alfa36 11.08.24, 10:45 Potrzebuję pomysłu na upominek na ślub. To ma być coś symbolicznego/drobnego. Mam pustkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Upominek na ślub 11.08.24, 10:53 "Pamiętniki Adama i Ewy" Marka Twaina Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Upominek na ślub 11.08.24, 10:53 nadzwyczajnie.pl/pl/p/Zestaw-kubkow-300-ml-Maz-Zona-z-Twoja-data-ZLOTE-SERCE/247 albo podobne Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: Upominek na ślub 11.08.24, 10:55 Patrz, jednocześnie wpadłyśmy na to samp Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Upominek na ślub 11.08.24, 12:13 Ratunku. Dostaliśmy z okazji ślubu 18 kubków/filiżanek... Nie polecam. Za to zawsze polecam tę książkę: Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Upominek na ślub 11.08.24, 15:16 Tam jest wklejona okładka książki Ilony Chmielewskiej "Dwoje ludzi" - może jej z jakiegoś powodu nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Upominek na ślub 11.08.24, 17:10 Tak, Iwony Chmielewskiej "Dwoje ludzi". Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Upominek na ślub 11.08.24, 12:28 co kto lubi, dla mnie to byłby prezent z koszmaru, podobnego typu jak naklejki na auto "Tu jedzie Oliwka" w tej cenie wolałąbym staromodny prezent rosenthal.pl/sztucce/4815-zestaw-6-widelczykow-do-ciasta-venezia.html rosenthal.pl/sztucce/3910-zestaw-6-widelczykow-do-ciasta-h-art.html albo po prostu wino lub jego wielokrotność Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Upominek na ślub 11.08.24, 12:32 Nie dałabym ich jako upominek na ślub (nie mam argumentów ). Ale chyba sama sobie je kupię - ładne! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Upominek na ślub 11.08.24, 12:57 Hehe, na „moich” ciuchach pełno tego typu pamiątek😉 Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Upominek na ślub 11.08.24, 15:11 Chryste, autorko, nawet tego nie rozważaj. Oklepane to tak że aż człowieka mdli jak to znowu widzi, i to od lat. Znajomi jakieś 10 lat temu dostali takich zestawów kilkanaście, później to rozdawali za darmo na olxie, część skończyła na ogródkach dzialkowych u rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Upominek na ślub 11.08.24, 18:58 Przecież kubki się niszczą, obtłukują w zmywarce. Ja ciągle dokupuję. Jak kubków/filiżanek może być za dużo? Przytuliłabym każdy komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Upominek na ślub 11.08.24, 21:38 Nie wiem, mnie się nie niszczą, pamiętam że w pandemii stluklam jeden talerz z Ikei i go do kupowałam do kompletu, tyle. A nawet gdyby to tym bardziej nie chciałabym mieć kilku kompletów tego typu, niby do pary ale każdy komplet inny, po co to komu? Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Upominek na ślub 23.08.24, 08:28 Kubków w ogóle nie używam, filiżanki mam z 10 lat te same. Jak zbiję coś, to wolę kupic sama, taki wzór jak mnie się podoba a nie jakiś koszmarek paniatkowy Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Upominek na ślub 23.08.24, 15:39 mama-ola napisała: > Przecież kubki się niszczą, obtłukują w zmywarce. Ja ciągle dokupuję. Jak kubkó > w/filiżanek może być za dużo? Przytuliłabym każdy komplet. Zlosliwosc rzeczy martwych!!! Jak trafi się coś czego nie lubisz, nie podoba się i cie wkurza to okaze sie ze jest nieśmiertelne a te ukochane polegną jako pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: Upominek na ślub 11.08.24, 10:54 Zestaw kubków typu "idealny mąż", "idealna zona". Nawet jak dostaną 3 podobne zestawy, to ten będą mieli od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Upominek na ślub 11.08.24, 12:30 Czekolada do picia, wino, fajne herbaty, czekoladki (jak nie za ciepło). Coś co młoda para może 'zutylizować' samemu lub oddać do utylizacji znajomym Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Upominek na ślub 11.08.24, 13:02 Korkociąg porządny, np elektryczny. Wino pewnie jakieś dostaną albo zostanie, a na dobry korkociąg zawsze szkoda forsy. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Upominek na ślub 21.08.24, 23:02 Dzięki, fajny prezent. I ta książka wyżej. To chciałabym dostać, nawet bez ślubu, bo się nie wybieram 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Upominek na ślub 22.08.24, 07:35 Po co komu "porzadny korkociag" skoro najprostszy tak samo spelnia funkcje? Nie przyszloby nigdy do glowy kupic sobie elektrycznego korkociagu, nawet gdyby byly bardzo tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Upominek na ślub 23.08.24, 08:30 Mam korkociąg z Ikei, może 10 czy 20 zł kosztował, zwyklyz mechniczny, z otwieraczek do kapsli. Jest tak poręczny, że mąż mi zaczal podbierać. Elektrycxny korkociąg to zbedny gadżet, to już młynek do pieprzu wolałabym elektryczny, bo nie mam, a czasem trzeba dużo zmielić do gotowania Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Upominek na ślub 23.08.24, 09:09 Ja mam korkociag kelnerski za 7 zl, jest idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Upominek na ślub 23.08.24, 15:20 Twój mąż nie mieszka z tobą, że zaczął tobie „podbierać” korkociąg? Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Upominek na ślub 23.08.24, 15:28 Niektóre rzeczy mamy osobiste, tak traktuje korkociąg 😁 Żeby on jeszcze wino otwierał, to bym tolerowała, ale on mojego korkociągu używa w roli otwieracza, a ma swoje typowo otwieracze jakeis gówniane, to rusza mój osobisty sprzęt. To są niuanse, który nie każdy musi rozumieć 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Upominek na ślub 11.08.24, 15:03 Ja ogólnie lubię się bawić w robienie drobiazgów na takie okoliczności, mam spis fajnych porad dla małżeństw i robię z tego małe karteczki, zwijam w rulonik, wkładam do ozbobnego pudełka z napisem np. 365 porad dla szczęśliwego małżeństwa. W środku jest za zwyczaj jakiś dodatek, zależy w czym gustują noeożeńcy, czasem są to banknoty 10 zł zwinięte w rulonik, czasem małe filiżanki i dobra kawa/herbata, świeczka... Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Upominek na ślub 22.08.24, 06:49 Z netu, jest tego pełno, niektóre z humorem Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Upominek na ślub 11.08.24, 15:18 Zasada jest taka: jak nie masz pomysłu, nie wiesz co lubią itd. to nie dawaj niczego bo więcej z tym problemu niż radości. Poczytaj tego typu wątki i jak często przewijają się te same pomysły: ozdobne świece, zestaw ręczników, zestaw szlafroków, niby śmieszne skrzyneczki z origami z banknotów, zestaw kieliszków, zestaw filiżanek, zestaw kubków itd. To wszystko jest tak oklepane i bezużyteczne że naprawdę nie ma sensu w to iść. Prezent jest żeby sprawić przyjemność młodej parze a nie jak napisano powyżej "nawet jak dostaną to od kogoś innego to te akurat będą od ciebie" - no będą, i co niby w związku z tym? Dalej problem. Jeśli wiesz że mają jakieś zainteresowania i jest coś co by ich ucieszylo w związku z nimi - wtedy spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
summerland Re: Upominek na ślub 23.08.24, 15:37 Ale bez przesady, chyba nikt nie oczekuje gwiazdki z nieba. Ciężko już teraz zaskoczyć jakimś prezentem, chyba nie o to chodzi. Cos praktycznego napewno się im przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Upominek na ślub 11.08.24, 18:14 My dostaliśmy filiżanki z napisem na zamówienie, i bardzo lubimy to dość popularne i raczej stosunkowo bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Upominek na ślub 11.08.24, 22:17 Może jakiś album/przewodnik po miejscu gdzie się wybierają w podróż poślubną? Dobre wino + ładne proste kieliszki chociażby z Bohemii. Lub inny alkohol i zestaw kieliszków do tego. Osobiście nie znoszę wszelkich personalizowanych kubków, filiżanek, ręczników itp. dupereli. Jak już ręczniki to dobrej jakości w neutralnych kolorach bez bzdurnych napisów. Odpowiedz Link Zgłoś