Dodaj do ulubionych

Do jeżdżących i znających Chorwację

05.04.24, 22:08

Jest pomysł wyskoczenia na kilka dni samolotem do Puli.
Tylko ta miejscówka wchodzi w grę. Ewentualnie fazana lub coś w pobliżu ale narazie najtaniej noclegi znaleziono w samej Puli.
Moje pytanie...jakie plaże są w puli?
Pytanie w związku z wypożyczeniem samochodu, który i tak pewnie będzie wypożyczany ale może jednak się obejdzie jeżeli plaże są ok.
Dojazd z lotniska ok. 20 do 30 min. Więc samo to żeby już nie tracić czasu na telepanie się komunikacją a okoliczne plaże raczej ładniejsze są.
była ktoras z was w Puli?
Obserwuj wątek
    • arthwen Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 05.04.24, 23:49
      Byłam w Puli, ale tylko zwiedzać, na jeden dzień, miejscówkę mieliśmy gdzie indziej i plaża nas nie interesowała w ogóle, ale w samej Puli to chyba nie ma plaży, tam jest port i nabrzeże. W Fažanie jest coś w rodzaju plaży, jak patrzę po zdjęciach, to nad samym brzegiem kamienie (stosunkowo drobne) i spory kawał plaży "trawiastej", taki jakby park przy morzu, gdzie się ludzie rozkładali z kocami i leżakami (my nie, ale przechodziliśmy tamtędy, jak szliśmy do portu).
      • beata985 Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 06.04.24, 00:12
        Dziękuję bardzo,
        Czyli auto się przyda,
    • arthwen Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 06.04.24, 00:43
      W Fažanie, od północnej strony (tam nawet nie byliśmy, ale mam zdjęcie z łodzi) jest chyba taka bardziej plażowa plaża wink
    • eva_evka Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 06.04.24, 00:51
      Moim zdaniem plaże w tej okolicy są mało urokliwe. Piękne plaże zaczynają się od Splitu w dół smile przepraszam, że nie pomogłam.
      • beata985 Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 06.04.24, 08:58
        eva_evka napisał(a):

> Moim zdaniem plaże w tej okolicy są mało urokliwe. Piękne plaże zaczynają się
        > od Splitu w dół :
        A no to wiadomo, na tą część chorwacji przyjdzie czas we wrześniu.

) przepraszam, że nie pomogłam.
    • inaccessible_rail Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 06.04.24, 07:45
      Byłam w Puli ponad 20 lat temu bez samochodu, 9 dni, i już wtedy żałowałam że go nie mam.
      Udało się objechać autobusem Rovinj i Poreč ale cały dzień schodził na czekanie na autobusy.
      • beata985 Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 06.04.24, 08:48
        inaccessible_rail napisał(a):

> Byłam w Puli ponad 20 lat temu bez samochodu, 9 dni, i już wtedy żałowałam że g
        > o nie mam.
        > Udało się objechać autobusem Rovinj i Poreč ale cały dzień schodził na czekanie
        > na autobusy.

Ok, dzięki, w takim razie samochód i na okoliczne plaże będziemy śmigać
    • leosia-wspaniala Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 06.04.24, 07:59
      Pula to trochę taki Rzeszów, tylko że starożytnym amfiteatrem, nie do plażowania. Dobrze dziewczyny piszą, żeby skoczyć do Fazany albo Rovinj.
    • fogito Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 06.04.24, 08:36
      Pula mnie rozczarowała.
    • wapaha Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 06.04.24, 08:47
      Pula na plażowanie się nie nadaje
      Ale już końcówka półwyspu-Bajka i różnorodność
      W medulin masz jedna plaże piaseczkową-Pjesvoa Uvala trochę większy żwirek ,na kamenjaku i żwirkowe i kamienne ,w premanturze przy samym wjeździe-większe kamyczki
      Zdecydowanie auto jest potrzebne
      • beata985 Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 06.04.24, 08:59
        Dzięki 😊
        • wapaha Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 06.04.24, 09:32
          Nie ma za co
          Kocham te okolice -mam nadzieję że również je poczujesz. Rovonj i Porec też są urokliwe ale to właśnie ta część o której pisze mnie urzekła (wracam tam ciągle)
    • bywalec.hoteli Re: Do jeżdżących i znających Chorwację 07.04.24, 22:12
      Z miejsc w Chorwacji, które zwiedziłem Pula była chyba najmniej ciekawa. Ciekawostka, że ma swoje Koloseum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka