nicniewiem 23.07.24, 22:24 Miała któraś z Was ten zabieg? Pomógł? Jakieś powikłania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nubes Re: Irydotomia 23.07.24, 22:28 Trzykrotnie. Pomógł. Nie boli. Od tamtej pory nie mam migren ani zagrożenia jaskrą. Odpowiedz Link Zgłoś
nicniewiem Re: Irydotomia 23.07.24, 22:31 Myślałam że wystarczy jeden zabieg... Jakieś ograniczenia po zabiegu? Dużo biegam, pływam, jeżdżę na rowerze - pewnie muszę się szykować na przerwę. Póki co mam wiedzę internetową. Wizyta za tydzień, ale po wczorajszym badaniu wygląda na to, że taki zabieg będzie konieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
nubes Re: Irydotomia 23.07.24, 23:02 Trzy razy, bo w jednym oku otwór się zamknął. Po siedmiu latach. Nie ma żadnych ograniczeń, możesz biegać. Natomiast z pływaniem bym poczekała. Przez tydzień dobrze brać krople z antybiotykiem (przy pierwszym oku mi nie przepisano i... Leciałam prędko po receptę). Oko przy zabiegu jest znieczulone, czujesz tylko lekkie pyknięcia lasera. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nubes Re: Irydotomia 23.07.24, 23:04 PS. No i na rowerze po zabiegu jeździłabym w okularach, paprochy lecą itd. Tez przez tydzień. Natomiast ostrość wzroku wraca szybko, w ciągu godzin. Odpowiedz Link Zgłoś