z psem albo wyjeżdzasz w góry w płaszczu? Odpowiedz Link Zgłoś
konsternacjax Re: A taka kurtka? 02.03.24, 13:50 W góry w płaszczu, z psem w płaszczu. Nie lubię nosić się na sportowo, może to też z tego wynika. No i nie jestem typem osoby outdoorowej, która uprawia jakieś trekingi, ja z tych leniwych, co jak jadą w góry, to wjadą na Kasprowy, zjedzą pizzę, zjadą, pójdą na Krupówki i wrócą Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: A taka kurtka? 02.03.24, 13:54 Generalnie w parkach mi to nie przeszkadza, ani w kurtkach, ale ta jest dość okropna. I ta długość jest niemodna IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: A taka kurtka? 02.03.24, 14:01 A jaka jest modna dlugosc wedlug ciebie (oprocz dlugich plaszczy)? Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: A taka kurtka? 02.03.24, 14:07 Według tego co widzę w trendach teraz jest modne długie albo krótkie. Moim zdaniem kurtka z twojego linku to są lata 00. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: A taka kurtka? 02.03.24, 14:09 Kurtka z Twojego linku musiałaby być do kolan. Ale ona ma też te poprzeczne linie za krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: A taka kurtka? 02.03.24, 14:10 No coz, ani jedne ani drugie mi sie nie podobaja. Przezyje Odpowiedz Link Zgłoś
balladyna Re: A taka kurtka? 02.03.24, 14:21 Może wątkodawczyni nie stawia na pierwszym miejscu mody tylko wygodę i ciepło. Kurtka ma kaptur, kołnierz, ściągacze wokół rękawów, a dłuższy tył powoduje, że przy siadaniu siedzi się na kurtce i nie wyciera spodniami siedziska (zimnego). Kolor jest kwestią gustu i urody właścicielki. Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: A taka kurtka? 02.03.24, 14:43 Wychodze z zalozenia, ze ma mi sie podobac i mam w tym dobrze wygladac. Modne rzeczy czasem nawet nie sa ladne (to subiektywne odczucie, no ale w koncu to ja mam nosic). Nie podobam sie sobie w dlugich plaszczydlach, a w krotkich kurtkach podwiewa nery Nie na ten klimat podbiegunowy. A kolor tej kurtki akurat jest taki sobie i na zywo nie wyglada dobrze. Myslalam, ze bedzie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: A taka kurtka? 02.03.24, 15:16 Ta kurtka nie podoba mi się, ale "fraki" generalnie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: A taka kurtka? 02.03.24, 18:11 Nie lubię kurtek z takimi pikowaniami, wygląda się jak wielka dżdżownica 😀 Odpowiedz Link Zgłoś