Dodaj do ulubionych

Stanik typu minimajzer

21.06.24, 20:28
Czyli optycznie zmniejszający biust o rozmiar lub dwa.
Czy ktoś coś poleci ? Dzięki smile
Obserwuj wątek
    • brenda_bee Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 21:55
      Taki stanik nie zmniejszy rozmiaru tylko spłaszczy biust co jest i brzydkie, i krzywdzące dla piersi. Tak więc nie polecę ci modelu bo takich staników po prostu nie ma.
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 22:05
        Nie, niczego nie spłaszczy, tylko nie będzie eksponował i unosił, jak inne typy staników, które biust powiększają.
        • taki-sobie-nick Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 22:06
          Spłaszczy.
        • mysiulek08 Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 22:07
          czyli splaszczy

podobnie jak Brenda, nie ma czegos takiego jak dobry minimajzer
      • ulla_cebulla Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 22:08
        Całe życie kontestowałam staniki, aż nadszedł czas, kiedy wpadłam w rozmiar E i rozpaczliwie zapragnęłam minimajzera. Po przygodach ze sportowym monocycem i innymi wtopami, natknąłam się na na markę miss mary of sweden. Nie wiem, jaki masz rozmiar, ale dla mnie bomba.
        • taki-sobie-nick Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 22:09
          ulla_cebulla napisał(a):

> Całe życie kontestowałam staniki, aż nadszedł czas, kiedy wpadłam w rozmiar E

Phi, też masz problemy. Ja miewałam G, ale teraz mam szczęśliwie D.
          • ulla_cebulla Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 22:11
            No nie mam już problemusmile
          • maslova Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 10:25
            Wiadomo, problemy innych osób to zawsze mały pikuś przy twoich.
    • taki-sobie-nick Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 21:57
      Jaki masz rozmiar, z ciekawości?
      • anbete Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 17:29
        taki-sobie-nick napisała:

> Jaki masz rozmiar, z ciekawości?

95 D
        • tairo Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 17:34
          95D to nie jest duży biust, który trzeba optycznie zmniejszać. To jest średni-mniejszy biust na bardzo szerokiej klatce piersiowej.
          Jesteś pewna tego rozmiaru? Wybierz się na brafitting.
          • anbete Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 17:41
            Dzisiaj przymierzałam minimajzery i rozmiar 95D był idealny. Był jeszcze mniejszy, 90D, ale ten był za ciasny.
            • tairo Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 18:06
              Oczywiście, że 90D będzie za ciasny, bo ma mniejszą miseczkę niż 95D. Jeżeli rozmiar miseczki w 95D pasował, to powinnaś próbować 90E.

Jak zapięłaś to 90D wokół klatki piersiowej bez zakładania miseczek na piersi, to był ciasny czy mogłaś go odciągnąć od pleców na więcej niż kilka palców? W ogóle zacznij od zmierzenia obwodu klatki piersiowej pod biustem, bo 95 to jest naprawdę dużo.
              Pooglądaj te filmiki i spróbuj jeszcze raz, a najlepiej jednak wybierz się na brafitting.

• kurt.wallander Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 19:00
                Skoro pisze, że był za ciasny, to chyba ma na mysli pod biustem, prawda?
                • kk345 Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 19:12
                  Nie. Nawet stosunkowo luźny obwód przy zbyt małych miseczkach da wrażenie ciasnoty, bo biust magicznie nie zniknie, tylko upycha się pod pachu i pod ten obwód własnie.
                  • kurt.wallander Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 19:45
                    Jasne wink
                    • kk345 Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 22:34
                      Zrób test, weź stanik z dobrym na ciebie obwodem i zbyt małą miseczką i zapnij go raz z miseczkami na plecach, drugi raz założonego normalnie, porównując odczucia. W tym drugim przypadku będzie ci ciasno mimo, że obwód się przecież nie zmienił.
                • tairo Re: Stanik typu minimajzer 23.06.24, 03:32
                  Niekoniecznie. Jeżeli ktoś nigdy nie nosił dobrze dobranego stanika, może bardzo łatwo pomylić stanik za luźny w obwodzie, ale z za małą miseczką, ze stanikiem, który jest za ciasny pod biustem.
              • anbete Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 20:51
                Zmierzyłam obwód klatki piersiowej pod biustem: 89 cm.
                A stanik, który kupiłam ma rozmiar 95 D.
                Hmm...
                Zmierzyłam obwód stanika: leżący luzem ma tylko 80 cm a dopiero po rozciągnięciu, rozciąga się do tych metkowych 95 cm.
                A więc może mnie uciskać przy wielogodzinnym noszeniu...jutro to sprawdzę.
                • tairo Re: Stanik typu minimajzer 23.06.24, 03:43
                  Przy 89 cm pod biustem powinnaś kupować staniki w obwodzie 85, bo stanik musi być być mniejszy od obwodu, żeby podtrzymywał biust.
                  Jeżeli stanik, który kupiłaś, rozciągnął się od 80 do 95 cm i to ci sprzedali jako 95, to a) sprzedali ci bubla, który nie trzyma się rozmiarówki b) zmarnowałaś pieniądze, bo ta szmatka zaraz rozciągnie się jeszcze bardziej. Im bardziej się rozciągnie, tym gorzej będzie podtrzymywać biust, co wizualnie dodaje kilogramów, i uciskać, bo biust zamiast opierać się na obwodzie, będzie wisiał na ramiączkach.
                  Naprawdę wybierz się do dobrego sklepu stanikowego (nie żadnej sieciówki odzieżowej i nie salonu Triumpha) i dobierz porządny miękki stanik na fiszbinach - taki, który zbierze i podniesie biust, ale nada mu naturalny zaokrąglony kształt. Będzie wygodniejszy od minimajzera i będziesz w nim dużo zgrabniej wyglądać.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 22:22
      Polecam biustonosze z Bon prix. To moje odkrycie z ostatnich lat. Nigdy wcześniej nie miałam tak wygodnych biustonoszy, jak te od nich. Kupuję na szerokich ramiączkach, albo te pod nazwą odciążający tylko i wyłącznie bez fiszbin. Fiszbiny przy dużych piersiach są strasznie niewygodne. A do pracy w ogrodzie i domu biustonosze bezszwowe. Przy pierwszym miałam duże obawy, czy to się w ogóle nada na duże piersi, ale się okazało, że jest super, tyle, ze na wyjście z domu się nie nadaje, bo jednak rozpłaszcza, ale się go prawie nie czuje, a piersi trzyma w ryzach.
      • snakelilith Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 22:29
        mamtrzykotyidwato5 napisała:

> Fiszbin
        > y przy dużych piersiach są strasznie niewygodne.

A jakie to są duże piersi? Noszę brytyjskie 75F i fiszbiny uważam za wygodne. Pod warunkiem, że miseczki nie są za małe, bo wtedy fiszbiny mogą albo wchodzić na biust, albo wbijać się w piersi z boku.
      • mysiulek08 Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 23:21
        jesli fiszbiny sa niewygodne to znaczy, ze stanik jest zle dobrany

tak,bawelniane, bez fiszbin, z bonprixa swietnie nadaja sie na stanik domowy

bo jednak rozpłaszcza czyli jednak rozplaszcza 🤣
        • mamtrzykotyidwato5 Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 01:04
          bo jednak rozpłaszcza czyli jednak rozplaszcza 🤣

Chyba się śmiejesz nie z tego, co myślisz, że się śmiejesz.

Mowa była o minimizerze tak jakby, a to że rozpłaszcza napisałam o bezszwowym. Bezszwowy to nie jest minimizer.
          • mysiulek08 Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 01:34
            smieje sie dokladnie z tego, ze jednak rozplaszcza, odciazajacy to z reguly minimajzer, bezszwowy, rozplaszczajacy, czesto bez fiszbin
            • mamtrzykotyidwato5 Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 01:40
              Niestety, ale guzik wiesz o stanikach. Wejdź na ich stronę i pooglądaj, a potem się pośmiej..., z siebie.
              • mysiulek08 Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 02:28
                akurat staniki bonprixa znam bardzo dobrze i z tej zlej strony i z tej dobrej

ale ok, posmieje sie, co mi szkodzi, lepiej sie smiac niz byc zgryzliwym smutasem 🤣

pa!
              • tairo Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 05:46
                Guzik o stanikach to wiesz ty. Bon Prix nie ma w ofercie staników na duży biust.
                Dobrze skonstruowany i dobrany stanik nawet w rozmiarze 75J może mieć cieniutkie ramiączka albo ich w ogóle nie mieć, bo to nie ramiączka podtrzymują biust.
                Fiszbiny w dobrze skonstruowanym i dobrze dobranym staniku są praktycznie niewyczuwalne.
        • mamtrzykotyidwato5 Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 01:05
          Nie mówiłam o bawełnianych bez fiszbin, tylko o bezszwowych, to duża różnica.
      • arthwen Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 17:21
        Mam miseczkę JJ i noszę wyłącznie biustonosze z fiszbinami, tylko do spania mam takie bez.
        Bardzo wygodne są, może przymierzałaś czy nosiłaś źle dopasowane?
    • mrs.solis Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 22:42
      Wiekszosc biustonoszy optycznie powiększa biust, wiec poszukaj takiego bez tych wszystkich dodatkow. Biustonosza, ktory zmniejszy faktyczny rozmiar biustu jeszcze nie widzialam oprocz tych niby sportowych, ktore biust splaszczaja, ale chyba nie o to ci chodzi.
      • taki-sobie-nick Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 22:43
        Jak masz biust rozmiar G (miałam), to i tak się ćmule gapią.
      • ulla_cebulla Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 22:54
        Znalazłam taki fason, który nie robi bojowego cyca, ale jakoś wszystko jest nie spiczeste tylko okrągłe i trzyma się klatki piersiowej zamiast żyć własnym życiem.
    • dni_minione Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 22:42
      A zwykle braletki? Takie sportowe i mniej sportowe, bez fiszbin. Mam kilka z TKMAXX i bardzo je lubię na co dzień.
      • anbete Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 23:08
        dni_minione napisała:

> A zwykle braletki? Takie sportowe i mniej sportowe, bez fiszbin.

A braletki nie są, tylko i wyłącznie, dla malutkiego biustu?
        • snakelilith Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 23:23
          Noszę sportowe braletki na moje 75F. Biorę rozmiar L z H&M. Chodzę tak na basen i noszę na urlopach. Biust jest wizualnie mniejszy, bo nieco przyciśnięty do klatki i mniej podniesiony, ale jeżeli biust nie jest jakoś bardzo zniszczony, to da się spokojnie nosić. Teraz masa młodych kobiet tak nosi, biust pod brodą nie jest już nawet modny.
          • mysiulek08 Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 23:30
            nie chodzi o biust pod broda a wlasnie o to 'przycisniecie' do klatki
            • snakelilith Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 23:51
              Ale dociśnięty to mój biust w tym sportowych braletkach jest. Mam kilka różnych, zwykle medium albo high support, także coś takiego jak na zdjęciu niżej. Noszę je bez tych wyjmowanych wkładek. Kupuję rozmiar L na na 98-107 cm w biuście.
              • mysiulek08 Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 00:02
                wlasnie nie ma byc ani przycisniety/splaszczony ani wywindowany pod brode
                • snakelilith Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 12:27
                  mysiulek08 napisała:

> wlasnie nie ma byc ani przycisniety/splaszczony ani wywindowany pod brode
                  >

To polecam po prostu klasyczny, miękki stanik. Takie też najczęściej noszę. Ale mówimy tu o alternatywach, które pozwalają na wizualnie zmniejszenie biustu.
        • dni_minione Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 10:32
          Ja mam 75F i kupuję braletki M/L. Przyciskają biust oczywiście do klatki piersiowej, ale nie ma innego sposobu, żeby on się trzymał w miejscu, skoro nic go nie unosi dodatkowo.
          • chatgris01 Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 10:41
            Ja mam 80F i noszę braletki Calida S (oni maja dużą rozmiarówkę, M było za luźne).
            Ciut przypłaszcza, ale biust jest unieruchomiony i nie żyje własnym życiem, jak się ruszam.
          • snakelilith Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 12:23
            U mnie jak u chatgris, biust jest unieruchomiony, ale to może zależy też od samego biustu, bo sam rozmiar to nie wszystko. Biusty w tym samym rozmiarze mogą mieć różny kształt i być w różnej kondycji.
    • lauren6 Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 23:15
      Minimajzer niczego nie zmniejsza, po prostu niczego nie eksponuje. Bardzo lubię takie staniki, czuję się w nich naturalnie.
      • anbete Re: Stanik typu minimajzer 21.06.24, 23:18
        Czy moglabys wkleić jakieś przykładowe zdjęcie takiego minimajzera?
        • dwa_kubki_herbaty Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 00:51
          Ostatnio szukałam, i taki mi wpadł w oko, jeszcze nie bylam przymierzyć.
          Ma w opisie szczegółowym co robi z biustem.
    • tairo Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 05:54
      Stanik typu minimajzer nic nie zmniejsza, tylko przemieszcza. Sam biust będzie wyglądał na bardziej płaski (nie mniejszy), bo będzie rozepchany pod pachy, ale za to w bonusie dostaniesz wizualnie jakieś +5 albo i więcej kilogramów do sylwetki.
      Ani to ładne, ani dobre dla biustu, więc nie polecam.
    • katiemorag Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 11:17
      Znam ten problem. Ja po cichu marzę o zmniejszeniu biustu. Na takie ładne 70 C/D z mojego H. Marze o chodzeniu bez stanika.
    • aagnes Re: Stanik typu minimajzer 22.06.24, 17:46
      Mojemu beznadziejnemu dużemu biustowi dobrze robi arabella frei, ładnie zbiera, trzyma, ale ma fiszbiny. Przerzuciłam się na a'la sportowe i owszem są wygodne ale za to tworzą mi z biustu jeden wielki walec, co też wygląda głupio i pogrubia. Marzę o zmniejszeniu niemalże do zera, nie znoszę jak się faceci gapią, a gapia się zawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka