Dodaj do ulubionych

Sprzęt do suszenia D.....son

15.08.24, 15:24
No wiecie, bo spam🙂
Zastanawiam się nad suszarka czy airwrapem.
Włosy za ramiona, ale dogorywa mi też zwykła suszarka.
I się zastanawiam czy tym airwrapem bez końcowek bez problemu można podsuszyć włosy, czy trzeba czekać czy ewentualnie mieć inną suszarkę.
No bo jedna chce kupić jednak.
Czy może lepiej kupić ich D, suszarkę?
Włosy raczej prostuje lub zależy mi na fajnym blowout może czasem jakieś fale.
Myślę już długo i muszę decyzję podjąć wkrótce uncertain
Obserwuj wątek
    • ivaz Re: Sprzęt do suszenia D.....son 15.08.24, 16:56
      A ja kupiłam replikę na aliexpress, która ma świetne opinie na jednej z fb grup, nazywana jest tam nawet "hitową suszarką" i jestem mega zadowolona. Siostra ma oryginał i szczerze obie nie widzimy różnicy, poza ceną, no i oryginał jednak porządniej wygląda, ale suszą identycznie, włosy są świetne po wysuszeniu. To jeden z najlepszych zakupów na Ali, moje wszystkie koleżanki sobie ja kupiły. Trzeba tylko uważać, bo jest wile modeli, ta "hitowa" ma odkręcany filtr, a nie wbudowany w rączkę.
      • autentyczka Re: Sprzęt do suszenia D.....son 15.08.24, 17:38
        Dobrze że jesteś zadowolona.
        Z dysonem nie ma nic wspólnego 😩
        Szczerze nie wiem czemu ludzie utrzymują Chińczyków zamiast
      • eliszka25 Re: Sprzęt do suszenia D.....son 15.08.24, 21:58
        Wiosną moja suszarka wyzionęła ducha. Szukałam małej suszarki, ale z dużą mocą. Ostatecznie zdecydowałam się na leifen. Jest malutka, ma niezły power, nawet nie używam maksymalnej mocy, przy tym jest cichutka i lekka. Jestem bardzo zadowolona.
        • eliszka25 Re: Sprzęt do suszenia D.....son 15.08.24, 21:58
          Hmmm, nie mam pojęcia, dlaczego nie podpięło się na końcu 🤔
      • dni_minione Re: Sprzęt do suszenia D.....son 16.08.24, 13:17
        Tez mam tę podróbę, dałam się namówić koleżance która kupiła ją już całej rodzinie. Wspaniała suszarka. Jeśli nawet nie 100% jak D, to i tak o niebo lepsza niż wszystkie, które miałam do tej pory. Dałam jakieś 160 zł + po ok 30-40 za kilka specjalnych magnetycznych końcówek.
        • 35wcieniu Re: Sprzęt do suszenia D.....son 16.08.24, 13:20
          Po prostu dobrze suszy czy coś jeszcze robi przy tym? Do czego są końcówki?
          • ivaz Re: Sprzęt do suszenia D.....son 16.08.24, 14:27
            bardzo dobrze i szybko suszy, przy użyciu odpowiedniej końcówki włosy są mega wygładzone, a jak mam więcej czasu albo jakieś wyjście świetnie kręci włosy, mi się loki trzymają cała noc, ale to pewnie też zależy od włosów. Tak potwierdzam to co napisała dni_minione, wiem że to nie Dyson, ale i tak przy wszystkich innych suszarkach to ta wymiata.
            • 35wcieniu Re: Sprzęt do suszenia D.....son 16.08.24, 14:45
              No tak właśnie pytam bo już kilka razy słyszałam że to godny "odpowiednik" a moja suszarkoszczotka niedługo padnie.
              • ivaz Re: Sprzęt do suszenia D.....son 16.08.24, 15:01
                Dodam jeszcze, że po wysuszeniu moje włosy są takie jak po wyjściu od fryzjera, gładkie i lające, nie puszą się, żadna inna suszarka nie dała takiego efektu nigdy.
          • dni_minione Re: Sprzęt do suszenia D.....son 16.08.24, 23:09
            Jak pierwszy raz to wzięłam do ręki to nawet nie wiedziałam, że to podróba D, bo D nigdy nie był w obszarze moich zainteresowań i kojarzyłam markę głównie z odkurzaczami. Suszarka jest lekka, dmucha ciepłym i zimnym i ma kilka stopni nadmuchu, suszy ekstremalnie szybko jak na moje potrzeby (mam włosy za łopatki) i ma magnetyczne końcówki, w moim przypadku to: wygładzanie płaskim strumieniem, wygładzanie na takiej jakby szczotce (nawiew jest za ząbkami, fajna tafla się robi) i długi wałek, który sam nakręca pasma włosów i robi loki. O ile mi wiadomo, D. ma takie same końcówki.
            Nie mam pojęcia, jaki silniczek jest w D, z cała pewnością lepszy, bo cena o wiele wyższa, ale ta chińska suszarka to jest naprawdę złoto. Mnie wystarcza, robi co trzeba, szybko i porządnie. Gdybym miała do wywalenia 3 tys na D. to bym kupiła tę chińską, a 2900 dała na chore psy.
      • pani.asma Re: Sprzęt do suszenia D.....son 17.08.24, 00:25
        Bałabym się kupić replika nie ze względu na jej właściwości ale ze względu na to że mogą być jakieś spięcia prądem czy może wybuchnąć
        to jest nie przebadane sprzęt więc też nieprzewidywalne

Dla własnego bezpieczeństwa lepiej już dopłacić te kilka złotych
        • pani.asma Re: Sprzęt do suszenia D.....son 17.08.24, 00:26
          Żeby nie było dużo rzeczy kupuje na Ali Express ale nie sprzęty bo to szkoda ryzykować zdrowiem i życiem
        • dni_minione Re: Sprzęt do suszenia D.....son 17.08.24, 11:39
          Mnie się kiedyś zapaliła i częściowo stopiła prostownica Panasonic kupiona w Media Markt, więc wszystkim sprzętom nie ufam jednakowo.
    • autentyczka Re: Sprzęt do suszenia D.....son 15.08.24, 20:18
      Hej- kochani- żadnych użytkowników?
      • b-b1 Re: Sprzęt do suszenia D.....son 15.08.24, 21:42
        Mam airwapa 2-3 lata-on ma końcówkę -suszarkę, więc bez problemu podsuszysz włosy. Mam starszy model-dla mnie wart każdej złotówki- nie zamieniłabym na nic innego. Zanim go kupiłam gromadziłam szczotki/suszarki obrotowe (remington, babyliss itp) żadna nie potrafiła tak ułożyć włosów. Trzeba chwilę poświęcić na naukę-ale potem już z górki.
        • autentyczka Re: Sprzęt do suszenia D.....son 15.08.24, 22:08
          Dzięki- a ta końcówka do suszenia jest hmmm szybka? Silna wystarczająco? Czy tak ledwie dmucha?
          • b-b1 Re: Sprzęt do suszenia D.....son 15.08.24, 22:55
            Sam airwap śmiga jak normalna mocna suszarka -więc końcówki mu nie przeszkadzają😉. Jak się wahasz-bierz z opcją możliwości zwrotu do 30 dni. Dysona się kocha, albo nienawidzi.😂
            • autentyczka Re: Sprzęt do suszenia D.....son 16.08.24, 12:02
              Chyba tak zrobię jak wrócę z wakacji
          • lignum-vitae Re: Sprzęt do suszenia D.....son 16.08.24, 12:45
            Mam jedno i drugie. Używam praktycznie tylko końcówki prostującej. Włosy wytarte ręcznikiem. Nie widzę szczególnie różnicy w prędkości suszenia włosów, chociaż ta akurat końcówka w suszarce jest szersza i dla mnie wygodniejsza. Airwrap daje więcej możliwości, jednak nie ma dyfuzora. Na Twoim miejscu wzięłabym Airwrap.
    • thank_you Re: Sprzęt do suszenia D.....son 16.08.24, 13:20
      Weź Airwrap. smile Spokojnie wysuszysz nią włosy, to przecież suszarka. uncertain)””-)
    • szarmszejk123 Re: Sprzęt do suszenia D.....son 16.08.24, 13:23
      Ciągle czytam "sprzęt do duszenia" i się dziwię że to nie post Danieli:p
      • kamin Re: Sprzęt do suszenia D.....son 17.08.24, 11:46
        A ja czytam sprzęt do szuszenia d...y i też się dzwię.
        • szarmszejk123 Re: Sprzęt do suszenia D.....son 19.08.24, 09:32
          Twoje bardziej zadziwiające, fakt :p
    • aga_wer Re: Sprzęt do suszenia D.....son 17.08.24, 12:50
      Mam airwrapa i cały czas powtarzam,że żałuję że tak długo nad nim się zastanawiałam. On normalnie suszy włosy bo ma końcówkę do suszenia. Ma 3 prędkości suszenia oraz 3 nawiewy do wyboru
      Do " prostowania" są w zestawie dwie szczotki. Zauważyłam,że włosy suszone tą suszarką są inne w dotyku, bardziej miękkie, lejące. ktos wyżej pisał, że nie ma dyfuzora. Jeśli komuś zależy można dyfuzor dokupić.
      Ja się tylko zastanawiam czy ktoś kto ma te podróby z allie używał jednego i drugiego,że może porównać, że nie ma różnicy
      • dni_minione Re: Sprzęt do suszenia D.....son 17.08.24, 14:10
        Na grupkach typu "zakupy na aliexpress" na FB widziałam niedawno dużo porównań, z filami włącznie. Z D. jest trochę jak z termomixem, są osoby porównujące go do lidlimixa i są fanatycy, których obraża nawet wspomnienie o tej "podróbie". Więc te porównania też są takie i takie. Tu teraz znalazłam takie na szybko, ale nie oglądałam całego bo jestem w plenerze bez słuchawek: www.youtube.com/watch?v=Muu1FeBBtM4
        • autentyczka Re: Sprzęt do suszenia D.....son 17.08.24, 14:33
          Mam thermomixa i miałam ludzi- w ogóle żadnego porównania 😃😃
          Mam iphona i przeszłam przez większość telefonów- pracowych i prywatnych- nie ma porównania.
          Mam tablet Samsung i iPad- w ogóle bez porównania.
          Sorki- ale jego już się nauczyłam, sama i przez porównanie
          • autentyczka Re: Sprzęt do suszenia D.....son 17.08.24, 14:33
            Lidlomix- nie łudzi😆
          • miss_fahrenheit Re: Sprzęt do suszenia D.....son 17.08.24, 14:50
            autentyczka napisał(a):

> Mam tablet Samsung i iPad- w ogóle bez porównania.

O, tu faktycznie - iPad nie ma szans z Samsungiem, mimo, że jestem zdania, że akurat iPady ogólnie są niezłe. Przeszłam z iPadów na Samsungi i widzę ogromną różnicę na korzyść tych ostatnich.
        • autentyczka Re: Sprzęt do suszenia D.....son 17.08.24, 14:35
          Zakupy przez aliexpress- nie mamy i czym gadać- pls- nie zaśmiecaj wątku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka