Dodaj do ulubionych

Zara home - nie polecam

31.08.24, 08:58
Zamówiłam kilka rzeczy on line na wcale nie mała sumę, od kilku dni nie potrafią dostarczyć i oszukują. Proponują czekanie (paczki sa już w drodze) pod adresem dostarczenia trzeci dzień z rzędu (muszę zwolniac się z pracy?). Strona firmy która wybrali do doręczenia paczek nie działa, telefon nie odpowiada. Pozostaje mi anulowanie zamówienia Tak pisze tylko by uprzedzić gdyby komuś przyszedł rownie dziwny pomysł ze duża i znana firma działa odpowiedzialnie.
Obserwuj wątek
    • karyna-z-radzymina Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 09:06
      Ja nie polecam Inpostu, bo Zosi z Kobylek Dolnych poszarpali paczuszkę
    • alpepe Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 09:09
      Powiem z punktu widzenia wysyłającego. Co do krajowych przesyłek, nie wiem, za dużo, ale jak wysyłamy dpd za granicę, to niestety, jak masz pecha, to nie dojdzie, choćby skały s.ały. Tydzien np. bujamy się z dostawą, chcemy zmienić adres na alternatywny, klient w Niemczech też kontaktuje dpd po 10 razy, cóż, po dwóch tygodniach ta przesyłka jest dostarczona, bo wysłaliśmy ją jeszcze raz. Inna historia, wysylamy od co najmniej pięciu lat średnio raz w miesiącu towary na pewien adres w strefie ekonomicznej, olbrzymi obszar, nagle przesyłka nie dochodzi, a termin goni, bo niby nie ma takiego adresu. Tymczasem nic, absolutnie nic się nie zmieniło. Znów tydzień interwencji, a i tak przesyłka wraca do nas i musimy ją ponownie wysłać i tym razem idzie wszystko gładko. Każda firma jest tak dobra, jak kurier, który ci dostarcza przesyłkę.
      • alpepe Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 09:11
        A i reklamować to sobie możesz. Oni mają to centralnie w d. Raz dochodziliśmy się z dpd, bo ponoć dostarczono przesyłkę, a na filmie telewizji przemysłowej hotelu, do ktorego to miało dojść, widać, że nikt się nie pojawił. I co? I nic. Paczki nie ma, dpd się wypiął, produkowaliśmy jeszcze raz.
        • yenna_m Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 09:54
          Korzystam z roznych kurierów. Zmienił mi sie kurier i teraz DPD jest najslabsza w moim rejonie. Reklamacje - dramat.
          Wczesniej -GSL.
          Jest tak, jak napisalaś. Wszystko zalezy od tego, jakiego kuriera przypisano do rejonu przesyłki.
        • novembre Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 10:18
          Nadalam przesylke w zabce w czwartek wieczor, DPD. Pracownica uprzedzila, ze tego dnia juz nie wyjdzie. No wiadomo, wieczor jest. W piatek nie wyszla, w sobote nie wyszla. Pracownica w sobote powinformowala, ze kurier DPD przyjezdza jak mu sie zachce.
          W poniedzialek napisalam skarge do DPD. Godzine pozniej paczka zostala odebrana, a nastepnego dnia dostarczona.
          • alpepe Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 10:20
            Ale wiesz, że to mógł być przypadek z tą szybką reakcją-skargą? Że i bez skargi by pewnie podebrał.
            • alpepe Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 10:20
              odebrał, nie podebrał.
            • yenna_m Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 11:04
              DPD nie reaguhe na skargi i ma chamskich konsultantów.
              • yenna_m Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 11:04
                *nie reaguje
    • chococaffe Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 09:11
      A jaka to firma kurierska, bo to chyba ona nawaliła?
      • 71tosia Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 10:02
        NoLimit - nigdy o niej wcześniej nie slyszal
        • chococaffe Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 10:28
          Też pierwszy raz słyszę. Ja z Zara home jestem zadowolona, ale ja odbieram zamówienie w sklepie sama.
    • szmytka1 Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 09:17
      A ja dostalam w h&m kupon 20% na dziecięce. Noni jest widoczny na koncie użytkownika, ale nie działa ani sam, a powinien, ani nie można go ręcznie dodać. Dzwonią na infolinię. Tam odbiera dziewczyna z wadą wymowy, więc trudno mi zrozumieć co ona mówi, ciągle muszę prosić, by powtórzyła. Ponadto dziewczynie to ja musze mówić jak ma sprawdzic to moje konto. Po czym ona stowerdza, no tak nie działa. Proszę kupic bez zniżki a potem ubiegać się o zwrot różnicy. No tak jeszcze czego.
    • alexis1121 Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 09:17
      O kurczę, ja nie miałam z nimi nigdy problemów i zawsze dostarczają ekspresowo pod drzwi- kurier jest z DPD.
      • 71tosia Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 10:03
        Teraz dostarczają przez chyba firmę krzak -nolimit
    • kocynder Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 09:36
      Ja mam złe doświadczenia z DHL. Zamiast doręczyć paczkę do mieszkania wrzucają do pierwszego z brzegu paczkomatu, ty jako klient masz jeździć po mieście i szukać, telefon na infolinię to kpina - pierw nie idzie się dobić do człowieka, a bot podaje ci miło informację, że twoja paczka jest w paczkomacie, a jeśli już uda ci się połączyć z człowiekiem, to jedyne co uzyskasz to słodkie info, że możesz napisać skargę na maila. Rozważą i odpiszą w dwa tygodnie - czyli w czasie, kiedy już będzie "po herbacie", bo twoja paczka wróci do nadawcy.
    • gris_gris Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 09:47
      Ja zamawiam z Zara Home regularnie i wszystko jest ok. Oni mają magazyny w Polsce i stamtąd wysyłają, więc chyba masz pecha … Zreszta piszesz, że problem jest z firmą kurierską.

Ja mam za to tak z Ikea - w Belgii dostawa jest jak w zegarku, dokładnie w tym przedziale czasowym, który wybrałam. W Polsce korzystałam dwa razy, i za każdym zamówienia nawet nie wysłano, a co dopiero dostarczono, w dzień, który zaznaczyłam zamawiając. Zawsze było opóźnienie do tygodnia i kompletny brak możliwości przewidzenia, kiedy wyślą.
    • bei Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 09:50
      Współczuję, jak już tyle czekałaś, to może jeszcze zagryź zęby i czekaj. Nawaliła firma kurierska. Sama Zara Home jest ok, kupowałam kilka razy i jestem zadowolona.
    • kropkaa Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 10:35
      Bardzo lubię Zara Home, zwykle wybieram odbiór w sklepie. W tym roku podczas wyprzedaży, gdy ta opcja była niemożliwa, dodali okoliczne żaby i inne punkty jako darmowe. Miło. Przygód z firmą kurierską współczuję, faktycznie jest jakiś twór No limit, pewnie jeszcze nie ogarniają.
    • ulla_cebulla Re: Zara home - nie polecam 31.08.24, 21:55
      Zara home super OK. Problem chyba z firmą kurierską, może to taka, co wysyła najperw pociąg lub kontener np przez Holandię i przez kilka dni nie śledzenia zanim tego nie rozpakują. Ja bym trochę zaczekał zanim zacznę spazmować w internetach . Te bezpłatnie wysyłki w super tanich sklepach to swoją drogą śmierć dla świata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka