02.09.24, 07:13
Najlepszego w nowym roku szkolnym!
Mądrych, wyrozumiałych i kreatywnych nauczycieli. Koleżeńskich rówieśników. Cierpliwości dla ematek i eojców.
Powodzenia wszystkim emaciątkom!
Specjalne uściski dla pierwszaków!

Koszule wyprasowane, moje mają na później, więc jeszcze śpią, ale stresik wieczorny był.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Nowy rok! 02.09.24, 07:20
      Przyłączam się do życzeń. Moja młodsza teraz w klasie maturalnej, nie, żebym się jakoś specjalnie martwiła, ja swoją maturę kiedyś zdałam, ona zda swoją.
      • feniks_z_popiolu Re: Nowy rok! 02.09.24, 07:26
        Wprawdzie mnie już temat nie dotyczy ale przyłączam się do życzeń. Jak widzę z perspektywy czasu to najbardziej przydadzą się one dla klas przełomu czyli koniec SP i matura.
        • grey_delphinum Re: Nowy rok! 02.09.24, 07:27
          feniks_z_popiolu napisał:

> Wprawdzie mnie już temat nie dotyczy ale przyłączam się do życzeń. Jak widzę z
          > perspektywy czasu to najbardziej przydadzą się one dla klas przełomu czyli koni
          > ec SP i matura.

Oj tak.

Pomyślnego roku szczególnie dla ósmoklasistow i maturzystów.
      • malaperspektywa Re: Nowy rok! 02.09.24, 18:12
        Mój młodszy też w tym roku zaczyna maturalną. Rok szkolny rozpoczęłam przelewem za korki z polskiego. Niech moc będzie z nami wszystkimi i naszymi portfelami też.
    • grruu2.0 Re: Nowy rok! 02.09.24, 07:28
      Dziękuję w imieniu pierwszaczki, sukienka już gotowa i wszystkim dziubdziusiom życzę udanego roku
      • szeptucha.z.malucha Re: Nowy rok! 02.09.24, 07:51
        Mój pierwszak już w szkolesmile na dziką 8.00 godzinę.
        • grruu2.0 Re: Nowy rok! 02.09.24, 07:54
          My na 12 dziś, a potem codziennie 8:30, same z siebie wstają po 7 więc idealnie
          • hrasier_2 Re: Nowy rok! 02.09.24, 08:21
            Żeby się nauczyciele nie pogubili z tą nową reformą Nowackiej. Tego trzeba im życzyć.
            • la_mujer75 Re: Nowy rok! 02.09.24, 08:25
              Ja przeżyli deformę Zalewsiej, to nic dla nich nie jest straszne!
              • szeptucha.z.malucha Re: Nowy rok! 02.09.24, 08:34
                Otóż to. Są już wypracowane mechanizmy radzenia sobie z reformamismile
              • hrasier_2 Re: Nowy rok! 02.09.24, 09:17
                No tak kto to jest pan Tadeusz, dzieci się zapytają kiedyś.
                • la_mujer75 Re: Nowy rok! 02.09.24, 10:11
                  Na pewno!
                  I akurat "Pan Tadeusz" pozostał na liście lektur, obowiązujących na maturze (jako lektura z podstawówki, obok "Zemsty", "Balladyny", "Dziadów cz.II", "Zemsty").
              • malia Re: Nowy rok! 02.09.24, 14:32
                o Czarnku nie wspominając
    • milin95 Re: Nowy rok! 02.09.24, 08:06
      Przyłączam się do życzeń. Przede mną jeszcze dwa (oprócz dzisiejszego) rozpoczęcia roku szkolnego. Syn druga klasa liceum.
    • la_mujer75 Re: Nowy rok! 02.09.24, 08:24
      Przyłączam się do życzen!
      I specjalne dla ósmoklasistów (Boże, jak cudownie, że moi już po podstawówce) i dla maturzystów (oni według mnie mają lepiej niż te biedaki w 8 klasie).
      Przedostatni 1 wrzesnia smile A 14 licząc od momentu, jak Starszy szedł do szkoły (do 1 klasy)
      • szeptucha.z.malucha Re: Nowy rok! 02.09.24, 08:36
        Mój 15 pierwszy września i jeszcze trzy przede mnąwink
        • la_mujer75 Re: Nowy rok! 02.09.24, 08:37
          Ale coraz bliżej smile
    • rosie Re: Nowy rok! 02.09.24, 08:43
      U nas w tym roku ósma klasa, starszy przetarł szlaki więc w tym roku bez stresu.
    • primula.alpicola Re: Nowy rok! 02.09.24, 09:11
      Dziękuję i nawzajem.
      Odpicowałam się i zaraz lecę na uroczyste rozpoczęcie, a potem posiedzenie.
      W nagrodę nad jezioro, pogoda piękna!
      Starsza bobmelka zaczyba studia, młodsza 3. klasę Lo.
    • kasiaabing Re: Nowy rok! 02.09.24, 09:14
      W tym roku luzik, moja drugoklasistka nie może się doczekać. W tamtym roku była zielona ze stresu, nie znała ani jednego dziecka z klasy ale wszystko super się udało. Nawet zaliczyła pierwsze kolonie. Jestem dumna i szczęśliwa ze tak sobie poradziła.
    • anilorak174 Re: Nowy rok! 02.09.24, 09:16
      Trudny rok. Matura starszaka przed nami.
    • sandy_cheeks Re: Nowy rok! 02.09.24, 09:23
      My już po ☺️ to mój ostatni początek roku szkolnego, bo córka już w 4 klasie. Od 5 będzie chodzić sama.

Trochę się stresowała, bo nowa pani, nowi nauczyciele i przedmioty. Była rekrutacja, egzamin pływacki i przetasowania, klasa sportowa łączona z różnych w tej szkole + nowi uczniowie.
      Na razie niby ok, przez 2 kolejne dni będą mieli zajęcia integracyjne, żeby się odnaleźć i poznać nowe dzieciaki…
    • maszkaroni Re: Nowy rok! 02.09.24, 09:36
      A czym tu się stresować? Że do szkoły się wraca? Za moich czasów szkolnych to była radocha.
      • la_mujer75 Re: Nowy rok! 02.09.24, 10:12
        Ja tam uwielbiałam szkołę (bedąc w podstawówce, szkole średniej), dopóki moje dzieci nie zaczęły do niej chodzić...
        • pepsi.only Re: Nowy rok! 02.09.24, 11:11
          la_mujer75 napisała:

> Ja tam uwielbiałam szkołę (bedąc w podstawówce, szkole średniej), dopóki moje d
          > zieci nie zaczęły do niej chodzić...
          >
          >
          >

Podobnie ja- i jak to mówią, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
          Ale na pocieszenie:

dzieci szybko rosną ! I ze szkoły też wyrastają , na szczęście wink
      • szeptucha.z.malucha Re: Nowy rok! 02.09.24, 10:16
        Po prostu ruch i zamieszanie od rana a było że 2,5 miesiąca spokoju. Ja akurat ze średniakiem (liceum) wracam do szkoły, bo mu asystuje z powodu jego specjalnych potrzeb.
      • ga-ti Re: Nowy rok! 02.09.24, 16:49
        Są tacy, którzy biegna jak na skrzydłach i tacy, którym się nie spieszy 😉
        Jednym wszystko jedno, a inni się zastanawiają, jacy nauczyciele, jaki plan, kto do klasy dojdzie, z kim w ławce usiądę, czy mnie polubią, czy ja polubię ich, czy sobie dam radę, czy nie zauważa pryszcza na środku czoła itp, ilu uczniów tyle pytań.
    • madame_rita Re: Nowy rok! 02.09.24, 10:45
      Koszule??
      Jak dziś patrzyłam na "uroczyste" stylizacje dzieci i rodziców, to się zastanawiam, kto jeszcze dziś koszule prasuje na tę okoliczność... wink

Udanego nowego roku szkolnego!
      • ga-ti Re: Nowy rok! 02.09.24, 16:51
        Ja prasowałam! Starszej koszulę, młodszej białą bluzkę. Staram się pilnować stroju galowego, choć dopuszczam różne wariacje w temacie.
      • little_fish Re: Nowy rok! 02.09.24, 18:11
        Ja prasowałam. Ba, przy okazji dziecko zażyczyło sobie instruktażu - bo jakoś prasowanie koszul mu nie idzie 😉
    • pepsi.only Re: Nowy rok! 02.09.24, 11:09
      ja akurat szkolne sprawy mam za sobą, i niezmiennie od kilku lat cieszę się z tego powodu
      big_grin wielkie ufff... big_grin

Jednakże poniedziałek zaczął się z przytupem! Nerwy mam, i rzucam kurfami....
      Ktos coś planował, wiedział- nie powiedział, a wczoraj ja odkryłam przypadkiem, że coś się tam dzieje.
      Zaś dziś mnie poinformowano, że dzieje się, oj dzieje i mam się włączyć w te działania (przy okazji zniszczyć swoją pracę sprzed kilku miesięcy) , i de facto następne dni dostosować pracę całej firmy pod inwestycję innej firmy.... kurfa kurfa kurfa....

PLANOWANIE PO POLSKU.

Zaczynam się bać poniedziałków.
    • heca7 Re: Nowy rok! 02.09.24, 18:01
      Korzyść z rozpoczęcia roku szkolnego? Odnalazła się pompka do roweru wink Szukaliśmy ze dwa miesiące po całej piwnicy. W połowie sierpnia syn kupił wreszcie nową... stara odnalazła się w plecaku drugiego syna tongue_out
      • malia Re: Nowy rok! 02.09.24, 18:12
        o, też mam taką korzyść, odnalazła się moja czarna koszulka, młoda wczoraj robiła porządki na okoliczność pójścia do szkoły. Wcześniej zarzekała się, że przecież ona WIDZI, że u niej nie ma
      • malaperspektywa Re: Nowy rok! 02.09.24, 18:22
        Była obok kanapek? 😀
        • szeptucha.z.malucha Re: Nowy rok! 02.09.24, 18:25
          Oj, tak, kanapki sprzed 2,5 miesiąca to temat powracający😵‍💫
        • malia Re: Nowy rok! 02.09.24, 18:37
          nienie, żadnych kanapek, do szkoły nosi się sałatki, krojone warzywa i owoce, smoothie i inne koktajle, wrapy itp
    • towarzyszka_leila Re: Nowy rok! 02.09.24, 18:19
      Dzięki wielkie w imieniu pierwszaka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka