Dodaj do ulubionych

Skarpety i sandały

29.03.24, 17:51
Mam koleżankę. Bezdzietna Rozwódka po 30. Opowiadala jak to w zeszłym roku wiosną poznała u znajomych faceta. Fajny, zaczęli się spotykać. Ogólnie jej pasował, relacja się rozwijała i dawała tej znajomości duże szanse. Do czasu aż zrobiło się gorąco i zobaczyła faceta w sandałach. Powiedziała, że w tym momencie znacznie stracił na męskość i w jej oczach, ale jakoś to przełknęła, bo jechali tego dnia nad jakieś jezioro i uznała to obuwie za uzasadnione, chociaż nie cierpi facetów w sandałach. Ale po kilku dniach zobaczyła go w sandałach w połączeniu że skarpetami - i tego nie zniosła, zerwała znajomość. Macie takie schizy do męskich sandałów że skarpetami? No mi też taki zestawił się nie podoba.
Obserwuj wątek
    • chatgris01 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 17:53
      Przypomniałaś mi sweterek z reniferem i skarpetki z trzmielami z Bridget Jones big_grin
      • asia.sthm Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:02
        Sweterek z reniferem może być uroczy, dlaczego ci się przypomniał.
        To już te majty Bridget gorsze.
        • chatgris01 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:08
          Dlatego mi się przypomniał, że Bridget też skreślała od razu facetów z ubiorowymi wpadkami, jest to konkretnie opisane w książce.
          • asia.sthm Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:12
            Ona skreślała, ale jà licho za to pokarało 😃
            Ty chyba nie madx nic przeciwko reniferkowi na froncie 😁
        • la_felicja Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:26
          A ja mam alergię na słowo "uroczy" w określeniu kogokolwiek powyżej pięciu lat. No, może sześciu
          • kk345 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 19:59
            Przecież tu mowa o sweterku, co ma do rzeczy twój komentarz?
            • la_felicja Re: Skarpety i sandały 30.03.24, 10:03
              Tak się ma do rzeczy, że dorosły facet w uroczym sweterku też mi nie odpowiada
    • asia.sthm Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:00
      Długi paznokieć na malutkim palcu.
      Wujki różne kiedyś takie miewali, ale ostatnio na szczęście nie widziałam. Ale teraz schiza mnie dziabnęła na samo wspomnienie.
      Pierścień rodowy na małym palcu wytrzymam, ale krogulca w życiu.
      • la_felicja Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:23
        Wujki różne też, ale ja widziałam nawet kobiety z jednym długim paznokciem, nawet jednąmoją koleżankę. Zapytałam, po co jej ten paznokieć, to się jakoś z głupim śmiechem wykręciła od odpowiedzi.
      • magda.z.bagien Re: Skarpety i sandały 30.03.24, 08:50
        Widziałam takie i też się zastanawiałam po co to komu. Ktoś wie?
        • blasckbird13 Re: Skarpety i sandały 30.03.24, 09:03
          magda.z.bagien napisała:

> Widziałam takie i też się zastanawiałam po co to komu. Ktoś wie?
          Do dłubania w nosie i uchu.
    • bene_gesserit Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:01
      Chłopak miał szczęście, że małostkowość z tej pani wyszła stosunkowo wcześnie.

Swoją drogą, niektóre moje znajome chodzą w klatkach i skarpetkach bez jakichkolwiek kompleksów, a ja się jeszcze nie odważyłam. sad
      • szarmszejk123 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:06
        U mnie cała masa ludzi tak chodzi, ale dla mnie to bez sensu, jak bluzka z jednym rękawem:p albo mi ciepło i bez skarpet, albo mi zimno i zakładam zakryte buty :p
        • pseudo_stokrotka Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 23:15
          Mój mąż czasem chodzi w sandałach i skarpetkach (takich zakrytych, sportowych). Sandały, bo gorąco. Skarpety, bo nogi się kurzą i obcierają 😂
      • asia.sthm Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:06
        > Chłopak miał szczęście, że małostkowość
        > z tej pani wyszła stosunkowo wcześnie.

Tak powinno być. Zamiast zacisnàć zęby i już od poczàtku zabrać się za przerabianie lubego na własne kopyto. Szanse minimalne.
    • szarmszejk123 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:03
      Dla mnie takimi skarpetkami są białe slipki. Facet może być najpiękniejszy na świecie a w białych slipkach zamienia się w moich oczach w Jasia fasolę:p
      • ritual2019 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:11
        Slipki? Co masz na mysli? Dla mnie facet tylko w boxers.
        • szarmszejk123 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:13
          No właśnie, dla mnie też facet tylko w bokserkach, mam na myśli coś takiego 🙈
          • nick_z_desperacji2 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 19:16
            W kwestii bielizny uznaję, że nosi to, w czym mu wygodnie. Ja też chodzę w biustonoszach, które dobrze trzymają i na sugestię, że w innym kroju może i plecy by mnie bolały, ale za to byłoby ładniej zabiłabym śmiechem.
            • szarmszejk123 Re: Skarpety i sandały 30.03.24, 08:44
              Mówisz, że koles może mieć takie jaja wielkie, że tylko białe slipki mu je trzymają w miejscu?
            • la_felicja Re: Skarpety i sandały 30.03.24, 10:05
              Te białe slipy może nie są sexi, ale mają jedną zaletę - od razu widać, czy są czyste
          • ritual2019 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 19:23
            szarmszejk123 napisał(a):

> No właśnie, dla mnie też facet tylko w bokserkach, mam na myśli coś takiego 🙈

To odpada dla mnie w kazdym kolorze
            • szarmszejk123 Re: Skarpety i sandały 30.03.24, 08:43
              Ciemne jeszcze ujdzie, aż tak nie razi w oczy, ale białe noł łej:p
          • homohominilupus Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 23:34
            Aaaaaa!
            Ciało piekne ale te białe gacie 🤢
            Szarm, mam tak samo, fuj.
            • borsuczyca.klusek Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 23:52
              Gacie zawsze można zdjąć 🙄
    • ritual2019 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:10
      Facet w sandalach to absolutne nie. W ogole lubie dobrze i modnie ubranych facetow, kobiety zreszta tez.
    • mikams75 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:12
      Nie szata zdobi człowieka.
      Poza tym zakochany facet jest ugodowy jeśli chodzi o takie drobne zmiany. Ale najwyraźniej nie to było głównym problemem.
      • nick_z_desperacji2 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 19:17
        Zakochani są ugodowi, w obie strony. Ale jak ktoś od razu czuje potrzebę zmieniania ukochanemu stylu, to najlepiej odpuścić, niż dopasowywać kogoś do swoich wyobrażeń o nim.
    • gorzka.gorycz Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:22
      Jasne, lepiej, żeby sobie parzył stopy w upale w pełnych butach. uncertain Sandały (bez skarpet!) są ok, tylko stopy muszą być zadbane.
      • la_felicja Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:24
        To samo miałam napisać. Klimat się zmienia, trzeba zmodyfikować wymagania co do ubioru.
      • abecadlowa1 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 18:28
        gorzka.gorycz napisała:

> tylko stopy muszą być zadbane.

A maratończyk z fioletowymi lub bez kilku paznokci nie miałby szans?
        • gorzka.gorycz Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 19:40
          Nie o to chodzi. Maratończyk z fioletowym paznokciem lub bez kilku też może mieć zadbane stopy.
      • dwa_kubki_herbaty Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 19:14
        Ze skarpetami też, teraz mlodzież tak chodzi i przynajmniej starzy pierdziele 35+ ich nie nasladują.
        Bo jak chodzili w stopkach i trampkach przy minusach to staruchy tez tak zaczęły chodzić, a te skarpety to dla nas rocznika 70-80 straszna obora.
        • simply_z Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 20:10
          piszez o sobie per staruch/a? o jak ładnie
    • nick_z_desperacji2 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 19:20
      Nie podobają mi się sygnety, zwłaszcza, że bardzo często idzie za nimi jakaś bardzo pretensjonalna historia., ale bez przesady. Rzeczywiście rodowy sygnet, przekazywany pierworodnym od pokoleń nie byłby na pewno powodem do ucinania fajnej relacji.
    • alex_vause35 Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 20:20
      Brak higieny, zapuszczone pazury, duża nadwaga - to mnie odrzuca.
      Sandały mi nie przeszkadzają, sama w lecie noszę - bez skarpet wink.
      W przypadku tej znajomej sandały ze skarpetami chyba były pretekstem do zerwania z kimś, kto jej nie podpasował w istotniejszych sprawach albo nie czuła zgrania z nim.
    • taki-sobie-nick Re: Skarpety i sandały 29.03.24, 21:50
      Ale po kilku dniach zobaczyła go w sandałach w połączeniu że skarpetami - i tego nie zniosła, zerwała znajomość.

Zawsze mnie fascynuje tak radykalne podejście.

Nie lepiej zacząć od sugestii zdjęcia skarpet/przywdziania mokasynów?
    • la_felicja Re: Skarpety i sandały 30.03.24, 10:12
      Nie wiem, czy to schiza, ale jak jeszcze się interesowałam facetami, to trzymał
      am się z daleka od typów z długimi włosami/kucykiem. Nie, żeby taki kucyk mi się nie podobał, bo zwykle to wygląda fajnie, ale według moich obserwacji faceci z kucykiem mają ego wyjechane w kosmos, są przekonani o swojej zayebistości i uważają, że każda, ale to absolutnie każda na nich poleci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka